WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA

week 7 – 4xWijzer- Thema “In de tijdmachine”

19-27 februari  – Voorjaarsvakantie

REGEL VAN DE WEEK

Iedereen hoort erbij en uniek dat zijn wij.


Bijlage:

Tips voor in de Voorjaarsvakantie

WEEK   7 – 14 februari 2022

Persconferentie
Morgen staat er een nieuwe persconferentie gepland. Het is al bekend geworden dat er nieuwe versoepelingen zullen gaan komen. Wat deze versoepelingen betekenen voor het onderwijs en de Wilgenhoek is nog niet bekend. Zodra dit bekend is zal ik u hier over informeren.

Van het CJG

De voorjaarsvakantie komt er al weer aan en dat betekent dat er ook weer nieuwe leuke trainingen starten bij het CJG voor kinderen én hun ouders. Bijvoorbeeld de webinar ‘Meebouwen aan het zelfvertrouwen van kinderen’ van Tischa Neve. Maar ook de training Happy Talk voor kinderen. Want minder sociale contacten, af en toe online les of misschien zelfs helemaal in quarantaine… De coronasituatie heeft veel effect op kinderen. Sommige kinderen ervaren spanningen of voelen zich eenzaam. Misschien herken je dat wel en heb jij ook een leerling in de klas die wat somber is of veel piekert?

Wist je dat… de training ‘Happy Talk’ ook uitstekend geschikt is voor kinderen die last hebben van deze coronasituatie?

Happy Talk pakt negatieve gevoelens op spelende manier aan en leert kinderen rustig en ontspannen te worden. Voor inschrijven: https://bit.ly/3rwNE5g

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Goed nieuws. De bijdrage voor kinderen met een Haarlem Pas gaat voor 2022 omhoog!

Daarnaast kunnen we dit jaar de spelregels voor iedereen iets verruimen. Hierdoor kunnen we nog makkelijker kinderen helpen om sport- of cultuurlessen te volgen. Een enorm voordeel als ouders nu een aanvraag doen. Wij hopen dat jullie dit onder hun aandacht willen brengen, zodat deze kinderen weer structureel in beweging komen en zich blijven ontwikkelen.

Dit zijn de belangrijkste 8 Jeugdfonds spelregels voor 2022:

  1. Voor Haarlem Pashouders geldt in 2022 een speciale actie met een maximale bijdrage voor sport en cultuur van € 500,- inclusief een waardebon van maximaal € 100,- voor kleding en materialen.
  2. De maximumbedragen voor niet-Haarlempashouders blijven € 225,- voor sport en € 450,- voor cultuur, inclusief een waardebon van maximaal € 85,-voor kleding en materialen.
  3. Aanvragen gelden normaal voor 12 maanden. Maar aan wie in het voorjaar 2022 nieuw instapt in seizoensgebonden lessen zoals bijvoorbeeld voetbal, kennen we eenmalig naar rato contributie en waardebon toe. Per 1 september 2022 kan dan een vervolgaanvraag van 12 maanden worden gedaan.
  4. Te late aanvragen voor het seizoen van 1 september 21/22 kunnen we tot 1 maart a.s. nog bij uitzondering goedkeuren, mits de vervolgaanvragen per 1 september 2022 en daaropvolgende seizoenen op tijd worden gedaan.
  5. 1x sport én 1x cultuur mogen weer naast elkaar worden aangevraagd (naast diplomazwemmen mag 1x sport óf 1x cultuur).
  6. Zwemaanvragen accepteren we met de bevestiging dat het kind binnen 2 maanden kan starten met zwemmen.
  7. Scouting valt nu onder cultuur. Zumba valt onder sport. Fitness kan aangevraagd worden bij door ons goedgekeurde fitness-scholen.
  8. De algemene spelregels gelden voor kinderen met een Haarlem of Zandvoort Pas. Voor kinderen in bijzondere situaties zonder pas, kunnen we een uitzondering beoordelen. Neem dan contact met het Jeugdfonds. Voor aanmeldingen kunt u terecht bij de intermedair van onze school, dit is juf Pauline.

Gevraagd

Keukenrollen

Wasmiddel flessen( bv van Robijn) voor groep 2

Ingestuurd bericht: Korfbal

Zit uw kind in groep 1 of 2? Heeft het plezier in bewegen? Dan is deze uitnodiging voor uw kind!
Vanuit korfbalvereniging HKC-Haarlem willen we de kinderen van groep 1 en 2 gratis kennis laten maken met onze ‘Kangoeroe Klup’. Iedere zaterdag (met uitzondering van schoolvakanties) om 10 uur is er een training in de gymzaal aan de Generaal Spoorlaan in Haarlem. Plezier en samen bewegen staan centraal. De trainingen worden gegeven door 2 ervaren en enthousiaste trainers van onze vereniging.
U kunt uw kind opgeven door een mail te sturen naar
werving@hkc-haarlem.nl. In deze mail graag de leeftijd, school en natuurlijk de naam van uw kind vermelden. In de mail kunt u aangeven op welke 2 zaterdagen uw kind gratis mee wil trainen.