WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA
woensdag 27 nov  – Pietenochtend voor de onderbouw,(ouders die zich hebben opgegeven om mee te helpen, krijgen apart bericht)
donderdag 5 dec – continurooster tot 14.00 uur
vrijdag 6 dec  – Studiedag, alle kinderen vrij

REGEL VAN DE WEEK


Er is er maar één die praat, zodat luisteren beter gaat.

WILGENHOEK IN BEELD

Groep 7 en 8 werken dit thema aan de 80-jarige oorlog. In een zeer geslaagde stadswandeling door Haarlem is er al veel geleerd en ervaren!

Juf Fanny heeft voor o.a. groep 4  een karateles georganiseerd. Best indrukwekkend.

WEEK  48 –  25 november 2019

VOORTGANGSGESPREKKEN – van het team

We voeren op school steeds vaker gesprekken met de kinderen over hoe ze in hun vel steken, waar ze in kunnen ontwikkelen, hoe ze lekker kunnen leren en we gaan met hen op zoek naar hun leerstijl en talent. Vanaf vandaag starten de kind-oudergesprekken.

Vanaf groep 4 verwelkomen we de kinderen samen met hun ouders in de klas en vertellen zij waar ze trots op zijn, wat ze goed kunnen en waar ze nog aan willen werken. De kinderen mogen ook iets laten zien van hun werk. Het belangrijkste is dat het kind centraal staat in dit gesprek!

Zo’n gesprek kan voor kinderen best en onwennig spannend zijn. In de klas bereiden we het voor, maar dit kunt u thuis natuurlijk ook doen.  Laat uw kind vertellen wat hem/haar blij maakt op school, wat hij/zij graag doet, met wie hij/zij graag speelt en wat hij/zij nog graag zou willen leren.

Herhaalde oproep ouderbijdrage– van de OAC

De voorbereidingen voor alle komende activiteiten zijn weer in volle gang; Sint , Kerst, de disco… Dit brengt natuurlijk kosten met zich mee.

Helaas hebben wij nog niet alle ouderbijdragen ontvangen. Mogelijk heeft u ons eerdere verzoek niet ontvangen. Daarom willen wij nogmaals vragen uw bijdrage te doen. Maakt u de bijdrage voor 5 december 2019 over?

Voor een heel schooljaar is de bijdrage € 28 per kind. U kunt uw bijdrage overmaken naar: IBAN nummer NL 97 RABO 0343 5698 84 t.n.v. Stichting Spaarnesant OAC De Wilgenhoek te Haarlem, onder vermelding van de Naam of de Namen van uw kind(eren) en de groep(en). Let op dit is een gewijzigd nummer!!

Indien u deze bijdrage niet kunt betalen, wijzen wij u er op dat school (via juf Pauline) kan helpen in de vorm van een aanvraag bij de gemeente Haarlem voor tegemoetkoming van de schoolkosten.

Wij rekenen op uw bijdrage!Alvast hartelijk bedankt!

Namens de OAC, Peter Paul Hoek, penningmeester

LEERLINGENRAAD WEER GESTART – van de directie

Aanstaande dinsdag staat de eerste  vergadering van de nieuwe leerlingenraad op het programma, en het wordt direct een belangrijke!  Samen met een geleding van de gemeente denken we na over nieuwe speeltoestellen op het plein voor de school!

Omdat het voorplein vooral gebruikt wordt door de groepen 1 t/m 4  zullen de vertegenwoordigers ook in die groepen hun licht gaan opsteken. We houden u op de hoogte!

Sportnieuws – van juf Fanny

De afgelopen twee woensdagen vond het basketbaltoernooi voor de groepen 7 en 8 plaats. Vanuit de Wilgenhoek zorgden Tycho, Lior, Tygo, Finn, Jurre, Kick en Morris voor een tweede plek in de poulefase, waarmee ze door mochten naar de finales. Tijdens de finales was er een andere teamsamenstelling. Tycho, Faerzan, Lior, Tygo, Finn, Semih, Silke en Morris namen het op tegen de andere finalisten. Het was erg spannend, alle teams waren erop gebrand om te winnen. Team Wilgenhoek is uiteindelijk 5e geworden. Super goed gedaan!

