WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


maandag 9 dec. – 19.30 uur Kerstversieren OAC

donderdag 19 dec. – Continurooster tot 14.00 uur
donderdag 19 dec. – 17.30-19.00 Kerstdiner (verdere info volgt)
vrijdag 20 dec. – school open om 8.20, inloop tot 9.00 uur

vrijdag 20 dec. – OAC Kerst opruimen
zaterdag 21 dec. t/m maandag 6 jan. Kerstvakantie,
let op: maandag is een extra vrije dag i.v.m. de studiedag

REGEL VAN DE WEEK


Deze week, kiest iedere klas een eigen regel.

WILGENHOEK IN BEELD

Vanochtend hebben we mrs. Nompendulo MKwatshwa, een Zuid Afrikaans parlementslid, ontvangen en kennis laten maken met het Nederlandse basisonderwijs. Lior (groep 8) en Chloé (groep 5) hebben als proud students haar de school rondgeleid! Daar zijn wij dan weer trots op.

WEEK  50 –  9 December 2019

BIJLAGE – van de kerstcommissie

In de bijlage deze week een extra brief van de kerstcommissie. Graag goed lezen want er staat belangrijke informatie in!

HEUGLIJK NIEUWS  – van het team

  • We willen u graag laten weten dat juf Ruth is bevallen van een zoontje! Hij heet Casper  en is geboren op 13 november. Het gaat goed met moeder en zoon!
  • Daarbij hebben we nog meer nieuws van het babyfront. Juf Simone is zwanger van een tweeling en zal in maart met zwangerschapsverlof gaan. Van harte!

OUDERBIJDRAGE –  van de OAC

Vorige week hebben veel ouders de vraag ontvangen voor het betalen van de ouderbijdrage. Er is verwarring… een aantal ouders van de bovenbouw heeft in het begin van dit schooljaar €28,00 betaald en nu toch een betalingsverzoek ontvangen. Maar er is toen ook een vraag gedaan om de betaling van de schoolreisje (ook €28,00).  Verwarrend dat begrijpen we. Maar wilt u s.v.p. nog even controleren of de ouderbijdrage betaald is?

LEERKRACHTWISSELINGEN – van de directie

Zoals u in het vorige bericht heeft kunnen lezen zullen we Simone vanaf maart gaan missen vanwege zwangerschapsverlof.  Er is echter nog een Wilgenhoek coryfee die ons zal gaan verlaten.

Judith gaat met ingang van 1 februari verhuizen naar het prachtige Drenthe, waarmee een langgekoesterde wens in vervulling gaat. Ze heeft er een flink aantal jaar op zitten op de Wilgenhoek als leerkracht en directielid dus we zullen haar ontzettend gaan missen. Haar afscheid zal op 29 januari plaatsvinden, daar hoort u t.z.t. meer informatie over.

Omdat we hebben willen inspelen op het vertrek van de twee dames hebben we een enthousiaste fulltimer aangetrokken die veel ervaring heeft en vanaf de kerstvakantie fulltime in groep 4 werkzaam zal zijn. Haar naam is Simone Wijkhuise en is op dit moment werkzaam op een school in Spaarndam.

Mitch, die nu maandag en dinsdag voor groep 4 staat, schuiven we door naar groep 5. Daarmee spelen we vast in op het vertrek van Simone en bijkomend voordeel is dat Mitch goed ingewerkt kan worden in zijn nieuwe groep.

Vanaf januari zal Someya woensdag voor groep 6 staan, ondersteund door Robin. Robin zal vanaf januari managementtaken overnemen van Judith en zal daar op maandag en woensdag tijd voor hebben.

Vanaf 1 februari zal er ook een nieuwe kleuterjuf werkzaam zijn op de Wilgenhoek. Ineke Loerakker gaat zich dan al vast warmlopen voor de instroomgroep de start na de voorjaarsvakantie.

We hebben gekozen voor de oplossing die het meest rust brengt in de school en waarmee we de organisatie flexibel en stevig neer blijven zetten. Voor verdere vragen weet u me te vinden.

KERSTHULP – van de OAC

Om de Wilgenhoek in gezellige kerstsferen te brengen zijn er nog hulpouders nodig. Wie kan er vanavond vanaf 19.30 uur helpen?

Ook voor het opruimen op vrijdagmorgen 20 december om 8.30 uur zijn er nog extra handen nodig. Opgeven bij OAC-lid Ilona, de moeder van Jurre uit groep 7.

WILGENHOEKGROEN  – van de directie

Spaarnesant, ons overkoepelende bestuur, zet zich in om de gebouwen zo klimaatneutraal mogelijk in te richten. Bij het bouwen van nieuwe gebouwen gaat dat erg goed maar ook bij de oudere gebouwen wordt gekeken naar duurzame oplossingen en aanpassingen.

