WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


Ma. 23 november t/m vr. 4 december – rapportgesprekken

Vr. 4 december – Sinterklaas op school
Zo. 6 december 10.30 uur – OAC opruimen sintversiering, helpt u mee?

Ma. 7 december 19.30 uur – OAC kerstversieren
Woe. 16 december- kerstontbijt (verzorgd door de OAC)
Do. 17 december – zie extra mededeling
Za. 19 december t/m zo. 3 januari – kerstvakantie
Ma. 4 januari – studiedag, alle kinderen vrij

 

REGEL VAN DE WEEK


Stil lopen in de gang, dat weten wij allang.

WILGENHOEK IN BEELD


De rommelpiet was op school!


WEEK  49 –  30 november 2020

KERSTVIERING – van de kerstcommissie

Dit jaar vieren we Kerstmis op school iets anders dan normaal. Om te voorkomen dat er nog een moment is dat alle ouders en kinderen naar school moeten komen, hebben we gekozen voor een kerstontbijt in plaats van een kerstdiner.

Het ontbijt zal op woensdag 16 december zijn en wordt verzorgd door de OAC. De kinderen hoeven dus geen eten of drinken mee van thuis te nemen. Uiteraard mogen alle kinderen in hun mooiste kerstoutfit naar school komen!

Omdat het kerstdiner niet doorgaat, zal het continurooster op donderdag 17 december vervallen. De school gaat die dag om 15.15 uur uit. Dus net als iedere donderdag.

OPRUIMEN EN VERSIEREN – van de OAC

Zondag 6 december vanaf 10.30 uur zullen wij alle sintversiering in school weer opruimen.
Maandagavond 7 december vanaf 19.30 uur gaan we de kerstversiering ophangen in school.
We komen nog handen tekort… helpen jullie mee? Als we genoeg mensen hebben zijn we met een uurtje klaar.
Bedankt alvast!

TYPECURSUS TYPETUIN

In maart 2021 begint de naschoolse typecursus Typetuin weer!
De cursus wordt woensdagmiddag van 13.45 tot 14.45 uur op De Wilgenhoek gegeven en is bestemd voor kinderen in de groepen 6 t/m 8.
Bij inschrijving voor 1 januari ontvangt u korting op het lesgeld!

Meer weten? Lees alles over de cursus in de folder over Typetuin .

KINDERPOSTZEGELS – van het team

Ondanks het gekke jaar hebben groep 7 en groep 8 weer heel veel Kinderpostzegels verkocht. En omdat we als school dat al meer dan 25 jaar doen, kregen we als dank een gouden certificaat. Trots op al die Wilgenhoekers!

INFORMATIE – van Sportfever BSO DSS

In tijden dat de BSO’s bijna allemaal te kampen hebben met lange wachtlijsten en ouders van leerlingen moeite hebben om voor hun kind(eren) opvang te vinden hebben wij goed nieuws

Bij BSO DSS hebben wij op dinsdag en donderdag per direct een plek voor leerlingen van de Wilgenhoek!

Ouders geïnteresseerd zijn kunnen zij zich inschrijven via www.sportfever.nl. Of contact opnemen voor een afspraak mbt rondleiding en/of meer informatie.

Met sportieve groet,
Brenda de Nijs, Manager Sportfever
planning@sportfever.nl

U kunt meer over Sportfever lezen in deze flyer: Sportfever .

GROEP 1-2, BLAUW

juf Ineke

Wat hadden we een leuke week! De pietenochtend was heel geslaagd. We mochten veel leuke spelletjes doen en veel van ons kwamen verkleed op school. Donderdag hebben we hard gezongen bij onze gymschoentjes, die we in de klas klaar hebben gezet voor Sint en Piet. En wat denk je? De klas was een rommel! Maar we hadden wel leuke cadeautjes en pepernoten. En het lijkt erop dat Sinterklaas in ons schuurtje heeft geslapen! Het is een heuse sleep-out geworden. Dat hebben we wel even bekeken.

Verder ging de werkles goed door en maakten de kinderen pietenbroches met hun naam erop. Er is flink geknutseld en een aantal kinderen van groep 2 hielpen de kinderen van groep 1 hierbij. Dat zag er leuk en gezellig uit!

