WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


Woensdag 18-12- Meenemen bord, beker en bestek (voorzien van naam)

Donderdag 19-12 – Kerstdiner vanaf 17.30 uur

Vrijdag 20-12 – Inloop van 8.30 tot 9.00 uur, OAC met ouderhulp opruimen van de school.

Maandag 6-1 – Studiedag, alle kinderen vrij.

Vrijdag 7-2- Kinderdisco ( thema Glitter en goud), info volgt

REGEL VAN DE WEEK


Wees netjes en ruim je rommel op, een nette school is top!

WEEK  51 –  16 december 2019

DE BESTE WENSEN! – van de directie

We kijken met de Wilgenhoek terug op een mooi 2019. Op onderwijsgebied maken we mooie stappen en we zien veel betrokkenheid en blije koppies in de klassen. Er is door de leerkrachten en het ondersteuningsteam weer veel werk verzet. We zijn tot nu toe vrij goed bestand geweest tegen het leerkrachttekort en ook toekomstige wijzigingen in het team gaan we op een adequate manier opvangen.

We staan vast voor nieuwe uitdagingen met het oog op 2020, maar vooral veel ambities;

  • Een intensiever samenwerking aangaan met de KinderopvangHaarlem en het CJG,
  • De rapporten op termijn te gaan vervangen door portfolio’s
  • De thema’s nog belangrijker te maken, ook in ons taalonderwijs
  • Nog wat minder te gaan toetsen
  • Een maakplaats in te richten voor vakken als houtbewerking en techniek
  • De schoolafspraken een opfrisser te geven
  • Ons rekenonderwijs met Gynzy nog passender in te richten.

Nu eerst de kerstvakantie om ons eens te bezinnen, op de studiedag van 6 januari gaan we hier verder mee aan de slag!

Namens het team,
Bedankt ook voor uw hulp, betrokkenheid en steun. Samen maken we de Wilgenhoek.


OUDERHULP GEVRAAGD – van de oac

Wie heeft er woensdag 18 december om 10 uur tijd om de gymzaal gezellig te versieren?

Vrijdag 20 december vanaf 08.30 uur kunnen we uw hulp goed gebruiken om  alle Kerstspullen weer op te ruimen?

GROEP 1/2 GROEN

meester Mitch , juf Mieke

De klas komt steeds meer in een gezellige kerstsfeer. Afgelopen week hebben we nog hard gewerkt om alle potjes en kerstkaarten klaar te maken. De klas hebben we helemaal gezellig gemaakt met knutsels van Rudolph.

A.s. donderdag vieren we samen met de kinderen in de klas kerst, met een gezamenlijk kerstdiner. Natuurlijk ziet iedereen er weer op zijn allermooist uit. U bent van harte welkom om van 17.30 tot 17.45 foto’s te maken en te luisteren naar onze kerstliedjes.

De kinderen hebben die donderdag continurooster tot 14.00 uur, vergeet het brood en drinken niet!
De dag erna (vrijdag) beginnen we om 9.00 uur (lekker uitslapen dus) en viert meester Mitch zijn verjaardag met de kinderen. De kinderen mogen deze dag allemaal verkleed naar school. Er zullen deze dag feestelijke activiteiten zijn. Ook zal vrijdag al het moois wat de kinderen gemaakt hebben mee naar huis gaan. Dus graag een extra tas voorzien van naam meegeven naar school.

In het nieuwe jaar beginnen we in de tweede week met het thema: ‘Ridders en kastelen’. Wie heeft er thuis ridderspulletjes om te laten zien? Ook vragen we ouders die het leuk vinden om te helpen om van de huishoek met kartonnen dozen een speelkasteel te maken. Dat gaat de eerste week van het nieuwe jaar gebeuren, op een tijdstip dat u het beste uitkomt. Neem s.v.p. even contact op met juf of meester.
Ook hebben we grote stukken karton nodig – wie gaat er binnenkort bijvoorbeeld naar Ikea, om een kast o.i.d. te kopen?

Dit is alweer het laatste takje van dit jaar! Alle ouders, kinderen en familie fijne feestdagen gewenst!

