WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDAdonderdag 5 dec. – Sinterklaasfeest, continurooster tot 14.00 uur

vrijdag 6 dec.  – Studiedag, alle kinderen vrij

maandag 9 dec.19.30 uur Kerstversieren OAC

donderdag 19 dec. -Continurooster tot 14.00 uur

donderdag 19 dec.- 17.30 -19.00  Kerstdiner (verdere info volgt)

vrijdag 20 dec. – OAC Kerst opruimen

zaterdag 21 dec. t/m maandag 6 jan. Kerstvakantie, let op: maandag is een extra vrije dag i.v.m. de studiedag

REGEL VAN DE WEEK


Stil lopen in de gang, dat weten wij allang.

WILGENHOEK IN BEELD

Pietengym voor de bovenbouw en spelletjesochtend voor de onderbouw, alle hulpouders en groep 8, dank je wel voor jullie hulp!

Ook groep 7 maakt een statement tegen racisme!

WEEK  49 –  2 december 2019

SPEELPLEIN VOOR DE SCHOOL – van de leerlingenraad

Wat een leuke bijeenkomst heeft de leerlingenraad afgelopen week gehad.

De kinderen hebben onder leiding van twee experts een uur diep nagedacht, lang gewikt en nog langer gewogen. Uiteindelijk hebben ze overeenstemming bereikt en zijn er vijf geweldige speeltoestellen gekozen die in maart 2020 geplaatst zullen worden op het voorplein.

SCHOOLDAMTOERNOOI – van de directie

In het Mendelcollege hebben 16 leerlingen uit de bovenbouw in verschillende teams enorm hun best gedaan om in 8 wedstrijden met hun team zoveel mogelijk punten bij elkaar te dammen.

Complimenten voor de organisatie, hulpouders maar vooral de kinderen die er vol voor gingen! Een van onze teams is zelfs door naar de volgende ronde. De uiteindelijke finale wordt gespeeld in Italië dus Danny heeft zijn tickets alvast geboekt.

Muziekles op school

Dit schooljaar krijgen de groepen 5 en 6 van onze school onder schooltijd tien weken les op een muziekinstrument. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om met flinke korting muzieklessen te volgen op school na schooltijd. Je mag dan na een aantal lessen ook samenspelen met andere kinderen uit de wijk in het wijkorkest.

De muzieklessen en de wijkorkesten worden georganiseerd door Hart in samenwerking met de basisscholen, waaronder onze school, in het kader van School in de Wijk.

Geef je nu op!
Ben je tussen de 8 en 11 jaar oud en wil je met korting en in de buurt een muziekinstrument leren spelen? Geef je dan nu op voor de naschoolse muzieklessen. Eind januari start een nieuwe reeks lessen. Je kunt kiezen uit klarinet, saxofoon, hoorn, viool, cello, keyboard en gitaar. Je krijgt na schooltijd op een school bij jou in de buurt les in kleine groepjes en gaat na vijf lessen al samenspelen in het wijkorkest!
De lessen zijn gericht op ontdekken, experimenteren en samenspelen en je leert de basisvaardigheden op je instrument. De instrumenten in de les worden verzorgd door het MuziekLab van Hart in samenwerking met de school. Je kunt je inschrijven vanaf groep 5. Klik hier voor meer informatie en inschrijven of stuur een mail naar aheijne@hart-haarlem.nl.
Je kunt je nog inschrijven tot 10 januari. Wacht niet te lang, want vol is vol!

Wist je dat…
De Liduinaschool, de Cirkel, de Wilgenhoek en de Willem van Oranjeschool hebben met Hart bij de Gemeente Haarlem subsidie aangevraagd om de lessen Iedereen een instrument binnen en na schooltijd mogelijk te maken. De lessen onder schooltijd worden volledig met subsidie gefinancierd, en voor de naschoolse lessen vragen we een ouderbijdrage van €4,- per les. Maar wist je dat kinderen vanaf groep 5 van andere scholen ook van harte welkom zijn in de naschoolse lessen (mits er nog plaats is natuurlijk) maar dan voor €10,- per les? Dus heb je nog een vriendje op een andere school, dan mag die ook gewoon meedoen. Iedereen kan zich inschrijven.

GROEP 1/2 GROEN

Meester Mitch , juf Mieke

5 december nadert snel, elke dag wordt er een vakje ingekleurd op de kalender. Er hangen steeds meer Sinterklaasknutsels in de klas. De kinderen hebben een versje geleerd, dat ze aan de Sint gaan laten horen. We hebben met pepernoten meer, minder en evenveel geoefend en ook eerlijk delen.