Komende week maken we de laatste werkles af, zorgen we dat alle kinderen een broche hebben en doen we spelletjes we met de letter ‘r´. Welke woorden kunnen de kinderen allemaal bedenken? Staat de r dan aan het begin, in het midden of aan het eind? Juf Jeanette komt nog langs voor leuke sinterklaasknutsels en langzaam tellen we af naar vrijdag.
Dan is er geen gym, want dan is het gewoon feest in de klas! De kinderen mogen dan verkleed komen als Piet of Sint.

Fijne week allemaal!

GROEP 1-2, GROEN

juf Eva, meester Mitch

Afgelopen week was een week vol avonturen. Woensdag was de pietenochtend. De kinderen hebben een heel leuke ochtend gehad vol spelletjes en andere activiteiten. Door de school heen waren 20 spellen die de kinderen konden doen. Als ze de activiteit gedaan hadden kregen ze een stempel of sticker op hun aftekenkaart.

Vrijdagochtend was ook erg spannend, want Sinterklaas had op school geslapen. Er stond een opgemaakt bed in de schuur met de slippers van de Sint. Ook hadden de Pieten een enorm rommeltje gemaakt van onze klas, zoals u misschien wel kon zien op de foto’s. Gelukkig hebben ze wel een cadeautje in de schoenen van de kinderen achtergelaten. Na het opruimen van de klas hebben we ook de verjaardag van Ezra gevierd.

Deze week staat de letter ‘r’ centraal. Afgelopen week hebben we samen nagedacht over de talenten van Sinterklaas. Deze week gaan we kijken welke talenten een Piet allemaal kan hebben.
Vrijdag verwachten we hoog bezoek… De kinderen mogen verkleed komen als Piet of Sint.

Fijne week!

GROEP 3

juf Ruth, juf Annemieke

Wat een gekke maar leuke week hebben we achter de rug, Woensdag hadden we pietenochtend, wat hebben de kinderen leuke spelletjes gedaan. We hebben onze schoen mogen zetten. De volgende ochtend was het weer een rommeltje in de klas, dat was vast het werk van rommelpiet. Er zat een mooie tol in onze schoen.

Maar er is ook hard gewerkt. We hebben met rekenen een toets gemaakt. Vandaag beginnen we met een nieuw blok waarbij we verder oefenen met pijltjessommen. We gaan deze week voor het eerst met geld werken en oefenen met splitsen.

Met lezen hebben we ‘eu’ en ‘ie’ geleerd. Ook de ‘l’ is aan bod gekomen, daar oefenen we vandaag verder mee. En we gaan de ‘ou’ en de ‘uu’ leren. En dan hebben we vrijdag natuurlijk Sinterklaasfeest op school. De kinderen mogen dan verkleed komen als Piet of Sint.

GROEP 4

juf Tamara, juf Someya

Wat een onrustige en drukke weken, maar wat is het gezellig. Afgelopen week hadden we pietenochtend en hebben we allemaal leuke spelletjes gedaan. Verder hebben we ook nog onze schoen gezet. Die malle Piet had alle cadeautjes in een koffer gestopt met een cijferslot. We hebben een woordzoeker, een lange som en een doolhof opgelost en kwamen zo tot de code. Gelukkig heeft iedereen bij ons ook een mooi cadeau gekregen.

Er is verder ook hard gewerkt afgelopen week en deze week gaan we proberen ons ook nog goed te concentreren. We kijken vooral naar wat allemaal lukt in deze drukke tijd.

Taal: we gaan woorden leren bij het thema ‘winkelen’.
Spelling: we gaan het hebben over de regel haai (-aai, -ooi, -oei woorden).
Rekenen: we starten met een nieuw blok. In dit blok leren wij de tafel van 3. Inmiddels zijn de tafel van 1, 2, 5 en 10 al aan bod gekomen. We gaan deze week ook verder met de sommen t/m 100.

Aanstaande vrijdag vieren we sinterklaas op school. De kinderen mogen, als ze dit leuk vinden, verkleed naar school komen. Wij zullen deze dag gezellige spelletjes doen. De kinderen mogen gezelschapsspelletjes meenemen (spelletjes die ze met minimaal 2 kinderen kunnen spelen).

IPaddienst: Ike en Nynke
Helpende handjes: Flavia en Mats

Fijne week allemaal!