GROEP 1/2 BLAUW

juf Eva, juf Meta

Kling klokje klingelingeling, wat een gezelligheid!

A.s. donderdag hebben we continurooster (neem je broodje en extra drinken mee) en zijn de kinderen om 14.00 uur vrij.

Aan het begin van de avond vieren we samen met de kinderen in de klas Kerst, met een gezamenlijk kerstdiner. Neem  hiervoor komende woensdag een plastic tasje mee met bord, bestek en beker voorzien van naam.
Iedereen mag zijn prachtigste, feestelijkste outfit dragen…
Voor 17.30 uur kunt u het eten (schalen en dergelijke ook graag voorzien van naam!) op onze buffettafels neerzetten en om 17.30 uur zingen wij voor u kerstliedjes en daarna kunt u nog wat foto’s nemen.
Let op! Vrijdag mogen de kinderen uitslapen en beginnen we om 9.00 uur.
Maandag 6 januari is er studiedag.

In het nieuwe jaar beginnen we in de tweede week met het thema: ‘Ridders en kastelen’. Wie heeft er thuis ridderspullen om te laten zien? Ook vragen we ouders die het leuk vinden om te helpen om van de huishoek met kartonnen dozen een speelkasteel te maken. Dit gaat de eerste week van het nieuwe jaar gebeuren, op een tijdstip dat u het beste uitkomt. Neem even contact op met een van de juffen.
Daarvoor hebben we grote stukken karton nodig, als je bijvoorbeeld bij Ikea gaat shoppen voor grote meubels krijg vaak reuze-verpakkingen.

Dit is alweer het laatste takje van dit jaar! Alle ouders, kinderen en familie fijne feestdagen gewenst!

GROEP 3

juf Marjan, juf Annemieke

Bijna vakantie! Weet u het nog? De eerste schooldag kwamen de kinderen (kleuters) met gespannen gezichtjes binnen. Er lazen nog maar drie kinderen een beetje. Wat zou er gebeuren in groep 3? Hier ging het leven beginnen…werken in boekjes, aan een tafel zitten, je eigen kleurpotloden, Prittstift en schrijfpotlood, rekenen…och wat was het veel. En bij alles werd er naar de juffen gekeken, om hulp gevraagd en onzeker om zich heen gekeken.
Pff, wat hebben we ontzettend veel geleerd! Bijna alle letters zijn aangeboden, het lezen begint nu goed op gang te komen. Niet meer alleen letters noemen maar ook in een keer woordjes lezen. Boekjes lenen uit de bibliotheek, zelfstandig starten als je binnen komt. Zelf oplossen van kleine probleempjes met potloden en gummen. Oefenen van alle spelletjes op de kast. Wij zijn beretrots op ons groepje! Ze voelen zich stuk voor stuk zekerder en zekerder. Prachtig die ontwikkelingen. Bijna kleuters af en bijna middenbouwers… Wat is het onderwijs toch een prachtig vak! Elke dag.

Afgelopen dinsdag een leuk afscheid van tennisles met ouders. Een tennisdiploma en een leuke ervaring rijker als beloning. Kortom: a.s. dinsdag geen tennis meer. Je mag direct naar school komen.
Donderdag is het kerstdiner, om 17.30 uur mag iedereen (via de hoofdingang) de school in om het eten te brengen en de mooi versierde klas te zien.
Vrijdag is er inloop tot 9.00 uur. Na de vakantie is er op maandag 6 januari een studiedag, dus zien we elkaar weer op dinsdag 7 januari.

Nemen jullie deze week steeds een tas mee en vooral op vrijdag! Dan kunnen we alle werkstukjes meegeven.
Dank voor de leuke samenwerking en feedback over jullie kind. Fijne feestdagen en een mooi veilig uiteinde!
Groetjes juf Marjan en juf Annemieke

