WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


Ma. 23 november t/m vr. 4 december – rapport gesprekken
Wo. 25 november – Pietenochtend onderbouw
Do. 26 november – schoen zetten!

Vr. 4 december – Sinterklaas op school
Zo. 6 december 10.30 uur – OAC opruimen Sint, helpt u mee?

 

REGEL VAN DE WEEK


Er is er maar één die praat, zodat luisteren beter gaat

WILGENHOEK IN BEELD

Als we ’s morgens op school komen, branden alle lichtjes gezellig.


WEEK  48 –  23 november 2020

FIETS! – van juf Pauline

Voor de school staat een fiets met lekke banden, van wie?

OVERBLIJVEN – van de TSO

Beste ouders en kinderen van het overblijven,

Nog even en dan vieren we Sinterklaas.
Ook met het overblijven kunnen we natuurlijk niet achterblijven.
Deze tijd vraagt om wat lekkernij en dan bedoel ik natuurlijk geen aardbei…
Nee, jullie mogen iets lekkers kiezen
Zoals een paar pepernoten, taai taai of een chocolade muntje,
misschien wel op wat spiezen.
We maken dit natuurlijk niet te gek, het is bedoeld als kleine snack.
In de week van 30 november mogen jullie wat lekkers in de lunchtrommel doen in plaats van in de schoen.

Geniet van de gezellige dagen,
Groetjes van het overblijf team.

Contact met de overblijf coördinator Ingrid Derksen kan via: coordinator.tso@herokindercentra.nl .

MUZIEKLESSEN – van Hart

Muziekles op school
Ieder jaar krijgen de groepen 5 en 6 van onze school onder schooltijd acht à tien weken les op een muziekinstrument. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om goedkoop muzieklessen te volgen op school na schooltijd. Je mag dan na een aantal lessen ook samenspelen met andere kinderen uit de wijk in het wijkorkest.

De muzieklessen en de wijkorkesten worden georganiseerd door Hart in samenwerking met de basisscholen, waaronder onze school, in het kader van School in de Wijk.

Geef je nu op!
Ben je tussen de 8 en 11 jaar oud en wil je goedkoop en in de buurt een muziekinstrument leren spelen? Geef je dan nu op voor de naschoolse activiteiten van Hart .  1 februari 2021 start een nieuwe reeks van 18 lessen. Je kunt kiezen uit saxofoon, klarinet, hoorn, viool, cello, keyboard en gitaar. Je krijgt na schooltijd op een school bij jou in de buurt les in kleine groepjes en gaat na vijf lessen al samenspelen in het wijkorkest!

De lessen zijn gericht op ontdekken, experimenteren en samenspelen en je leert de basisvaardigheden op je instrument. De instrumenten in de les worden verzorgd door het MuziekLab van Hart in samenwerking met de school. Je kunt je inschrijven vanaf groep 5.

Klik hier voor meer informatie over de naschoolse lessen

Je kunt je inschrijven tot 1 januari 2021. Wacht niet te lang, want vol is vol!

Wist je dat…
De Liduinaschool, de Cirkel, de Wilgenhoek en de Willem van Oranjeschool met Hart bij de Gemeente Haarlem subsidie hebben aangevraagd om de lessen Iedereen een instrument binnen en na schooltijd mogelijk te maken. De lessen onder schooltijd worden volledig met subsidie gefinancierd, en voor de naschoolse lessen vragen we een ouderbijdrage van €4,- per les. Kinderen vanaf groep 5 van andere scholen zijn ook van harte welkom bij de naschoolse lessen (mits er nog plaats is natuurlijk) maar dan voor €10,- per les? Iedereen kan zich inschrijven!