GROEP 5

juf Simone

Wat vliegen de dagen! Zo is het maandag en dan ineens beginnen we aan de vrijdag. Wat werken de kinderen hard!
En die rommelpiet… Pfff, die heeft ook heel wat los gemaakt…

Met begrijpend lezen hebben we de toets gedaan en gaan we nu beginnen aan het nieuwe blok.
Met rekenen zijn we het digitaal klokkijken aan het oefenen en herhalen in een sinterklaaswerkboekje. Het is ook belangrijk om hier thuis aandacht aan te geven.

Aanstaande woensdagochtend doen we sinterklaascircuit. Heel veel kinderen willen verkleed komen, dat mag!
Op donderdag tussen half 4 en kwart over 4 mogen de kinderen hun surprise naar de klas brengen. Helaas mag er geen ouder mee naar boven. Ik ben in de klas en zal de kinderen helpen.
De kinderen die op donderdag naar de BSO gaan, mogen hun surprise al op donderdagochtend meenemen.

Ik wens iedereen een heel fijne week en gezellig sinterklaasfeest!

GROEP 6

juf Roos, juf Sophia, juf Dana

Afgelopen week hebben we voor taal een eigen flyer ontworpen en geschreven. Er zijn hele leuke creaties gemaakt!
Tijdens de pietenochtend hebben we hard gewerkt, maar wel met pietenwerkboekjes. Hierin kunnen we rekenen en taalopdrachten maken. En we hebben de dag afgesloten met een sinterklaas-Kahoot!.
Deze week gaan we aan de slag met voegwoorden, zoals: want, maar, of, omdat, terwijl en dus.

Vrijdag vieren we het sinterklaasfeest met surprises. De kinderen kunnen op donderdag 3 december tot 16:00 uur de surprises brengen. Willen jullie de surprise in een vuilniszak doen, met een gedicht van minimaal 8 regels erop en de naam nog NIET direct zichtbaar?

Deze week is er geen zwem- en gymles. Na deze week hebben we nog twee zwemlessen, deze zijn weer in gewone badkleding, de kinderen hoeven dus geen kleren meer aan.

Deze week is er geen huiswerk, zodat de kinderen wat extra tijd hebben voor het maken van de surprises.

Omdat we een gezonde school zijn, hebben we op woensdag altijd fruitdag. Zouden jullie hieraan willen denken bij het inpakken van de broodtrommels?

IPaddienst: Ona en Annabelle
Klassendienst: Melchior en Lizzy

Hele fijn week allemaal!

GROEP 7

juf Lisan

Wat een lol hebben de kinderen gehad tijdens de pietenochtend, “Volgend jaar weer!”, zeiden ze. Goed gedaan hoor! Vrijdag is het sinterklaasfeest op school met de surprises. Hierbij nog een keer de regels:

De kinderen mogen de surprises op donderdag 3 december na school tot 16.00 uur brengen.

De surprise wordt in een vuilniszak gebracht, met het gedicht in een envelop waarop de naam van het kind NIET direct zichtbaar is. Het gedicht bestaat uit 8 regels, ‘Lieve zus-en-zo’ telt niet mee.

We hebben vrijdag geen gym. Deze week geen huiswerk!

Een fijne week allemaal en alvast een fijn sinterklaasweekend!

GROEP 8

juf Manon

De pietenochtend van de onderbouw was een groot succes, mede dankzij de kinderen van groep 8. Top gedaan allemaal!

Deze week zijn de voorlopig adviesgesprekken. Bij dit gesprek is één ouder en uw kind aanwezig. De uitslag van de NIO en het Drempelonderzoek wordt tijdens dit gesprek besproken. Succes allemaal!

Vrijdag a.s. vieren we gezellig sinterklaas in de klas met surprises. De kinderen mogen de surprises op donderdag 3 december tot 16.30 uur brengen of anders op vrijdag 4 december tussen 8.10 uur en 8.20 uur. De surprise wordt in een vuilniszak gebracht, met het gedicht in een envelop waarop de naam van het kind NIET direct zichtbaar is. Het gedicht moet uit minimaal 8 regels bestaan.

Op deze dag is er geen gym.

Het werk voor de thuiswerkers:
Rekenen: Blok 4 week 1 les 1 t/m 4. Wereld: alles wat openstaat.
Spelling: Blok 4 les 10 t/m 13. Wereld: alles wat openstaat.
Woordenschat: alles wat openstaat.

Alvast een hele fijne pakjesavond!