Woensdag was het pietenochtend en wat was het een feest! U heeft waarschijnlijk op Social Schools de foto’s wel gezien. Door de hele school waren er allerlei spelletjes en andere activiteiten voor de kinderen. De jongste kinderen werden begeleid door leerlingen van groep 8. Alle kinderen hebben ook alvast een muts gemaakt voor als de Sint en zijn Pieten langskomen deze week. Alsof dit nog allemaal nog niet gek genoeg was, mochten de kinderen ook nog hun schoen zetten. De volgende ochtend was de hele school een enorm rommeltje! Maar er waren gelukkig  wel cadeautjes achtergelaten.
Donderdag komt Sint op school en hebben de kinderen continurooster. Dit betekent dat iedereen een boterhammetje en drinken moet meenemen om op school te eten. De leerlingen zijn dan om 14.00 uur vrij. Deze dag is er geen gym.

GROEP 1/2 BLAUW

juf Eva, juf Meta

De Sinterklaassfeer beleeft hoogtij in de klas. We zijn ontzettend hard aan het knutselen, inpakken, spelen en werken rondom het thema. De pietenochtend was weer een groot feest En oh, wat is het spannend als de Pieten langs zijn geweest. De Pieten hadden heerlijk gespeeld maar waren vergeten op te ruimen. Gelukkig zat er wel een leuk cadeautje in de schoenen. We hebben liedjes gezongen en geluisterd naar de rijmwoorden. Het viel de kinderen op dat het steeds de laatste woorden van zinnen zijn die op elkaar rijmen.

Bij Goed Gedaan hebben we het deze week gehad over twee dingen: als iemand boos is en iets lelijks zegt, betekent dat niet meteen dat hij of zij geen vriend meer is of jou niet meer lief vindt. Boos zijn we allemaal wel is en het gaat meestal snel weer over. En ook hebben we besproken en geoefend hoe je een compliment geeft aan elkaar.

Donderdag komt Sint met zijn Pieten op school en hebben we continurooster. Dit betekent dat alle kinderen met juf overblijven (dus een extra trommeltje met een boterham en drinken meenemen) en iedereen is om 14.00 uur vrij.
Voor iedereen een gezellige Sinterklaasavond/middag!

Vrijdag 6 december zijn alle kinderen vrij vanwege de studiedag.

GROEP 3

juf Marjan, juf Annemieke

Alle gesprekken zijn afgelopen week afgerond. Fijn om jullie allemaal weer even gesproken te hebben over jullie kind. Tennis blijkt wel een hele favoriete activiteit te zijn bij de kinderen. Ook het lezen is bij de kinderen echt op gang aan het komen. Veel ouders vertellen van de leuke fase waarin kinderen alles lezen wat ze tegen komen. Grappig hoor!

Het tempo van de letters aanbieden is iets rustiger maar we oefenen wel elke dag alle geleerde letters en woordjes. De lesstof wordt veel bewegend en spelend aangeboden. Daarbij fungeert de leeshoek als uitrusthoekje voor kinderen die ineens heel erg moe zijn.

Vanaf vandaag hebben we een Engelse juf ingevlogen om met de kinderen in kleine groepjes Engels te gaan doen. Juf Marija (moeder van Milo). Leuk dat je dat wil doen Marija!

Deze week komt de Sint. Dat wordt een spannend weekje voor ze. Donderdag is er een continurooster en zijn ze vrij om 14.00 uur.  Kortom een gezellige tijd in de klas. Vrijdag is er studiedag dus geen school!
Fijne week allemaal!

GROEP 4

Meester Mitch, juf Judith

Afgelopen week zijn de eerste gesprekken al geweest en wat fijn om zulke trotse kinderen te zien! Wij zijn namelijk ook trots. Afgelopen maandag was een gewone dag. Juf Pauline kwam langs met post van de Pieten aan de kinderen. Er waren namelijk best veel kinderen die een brief of mooie tekening naar Sinterklaas hadden gestuurd.

Dinsdag was er weer tennisles. In de middag mochten we bij de muziekuitvoering kijken van groep 6. Woensdag was het pietenfeest! De kinderen genoten en wij hebben weer genoten van de kinderen. Wat een stralende koppies!

Deze week staat uiteraard ook nog in het teken van de Sint die komt, maar ook in het testen van de rekenen-, taal- en spellingperiode. Zijn alle aangeboden vaardigheden blijven hangen?

We hebben nog niet genoeg ouders/familieleden die ons willen brengen en halen naar het ABC Architectuurcentrum in de ochtend van 11 december. Reageert u s.v.p. op de oproep via Social Schools?

Klassendienst deze week: Ian en Ilja. Volgende week zijn Indy en Sven aan de beurt.
Fijne week allemaal!