GROEP 1-2, BLAUW

juf Marjan, juf Ineke

De week vloog om! We zijn gestart met de nieuwe werkles. We maken pepernoten van pepernotenklei, meteen een leuke telactiviteit. We versieren mijters en we plakken verlanglijstjes op de zak. Ook pakken we fopcadeautjes in en bouwen we pakjes na van duplo. We doen we aan letterherkenning met sinterklaaswoorden. En vergeet onze Sinthoek niet! We kunnen ons allemaal als pietjes verkleden en we hebben de fopcadeautjes in de hoek om mee te spelen.

Naast de werkles kunnen we in de middag stoombootjes, schoorstenen en Sinterklazen knutselen. Het is erg gezellig in de klas. Tijdens deze middagen luisteren we ook naar Sintliedjes. Op YouTube luisteren we naar ‘Sinterklaasje, kom maar binnen…’. Sinterklaasliedjes van nu van Paul Passchier en Thedo Keizer.

Verder mochten we op donderdag het blote voeten pad proberen. Juf Debby (van groep groen) had dit klaargezet en haalde ons op om dit te proberen. Dat was een leuk extraatje.

Deze week gaan we door met de werkles (blijf vooral pakjes aanleveren) en… de Pietenochtend komt eraan! Willen jullie ervoor zorgen dat alle kinderen, als ze deze nog niet op school hebben, goede gympjes hebben voor woensdag? De kinderen mogen als Pietje of Sint verkleed op school komen.

Fijne week!

GROEP 1-2, GROEN

juf Eva, meester Mitch

Afgelopen week zijn we begonnen met het nieuwe thema, want eindelijk is de Sint weer in het land. Of ja, in het land… We zijn met de werklessen begonnen. Ook zingen we veel in de kring. Donderdag had juf Debby voor een schoolopdracht een eigen blote voeten pad gemaakt. Helaas konden we door de omstandigheden geen uitje doen, dus dan halen we het uitje maar de school in. De kinderen mochten geblinddoekt met hun voeten in de bakjes gaan staan en lekker voelen.

Ook hebben we de afgelopen week dubbel feest gehad. Lieve en Tijn hebben hun verjaardag gevierd. Vrijdag hebben we bij gym alvast een beetje pietengym geoefend.

Deze week starten de gesprekken. Op maandag en dinsdag zal juf Eva de gesprekken voeren en de andere dagen meester Mitch.

Op woensdag hebben we de Pietenochtend en donderdag zullen wij de schoen zetten op school. Willen jullie ervoor zorgen dat alle kinderen, als ze deze nog niet op school hebben, goede gympjes hebben voor woensdag? De kinderen mogen als Pietje of Sint verkleed op school komen.

Letter van de week is de letter ‘s’. De komende twee weken kijken we welke talenten Sinterklaas en Piet allemaal hebben.

Fijne week!

GROEP 3

juf Ruth, juf Annemieke

Sinterklaas is weer in het land en dat is soms wel te merken. Door de zenuwen zijn we soms wat wiebelig en onrustig. Daarom proberen we wat extra bewegingsmomentjes te doen. Zo gaan we bijvoorbeeld een wandeldictee doen in plaats van aan tafel.

We hebben vorige week met het Sinterklaasthema ook ritmes leren spelen en we hebben Sinterklaas spelletjes en opdrachten die we op 4xWijzer-manier spelen. Daar waren de kinderen vorige week heerlijk mee bezig, gezellig met Sinterklaasmuziek op de achtergrond.

Deze woensdag hebben we Pietenochtend, niet vergeten: neem je gympjes mee naar school.
Donderdag mogen de kinderen hun gymschoen zetten op school en dan maar hopen dat Sint er wat in komt doen.

Natuurlijk gaan we ook nog met lezen en schrijven verder. Vandaag zijn we kern 5 gestart. We leren deze week de ‘eu’ en de ‘ie’ lezen en schrijven.
Met rekenen oefenen we hard met pijltjes sommen.

Fijne week!

Bewegend leren – Zoek het woord.

