WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA
woensdag 29 jan. – afscheid Judith 12.00 – 12.45 uur 
donderdag 30 jan. – stakingsdag, school gesloten
vrijdag 31 jan. – stakingsdag, school gesloten
vrijdag 7 feb. – kinderdisco
zaterdag 8 feb. – ouderdisco

WILGENHOEK IN BEELD

Op zaterdag 8 februari vindt het jaarlijkse feest voor de ouders van De Wilgenhoek plaats, met als thema “Fout is Goud”.

We willen jullie uitnodigen voor deze gezellige, informele avond met muziek en een lekker drankje. Vanaf 20.00 uur zijn jullie van harte welkom in de gymzaal van de school!   De entree is gratis!

Namens de disco commissie van de OAC


WEEK  5 –  27 januari 2020

KINDERDISCO – van de OAC

Belangrijke informatie over de kinderdisco vindt u in de volgende link;

Brief disco voor de kinderen

MR – van het team

De notulen van de vergadering van de MR in november en het jaarverslag over het afgelopen schooljaar had u nog tegoed. Beide zijn te lezen via deze link.

WEER STAKEN… ?? – van Danny

In bijgevoegd artikel van een bestuurslid uit IJmuiden wordt sterk neergezet wat voor veel mensen de achterliggende redenen zijn voor weer een staking in het onderwijs.

We maken ons zorgen. En ook al knopen we op De Wilgenhoek de eindjes nog aan elkaar, de realiteit is dat er in de omgeving maar zeker ook in de grotere steden acute problemen zijn die ons op termijn ook zullen bereiken.

UW AUTO PARKEREN – van Danny

Ik zie geregeld auto’s parkeren op de hoeken van de straat wat het oversteken voor voetgangers een stuk lastiger maakt en waardoor fietsers veel minder overzicht hebben.

Zeker op de momenten dat uw kind haalt en brengt hebben mensen last van haast en is het druk om de school. We hebben nog geen ongelukken zien gebeuren en dat wil ik graag zo houden.

Neem de verkeersregels in acht, loop desnoods een paar meter extra en hou rekening met elkaar. Namens alle kinderen, bedankt!

JUDITH NEEMT AFSCHEID – van de directie

Judith neemt na 19 jaar Wilgenhoek afscheid en gaat verhuizen naar Drenthe, haar geboortegrond.

Op woensdagochtend 29 januari neemt ze afscheid van de kinderen van de Wilgenhoek en ’s middags trekken we de flessen open met het team en oud-collega’s.

Als u het leuk vind om haar nog gedag te zeggen dan kan dat natuurlijk ook. Tussen 12.00 en 12.45 uur is daar gelegenheid voor. Judith is te vinden in de teamkamer!

GROEP 1/2 GROEN

meester Mitch , juf Mieke

Vorige week maandag kwam er een echte ridder in de klas, compleet met harnas en zwaard. De kinderen vonden het erg interessant.
Bij de gymles van juf Fanny leerden ze een ridder en jonkvrouwenliedje en -dansje. We hebben een verhaaltje nagespeeld over bange ridder Florian.

De kinderen hebben ook vragen bedacht, waarmee ze konden aangeven wat ze willen leren over het thema. Vragen over kastelen: Hoe worden kastelen gebouwd? Hoe worden de daken en de kantelen gebouwd? Hebben ze ook een keuken? Hebben ze ook een schoorsteen? Hoe gaat de brug omhoog?  Vragen over ridders: Zijn ridders bang? Hoe trekken ze hun harnas aan? Hoe kunnen ze in één bed slapen? Waar zijn de schilden van gemaakt? Hoe nemen ze een kanon mee? Hebben ze ook land?

Donderdag hebben we het verhaal van ridder Roest in de kring nagespeeld. De kinderen mochten toen om beurt met attributen steeds een bladzijde naspelen van het hoek. Dit konden ze erg goed! Ook zijn we weer flink veel aan het knutselen dit thema: van kastelen vouwen, schilden en familiewapens maken tot ridders en prinsessen tekenen voor onze plakboeken, helemaal niets is ons te gek dit thema!

Zoals u weet is de school donderdag en vrijdag dicht in verband met de staking. Fijne week!

GROEP 1/2 BLAUW

juf Eva, juf Meta

Hebben jullie de foto’s gezien van onze ridder in de klas? Dat is de oom van een leerling uit groep 3. Hoewel sommige kinderen het vooraf best spannend vonden, bleek het een hele vriendelijke ridder te zijn. Hij is vrijwilliger bij onder andere de Ruïne van Brederode. Weten jullie hoe een ridder plaste als hij zijn harnas aan had? Vraag het maar aan de kinderen!

We zijn druk aan het oefenen voor het kleine optreden op 14 februari. Hebben de kinderen thuis een stokpaard of een jonkvrouw/prinsessen/ridderpak? Dan graag aan de 14e februari aan tijdens het optreden. Creativiteit met karton en bijvoorbeeld vuilniszakken als harnas wordt zeer op prijs gesteld. (Een zelfgemaakt stokpaardje mag ook)

GROEP 3

juf Marjan, juf Annemieke

Heeft u ons zien swingen of misschien thuis al iets gehoord? Juf Rozemarijn leert ons de Twips. Het lied verteld over middelbare heren en dames die soms wat stram zijn en wat pips. Nu zijn jullie als ouders niet eens de groep waar we over zingen maar nog een generatie erna……u begrijpt het al……ik dus.
Nou, het is dan ook een moeilijke tekst waar de juf een papiertje bij nodig heeft en de kinderen gewoon al kennen. Ik was totaal verbaasd. Zo leuk om te zien die kleintjes die dat zingen en erbij dansen.