GROEP 5

juf Roos, juf Simone

De oudergesprekken zijn zo goed als achter de rug en wat leuk om de gesprekken te voeren met de kinderen erbij. Wij zijn trots op ze!

Het was een drukke week vorige week met de muziekvoorstelling (hebben jullie de foto’s al gezien?) en het zetten van de schoen.

Ook zijn we zijn nog druk bezig met het thema Nederland bij 4xWijzer en er wordt hard gewerkt aan de verschillende opdrachtkaarten. De een maakt een kaart van Nederland met de natuurgebieden erin gekleurd, de ander maakt een souvenir van een bepaalde plaats. Ze genieten erg van deze lessen.

Bij de les van Goed Gedaan hadden we het deze week over gevoelens. Welke gevoelens kun je hebben, ze mochten zelf een situatie bedenken en de daarbij horende thermometer inkleuren. En wat doe je als je je bijvoorbeeld heel erg boos voelt.

Een hoop kinderen voelen al wat Sint-spanning en komende donderdag is het natuurlijk zover: surprise-ochtend!
De surprises mogen op woensdag tussen 12.30 uur en 14.00 uur worden gebracht. Graag in een vuilniszak.

Donderdag hebben we een continurooster tot 14.00 uur en eten we onze boterham op school.

Op vrijdag zijn de kinderen vrij i.v.m. de studiedag.
Klassendienst deze week: Gina en Lizzy en iPaddienst: Sabine en Hannah.
Fijne week allemaal!

GROEP 6

juf Robin, juf Tamara

Bijna alle ouder-kindgesprekken zijn geweest. Wat hebben de kinderen het goed gedaan.

Het was vorige week een hele drukke week op school. Deze week is het iets rustiger. De kinderen krijgen geen huiswerk mee i.v.m. Sinterklaas. Volgende week komt er wel weer huiswerk aan.

Met 4xWijzer zijn we bezig met de topografie. Deze week sluiten we dit thema af. Het volgende thema start na de kerstvakantie, zo hebben we de komende weken nog om gezellig aan het werk te gaan met Kerst.

Belangrijke data deze week:
4 december: Surprises brengen op school tussen 12.20 en 13.00 uur. Denken jullie aan een gedichtje van ongeveer 6 regels?
5 december: Continurooster en het Sinterklaasfeest
6 december: Studiedag, kinderen zijn vrij.

Fijne week allemaal!

GROEP 7

juf Lisan

De oudergesprekken zijn geweest, iedereen is druk bezig met de surprises voor donderdag en wij zijn ook al bezig met Kerst. De bedoeling is een voorstelling klaar te hebben op woensdag 18 december. Die dag willen we de voorstelling voor de bovenbouw en de ouders houden. Dus ‘save the date!’

De planning voor de komende tijd ziet er als volgt uit:
4 dec. Surprises inleveren, tussen 12.20 en 13.00 uur op school
5 dec. Sinterklaas. Continurooster tot 14.00 uur
6 dec. Vrij, vanwege de studiedag
16 dec. 10.00 uur Voorstelling in de Toneelschuur – we gaan weer op de fiets, ouders die mee willen kunnen zich opgeven bij mij persoonlijk of via mail/Social Schools.
18 dec. Voorstelling
19 dec. Continurooster tot 14.00 uur en Kerstdiner (17.30 – 19.00)
20 dec. Gym, opruimen en start Kerstvakantie.
6 jan. Vrij vanwege studiedag
10 jan. Gym en zwemmen
Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon, meester Milan

De pietenochtend was een groot succes! De kinderen van groep 8 hebben een aantal kleuters begeleid en samen met de ouders geholpen bij de spelletjes. Ze hebben ontzettend hun best gedaan om er een geweldig feest voor groep 1 t/m 4 van te maken. Mijn complimenten!

Afgelopen donderdag hebben we het Mendelcollege bezocht. Het was leuk en leerzaam! De foto’s staan op Social Schools. Woensdag a.s. komen docenten van De Hartenlust langs om ons te vertellen over hun school.

Omdat de kinderen het druk hebben met het maken van hun surprise en gedicht is er deze week geen huiswerk. De surprises mogen op woensdag tussen 12.30 uur en 14.00 uur worden gebracht of op donderdag tussen 8.00 uur en 8.20 uur. Graag in een vuilniszak.

Donderdag hebben we een continurooster tot 14.00 uur en op vrijdag zijn we vrij i.v.m. de studiedag.

Denkt u nog even aan het overmaken van het kampgeld vóór 20 december? In Social Schools (bericht van september) staat de kampbrief met daarin alle gegevens.

De klassendienst van deze week: Flinn en Zoë. Volgende week: Kyara en Nio.
Fijne week allemaal!