WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDAwoe. 27 november 15.45 uur – Finale basketbal groep 7 en 8 in de Onze Gezellen hal. Komt u ook aanmoedigen?
woe. 27 november – Pietenochtend voor de onderbouw
do. 5 december –
continurooster tot 14.00 uur
vrij. 6 december –
Studiedag, alle kinderen vrij

REGEL VAN DE WEEK


Wij laten merken hoe rustig wij kunnen (samen) werken.

WILGENHOEK IN BEELD

Wie komt er alle jaren… Ja hoor, ze zijn er weer. En wat hebben de ouders de school gezellig gemaakt. Bedankt!

WEEK  47 –  18 november 2019

Voortgangsgesprekken – via het team

Vanaf vanavond 20.00 uur kunt u zich via Social Schools inschrijven voor een voortgangsgesprek met de leerkracht. De inschrijving sluit sluit a.s. vrijdag om 12.00 uur.

Nabestellen – van de schoolfotograaf

Enige tijd geleden zijn de inlogkaarten van de door de schoolfotograaf gemaakte schoolfoto’s uitgedeeld. Veel ouders hebben de schoolfoto’s al besteld maar toch willen wij u er graag nog even aan herinneren dat u deze nabestelling kunt doen.
Alvast bedankt voor de bestelling.
Met vriendelijke groet,
Photo L’Ecole

GROEP 1/2 GROEN

Meester Mitch , juf Mieke

De herfstversiering is weer uit de school en de klas. Afgelopen week hebben we de laatste werkjes en werkles nog afgemaakt en een mooi einde gemaakt aan het thema. Als het goed is heeft uw kind alles mee naar huis genomen. Bedankt voor het meegeven van de extra tassen.

Nu dat Sint weer in het land is, hebben we de klas ingericht met Sinterklaasspulletjes en -werkjes.
De werklessen zijn hier ook op aangepast: van zoutdeeg met speculaasgeur kunnen de kinderen hun eigen letter maken, ze kunnen cadeautjes inpakken, in de sinthoek spelen, van blokjes een schoorsteen bouwen, van duplo pakjes maken en passen, met mooie steentjes een mijter versieren en een rijmspel.
Wie heeft er eventueel oude speelgoedgidsen, van Intertoys bijvoorbeeld? Om plaatjes uit te knippen.
De letter van deze week is de S.

De tijd gaat zo snel, wilt u alvast een leeg potje, formaat pindakaas, zonder deksel en zonder etiket bewaren? Graag nog niet meenemen, omdat we weinig ruimte hebben. Na 5 december hebben we ze nodig!

U kunt zich deze week inschrijven voor de voortgangsgesprekken. Groepen 1 en 2 krijgen geen rapport.

GROEP 1/2 BLAUW

juf Eva, juf Meta

Dit weekend is Sinterklaas aangekomen en we hebben onze klas helemaal in sinterklaassfeer gebracht. Sint en zijn Pieten kwamen dit jaar aan met de trein, dat was een verrassing! We gaan weer aan de slag met allerlei leuk activiteiten. We gaan o.a. pepernoten maken van pepernotenklei en chocoladeletters van chocoladeklei. Mmm, wat ruikt dit lekker maar het smaakt vies, naar zout.
We spelen Sint en Piet in de huishoek. We bouwen boten, treinen, en pakjes van blokken of lego. Verder gaan we ook oefenen als inpakpieten. Het grote cadeau in het grote papier en de kleine natuurlijk in het kleine papiertje. Heeft u nog Intertoys reclamefolders voor ons?
Rijmen staat ook centraal tijdens het Sintthema en we gaan hierbij een versje leren. Welke woorden rijmen in de liedjes? Letter van de week is de letter P.
Er is weer genoeg te doen en we gaan er een gezellige tijd van maken.

We hebben vorige week tijdens Engels weertypes besproken, dit gaan we deze week herhalen: windy, cloudy, sunny, rainy enz. Hoe hebben de pieten het deze week op het dak?

Goed gedaan ging deze week over plagen/pesten. Soms is een grapje voor de ander helemaal niet leuk.

Wilt u alvast voor de kerst kleine potjes (zonder etiket) sparen waar een waxinelichtje in kan (je kunt niet vroeg genoeg zijn).
U kunt zich deze week inschrijven voor de voortgangsgesprekken. Groepen 1 en 2 krijgen geen rapport.

