WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


vrijdag 7 feb. – kinderdisco
zaterdag 8 feb. – ouderdisco
woensdag 12 feb. – studiedag, alle leerlingen vrij
za 15 feb. – start voorjaarsvakantie

REGEL VAN DE WEEK


Stil lopen in de gang, dat weten wij allang.

WILGENHOEK IN BEELD

Het is bijna zover, de jaarlijkse Disco! Komen jullie ook?


WEEK  6 –  3 februari  2020

Vacature – van de MR

De medezeggenschapraad (MR) is op zoek naar een ouder om de geleding te komen versterken. Willemiek Kooijman treedt na 7 jaar deelname af. Zij heeft haar termijnen betrokken, deskundig en vol enthousiasme gediend, waarvoor we haar zeer veel dank zijn verschuldigd!
De MR bestaat uit 3 ouders en 3 leerkrachten en houdt zich bezig met alle beleidszaken die op school spelen en geven daar advies in of in sommige gevallen ook instemming op. De afgelopen jaren hebben we onder andere een beslissende of adviserende stem gehad in:
– Teamstemming rond gelijke schooltijden
– Passend onderwijs
– De formatie
– Start van werkgroep Professioneel Leergemeenschap, met thematisch onderwijs 4 keer Wijzer
– Audit met risico-inventarisatie en evaluatie
– Aangepast voedingsbeleid, met adviezen rond gezonde voeding, traktatie en 10 uurtje
– ICT en gebruik van iPads
– Invoering IEP-toets
– Het schoolplan
– De schoolgids
– De begroting.
Er gebeurt dus erg veel binnen de raad en het belangrijkste is dat u meedenkt over de koers die de school gaat varen voor uw kind.
Als u enthousiast bent voor de MR dan kunt u zich t/m donderdag 26 maart 2020 aanmelden op mr@obsdewilgenhoek.nl. Wanneer er meerdere aanmeldingen binnen komen wordt er een verkiezing gehouden. Als u eerst een keer wilt komen kijken/luisteren dan bent u bij de eerstvolgende vergadering op dinsdag 24 maart a.s. van harte welkom. Wij vergaderen in de lerarenkamer vanaf 20.00 uur.
Voor verdere vragen kunt u altijd een mail sturen naar; mr@obsdewilgenhoek.nl of bellen met Willemiek Kooijman op 06-27495723. Uiteraard kunt u ook een van de andere ouders, Elias Klein (vader van Fedde, groep 6) of Greke Heida (moeder van Odin, groep blauw) aanspreken voor meer informatie!
Met vriendelijke groet,
MR van de Wilgenhoek

Afscheid – van Judith

Beste ouders,

Zoals jullie misschien wel hebben gehoord zal ik vanaf deze week niet meer jullie ‘juf op de Wilgenhoek’ zijn. Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken voor de prettige samenwerking, het warme afscheid en de liefdevolle woorden van afgelopen woensdag.

Het was een fantastische tijd van bijna 20 jaar, met heel lieve kinderen, fijne ouders en de meest geweldige collega’s. Ik ga jullie enorm missen!

Nogmaals dankjewel!

DISCO – van het team en de OAC

Vrijdag ​7 februari​ aanstaande vindt de jaarlijkse kinderdisco van de Wilgenhoek plaats. Het thema voor dit jaar is ‘Glitter en Goud’​. De kinderen zijn altijd heel enthousiast over de disco en komen in groten getale naar dit feest.

De disco vindt plaats in 3 groepen:
– Eerste groep: Groepen ​groen​ en ​blauw​: 17.30 -18.30 uur.
– Tweede groep: Groepen ​3​, ​4​ en ​5​: 18.45-19.45 uur.
– Derde groep: Groepen ​6​, ​7​ en ​8:​ 20.00-21.00 uur.
Groep 8 heeft disco tot 21.15 uur.

GEZOCHT– van het team

Voor alle mooie knutsels kunnen we de volgende zaken goed gebruiken:
– kokers van keukenrollen;
– eierdozen;
– papier: wit, gekleurd, stroken en dergelijke.

GROEP 1/2 GROEN

meester Mitch , juf Mieke

Deze laatste twee weken voor de voorjaarsvakantie ronden we het thema ‘Ridders en kastelen’ af. Er zijn weer mooie werkjes gemaakt. Wilt u de kinderen aan het eind van de week een grote tas meegeven, zodat alles mee naar huis kan?

A.s. vrijdag is de kinderdisco met het thema ‘Glitter & Goud’. Het begint voor groep 1 en 2 om 17.30 uur. Ouders mogen vijf minuten mee naar binnen om even te komen kijken, daarna wordt iedereen verzocht om weer weg te gaan. Om 18.30 uur mogen de kinderen via de buitendeur van de klas opgehaald worden.

GROEP 1/2 BLAUW

juf Eva, juf Meta

Voor de kinderen was het een kort weekje. Er werd door de leerkrachten gestaakt en door de niet-stakende leerkrachten zijn er vooral veel schoonmaakwerkzaamheden verricht. Deze week gaan we weer hard aan de slag met het oefenen van de voorstelling en we maken de laatste werkjes van het thema ‘Ridders en kastelen’ af. We gaan nog even nadenken of alle vragen zijn beantwoord anders kunnen we daar nog mee aan de slag.

Joe is afgelopen donderdag met zijn voet tussen de spaken gekomen. Dat was schrikken voor Joe en zijn moeder. Joe zit tijdelijk met zijn voet in het gips.  Joe, we hopen dat het weer snel beter met je gaat.