GROEP 4

juf Tamara, juf Someya

Wat hebben we weer hard gewerkt afgelopen week. Komende week is een heel gekke week. Ze gaan in ons lokaal namelijk de wasbak maken. Wij gaan daarom dinsdag en woensdag in groep geel zitten. We nemen onze eigen tafels en stoelen mee, zodat we toch nog gewoon kunnen werken. De kinderen mogen via de gymzaal naar binnen komen, daar zorgen wij tijdelijk voor een goede plek voor onze jassen en tassen.

Verder hebben wij deze week op woensdag ook nog eens Pietenochtend. Het is handig als de kinderen dan gymschoenen mee hebben, zodat ze in de gymzaal pietenoefeningen kunnen doen. Verder is het schoen zetten verplaatst naar donderdag, omdat het anders een klein beetje te druk werd. Willen de kinderen dus uiterlijk woensdag een schoen meenemen naar school.

Maandag: verhuizen van de klas
Dinsdag: in groep geel (gewone dag)
Woensdag: in groep geel (Pietenochtend)
Donderdag: terugverhuizen (schoen zetten)
Vrijdag: hopen wij dat er iets in onze schoen zit!!!

Rekenen: we sluiten deze week weer een blok af. We beginnen dinsdag met de toets en maken deze donderdag af.
Taal: we leren woorden bij het thema ‘winkelen’. En we maken steeds langere zinnen met de woorden ‘maar’ en ‘omdat’.
Spelling: deze week de woorden met de ‘ei’/’ij’. Dit zijn weetwoorden en die moeten we gewoon onthouden. Dit is altijd een moeilijke regel. Probeer de kinderen bewust te maken van woorden met deze letters.

Deze week dus een gekke en onrustige week. We maken er met zijn alle het beste van!

IPaddienst: Szofi en Evi
Klassendienst: Sebastian en Elanor

Fijne week allemaal.

GROEP 5

juf Simone

Wat hebben we weer heerlijke dagen achter de rug! Fijn aan het werk en het wordt steeds gezelliger met alle sinterklaaswerkjes in de klas!

Met rekenen hebben we geleerd wat een verhoudingstabel is. Ook hiervoor is het heel handig als je de tafels goed weet. Ik wil graag nogmaals benadrukken dat het van belang is om ook thuis met de tafels te oefenen. Na de kerstvakantie gaan we allemaal ons tafeldiploma voor de tafels 1 tot en met 10 halen.
Bij het klokkijken werken we aan de digitale tijd en komen er nu ook de minuten erbij.

Met taal werken we over de stam van een werkwoord. Bijvoorbeeld; zwemmen, ik zwem, en zwem is dan de  stam van het werkwoord. Het kortste stukje in de tegenwoordige tijd.
Met spelling zijn we woorden met ‘ch’ aan het herhalen.

Met verkeer hebben we gekeken naar voorrang op een kruispunt en gaan we deze week verder met het leren van de betekenis van verkeersborden.

Met Engels gaan we leren hoe je je kunt voorstellen.

We gaan ook weer lekker verder aan de weektaak, werken in het sinterklaasboekje en we gaan een muziekles doen met de instrumenten. Een volle week dus weer!

Ik wens iedereen een fijne week!

GROEP 6

juf Roos, juf Sophia

We hebben een heerlijke week gehad waarin de kinderen hard gewerkt hebben en we tussendoor ook hebben kunnen ontspannen.

We hebben het klokkijken behandeld, sommige opdrachten bleken daarvan nog best lastig te zijn. Sommen zoals: “Jasper staat op vrijdagmiddag voor de friettent, maar die is nog niet open. Hoe lang moet Jasper wachten tot de friettent opengaat?” Vervolgens is op een analoge klok te zien dat het vijf voor half drie is. Op een bord zijn verschillende openingstijden te lezen. Als we dan naar de vrijdag kijken, zien we dat de frietzaak om 15:00 uur opengaat.

Het zou fijn zijn als jullie thuis af en toe met zulke sommen kunnen oefenen. Vooral de vraag begrijpen kan soms nog ingewikkeld zijn en van analoog naar digitaal schakelen is nog best lastig.

