WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


Ma. 9 t/m vr. 13 november – Wecycle actie
(zie mededelingen)

Ma. 9 t/m vr. 13 november – Week van de Mediawijsheid

Vrijdag 13 november 19.30 uur – OAC – Sinterklaas inpakken en versieren        ( Helpt u mee? Vele handen…)

REGEL VAN DE WEEK


Iedereen hoort erbij en uniek dat zijn wij.

WILGENHOEK IN BEELD


Groep 8 maakte prachtige herbarium-bladen

Wat een verloren/vergeten sleutels!
Komen jullie je sleuteltje ophalen als je het kwijt bent?


WEEK  46 –  9 november 2020

WECYCLE – van het team

Deze week staan de dozen van Wecycle weer in de school.
De kinderen kunnen oude (kapotte) apparaten van thuis in de doos doen. Hoe meer apparaten we inleveren, des te groter is de beloning (boeken voor de bibliotheek). Kapot speelgoed met batterijen kan ook worden ingeleverd!  

 

AANMELDEN BROERTJES EN ZUSJES –van juf Pauline

Via Schoolplein heeft u een aanmeldformulier thuis gestuurd gekregen voor het aanmelden op de basisschool.
Broertjes en zusjes hebben voorrang. Wilt u dit formulier zo snel mogelijk op school inleveren?

GROEP 1-2, BLAUW

juf Marjan, juf Ineke

Vorige week hebben we ons sprookje nagespeeld en foto’s gemaakt. Daar heeft juf een boekje van gemaakt en mee naar huis gegeven. Hebben jullie het gezien?

Deze week gaan we kijken naar de voorstelling van groep Groen over Klein Duimpje .
Groep twee heeft gym van juf Fanny en dinsdag hebben we weer toneel van juf Eveline. Verder maken we nog wat werkjes af van het thema. Nog niet alle kinderen hebben alle knutsels af, dus daar gaan we nog mee aan de slag. Verder gaan we lekker spelen op de groep en van het herfstzonnetje genieten.

De letter die we deze week aandacht geven is de letter ‘m’ van Maarten, oftewel Sint-Maarten.
Het talent van de week is ‘Positivo’. Zie jij ook overal iets positiefs in?

Groep een is klaar met de lampions. Groep twee maakt ze met juf Jeanette en die zijn ook al bijna allemaal klaar. We hopen dat jullie er toch iets leuks van gaan maken!

GROEP 1-2, GROEN

juf Eva, meester Mitch

Van meester Mitch:
Wat een lieve berichtjes heb ik afgelopen week van iedereen gekregen! Dank daarvoor. Gelukkig ben ik weer helemaal opgeknapt en fit voor de gezellige tijd die eraan zit te komen. Wat fijn dat de kinderen zo goed opgevangen zijn door iedereen.

Deze week was de officiële afrondingsweek van ons thema ‘Sprookjes’, we hebben de uitvoering vandaag 2 keer in de speelzaal gespeeld. Helaas is het niet gelukt om te filmen i.v.m. inval. Het was heel leuk om te doen, jullie hebben nog een filmpje van het liedje tegoed.

Tussen alle bedrijven door hebben alle kinderen deze week ook hun lampionnen gemaakt en hebben we liedjes geoefend. Het is natuurlijk helemaal aan uzelf of u met uw kind gaat vieren, maar de kinderen zijn er in ieder geval klaar voor.

De lampionnen zullen woensdag 11 november dan ook mee naar huis gaan, graag een extra tas meegeven!

Misschien hoort u van uw andere kind(eren) of bekenden dat andere klassen hun rapport binnenkort krijgen. In groep 2 gaat het eerste rapport mee in februari en groep 1 krijgt aan het eind van het schooljaar een rapport.

Fijne week!

GROEP 3

juf Ruth, juf Annemieke

Wat hebben we afgelopen week weer hard gewerkt. De kinderen hebben de toets van kern 3 gemaakt en dat was best veel. Niet alleen woordjes lezen, maar ook een dictee maken. Maar wat doen ze toch goed hun best. Daarna zijn we gestart in kern 4 en hebben we de letters ‘w’ en ‘o’ geleerd. Deze week oefenen we verder met ‘o’ en leren we de letters ‘a’ en ‘u’.