Vorige week hebben de groepen 3 tm 8 een karate clinic gehad. Het was een groot succes! Mocht uw kind vol enthousiasme thuis zijn gekomen en meer informatie willen, dan kunt u kijken op www.kenamju.nl.

GROEP 1/2 GROEN

Meester Mitch , juf Mieke

De kinderen spelen graag in de Sinterklaashoek. Ze maken van “pepernotenklei” pepernoten en andere figuren. Er hangen mooie Sinterklaasschilderijen in de klas en met overtrekblaadjes hebben veel kinderen al een leuke plaat overgetrokken en ingekleurd. Dit is een goede motoriekoefening. Met schrijfdans hebben we de krullen van Piet geoefend op een krijtbord. Ook met 4xWijzer zijn we met Sint bezig. In de kring hebben we vragen opgesteld die we aan de Sint en de Pieten willen stellen. Uit al deze vragen hebben we er 4 uitgekozen die we aan Sinterklaas willen vragen. Meester Mitch heeft samen met de kinderen een brief gemaakt en deze via de brievenbus verstuurd. Zouden we antwoord terugkrijgen?Er zijn al veel spulletjes meegenomen met de letter S, er zijn veel woorden die ermee beginnen. Woensdag is er pietenochtend voor de onderbouw.

Met Goed Gedaan hebben we gesproken over; als je samen iets moet kiezen, dan moet je goed zeggen wat je graag wil, niet wat je niet wil. En ook kan je zeggen; we doen eerst wat jij wil, daarna mijn keus.

Deze week zullen de voortgangsgesprekken zijn, via Social Schools kunt u uw tijd zien.

Zou u uw kind alvast een glazen potje willen meegeven(svp met naam).

GROEP 1/2 BLAUW

juf Eva, juf Meta

De klas is weer prachtig in sinterklaassferen gebracht!!! De kinderen kunnen weer volop aan de slag met het thema. We doen werklessen, werk naar keuze en natuurlijk spelen we in de Sinterklaashoek. De Sintliedjes worden volop gezongen tijdens het werk. We hebben het over rijmen gehad, bij de Sintliedjes hoor je de rijmwoorden steeds achteraan de zinnen. Rijmen en versjes horen in de Sint periode en we zijn daarom ook een versje aan het leren over de Piet die te veel pepernoten eet. We hebben met schrijfdans balletjes van klei gerold en er daarna pepernoten voor in de Sinthoek van gemaakt.

Verder zijn we volop aan het knutselen. Op het raam hangt een trein met Pietjes, Sint en het paard, want Sint kwam dit jaar niet met de stoomboot maar met de stoomtrein aan in Nederland. De chocoladeklei en pepernotenklei ruikt zo lekker maar helaas is het zoutdeeg en dit smaakt niet lekker. Maar je kunt er wel fijn mee kleien en er pepernoten en letters mee maken.

We hebben in groep blauw ook een brief aan Sint gestuurd. Er waren veel vragen die juf toen in een brief heeft geschreven en we hebben hem in de brievenbus bij de voordeur gedaan. Nu maar wachten op antwoord.

Vrijdag hebben we in groep geel een filmpje gekeken met de toverlantaarn. Juf Pauline heeft nog een ouderwetse toverlantaarn met filmpjes. Stilstaande beelden geprojecteerd op de muur. Het verhaal wordt voorgelezen en de kinderen hebben er ademloos naar zitten luisteren. Zo leuk.

GROEP 3

juf Marjan, juf Annemieke

Een spannende tijd is aangebroken. De kinderen zitten er helemaal in. Je kunt het goed merken in de klas. We werken verder aan de lessen maar de concentratieboog is kort. We doen veel spelletjes en energizer tussendoor.

We hebben blok 3 afgerond met rekenen en gaan door met de volgende onderdelen. De oneven en even getallen, de stappen van 2 en 3 met tellen, de verliefde getallen van 10 en de sommetjes eraf en erbij.

Met Veilig Leren Lezen zitten we in Kern 4. Naast de deur ziet u de nieuwe letters. Ze kunnen bijna allemaal een eenvoudig boekje aan. Prachtig gezicht als je denkt aan hoe de kinderen binnen kwamen in september. Wat is er al enorm veel geleerd.

