WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


Ma. 7 december 19.30 uur – OAC kerstversieren
Woe. 16 december –  kerstontbijt (verzorgd door de OAC)
Do. 17 december – GEEN continurooster

Za. 19 december t/m zo. 3 januari – kerstvakantie
Ma. 4 januari – studiedag, alle kinderen vrij

REGEL VAN DE WEEK


Wees netjes en ruim je rommel op, een nette school is top.

WILGENHOEK IN BEELD


Het was zo fijn dat Sint toch nog even bij ons langs kon komen!


WEEK  50 –  7 december 2020

VANAVOND KERST VERSIEREN – van de OAC

Maandagavond 7 december vanaf 19.30 uur gaan we de kerstversiering ophangen in school.
We komen nog handen tekort… helpen jullie mee? Als we genoeg mensen hebben zijn we met een uurtje klaar.
Bedankt alvast!

GEVRAAGD VOOR DE KERST – van alle leerkrachten

Graag alle kinderen zo spoedig mogelijk een (niet te groot) glazen potje mee geven met naam en waxine-lichtje.

KERSTVIERING – van de kerstcommissie

Dit jaar vieren we Kerstmis op school iets anders dan normaal. Om te voorkomen dat er nog een moment is dat alle ouders en kinderen naar school moeten komen, hebben we gekozen voor een kerstontbijt in plaats van een kerstdiner.

Het ontbijt zal op woensdag 16 december zijn en wordt verzorgd door de OAC. De kinderen hoeven dus geen eten of drinken mee van thuis te nemen en thuis niet te ontbijten.

  • Alle kinderen nemen dinsdag 15 december een bord, beker en bestek mee. S.v.p. voorzien van naam en een plastic tas.

Uiteraard mogen alle kinderen in hun mooiste kerstoutfit naar school komen!

Omdat het kerstdiner niet doorgaat, zal het continurooster op donderdag 17 december vervallen. De school gaat die dag om 15.15 uur uit. Dus net als iedere donderdag.

TYPECURSUS TYPETUIN

In maart 2021 begint de naschoolse typecursus Typetuin weer!
Ieder jaar bieden we deze cursus aan omdat we merken dat kinderen er veel profijt van hebben als ze goed kunnen typen. Niet alleen nu, maar ook wanneer ze op de middelbare school zitten.

De cursus wordt woensdagmiddag van 13.45 tot 14.45 uur op De Wilgenhoek gegeven en is bestemd voor kinderen in de groepen 6 t/m 8.
Bij inschrijving vóór 1 januari ontvangt u korting op het lesgeld.

Meer weten? Lees alles over de cursus in de folder over Typetuin .

GROEP 1-2, BLAUW

juf Marjan, juf Ineke

Hebben jullie allemaal een fijn weekend gehad? Hopelijk is iedereen goed verwend! Het was erg leuk dat Sint op school was en de kinderen deden het echt heel erg goed. De foto’s staan al in Social Schools. Na het bezoek aan Sint kregen we ook nog cadeautjes, limonade en lekkers. En toen mochten we via de open tussendeur naar groep groen toe. Dan gaan de twee groepen door elkaar en kunnen we ook met onze vriendjes in de andere klas spelen. Een gezellige drukte, waar de kinderen altijd erg blij van worden.

Deze week starten we met kerst. Vandaag vertelden de kinderen in de kring dat er al veel kerstbomen in huis staan. Dus zijn we al gelijk begonnen met kerstbomen schilderen en versieren. Morgen lekker de klas versieren en er komen leuke knutsels voorbij. Twee weken waarin we aan tafel werken, met ons maatje werken en vrij kunnen kiezen. En ook dit jaar maken we natuurlijk de kerstkaarten die we uitwisselen. Zo gaan alle kinderen met iets moois naar huis!

Fijne week allemaal!

Door alle drukte van vrijdag hebben we helaas de werkjes nog niet mee kunnen geven. Zou u morgen een extra tas mee willen geven, dan kan alles weer mee naar huis.

