WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


Woe. 16 december –  kerstontbijt (verzorgd door de OAC)
Do. 17 december – GEEN continurooster

Za. 19 december t/m zo. 3 januari – kerstvakantie
Ma. 4 januari – studiedag, alle kinderen vrij

REGEL VAN DE WEEK


Iedere groep heeft zijn eigen regel van de week gekozen.

WILGENHOEK IN BEELD

In school branden ’s morgens gezellig de kerstbomen en de kaarsjes en mogen de kinderen” lichtjes lezen”.


WEEK  51 –  14 december 2020

DEZE WEEK – van het team

De laatste week van dit school jaar op een rijtje:
Maandag: de kaarsjes branden gezellig in de hele school.
Dinsdag: alle kinderen nemen een beker, bord en bestek (lepel, vork en mes) mee (alles voorzien van naam in een plastic tas).
Woensdag: kerstontbijt, kom gezellig in je mooie kerst-outfit naar school.
Donderdag: ‘foute’ kersttruiendag. Iedereen mag zijn gekste en foutste kerstkleding/-trui aantrekken naar school.
Vrijdag: opruimen van de klas en spelletjesochtend. Neem een plastic tas mee voor de kerstknutsels!

Het team van de Wilgenhoek wenst iedereen gezellig dagen en een goed en gezond 2021!!

We zien jullie graag weer dinsdag 4 januari 2021.GROEP 1-2, BLAUW

juf Marjan, juf Ineke

Afgelopen week was juf Ineke ziek. We hadden de hele week invallers, iedere dag een andere juf. De kinderen hebben heel goed gereageerd op al die verschillende gezichten. Toppertjes zijn het.
Ook vandaag en morgen zijn er verschillende gezichten voor de groep en woensdag is juf Patricia er weer.

De kinderen hebben flink geknutseld, ze hebben kerstkaarten gemaakt om uit te delen aan andere kinderen van onze school. Ze schilderen kerstbomen. En zijn bezig met het versieren van potjes.

Woensdag mogen de kinderen in hun kerstoutfit op school komen en zullen we met elkaar ontbijten.
Vergeet niet om dinsdag een bord, beker en bestel mee te geven, (graag alles met naam!) dan kunnen wij de tafels alvast dekken.

Vrijdag is de laatste schooldag van 2020, alle kerstknutsels mogen dan mee naar huis. Graag een extra plastic tas meegeven!

Wij wensen u een heel fijne vakantie en fijne feestdagen!

GROEP 1-2, GROEN

juf Eva, meester Mitch

Afgelopen week was juf Eva ziek, dus was meester Mitch er de hele week. Het is een heuse knutselweek geworden met het maken van de kerstkaarten en de kerstpotjes. Ieder jaar maakt ieder kind traditioneel een kerstkaart voor een ander kind op school. Deze krijgen de kinderen dan tijdens het kerstontbijt a.s. woensdag.
Vandaag en morgen is juf Eva er gelukkig wel weer. De letter van de week is de letter ‘k’ van kerst.

Woensdag gaan we er een liefdevolle, gezellige ochtend van maken. Juf Debby, juf Eva en meester Mitch zullen de kinderen in het net ontvangen voor ons kerstontbijt in de klas. De klas is vorige week al gezellig versierd. Donderdag zullen we de klas opruimen, dus ook dan is een extra plastic tas voor alle kerstknutsels erg prettig.
Vrijdag hebben we een extra feestje, we vieren dan de verjaardag van meester Mitch. Alle kinderen mogen verkleed naar school komen.

Wij wensen u een heel fijne vakantie en fijne feestdagen!

GROEP 3

juf Ruth, juf Annemieke

Afgelopen week hebben we ‘g’ en de ‘au’ geleerd. Daarom kregen de kinderen een pleister met au erop als geheugensteuntje. Deze week we leren we nog de ‘f’.
Met rekenen zijn we over het tiental heen gegaan met het rekenen van pijltjessommen. Dat betekent dat we nu leren ‘10 erbij is…’. Deze week gaan we daarmee verder oefenen en ook splitsen van getallen blijven we oefenen. Dat vinden veel kinderen nog lastig. We hebben natuurlijk ook geknutseld om de klas gezellig te maken. De kinderen hebben allemaal een kleurplaat heel mooi ingekleurd, samen vormen ze een groter kunstwerk. Ze hebben sterren gevouwen, een kerstkaart voor een ander kind gemaakt en een ster geborduurd voor in de kerstboom.