Het is leuk om te kunnen zien wat de zonnepanelen opleveren die op het dak van de school liggen. Met wat extra zonnestralen in december hopen we ook dit jaar de 18MWH te halen.

S

GROEP 1/2 GROEN

Meester Mitch , juf Mieke

Wat een leuk feest was het donderdag, toen Sinterklaas met zijn Pieten weer een bezoek bracht aan de Wilgenhoek. De kinderen deden de Sinterklaasmove-dans en lieten een gedichtje horen, die ze de hele week hadden geoefend. Ze waren ook heel blij met de mooie ballen, die Piet in de zak hadden meegebracht.

Dinsdag hebben we nog de verschillende schoenen van de kinderen bekeken en gesorteerd. Waarvan zijn er de meeste? Wie heeft de grootste en wie de kleinste schoen?

Vandaag hebben we de kerstboom versierd en zijn we begonnen met mooie kerstknutsels. De letter van de week is de ‘k’.

Bij de deur hangt een lijst om in te tekenen voor het kerstdiner. De bedoeling is dat alle ouders iets meenemen voor het kerstdiner van de kinderen op donderdag 17 december.

GROEP 1/2 BLAUW

juf Eva, juf Meta

Een paar kinderen waren aan het kibbelen wie er nou eigenlijk de baas is in groep blauw. Toevallig gingen we het net hebben over samen spelen met Kosje Konijn. Niemand is de baas, je maakt samen afspraken over het spelen. En wat als je allebei wat anders wil? Dan speel je om de beurt wat de ander leuk vindt… Is er nou een baas in de school? Veel kinderen vonden dat juf de baas is of de directeur. Dat is eigenlijk niet zo, dat zijn eerder plushelpers. We hebben afspraken in de klas waar we ons allemaal aan houden en als het niet lukt kan je wel vragen of juf of de directeur helpt. En… hoe beter je bent in afspraken maken op een aardige manier, hoe meer kinderen naar je zullen luisteren…

De Sint en zijn Pieten zijn weer terug naar Spanje. Wat was het een drukke maar ook gezellige dag donderdag. Alle kinderen vrolijk en enthousiast toen Sint in de klas kwam. We kregen ook nog een mooie bal.

De kerstboom staat alweer in de klas. Vandaag de boom versieren en samen met de kinderen de klas in kerstsfeer brengen. We gaan ons potje versieren, een kerstkaart maken maar ook weer verschillende kerstspelletjes doen.
In de gang hangt een lijst met kersthapjes voor ons kerstdiner. De bedoeling is dat alle ouders zich inschrijven om iets mee te nemen voor het kerstdiner op donderdag 17 december. U kunt kiezen uit hartig, gezond of zoet zodat we een mooi gevarieerd buffet hebben op ons kerstdiner.

Morgen is de laatste stagedag van Juf Sophie, donderdagavond is ze nog wel bij ons kerstdiner. We wensen haar alvast veel succes op haar nieuwe stageplek op een andere school. Een oud leerling van ons, Alicia, zal komende twee weken een oriënterende stage lopen bij ons in groep blauw, fijn en gezellig!

GROEP 3

juf Marjan, juf Annemieke

Na twee drukke weken is de Sint al weer weg,
Voor sommigen een zegen, voor anderen pech.
Nu gaan we op voor de Kerst op school en in de klas
Daarvoor zoeken we nog een potje voor elk kind van glas.
Bij het kaartje borduren op donderdagmiddag (12 dec) bij juf Marjan,
Willen we graag vier borduurouders met een goed naaldenplan.
Geeft u aan de deur door of u kan komen
Zodat we niet om komen in ‘de naald in de draad willen hebben’ syndromen.
Kern 4 is al weer klaar en kern 5 begonnen,
Met de Sint bingo werd vaak gewonnen.
De spelletjes zijn snel omgewisseld voor alles in kerstsfeer.
Ondertussen zijn thema’s als even en oneven, ervoor en erna hoofddoel, alweer.
Met het automatiseren van sommetjes tot 5 , zowel plus en min
Hebben de kinderen het vreselijk naar hun zin.
Wij vragen u in de vakantie om iets met ’t lezen te blijven doen
Want bij twee weken niksen zakken de letters en het lezen in de lege schoen.
Juf geeft een blad met ‘ huiswerk’ inspiratie voor u en uw kind mee naar huis
Zodat jullie steeds 10 minuutjes kunnen oefenen thuis
Fijne week, de juffen SinterKerstjuf

PS: U bent morgen het eerste kwartier welkom om bij de laatste tennisles te komen kijken. We verzoeken u na een kwartiertje zelf weer weg te gaan, zodat de leerlingen verder kunnen met de les.