GROEP 1-2, GROEN

juf Eva, meester Mitch

Hopelijk heeft iedereen een gezellige pakjesavond gehad en is iedereen weer flink verwend door de Sint en zijn pieten. Wij zijn dat in ieder geval wel al afgelopen week. Vrijdag was Sint op school zoals u waarschijnlijk al heeft gezien op Social Schools en hebben alle kinderen ook cadeautjes gekregen. We hebben een supergezellige dag ervan gemaakt met af en toe wat snoepen. Als afsluiting van het sinterklaasthema hebben we ook samen met groep blauw open deuren gedaan. Misschien kent u dit nog niet, maar dan mogen alle kleuters in beide lokalen spelen.

Nu de Sint weer naar Spanje is zijn we lekker begonnen met het de kerst. Morgen gaan we met de kinderen de boom versieren en maken we de klas lekker gezellig. De tijd van kerst is helaas maar kort, dus hebben we besloten om geen werkles te maken. Wel zullen er natuurlijk gewoon verplichte werkjes zijn, zoals het maken van een kerstkaart voor iemand op school.

Fijne week!

Door alle drukte van vrijdag hebben we helaas de werkjes nog niet mee kunnen geven. Zou u morgen een extra tas mee willen geven, dan kan alles weer mee naar huis.

GROEP 3

juf Ruth, juf Annemieke

Wat hebben we het sinterklaasfeest vrijdag mooi afgesloten. Wat een verrassing dat Sint toch nog bij ons op school op bezoek kwam, ook al werkte hij dit jaar thuis. We mochten ook even bij Sint in de gymzaal langs en konden we ons sinterklaaslied laten horen. Hopelijk heeft iedereen ook een gezellige pakjesavond gehad.

Nu Sinterklaas weer terug naar Spanje is, richten we ons alweer op de kerst. We gaan in deze twee weken in elk geval een lichtje maken en een kerstkaart voor een ander kind op school.

Ook wordt er gewoon gewerkt. We sluiten deze week alweer kern 5 af.

Met rekenen oefenen we verder met de pijltjessommen eraf en erbij en oefenen we de getallenlijn tot en met 20.

Fijne week allemaal!

GROEP 4

juf Tamara, juf Someya

Wat een heerlijke afsluiter van een drukke, maar gezellige, week vorige week. De Sint is gelukkig toch op school geweest en we mochten ook even bij hem langs in de gymzaal. Wat een vragen hadden de kinderen zeg. Erg gezellig.

Deze week gaan we weer beginnen met het volgende feest, want kerst staat nu voor de deur. Zoals aangegeven in het weekoverzicht op Social Schools zijn wij op zoek naar potjes. Liefst niet te groot, maar groot genoeg voor een theelichtje. Deze hebben wij volgende week maandag nodig. Graag voor die tijd een potje meegeven.

Rekenen: we zijn nog steeds druk bezig met het optellen en aftrekken op de getallenlijn t/m 100. We merken dat de stappen er goed in zitten en dat iedereen wel weet hoe het moet. Dat is heel fijn, want dan kan je eigenlijk alles uitrekenen. Verder oefenen we hard met de tafels 0, 1, 2, 3, 5 en 10.

Spelling: we herhalen alle regels van het afgelopen blok en gaan kijken of we ze kunnen toepassen. Haai, geit en stripboek zijn de nieuwste regels.

Taal: we oefenen met het maken van lange zinnen. Dit is als je praat best goed te doen, maar als je het op moet schrijven is het toch best wel lastig. We blijven hard oefenen.

4xWijzer: er is nu geen lopend thema. We gaan lekker aan het werk met kerst.

IPaddienst: Liva en Mick
Helpende handjes: Sander en Thijn

Fijne week allemaal!

GROEP 5

juf Simone

Wat kunnen we nagenieten en terugkijken op een geweldige week! Op woensdag hebben we pietencircuit gedaan. We hebben pepernoten gebakken, een button geknutseld en sinterklaasbingo gedaan. We deden dat aan de hand van een sinterklaasverhaal. In dat verhaal zaten allemaal getallen verstopt en dat waren de bingogetallen. Voor iedereen was er twee keer een prijsje. Ook hebben we een hele leuke film gekeken. We hebben hem nog niet helemaal afgezien en zijn gestopt toen het net ‘spannend’ werd. We kijken vandaag nog even het laatste stukje.
En toen kwam het sinterklaasfeest op vrijdag. Wat heb ik genoten van de kinderen en wat heeft iedereen veel werk van de surprises en gedichten gemaakt, het was echt zo’n succes! U heeft inmiddels mee kunnen genieten door de foto’s. Het is ook weer fijn dat de beste man terug naar Spanje is….