Komende vrijdag is de kinderdisco met het thema ‘Glitter & Goud’. Natuurlijk mogen we allemaal verkleed komen. De disco begint om 17.30 en duurt tot 18.30 uur. We komen via de klassendeur weer naar buiten.

GROEP 3

juf Marjan, juf Annemieke

De Cito-toetsen zijn klassikaal af. Sommige kinderen moeten nog een onderdeel inhalen, maar ook dat komt goed.

Meester Fons begeleidt de kinderen in tweetallen bij techniek opdrachten zoals het bouwen van een legowerkje dat met behulp van de iPad in elkaar gezet wordt. De zes kinderen die al zijn geweest zijn heel enthousiast.

We zijn deze week begonnen met het lezen van boekjes uit de schoolbibliotheek. Daar waar kinderen heel gemakkelijk door de boekjes gaan ben ik de kinderen op AVI-niveau aan het testen. Als een kind een niveau omhooggaat krijgt het een kaartje mee naar huis waarop het AVI-niveau staat dat nu geoefend moet gaan worden. Op dat niveau kunt u in de stadsbibliotheek boekjes lenen.

Deze week zal ik wat ouders uitnodigen om even de Cito’s en de ervaringen in de klas te bespreken. Dit geldt voor kinderen waar een of meerdere Cito-toetsen wat duidelijkheid hebben gegeven over de lastige lesstof. Maar vooral wat we eraan gaan doen.

Lezen in een proces dat in hobbels ontwikkelt. Het ene kind doet dat in een razendsnel tempo en het andere kind heeft daar iets meer tijd voor nodig.

Vrijdag is het Kinderdisco avond! ‘Glitter & Goud’………spannend hoor!

Fijne week allemaal!

GROEP 4

juf Simone

De Cito-toetsen zitten erop! Vrijdag a.s. is de kinderdisco met als thema ‘Glitter & Goud’. De disco begint om 18.45 uur en duurt voor groep 4 tot 19.45 uur. De kinderen kunnen na de disco worden opgehaald bij de achteringang bij het lokaal van groep 4 (waar we altijd uit gaan).

De klassendienst van deze week: Mila (B) en Isa

Fijne week allemaal!

GROEP 5

juf Simone, juf Roos, meester Mitch

Alle presentaties van 4xWijzer zijn afgerond en deze week werken de kinderen zelf verder aan de opdrachtkaarten! Vandaag zijn we begonnen met het maken van glas-en-loodtekeningen, de kinderen hebben prachtige kunstwerken gemaakt.

Met spelling herhalen we deze week de regels van geit en pauw en met taal leren we allemaal nieuwe woorden bij het thema ‘Middeleeuwen’.
Heeft iedereen zijn rapport ingeleverd?
Klassendienst deze week zijn Isabel en Thijmen en Jenoah en Puck hebben iPaddienst.

Volgende week hebben Mia en Saar klassendienst en Melchior en Gina iPaddienst.

Tot vrijdag allemaal bij de kinderdisco en een fijne week!

GROEP 6

juf Robin, juf Tamara

Afgelopen week was een hele korte week. Maandag heeft iedereen zijn presentatie van 4xWijzer gegeven. Wat hebben ze hard gewerkt en wat had iedereen goede informatie verzameld. Ik merk echt dat we er steeds beter in worden om de goede informatie te zoeken en over te brengen op anderen. Het thema loopt nog even door, maar nu gaan we werken met de kaarten.

Ook hebben we nu bijna alle Cito-toetsen gehad. Er zijn nog enkele kinderen die delen moeten inhalen of die delen op een andere manier krijgen aangeboden. Deze worden als het goed is deze week afgenomen. Ik ben supertrots op alle kinderen. Wat hebben ze hard hun best gedaan.

Vrijdag staat de kinderdisco op de planning. Het thema is ‘Glitter & Goud’.

Fijne week allemaal!

GROEP 7

juf Lisan

De Cito-toetsen zijn bijna klaar. Een aantal kinderen moeten nog een deel afmaken en dan is het af.

Donderdag start de nieuwe stagiaire in onze klas. Ze heet Sem en ze blijft tot het einde van het jaar.

Donderdag komt de schoolarts. De meeste ouders hebben via Social Schools de vragenlijst van de schoolarts ingevuld en een aantal heeft een papieren versie meegekregen. Deze papieren versie moet donderdag weer op school zijn ingeleverd.
Vrijdag is de kinderdisco van 20.00 tot 21.00 uur. Het thema is ‘Glitter en Goud’.

Op 10 en 11 februari zijn de onderzoekers van de VU op school en gaan ze aan de slag met de kinderen die zich hebben aangemeld voor het onderzoek over verwondering.
Woensdag 12 februari zijn de kinderen weer vrij en hebben wij een studiedag.

De theebeurt is voor: Rada, Louise en Fleur.

Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon, meester Milan

Vandaag zijn de eerste adviesgesprekken gevoerd. Spannend! Bewaar het aanmeldformulier goed, dit heeft u namelijk nodig als uw kind zich gaat aanmelden op de nieuwe school.

In verband met de staking hebben we vorige week een korte schoolweek gehad. Sommige kinderen moeten nog een aantal Cito-toetsen inhalen, dus daar gaan we deze week mee verder.
Vrijdag a.s. is de kinderdisco met als thema ‘Glitter & Goud’. De disco begint om 20.00 uur en duurt voor groep 8 tot 21.15 uur. De kinderen kunnen na de disco worden opgehaald bij de achteringang bij het lokaal van groep 4.

Deze week staat Milan weer op maandag en dinsdag voor de groep.

De klassendienst van deze week: Lucas en Noor. Volgende week: Hayden en Felix.
Fijne week allemaal en succes met de gesprekken!