GROEP 4

Meester Mitch, juf Judith

Nu de Sint weer terug is naar Spanje blikken we terug op een heel leuke week. Donderdag kwam Sinterklaas met zijn pieten aan op de Wilgenhoek met een postbus. Toen hij in de klas kwam wist hij veel te vertellen over onze kinderen. Nadat we samen voor hen gezongen hadden, kregen we allemaal ons cadeautje en wat lekkers. In de middag hebben we gezellig film gekeken.

Vandaag hebben we de kerstboom opgezet en versierd. Ook de klas begint steeds meer in de kerstsfeer te komen. Voor het kerstdiner hangt op de deur een inschrijflijst. Fijn als iedereen iets voorbereid en meeneemt voor het kerstdiner op donderdag 19 december. Vanaf 17:35 uur gaan wij met de klas kerstliedjes zingen voor alle papa’s en mama’s in de klas. Er volgt nog een officiële uitnodiging!
Nog niet iedereen heeft een glazen potje voorzien van naam meegenomen. Wilt u uw kind er eentje meegeven aub?

We gaan er weer een warme, gezellige week van maken samen in deze fijne kerstsfeer!

PS: U bent morgen het eerste kwartier welkom om bij de laatste tennisles te komen kijken. We verzoeken u na een kwartiertje zelf weer weg te gaan, zodat de leerlingen verder kunnen met de les.

GROEP 5

juf Roos, juf Simone

Wat was het een superleuk feest afgelopen donderdag toen de Sint met zijn pieten een bezoek bracht aan de Wilgenhoek!
De surprises zagen er geweldig uit en wat een prachtige gedichten zaten er bij. De Sint kwam ook nog even onze groep 5 binnen gewandeld en werd verrast door een aantal leuke dans- en muziekvoorstellingen.

Volgende week gaan we lekker knutselen op maandag en dinsdagmiddag. We kunnen hiervoor nog een heleboel glazen potjes gebruiken. Dus mocht je thuis nog iets hebben staan, geef het mee aan je kind.

Bij de deur hangt een lijst om in te tekenen voor het kerstdiner. Fijn als iedereen iets voorbereid en meeneemt voor het kerstdiner op donderdag 19 december. Vanaf 17:35 uur gaan wij met de klas kerstliedjes zingen voor alle papa’s en mama’s in de klas. Er volgt nog een officiële uitnodiging!

Deze week hebben Sep en Melchior klassendienst en Lizzy en Annabelle iPaddienst.
Fijne week allemaal!

GROEP 6

juf Robin, juf Tamara

Wat hebben wij een leuke dag gehad afgelopen donderdag. De Sint en zijn pieten hebben hard hun best gedaan op de surprises.

Volgende week maandag en dinsdag staat er samen met groep 5 een leuk circuit op de planning. Hiervoor hebben we nog meer glazen potjes nodig. Mochten jullie thuis nog iets hebben, geef het dan mee naar school.

Bij de deur hangt de intekenlijst voor het kerstdiner. Willen jullie hierop aangeven wat jullie voor lekkers meenemen? Het kerstdiner is op 17 december.

Fijne week allemaal!

GROEP 7

juf Lisan

Wat was het gezellig in de klas op 5 december! Mooie surprises en een bezoek van Sint in de klas.

Deze week gaan we flink oefenen voor de voorstelling. De kinderen moeten ook thuis hun tekst oefenen en zelf zorgen voor de kostuums. De voorstelling is op 18 december om 9.00 uur.

Op 16 december gaan we naar de Toneelschuur. We vertrekken om 9.15 op de fiets. Inmiddels hebben we genoeg begeleiders.

Op 19 december treedt onze klas op voor het kerstdiner. De bedoeling is dat iedereen een kerstmuts op heeft. Meer hierover in het takje van volgende week.
Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon, meester Milan

Na een heerlijk Sinterklaasfeest hebben we vandaag de kerstboom in de klas opgetuigd. Wat ziet de klas er gezellig uit! Deze week gaan we kerstlichtjes maken en gaan we kersttafereeltjes maken met aquarelverf. Ook sluiten we deze week het thema ‘De 80-jarige Oorlog’ af.

Maandag a.s. gaan de kinderen van groep 7 en 8 naar de Toneelschuur. We vertrekken om 9.15 uur op de fiets. Ouders die meegaan hebben inmiddels van Milan bericht gekregen.

Deze week is er alleen maakwerk als huiswerk. Volgende week is er vanwege het kerstdiner geen huiswerk.

De lijst om in te schrijven voor het kerstdiner hangt bij de deur van groep 8.
De klassendienst van deze week: Kyara en Nio. Volgende week: Courtney en Faerzan.
Fijne week allemaal!