Dinsdag is er weer tennis in de hal. Juf Annemieke is om 8.15 uur niet aanwezig. Ze neemt de groep na tennis weer over.

Woensdag is het Pietenochtend. We zoeken nog twee of drie deegmoeders, die het deeg voor de pepernoten thuis willen mixen.

Naar aanleiding van het rapport hebben we deze week gesprekken met de ouders over hoe het het kind sociaal/emotioneel vergaat op dit moment. In groep 3 zijn dat nog gesprekken zonder kinderen.
Fijne week allemaal.

GROEP 4

Meester Mitch, juf Judith

Wat is het weer een leuk Sint-gebeuren door de hele school! Gezellig, maar ook best druk voor de kinderen. Komende woensdag hebben we Pietenochtend.

Afgelopen vrijdag hebben jullie de rapporten ontvangen. Deze week en volgende week vinden de voortgangsgesprekken plaats.

Is iedereen thuis ook aan het oefenen voor het leren van de tafels 2, 5 en 10?  Voor Gynzy rekenen gebruiken we de Ipads zoals u weet. Alle kinderen hebben aan het begin van het schooljaar oordopjes van ons gekregen. Sommigen zijn deze al kwijt of zijn onderdelen verloren. Nu hebben sommige kinderen ter vervanging een eigen koptelefoon op school liggen. Zij geven aan deze veel prettiger te vinden dan de oordopjes. Misschien kunt u ook met uw kind inventariseren wat hij/zij wil en ook een koptelefoon mee naar school geven.

Woensdag 11 december aanstaande gaan we met de klas naar het ABC Architectuurcentrum, midden in de stad (Groot Heiligland 47). Welke ouders of andere familieleden willen ons daar naartoe brengen en ook weer halen. Er mogen helaas maar 2 hulpouders mee naar binnen! We zullen een oproep doen via Social Schools, zodat u kunt inschrijven.

Morgen is er weer gewoon tennis en aan het eind van de middag zijn we uitgenodigd bij de muziekvoorstelling van de groepen 5 en 6.

We kunnen er niet vroeg genoeg mee zijn, ook al is de Sint nog niet het land uit, maar als u uw kind alvast een glazen potje wil meegeven voorzien van naam zouden we heel blij zijn. Fijne week!

Klassendienst: Reva en Manuel. In week 49 zijn Ilja en Ian aan de beurt.

GROEP 5

juf Roos, juf Simone

Afgelopen vrijdag hebben jullie de rapporten ontvangen en deze week vinden de voortgangsgesprekken plaats.

We hebben vorige week heel hard geoefend tijdens de generale repetitie van muziek en we zijn klaar voor onze voorstelling van morgen. U komt toch ook? We beginnen om 13:25 uur!

De kinderen mogen woensdag hun schoen zetten, dus ze mogen op maandag of dinsdag hun schoen mee naar school nemen.
Iedereen is vast ook al druk bezig met surprises maken thuis? Op woensdag 4 december mogen de surprises tussen 12.20 en 13.00 op school worden gebracht in een vuilniszak. Het gedicht graag in een envelop met de naam van het kind omgedraaid op de surprise plakken, zodat het nog even een verrassing blijft voor wie de surprise is.
We hebben op 5 december ook een continurooster tot 14.00 uur en op 6 december zijn de kinderen vrij i.v.m. een studiedag.

Wat heeft iedereen enorm zijn best gedaan met zijn huiswerk over Nederland. De klas staat vol met prachtige creaties!! Vandaag is er nieuw huiswerk mee naar huis gegaan over werkwoorden, volgende week is er geen huiswerk.

De dagen worden steeds kouder en natter, de sloffen mogen weer lekker mee naar school. We sparen nog steeds glazen potjes voor het kerstdiner.
Klassendienst van deze week: Nena en Hannah en Ipaddienst: Isabel en Mia. Fijne week allemaal!