De afgelopen weken heeft Gina steeds meer in groep 7 gewerkt. Nu is het voor haar echt tijd om de overstap te maken en dus helaas afscheid te nemen van onze klas… We gaan Gina natuurlijk erg missen, dus gaan we morgen een gezellige afscheidsmiddag organiseren met een traktatie en spelletjes. Als jullie thuis nog een leuk spelletje hebben liggen dat voor een middagje mee naar school mag, willen jullie dat morgen dan meegeven?

We gaan nog één keer met kleding aan zwemmen. Graag weer met een lange broek, een shirt met lange mouwen en sportschoenen. Hierna zijn de zwemlessen weer gewoon in zwembroek en bikini/badpak.

Op donderdag mogen de kinderen hun schoen zetten. Willen jullie ervoor zorgen dat ze een extra schoen meenemen? (Geen gymschoen, want die hebben ze op vrijdagochtend direct nodig, we zijn dan nog niet in de klas geweest)
Wie weet vinden ze dan op vrijdag iets in hun schoen…

Het huiswerk voor deze week is de Engelse woordjes leren. Ze krijgen hier een toets over, maar het cijfer telt alleen mee als huiswerkcijfer, ze krijgen geen beoordeling voor het vak Engels. Ze moeten de woorden van het Engels naar het Nederlands en andersom kennen. Als het woord fout geschreven is, telt dat maar als een half foutje.

IPaddienst deze week: Teun en Jesper
Klassendienst: Saar en Nena

Maak er een fijne week van!

GROEP 7

juf Lisan

Al een tijdje zit er bij ons in de klas een nieuw meisje. Echt nieuw is ze niet, want het is Gina uit groep 6. Wat fijn dat je er bent!

Deze week is het op woensdag Pietenochtend in de onderbouw. Een heleboel kinderen uit onze klas gaan helpen. De kinderen die dat niet willen blijven in de klas.

Donderdag mogen de kinderen hun schoen zetten. Als ze donderdag alvast hun gymspullen meenemen, gebruiken we hier een gymschoen voor.

Omdat het thema momenteel in de klas ‘Amerika’ is kijken we de film Grease.
De vlogs waren erg leuk. We zijn nog niet klaar, maar wat een leuke filmpjes.

Deze week als huiswerk alleen verkeersborden leren. In verband met de surprises deze week geen maakwerk. En bij de overblijf is het weer tostiweek!

Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon

Afgelopen vrijdag heeft u een uitnodiging ontvangen voor het voorlopig adviesgesprek in groep 8. Tijdens dit gesprek is één ouder aanwezig en natuurlijk uw kind. U krijgt tijdens dit gesprek het voorlopig advies van uw kind te horen en de uitslagen van de NIO en het Drempelonderzoek. Het rapport wordt niet besproken tijdens dit gesprek.

Afgelopen woensdag kwam een docent van het Schoter langs om te vertellen hoe je je keuze kunt maken voor een V.O. school. De kinderen hebben verschillende tips meegekregen om een top 5 samen te stellen en tot een goede schoolkeuze te komen.

Woensdag gaan de kinderen van groep 8 helpen bij de Pietenochtend van de kleuters. Donderdag gaan we onze schoen zetten, dus neem vóór woensdag een schoen mee.

Deze week ronden we het thema ‘Pruiken en revoluties’ af met de kennistest. Hierna gaan we verder met het thema ‘De Verenigde Staten’.

Het werk voor de thuiswerkers:
Rekenen: Toets blok 3: 1MT, 2PT en 3BT en de bundel die openstaat.
Spelling: Blok 4 les 7, 8, 9 en 9B. Wereld: alles wat openstaat.
Grammatica: alles wat openstaat.

Deze week én volgende week is er geen huiswerk, i.v.m. het maken van de surprises.

Fijne week allemaal!