Komende week gaan we weer het gewone werk oppakken. Met rekenen gaan we beginnen aan het laatste deel van blok A. Ook met spelling en taal beginnen we aan dat laatste deel. Met estafette zijn we begonnen aan een nieuw boekje. Het is leuk, want het is weer een doorlopend verhaal in plaats van allemaal korte verhaaltjes. Het is nu leuk om steeds verder te lezen en er zo achter te komen hoe het verder gaat.

We beginnen ook aan het nieuwe voorleesboek dat we van Sinterklaas gekregen hebben.
Vandaag stuur ik via Social Schools een bericht met alle informatie over de komende twee kerstweken.

Ik wens iedereen een heel fijne week!

GROEP 6

juf Roos, juf Sophia

Vorige week hebben we een spetterend sinterklaasfeest gevierd met de mooiste creaties. Wat een kunstwerken zijn er gemaakt! We zagen ontzettend creatieve dingen voorbijkomen en het was erg gezellig. Complimenten aan alle kinderen en hulppieten.

Van Sint hebben we als klassencadeau de spellen Qwirkle en Doolhof gekregen. Dus we kunnen lekker spelletjes spelen!

Naast het sinterklaasfeest, was het voor groep 6 nog extra feest, want wij mogen meedoen aan de Kids Top 20! Superleuk natuurlijk, we kijken er enorm naar uit! Willen jullie eraan denken het toestemmingsformulier mee te geven naar school?

Sinterklaas is pas net de deur uit en wij beginnen al direct met het knutselen voor Kerst. We maken de klas extra gezellig in deze donkere dagen.

Deze week zijn de oudergesprekken, wij kijken er naar uit om jullie te zien.
Komende vrijdag gaan we weer zwemmen, deze keer weer in gewone zwemkleding.

De klassendienst deze week is: Ruslana en Jesper
IPaddienst: Nikki en Melchior

Hele fijne week allemaal!

GROEP 7

juf Lisan

Wat een geweldig feest is sinterklaas toch. Zelfs in coronatijd was het een groot succes! Hebben jullie de foto’s op Social Schools gezien? We zijn ook erg blij met het klassencadeau: een tosti-ijzer. Vanaf nu is het dus altijd tostidag bij de overblijf. Handig voor ouders als er alleen nog oud brood in huis is. Een tosti met vlokken en banaan kan natuurlijk ook.

In de klas zijn we in tweetallen bezig met het maken van PowerPointpresentaties, deze week worden ze gepresenteerd. Volgende week hebben we als afsluiting van het thema een pubquiz. Dan neemt meester Pieter ook afscheid van de klas.

Het huiswerk van deze week Is leren: alles van Engels, we hebben volgende week maandag nog een toets. Het maakwerk is vrijblijvend.
We hebben vorige week in de kring een challenge besproken. Spreek eens een keer af met iemand met wie je nooit afspreekt.

Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon

Wat hebben we afgelopen vrijdag een heerlijk feest gehad. De surprises en gedichten waren geweldig. De kinderen hebben echt hun best gedaan! De sfeer was top! We hebben ook nog cadeaus voor de klas gekregen: Uno, Twister en mooie glitterpennen. Bedankt Sinterklaas! Hopelijk heeft iedereen een leuke pakjesavond gehad.

Vandaag maken we de overgang van sinterklaas naar kerst. De kerstboom komt gezellig in de klas en we gaan lekker veel knutselen.

We hebben wel weer huiswerk, maar dat is alleen maakwerk. Na de kerstvakantie krijgen de kinderen weer leerwerk.

Donderdag a.s. komt oud-leerling Eline langs om informatie te geven over het Stedelijk Gymnasium.

Fijne week allemaal!