GROEP 4

meester Mitch, juf Judith

Nog een klein weekje en dan hebben we kerstvakantie. Voor onze groep zal er een hele verandering plaatsvinden nu meester Mitch naar groep 5 gaat en juf Judith gaat verhuizen naar Drenthe. Heel fijn dat juf Simone Wijkhuise na de vakantie vijf dagen deze groep mag begeleiden. Ze heeft er enorm veel zin in! Komende week staat in het teken van werken, afscheid nemen en kerstviering. Vergeten jullie niet de tafels en de kloktijden (halve en hele uren) te oefenen?
Het kerstdiner is donderdag a.s.: om 17.30 mag iedereen de school in om het eten te brengen en de mooi versierde klas te zien.
Vrijdag is er inloop tot 9.00 uur. Na de vakantie is er op maandag 6 januari een studiedag, dus zijn de kinderen vrij.
Juf Someya loopt deze week voor het laatst stage in onze groep. Uiteraard is ze na de vakantie gewoon nog vier dagen op school als ondersteuner.

Morgen (dinsdag) graag alle kinderen een zaklamp en een bordspel meegeven a.u.b.! In de ochtend zullen we gezellig Lichtjes Lezen in het donker met een paar kaarsjes aan. In de middag zullen we een leuk spellencircuit houden op de laatste dag van meester Mitch.

Klassendienst in de laatste week van het jaar: Flavia en Mees. In week 2 van het jaar 2020 zijn Lisa en Merijn als eerste aan de beurt.
Wij wensen iedereen alvast een heel fijne gezellige kerst toe en een mooi en hopelijk spectaculair 2020!

GROEP 5

juf Roos, juf Simone

De klas is in kerstsfeer en we zijn elke dag aan het oefenen voor ons ‘mini kerstconcert’. De kinderen hebben een uitnodiging gemaakt voor alle papa’s en mama’s en deze ook mee naar huis genomen. De bedoeling is dat wanneer alle kinderen met hun ouders in de klas zijn vóór het kerstdiner, we de eerste 10 minuten met elkaar zingen (dus vanaf 17.30 in de klas en we zingen van 17.45 tot 17.55).
Vandaag en morgen gaan we lekker kerstknutsels maken in de middag.

Woensdag mogen alle kinderen hun bord, bestek en beker meenemen (graag voorzien van naam in een tas).

Juf Patricia geeft morgen haar laatste lessen in de klas en donderdag is zij ook nog aanwezig bij het kerstdiner. Na de vakantie gaat ze haar stage vervolgen op een andere school.

Op donderdag hebben we continurooster. De kinderen gaan wel gymmen maar die tijd wordt aangepast. We vertrekken nu om 12.15 richting de gymzaal en we zijn om 14.00 terug op school.
Vrijdag is er inloop tot 9.00.
Na de vakantie hebben we op maandag 6 januari studiedag dus we zien elkaar weer op 7 januari. Meester Mitch is op die dag voor het eerst in onze groep!

De klassendienst van deze week: Sep en Melchior. Lizzy en Natalia hebben iPaddienst.
Fijne week allemaal en alvast een hele fijne kerstvakantie!

GROEP 6

juf Robin, juf Tamara

De laatste week voor de vakantie is aangebroken. Zijn jullie al klaar voor 2020? Wij zijn in de klas helemaal in de kerstsferen. Wat genieten we toch van deze tijd.

Helaas nemen we deze week ook het afscheid van Fabian in de klas. Verder is dit ook de laatste woensdag dat juf Robin voor de klas staat op woensdag. We gaan er nog een laatste heel gezellige week van maken en dan genieten van de vakantie.
Donderdag is er continurooster. Alle kinderen eten dan dus op school en zijn om 14.00 uur uit.
’s Avonds is het kerstdiner. Hiervoor moeten alle kinderen een bord, een beker en bestek meenemen. Willen jullie dit uiterlijk donderdagochtend meegeven naar school in een plastic tas voorzien van naam? Donderdagavond is iedereen vanaf 17.30 uur van harte welkom in de klas. Het kerstdiner start om 17.45 uur.

Vrijdag is er inloop tot 9.00 uur. Deze dag gaan wij alleen naar het zwembad en zullen wij niet gaan gymmen. Graag alleen zwemspullen meegeven.

Met rekenen zijn wij hard aan het oefenen met de tafels. We merken dat dit bij veel kinderen is weggezakt. Vorige week hebben we de tafel van 7 gedaan en deze week richten we ons op de tafel van 8. Willen jullie thuis ook weer mee oefenen?

