WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA

Week 47 – rapport gesprekken

Woe. 24 nov. – Pietenfeest 

 

REGEL VAN DE WEEK


Wij laten merken hoe rustig wij kunnen (samen) werken.

WEEK  47 – 22 november 2021

Vervanging Juf Annemiek

Juf Annemiek is al enige tijd afwezig door ziekte. Voorlopig is er nog geen zicht op haar terugkeer. Om deze reden zal vanaf morgen Juf Brechje starten. Zij zal de ondersteuning voor de onderbouwgroepen overnemen. Haar werkdagen zullen zijn: dinsdag, woensdag en donderdag.

Bieb

Zijn er ouders die op dinsdagochtend van 8.30 tot 9.00 uur in de bovengang willen helpen in de bibliotheek?

Pietenochtend

Woensdag a.s. is de Pietenochtend. Wie heeft er voor ons een kartonnen haardje of schoorsteen te leen?

Ouders die zich hebben opgegeven hebben bericht ontvangen met de indeling.

De kinderen van groep 3 en 4 moeten gympjes aan, dus vergeet niet om deze mee geven!!

Hart Muzieklessen

Om het jaar krijgen de groepen 5 en 6 van onze school onder schooltijd acht weken les op een muziekinstrument. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om goedkoop muzieklessen te volgen op school na schooltijd. Je mag dan na een aantal lessen ook samenspelen met andere kinderen uit de wijk in het wijkorkest.

Geef je nu op!

Ben je tussen de 8 en 11 jaar oud en wil je goedkoop en in de buurt een muziekinstrument leren spelen? Geef je dan nu op voor de naschoolse activiteiten van Hart In de week van 31 januari 2022 start een nieuwe reeks van 18 lessen. Je kunt kiezen uit saxofoon, klarinet, hoorn, viool, cello, keyboard en gitaar. Je krijgt na schooltijd op een school bij jou in de buurt les in kleine groepjes en gaat na vijf lessen al samenspelen in het wijkorkest!

De lessen zijn gericht op ontdekken, experimenteren en samenspelen en je leert de basisvaardigheden op je instrument. De instrumenten in de les worden verzorgd door het MuziekLab van Hart in samenwerking met de school. Je kunt je inschrijven vanaf groep 5. Klik hier voor meer informatie over de naschoolse lessen

Je kunt je inschrijven tot 10 januari. Wacht niet te lang, want vol is vol!

Wist je dat…

De Liduinaschool, de Cirkel, de Wilgenhoek en de Willem van Oranjeschool hebben met Hart bij de Gemeente Haarlem subsidie aangevraagd om de lessen Iedereen een instrument binnen en na schooltijd mogelijk te maken. De lessen onder schooltijd worden volledig met subsidie gefinancierd, en voor de naschoolse lessen vragen we een ouderbijdrage van €4,- per les. Maar wist je dat kinderen vanaf groep 5 van andere scholen ook van harte welkom zijn in de naschoolse lessen (mits er nog plaats is natuurlijk) maar dan voor €10,- per les? Dus heb je nog een vriendje op een andere school, dan mag die ook gewoon meedoen. Iedereen vanaf groep 5 kan zich inschrijven.
Met dank aan: Hart, Gemeente Haarlem, School in de wijk, het Rabobank Stimuleringsfonds en de Nolte Stichting

Jeugd Educatie fonds

Bezig zijn met sport of dansen is leuk én belangrijk. Juist nu. Het houdt gezond, uw kind ontwikkelt zich, maakt nieuwe vrienden, leert doorzetten, krijgt meer zelfvertrouwen en maakt plezier. Wist u dat kinderen die veel sporten of hun creativiteit gebruiken vaak beter presteren op school? Reden genoeg om uw kind lekker actief te laten zijn. We willen dat alle kinderen de kans krijgen om bij een club te sporten, te dj-en of andere kunst- en cultuurlessen te volgen. Daarom werken wij het hele jaar door samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Het Jeugdfonds betaalt voor gezinnen met een Haarlem Pas tussen nu en eind van dit jaar per kind maximaal €500,- mee voor sport- of cultuurlessen en als daarvan geld over is ook max € 85,- voor kleding of materialen. Mooi om uw kinderen hiermee blij te maken. De aanvraag kunt u gewoon via ons doen. Lees meer op: www.jeugdfondssportencultuur.nl/haarlem

Op de Wilgenhoek kunt u contact opnemen met Pauline Roos om een aanvraag in te dienen.