GROEP 3

juf Marjan, juf Annemieke

De kinderen van groep drie zijn helemaal klaar voor Sinterklaas. Wat een heftige problematiek weer bij de NPO, dit heeft veel impact op de kinderen. Een nieuw paard voor de Sint dat bang is voor water. Dat levert zorgen en tranen op over pakketjes die niet bezorgd kunnen worden als het regent. Mag ik mijn wens uitspreken dat jullie als ouders, net als ik als juf, de zorgen minimaliseren? Ik heb aangegeven dat ik al heel oud ben (dat vonden de kinderen in ieder geval, hahaha) en Sinterklaas altijd de cadeautjes brengt. We kijken geen Sinterklaasjournaal op school. De kinderen praten er wel over natuurlijk. Zo hebben we ook besproken dat Sinterklaas van kinderen houdt en ook als je wel eens stout bent je echt wel cadeautjes krijgt. Want stout ben je altijd maar even en lief ben je altijd. We gaan heerlijk knutselen, zingen en spelen over Sinterklaas en maken er een paar leuke weken van. Hopelijk met zo min mogelijk spanning.

Naast alle gezelligheid werken we ook erg hard. Kern 3 is uit. Het nieuwe spelletje ‘woordjes meppen’ wordt fanatiek gespeeld. Een kind leest het woordje voor en twee andere kinderen moeten zo snel mogelijk hun voet op het goede kaartje zetten. Prachtig om te zien hoe dat soort spelletjes het lezen en de lol erin bevorderen.

Met rekenen zijn we de vriendjes van 10 aan het oefenen, het optellen en aftrekken onder de tien aan het automatiseren en de getallen tot 20 aan het bestuderen.

De luizen en neten zijn behoorlijk hardnekkig in onze groep. Er zijn weer neten gevonden. Willen jullie ook nog even checken bij jullie kind. Dank je wel. Kriebelig zijn door het Sinterklaasfeest is wel voldoende.

Dinsdag 19 november is er geen tennis!

Schrijft u zich deze week in voor de voortgangsgesprekken? De rapporten gaan vrijdag mee naar huis.
Fijne week allemaal!

GROEP 4

Meester Mitch, juf Judith

Het herfstthema is weer de deur uit en het heftigste en drukste thema van het jaar is de drempel overgelopen: Sinterklaas. We volgen niet het verhaal van NPO, om toch nog wat rust te behouden in de groep.

We hebben morgen GEEN TENNIS!

Deze week hebben we gym op de vrijdagochtend, want we hebben geruild met groep 7. En… we vallen met de neus in de boter, want we krijgen tijdens deze gymles een karate-clinic.

Wilt u thuis gaan oefenen met de tafels van 2, 5 en 10? Vandaag hebben de kinderen huiswerkbladen mee naar huis gekregen om dit te oefenen.

We sparen ook al glazen potjes voor het kerstdiner. Klassendienst: Benthe en Mila (v.U).
Volgende week: Reva en Manuel.
Fijne week!

GROEP 5

juf Roos, juf Simone

Vorige week zijn we gestart met de presentaties van 4xWijzer en dit was een groot succes! De kinderen vinden het leuk om in tweetallen aan een onderzoeksvraag te werken en om samen na te denken over de inhoud van de presentatie.

Vandaag zijn we gestart met een nieuw thema van 4xWijzer en gaan we het hebben over Nederland. Topografie komt dit thema ook weer aan bod en over een paar weken krijgen de kinderen hiervan huiswerk mee naar huis.

Op dinsdag is juf Patricia bij ons in de klas. Zij is student aan de Pabo en komt bij ons in de klas het vak van leerkracht leren.

Sinterklaas is nog maar net in het land, maar toch gaan wij vandaag al lootjes trekken. Alle kinderen mogen een surprise maken met een gedicht (van minimaal 6 regels) en een cadeautje kopen van 4 euro. Niet verklappen aan elkaar wie er op je lootje staat hoor!!

We sparen ook al glazen potjes voor het kerstdiner.

Donderdag krijgen de kinderen tijdens de gymles een clinic karate.

Op vrijdag krijgen de kinderen hun voortgangsrapport mee naar huis.