Met spelling zijn we bezig met de regels: Circus (‘c’ klinkt als ‘k’ of als ‘s’), auto’s (woorden met een lange klank achteraan krijgen in het meervoud ‘s’, behalve bij de ee) en de werkwoordspelling in de tegenwoordige tijd.

Na de vakantie beginnen we weer met een nieuw thema van 4xWijzer.
Fijne week allemaal en voor nu wens ik jullie alvast een heel fijne vakantie!

GROEP 7

juf Lisan

De laatste week is aangebroken, wat is de tijd snel gegaan. Nu nog de laatste week en dan twee heerlijke en welverdiende weken vakantie.

Vandaag hadden we in de Toneelschuur de voorstelling “De reis om de wereld in 80 dagen”, wat erg leuk was. Vandaag is het ook de laatste dag van meester Nout. Hij gaat naar zijn volgende stageplek bij de kleuters op een andere school. Hij is natuurlijk nog wel bij het kerstdiner aanwezig. Het is ook foute truien dag, dus iedereen een kersttrui aan.

Dinsdag is de generale repetitie van onze voorstelling. Alles moet nu in orde zijn. Iedereen moet zijn of haar tekst uit het hoofd geleerd hebben en de kostuums moeten in orde zijn.

Woensdag is onze voorstelling. We starten om 9.00 uur en om 8.55 mogen de ouders naar binnen. Opa’s en oma’s zijn natuurlijk ook welkom. Vandaag moet iedereen ook een bord een beker en bestek meenemen voor het kerstdiner en het cadeautje voor de bingo.

Donderdag hebben we een continurooster en we eten allemaal op school we zijn om 14.00 uur uit.
Om 17.10 uur verwacht ik iedereen in de klas met een kerstmuts op. Wij openen het kerstdiner met het koor van groep 7 om 17.20 bij de voordeur. Om 17.30 (als wij klaar zijn met zingen) mag iedereen de school in om het eten te brengen en de mooi versierde klas te zien.
Vrijdag is er inloop tot 9.00 uur. Wij vertrekken om 9.10 naar gym en ruimen daarna de klas op zodat we volgend jaar goed kunnen starten.

Na de vakantie is er op maandag 6 januari een studiedag dus zien we elkaar weer op dinsdag 7 januari. Wij starten op donderdag met het nieuwe thema ‘Industrie’ en we hebben op vrijdag gym en zwemmen. Na deze drukte hebben we geen puf meer om te werken dus hebben we een thee momentje. Iedereen zet een theebeker op school (die blijft hier ook staan) en elke week is er een groepje van drie (en een groepje van 2) kinderen verantwoordelijk voor het meenemen van de thee, suiker en de (zelfgemaakte) koekjes. De eerste theebeurt is voor: Dionne, Silke en Morris
Een hele fijne vakantie allemaal en tot volgend jaar!

GROEP 8

juf Manon, meester Milan

Nog een weekje en dan kunnen we genieten van een welverdiende vakantie! Deze week staat helemaal in het teken van Kerst. Vanaf vandaag mogen de kinderen een bord, beker en bestek mee naar school nemen voor het kerstdiner. Graag in een tas en voorzien van naam.

Vandaag zijn de kinderen met meester Milan naar een voorstelling in de Toneelschuur geweest. Het was erg leuk!

Woensdag a.s. mogen de kinderen in hun (kerst)trui en met (kerst)sokken aan naar school, want we vieren foute kersttruiendag. We gaan ook gezellig op de foto met z’n allen.

Donderdag is meester Milan er een extra dag. Er is die dag een continurooster tot 14.00 uur. ’s Avonds is iedereen vanaf 17.30 uur van harte welkom in de klas. We beginnen om 17.45 uur met het kerstdiner.

Vrijdag beginnen de lessen om 9.00 uur en hebben we gewoon gym.

De klassendienst van deze week: Courtney en Faerzan.
Alvast een hele fijne kerstvakantie. Rust lekker uit en we zien elkaar weer op dinsdag 7 januari.