Met rekenen hebben we verder geoefend met bussommen om te leren wat + en – betekent. Deze week gaan we met een pijlenstructuur oefenen met sommen maken als 5 + 2 = .. en 8 – 1 = .. . En oefenen we verder met splitsen.

Ook hebben we vorige week lampionnen gemaakt. Of er een mogelijkheid is om te lopen, dat is iets waar u als ouders over beslist. De kinderen kunnen de lampion ook als lampje in huis ophangen. En hij past mooi in het thema van 4xWijzer sprookjes.

Heeft iedereen al het rapport ingeleverd?

Fijne week!

GROEP 4

juf Tamara, juf Someya

Er is alweer een week voorbij. Wat gaat de tijd toch snel. Deze week is de Week van de Mediawijsheid. We gaan dan ook aandacht besteden aan allerlei verschillende dingen die te maken hebben met de media. Daarnaast hebben wij vorige week lampionnen gemaakt. Helaas weten wij ook dat het misschien niet mogelijk is om te gaan lopen. Wij hebben met de kinderen besproken dat zij de lampion ook als lampje kunnen gebruiken door er een nep lichtje in te zetten.

Er ontbreken nog een aantal rapporten. Willen jullie hieraan denken en ze aan de kinderen meegeven?

4xWijzer: deze week sluiten we het thema ‘Sprookjes’ alweer af. Erg jammer, want het is een heel leuk thema. We gaan weer proberen een mooie kennistest over dit thema te maken. Hier zijn we deze week nog heel druk mee.

Volgende week gaan we starten met het thema ‘Sinterklaas’. In de mail van afgelopen vrijdag hebben wij een oproep gedaan voor het maken van een voorleesfilmpje. Willen jullie in de reacties laten weten welk verhaal je voor gaat lezen, zo kunnen we voorkomen dat er verhalen dubbel zijn. Verder mogen de kinderen vanaf volgende week sinterklaasspullen naar school meenemen voor tijdens de werklessen. Denk hierbij aan: boekjes, speelpoppen, posters, etc.

Spelling: Deze week gaan maken we het dictee van blok 3. We hebben veel nieuwe regels geleerd: schroef (schr: je hoort sg en schrijft sch), slang (ng en nk woorden) en fiets (woorden die beginnen met de f/v en de s/z). We gaan deze eerst nog even herhalen en daarna kijken we of we het al een beetje weten. Tip voor thuis: kijk eens tijdens het lezen of de kinderen woorden kunnen vinden bij een bepaalde spellingsregel en laat ze deze regel benoemen. Sommige woorden hebben meerdere regels, bijvoorbeeld het woord schelp. In dit woord zit de regel van schroef (sch) en de regel van wolf (je hoort bij het uitspreken van schelp ‘schelup’, maar schrijft geen tussen u).

Taal: We gaan het hebben over het maken van afspraken en herhalen wat we dit blok hebben geleerd. Wat zijn de werkwoorden in een zin en wat zijn ook alweer samengestelde woorden?

Rekenen: We zijn hard aan het oefenen met de tafels van 2, 5 en 10. Het is fijn als jullie hier thuis ook al een beetje mee oefenen. Na de kerstvakantie gaan we echt beginnen met onze tafeldiploma’s. Verder oefenen wij met de sprongen van 10 vanaf een willekeurig getal, dus bijvoorbeeld: 3 – 13 – 23 – 33 – etc. Ook het aftrekken met steeds grotere getallen komt aan bod.

Voor nu wensen wij jullie weer een hele fijne week.

IPaddienst: Milana K. en Mats
Klassendienst: Teuntje en Thijn

GROEP 5

juf Simone

We hebben echt een heerlijke week achter de rug! We hebben het veel over de Amerikaanse verkiezingen gehad. Wat zijn Staten en Kiesmannen en hoe gaat dat dan in Amerika, heel leuk om daar zo mee bezig te zijn. We hebben veel gewerkt aan het toneelstuk van het Cruquius Museum. Dat was best nog lastig voor groep 5, maar toch konden we vrijdag iets moois laten zien. De heer Cruquius was onder de indruk van wat de kinderen allemaal wisten! Heeft u thuis ook gehoord wat een kantonnier is?