Inschrijven voor de voortgangsgesprekken kan vanaf vanavond 20.00 uur.

Klassendienst van deze week: Annabelle en Gina en iPaddienst: Kato en Jesper.
Fijne week allemaal!

GROEP 6

juf Robin, juf Tamara

Vorige week hebben we het thema ‘het weer’ afgesloten met presentaties. Wat gaaf om te zien hoeveel de kinderen hebben geleerd. Komende periode gaan we werken aan topografie bij het thema ‘Nederland’. Ook zullen we ons gaan richten op het opzoeken van informatie: hoe doe je dit? Welke zoekmachines kan je gebruiken?

Vandaag worden er lootjes getrokken. Alle kinderen maken een surprise met een gedicht voor een kind uit de klas. Dit gedicht is minimaal 6 regels en het cadeautje kost 4 euro. Het is wel zo leuk als het echt een verassing blijft wie je hebt, dus houden jullie het geheim voor elkaar?

Vrijdag is een spannende dag want dan gaan we wak-zwemmen. Zoals ook aangegeven op Social Schools, is niks verplicht tijdens deze zwemles. De kinderen mogen alles proberen en worden hierbij ondersteund door duikers. We gaan er een leuke les van maken. Ook hebben we vrijdag een clinic karate. Ik ben benieuwd wat we allemaal gaan leren!

En vrijdag krijgt iedereen ook nog zijn rapport mee naar huis. Denken jullie er nog even aan om deze bij mij in te leveren als dit nog niet is gebeurd?

Vanaf vanavond kunnen jullie je inschrijven voor de voortgangsgesprekken. Houden jullie er rekening mee dat de kinderen hierbij aanwezig moeten zijn?

Als laatste de vraag voor glazen potjes. Wij zijn alvast aan het sparen voor het kerstdiner. Sparen jullie mee?

GROEP 7

juf Lisan

Vandaag hebben we lootjes voor Sinterklaas getrokken. De kinderen kopen een of meer cadeautjes voor 4 euro en maken daarnaast een gedicht voor hun klasgenoot van minimaal 8 regels. Het cadeautje mag niet alleen uit snoep bestaan, wel als aanvulling. Meer informatie volgende week.

Vandaag zijn we ook gestart met het nieuwe 4xWijzer thema ‘de 80-jarige Oorlog’. Woensdag gaan we naar de stad voor een rondleiding die met dit nieuwe thema te maken heeft. We verwachten iedereen op de fiets op school. We verzamelen met de begeleidende ouders in de klas en gaan vandaar uit gezamenlijk op weg.

Donderdag gaan wij gymmen. We hebben geruild omdat wij vrijdag tijdens onze normale gymles de wak-zwemles hebben, maar we willen de karate clinics die deze week gegeven worden niet missen.
De bus vertrekt om 8.30 dus iedereen moet op tijd zijn. Dus woensdag een goede fiets mee, donderdag gymkleren mee en vrijdag zwemkleding.

Vrijdag gaan de rapporten mee naar huis en op 25 november starten de voortgangsgesprekken. Inschrijven hiervoor start vanavond.
Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon, meester Milan

Vandaag hebben we lootjes voor Sint getrokken. De kinderen kopen (een) cadeautje(s) voor 4 euro en maken daarnaast een gedicht voor hun klasgenoot van minimaal 8 regels. Meer informatie over de surprise staat in het volgende Wilgentakje.

Vandaag zijn we gestart met het nieuwe thema ‘de 80-jarige Oorlog’. We gaan woensdag een stadswandeling maken die helemaal in het teken staat van dit thema. We hebben er zin in! Ouders die met ons meegaan zijn rond half 10 welkom op school. Nemen jullie je fiets mee?

Donderdag hebben we een speciale winterzwemles. We gaan met de gymbus naar het zwembad. Vergeet je zwemkleding niet!

Vrijdag krijgen de kinderen tijdens de gymles een clinic karate. Op deze dag krijgen de kinderen ook hun voortgangsrapport mee naar huis. Inschrijven voor de voortgangsgesprekken kan vanaf vanavond 20.00 uur.

De klassendienst van deze week: Felix en Tycho. Volgende week: Josephine en Tygo. Fijne week allemaal!