Deze week is de laatste week voor de kerstvakantie. We gaan deze week de lichtjes maken, dus wie nog geen potje mee heeft graag morgen nog meenemen. Dinsdag ook graag de beker en bord en bestek meenemen voor zien van naam en in plastic tas.

Woensdag hebben we een gezellig kerstontbijt, trek je dan je mooiste kerstkleren aan? Donderdag is de ‘foute’ kersttruiendag en dan vrijdag gezellig met spelletjes de week afsluiten.

Voor iedereen een fijne kerstvakantie en fijne feestdagen.

GROEP 4

juf Tamara, juf Someya

De laatste week van dit jaar op school. Er staan deze week nog veel dingen op de planning.
Hieronder een weekoverzichtje:

Maandag: ’s middags circuit met groep 5 (we missen nog een aantal potjes!)
Dinsdag: ’s middags circuit met groep 5 + kinderen moeten een beker, bestek (lepel, vork en mes) en een bord meenemen (liefst voorzien van naam in een plastic tas)
Woensdag: kerstontbijt
Donderdag: ‘foute’ kersttruiendag. Iedereen mag zijn gekste en meest foutste kerstkleding aantrekken naar school
Vrijdag: opruimen van de klas en spelletjesochtend. Kinderen mogen een gezelschapsspelletje meenemen.

Wat gaan we deze week leren:
Spelling: we werken aan de regel van ‘beer’. Dit zijn woorden met -eer, -oor, -eur. Deze klinken anders door de fop R.

Taal: we herhalen alles wat we tot nu toe hebben geleerd in dit blok. Woordenschat, lange zinnen schrijven met het woord -en- en de alfabetische volgorde.

Rekenen: we oefenen met de digitale en analoge tijd. Daarnaast zijn we nog steeds druk bezig met de sprongen op de getallenlijn. De getallen die we gebruiken worden steeds groter. We zijn ook hard aan het oefenen met verhaalsommen. De juf leest een verhaaltje voor en wij moeten de som eruit halen en deze uitrekenen. Dit is best wel lastig. We oefenen dit voor de Cito-toets. Voorbeeld: Willem heeft in totaal 77 stickers gespaard. Hiervan zijn er 7 van dieren. Hoeveel stickers zijn er niet van dieren?

Klassendienst: Max en Evi
IPaddienst: Loïs en Mats

Voor nu wens ik jullie alvast een hele fijne vakantie en gezellige feestdagen!

GROEP 5

juf Simone

De laatste schoolweek in 2020 is begonnen en we gaan er nog een fijne week van maken. Het is ook zo gezellig in de klas! In de ochtend beginnen we met lichtjes lezen en wat is dat fijn om de dag mee te beginnen.

Vandaag en morgen doen we samen met groep 4 een kerstcircuit. Dinsdag gaan we kerststukjes maken, woensdag het kerstontbijt en donderdag ‘foute’ kersttruiendag. Nog even een reminder. Op dinsdag mag iedereen de spulletjes voor het kerststukje meenemen en een bordje, een beker en bestek. Lees nog even goed de eerder verzonden mail via Social Schools. Verder voor nu geen bijzonderheden.

Een heel fijne week!

GROEP 6

juf Roos, juf Sophia

We naderen alweer het eind van het jaar en dat betekent: gezellige lichtjes in de klas, een haardvuur op het bord en woensdag het kerstontbijt. De kinderen nemen hiervoor een beker, bord en bestek met hun naam erop mee en trekken hun mooiste kleding aan. Op woensdag komt ook juf Roos langs om afscheid te nemen van de klas.

Donderdag is ‘foute’ kersttruiendag, dus iedereen mag zijn gekste en foutste kerstkleding aantrekken! Een gekke kerstslinger om je nek mag natuurlijk ook, als je geen trui hebt.
Vrijdag hebben we de allerlaatste zwemles, deze keer in gewone badkleding.