GROEP 6

juf Robin, juf Tamara

Afgelopen vrijdag zijn alle rapporten mee naar huis gegaan. Wat hebben de kinderen allemaal hard gewerkt de afgelopen periode. Vanaf vandaag starten ook de voortgangsgesprekken. Denk eraan dat de kinderen hierbij aanwezig zijn!

Dinsdag is de muziekvoorstelling, komen jullie kijken? Het begint om 14.15 uur.

Woensdag mogen de kinderen hun schoen zetten in de klas. Zouden jullie allemaal dinsdag een gymschoen mee willen geven (het liefst voorzien van naam).

Iedereen is vast al druk bezig met het maken van de surprises thuis. Deze mooie kunstwerken mogen op woensdag 4 december tussen 12.20 en 13.00 uur worden gebracht op school. Hierbij is het de bedoeling dat de surprise in een vuilniszak op school worden afgeleverd. Het gedicht graag in een envelop, met de naam van het kind waarvoor de surprise is, omgedraaid op de surprise plakken. Zo blijft het nog even een verassing voor wie de surprise is. Op 5 december is er een continurooster tot 14.00 uur en vrijdag 6 december is er een studiedag, dus zijn de kinderen vrij.

Deze week krijgen de kinderen nog één keer huiswerk mee over werkwoorden. Volgende week is er geen huiswerk in verband met Sinterklaas.

Het wordt weer steeds kouder buiten en het plein is ook erg nat. De kinderen mogen dus lekker sloffen mee naar school, zodat ze hun natte schoenen in de gang kunnen laten. Fijne week allemaal.

GROEP 7

juf Lisan

Vrijdag heeft iedereen zijn rapport mee naar huis gekregen en aan de hand van die rapporten zijn we vandaag gestart met de voortgangsgesprekken. De gesprekken zijn met de kinderen erbij!

Woensdag mogen de kinderen hun schoen in de klas zetten, een gym schoen is handig hiervoor, graag dinsdag of woensdag meenemen.

We hebben komende weken minder huiswerk door Sinterklaas. Waarschijnlijk is iedereen al druk bezig met het maken van de surprises. Deze mogen op woensdag 4 december tussen 12.20 uur en 13.00 uur op school worden gebracht in een vuilniszak. Het gedicht graag in een envelop met de naam van het kind omgedraaid op de surprise (niet op de vuilniszak) plakken, zodat het nog even een verrassing blijft voor wie de surprise is. Op 5f december mogen de ouders heel even in de klas om te kijken hoe de surprises er allemaal uitzien. We hebben op 5 december een continurooster tot 14.00 uur en op 6 december zijn alle kinderen vrij i.v.m. een studiedag.
Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon, meester Milan

Deze week zijn de voortgangsgesprekken in groep 8. Uw kind is hierbij aanwezig. Afgelopen vrijdag hebben de kinderen het rapport mee naar huis gekregen.

Vorige week hebben we een drukke week gehad. We hebben een historische stadwandeling gemaakt, we hebben een les wakzwemmen gehad en op vrijdag kregen we een clinic karate. Erg leuk! Alle foto’s staan op Social Schools.

Deze week heeft groep 8 weer een drukke week. Woensdag a.s. gaan de kinderen helpen bij de Pietenochtend in de onderbouw. Ze begeleiden de hele ochtend een spel of een groepje kinderen. Op deze dag zetten we ook onze schoen. Graag maandag of dinsdag een schoen mee naar school nemen! Donderdagochtend a.s. gaan we op bezoek bij het Mendel College. We vertrekken om 8.30 uur en we zijn rond 11.30 uur weer terug op school. Er kunnen 4 ouders met ons mee. Graag opgeven via Social Schools.

Op donderdag 5 december vieren we natuurlijk gezellig Sinterklaas in de klas. De surprises mogen op woensdag 4 december tussen 12.20 uur en 14.30 uur op school worden gebracht in een vuilniszak. Het gedicht graag in een envelop met de naam van het kind omgedraaid op de surprise plakken, zodat het nog even een verrassing blijft voor wie de surprise is.
We hebben op 5 december ook een continurooster tot 14.00 uur en op 6 december zijn de kinderen vrij i.v.m. een studiedag.

De klassendienst van deze week: Josephine en Tygo. Volgende week: Flinn en Zoë. Fijne week allemaal!