We zijn vandaag gestart met kern 7. En nog even de Cito-toets spelling. In de middagen aan de slag met ridders en kastelen. Het worden dus drie leerzame dagen.
Fijne korte week!

GROEP 4

juf Simone

Ook groep 4 kreeg vorige week bezoek van de ridder. We hoorden hem al van verre aankomen omdat een harnas erg veel geluid maakt. Het weegt wel 40 kilo en alle losse deeltjes komen tegen elkaar aan. De kinderen mochten de helm passen en een handschoen aan. Wat was dat leuk!

Ook hebben we gewerkt aan de kunstwerken voor het Teylers Museum. De klas werd opgedeeld in tweetallen. De een ging de lucht, het water of het land schilderen, de ander maakte de dinosaurus erbij. Samen werd dan ook het schilderij nog mooi versierd met kosteloos materiaal. Wat zijn ze prachtig geworden en binnenkort te bewonderen in het Teylers!
Verder hebben we hard gewerkt aan de Cito-toetsen. De kinderen vinden het leuk om in de boekjes te werken. Vandaag beginnen we aan begrijpend lezen en morgen zijn we dan helemaal klaar.
Morgen komt juf Rozemarijn weer muziekles geven. We gaan vast weer lekker swingen, want we werken aan het thema ‘Musical’!

Deze week zijn Manuel en Olivier de hulpjes.

Het is deze week een korte week. Zoals u weet is de school op donderdag en vrijdag dicht in verband met de staking in het onderwijs.
Ik wens u een fijne week!

GROEP 5

juf Simone, juf Roos, meester Mitch

De eerste Cito-toetsen zijn achter de rug en de kinderen hebben heel hard gewerkt.

Deze week staat de toets voor het onderdeel spelling nog op het programma en maken we de andere toetsen af.

Vorige week dinsdag hebben alle kinderen informatie mee naar huis gekregen over het maken van een spreekbeurt en de datum wanneer ze aan de beurt zijn. In groep 5 zijn de kinderen vrij om een onderwerp naar keuze te kiezen en morgen mogen alle kinderen hun onderwerp doorgeven. Een leerling uit groep 8 komt een voorbeeld spreekbeurt geven zodat alle kinderen een beeld hebben bij wat ze mogen gaan doen. Spannend!

Vandaag is het laatste huiswerk voor de vakantie mee gegaan en mogen de kinderen thuis weer creatief aan de slag met het maken van een schild! Vóór maandag 10 februari inleveren.

Deze week is een korte week want donderdag en vrijdag is de school dicht in verband met de staking.

Klassendienst hebben deze week Floor en Nikki en iPaddienst Jayden en Teun.

Fijn week allemaal!

GROEP 6

juf Robin, juf Tamara

De eerste Cito-toetsen zijn achter de rug. Wat heeft iedereen hard zijn best gedaan en wat is het toch moeilijk om zo lang stil te moeten zitten. Dit merken we meteen in alle andere lessen. Helemaal niet gek natuurlijk. Deze week staat de Cito rekenen nog op de planning. Nog even drie dagen heel hard werken en dan zijn we weer klaar.

Vorige week dinsdag hebben de kinderen informatie gekregen over het houden van een spreekbeurt. De datum van de spreekbeurt hebben wij vandaag besproken. Ook zijn als het goed is zijn nu alle onderwerpen definitief. Ik heb nu al zin in alle mooie presentaties. Om even te spieken hoe het ook alweer moet, komt er een leerling uit groep 8 een voorbeeld-spreekbeurt houden.

Vandaag hebben de kinderen voor de laatste keer huiswerk mee gekregen voor de vakantie. Volgende week (en de week voor de vakantie) laat ik even open, zodat iedereen een start kan maken met zijn spreekbeurt.

Naast alle Cito-toetsen zijn wij ook hard bezig met breuken en gaan we deze week hard aan het werk met het schrijven van werkwoorden. Hoe zat het ook alweer met die ‘d’s’ en ‘t’s’?

Met 4xWijzer zijn we lekker bezig met het thema ‘Middeleeuwen’. De kinderen gaan aankomende week allemaal presenteren wat zij over hun deelonderwerp te weten zijn gekomen. Wisten jullie bijvoorbeeld dat Karel de Grote zelf niet kon lezen en schrijven en dus zijn handtekening liet zetten door anderen?

Donderdag en vrijdag geven wij, wegens de staking, geen les en is de school dicht. Deze week dus een hele korte week.

Fijne week allemaal.

GROEP 7

juf Lisan

De eerste Cito-week zit erop. Vandaag zijn we begonnen met Cito rekenen en werkwoordspelling.

Voor de schoolarts die op donderdag 6 februari komt is een vragenlijst via Social Schools gestuurd met de vraag die in te vullen. Mocht dat om een of andere reden niet lukken, dan hoor ik dat graag.

Donderdag en vrijdag zijn er geen lessen vanwege de staking. We hebben dus een korte week zonder theebeurt! De theebeurt voor volgende week is voor Rada, Louise en Fleur.

Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon, meester Milan

Vorige week is er met veel inzet gewerkt aan de Cito-toetsen en daar zullen we deze week mee doorgaan. Op maandag en dinsdag sta ik weer voor de klas en op woensdag Manon. Donderdag en vrijdag zijn er geen lessen vanwege de staking. Het wordt dus een kort weekje!

Via Social Schools kan er weer ingeschreven worden voor oudergesprekken. Dit kan tot 31 januari, 12.00 uur. Deze gesprekken zullen plaatsvinden op 3 en 4 februari.

De nieuwe klassendienst zijn Beki en Jip.