Deze week hebben we ook nog gewoon les en bij rekenen gaan we aan de slag met het omrekenen van inhouden. Zoals van ml en cl naar liter. Ook gaan we aan de slag met het vergelijken en ordenen van inhoudsmaten en gewicht met kommagetallen. Zoals: ‘wat is meer? 0,7kg of 0,7g?’, ‘wat is minder? 0,7dl of 0,7ml?’.

Hannah gaat na de kerstvakantie de overstap maken naar een nieuwe school, we zullen onze lieve Hannah ontzettend gaan missen. Maar gelukkig komt ze na de kerstvakantie op dinsdagmiddag nog even terug om mee te gaan naar de Kids Top 20. Een mooie manier om afscheid te nemen! We hebben er heel veel zin in!

Omdat het volgende week vakantie is, is er deze week geen huiswerk.
Klassendienst: Natalia en Teun
IPaddienst: Nena en Thijmen

We wensen jullie een hele fijne week en warme dagen! Tot in het nieuwe jaar!

GROEP 7

juf Lisan

De laatste schoolweek van 2020. Hopelijk wordt aankomend jaar weer wat normaler, we zullen zien.
Deze laatste week gaan we op in de kerstsferen. We gaan ook nog wel gewoon werken hoor, maar minder.

De planning is als volgt:
Maandag: de toets van Engels en we gaan kerstkaarten voor schoolgenoten maken.
Dinsdag: potjes versieren (iedereen moet dus een potje mee).
Woensdag: kerstontbijt, meester Pieter en juf Jessy zijn er ook bij.
De bedoeling is dat iedereen op z’n kerst-best verkleed komt, we houden een modeshow, kinderen mogen optreden (instrument, dansje of iets anders) hiervoor kunnen ze zich opgeven in de klas. En we houden een bingo (iedereen neemt een kleinigheidje van thuis mee. Niks nieuws maar iets van speelgoed/boek/strip wat nog prima is, maar waar ze op uit gekeken zijn, recycleKerstbingo).
Afgelopen vrijdag heb ik een link gestuurd voor een teams-afspraak om 8.45. Ouders kunnen dan inloggen en een impressie krijgen van het kerstontbijt in de klas en luisteren naar twee kerstliedjes van onze groep.
Donderdag: ‘foute’ kersttruiendag (Iedereen trekt een kersttrui aan. Voor degenen die er geen hebben, geen probleem hang er met veiligheidsspelden een of meer ballen/slingers aan of doe een slinger om. Het is geen verplichting maar gewoon leuk.)
Ook hebben we vandaag de pubquiz, dit is de afsluiting van het thema Amerika en is meester Pieter voor het laatst. (Juf Jessy komt in januari nog terug.)
Vrijdag: Gym, opruimen en start van de vakantie.

Fijne week allemaal en alvast een hele fijne, gezonde en ontspannen vakantie. Tot in 2021!

GROEP 8

juf Manon

De laatste schoolweek van het jaar is ingegaan. Deze week staat helemaal in het teken van Kerstmis. We gaan kerstkaarten maken, lezen bij kaarslicht, luisteren naar kerstverhalen en woensdag gaan we gezellig met elkaar ontbijten. De kinderen mogen hun mooiste kleding aantrekken. Om kwart voor 9 gaan we twee kerstliedjes voor u zingen via Teams. U krijgt een linkje toegestuurd om te kunnen kijken. U kunt dan meteen zien hoe mooi alle kinderen eruitzien en hoe gezellig het in onze klas is!

De kinderen moeten vóór woensdag een bord, bestek en beker voorzien van naam mee naar school hebt genomen. Na het ontbijt gaan we gezellig een kerstfilm kijken.

Op donderdag mogen de kinderen hun gekste en ‘foutste’ kerstkleding aantrekken, want dan vieren we foute kersttruiendag. Natuurlijk gaan we ook op de foto! Heb je geen trui? Geen probleem! Een lekkere warme trui en gezellige sokken of pantoffels is natuurlijk ook goed!

Vrijdag gaan we opruimen in de klas en dan is er gym om het schooljaar sportief af te sluiten. Er is deze week alleen maakwerk als huiswerk. Na de kerstvakantie is er weer leerwerk.

Ik wens iedereen alvast een hele gezellige Kerst en we zien elkaar hopelijk gezond weer in het nieuwe jaar!