Met rekenen zijn we vooral heel veel bezig met het herhalen van alle tafels en donderdag hebben we een dobbelspelletje gedaan over de tafel van 9. De toetsen van taal en spelling zijn klaar en deze week beginnen we alweer aan thema 3. Het is fijn om te zien dat de spellingregels steeds beter gebruikt worden. Ook gaat het steeds beter met het leren hoe je een bijvoeglijk naamwoord schrijft. Alle kinderen hebben het in de les goed gedaan!

We hebben ook twee nieuwe Sint-Maarten liedjes geleerd en woensdag ga ik het verhaal over Sint-Maarten vertellen. We beginnen steeds heel gezellig met alleen de lichtjes bij de lampionnen en de herfsttafel aan.
Ik zal deze week wat foto’s sturen, zodat u, op afstand, toch weer even kunt meegenieten!

Ik wens iedereen een heel fijne week!

GROEP 6

juf Roos, juf Sophia

Afgelopen week kwamen de heer en mevrouw Cruquius op bezoek! Vanuit het Cruquius Museum kwamen ze naar De Wilgenhoek om te zien hoe goed de kinderen zich hadden voorbereid op hun beroepen. En wat hadden ze het goed gedaan! Iedereen had iets leuks bedacht of uitgewerkt, wat zich uitte in informatieve toneelstukjes en opvoeringen. De mensen van het museum waren echt onder de indruk, een klas die zich zó goed had voorbereid: dat hadden ze niet vaak meegemaakt.

De kinderen zijn druk bezig met het maken van een ganzenbord. Als het lukt, gaan we die dinsdag lamineren zodat de spellen op woensdag thuis tijdens Sint-Maarten gespeeld kunnen worden. Bij Sint-Maarten horen natuurlijk snoepjes, dus die zijn te verdienen tijdens het ganzenbordspel. Willen jullie ervoor zorgen dat er thuis snoepjes te winnen zijn?

De komende week gaan we oefenen met het schrijven van een tekst en leren we zinnen samenvoegen met voegwoorden.

Tijdens rekenen gaan we aan de slag met het omrekenen van ml en l, en we gaan leren hoe we cm en m kunnen omrekenen met kommagetallen.

We missen nog een paar rapporten, willen jullie die uiterlijk donderdag meegeven?
Deze week zijn Hannah en Kato klassendienst en hebben Stijn en Isabel iPaddienst.

Fijne week!

GROEP 7

juf Lisan

Afgelopen week hebben we het vaak over de Amerikaanse verkiezingen gehad. Wat leefde dat bij de kinderen, erg leuk, want het volgende thema wordt ‘Amerika’.

Deze week staat in het teken van de mediawijsheid. We doen mee met het spel MediaMasters, hier leren we over diverse aspecten van de media en hoe we hier mee omgaan. Het spel sluiten we vrijdag af met de finale.

Het huiswerk van deze week is in het thema van mediawijsheid, namelijk: maak een vlog.
Leerwerk: leer nummer 2 van Engels.

Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon

Afgelopen vrijdag zijn we begonnen met de ‘Week van de Mediawijsheid’. In groep 8 doen we mee aan de MediaMasters. MediaMasters is een game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8. Door het spelen van de game bouwen de leerlingen basiskennis op over mediawijsheid.

De kinderen kunnen thuis ook opdrachten doen om bits te verdienen. Die bits hebben we nodig om extra tijd te verdienen tijdens de finale. De inloggegevens zijn: De Wilgenmasters, klassencode: 54 onovertroffen hoogvliegers.

We zijn bijna allemaal klaar met ons herbarium. Deze week krijgen de kinderen het herbarium mee naar huis.

Ik mis nog een aantal rapporten! Graag deze week bij mij inleveren.

Het werk voor de thuiswerkers:
Rekenen: Blok 3 week 3 les 1 t/m 4. Wereld: alles wat openstaat
Spelling: Blok 3 week 4 les 13 en blok 4 week 1 les 1 t/m 4. Wereld: alles wat openstaat.
Woordenschat: alles wat openstaat in de werelden.

Fijne week allemaal!