WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA:

di. 12 november – MR vergadering
do. 14 november – kinder-EHBO voor ouders
vrij. 15 november – OAC Sint versieren

woe. 27 november- Pietenochtend voor de onderbouw

do. 5 december – continuerooster tot 14.00 uur

vrij. 6 december – Studiedag, alle kinderen vrij


REGEL VAN DE WEEK


Iedereen voelt zich het best, als niemand wordt gepest.

WILGENHOEK IN BEELD

Sint Maarten, Sint Maarten… Vanavond is het zover. Veel plezier allemaal!

WEEK  46 –  11 november 2019

Gevraagd – via juf Pauline

Chips kokers

Kleine glazen potjes (bijvoorbeeld olvarit 3 maanden of pesto, waar een waxine lichtje inpast)

Schermtijd op de Wilgenhoek – van het team

Op de Wilgenhoek werken we sinds dit schooljaar meer met onze iPads dan voorheen. Samen met de kinderen maken wij afspraken over het gebruik van de iPads. Veel kinderen vinden het prettig om te weten waar ze aan toe zijn.
Na 15 minuten schermtijd spreken we af dat kinderen een minuut of enkele minuten hun ogen en lichaam kunnen laten ontspannen. Denk hierbij aan een energizer, een ontspanningsoefening, even kletstijd of iets anders.

GROEP 1/2 GROEN

Meester Mitch , juf Mieke

Wat hebben we weer een leerzame week gehad vol opdrachten en spelletjes binnen het herfstthema. De kinderen mochten zelf vragen bedenken voor 4xWijzer over het thema en kwamen met de leukste vragen. Hoeveel kastanjes en hoeveel blaadjes zijn er? Hoe heten de zaden en noten die in de herfst op de grond liggen? Welke paddenstoelen zijn giftig? Wonen er echt kabouters in een paddenstoel? Mag je in een boom klimmen? De themamuur over de herfst wordt steeds meer gevuld. Wie heeft er nog plaatjes van paddenstoelen of andere herfstafbeeldingen?

Met ‘Goed gedaan’ hebben we het gehad over trots zijn op jezelf en over winnen en verliezen. Veel kinderen geven toe dat ze verliezen moeilijk vinden, sommigen kunnen al “jammer, maar geeft niet” zeggen.

Donderdag was juf Jacky helaas ziek en waren er toch weer heeeeeeeel veel veters te strikken voor meester. Wilt u mij helpen eraan te denken makkelijke schoenen aan te trekken?!

Vanmorgen gingen we met onze sint Maarten lampion zingen bij de moeder van Daniël en Kas (groep blauw) en kregen we wat lekkers.

We hebben van een ouder een melding gekregen dat zij een tekenbeet had na de herfstwandeling. Dus wees extra alert en controleer de kinderen goed!

GROEP 1/2 BLAUW

juf Eva, juf Meta

Het is alweer de laatste week van ons herfstthema. Er is hard gewerkt en de klas ziet er dan ook prachtig uit. Deze week zijn de laatste werklessen en sluiten we het thema af. De tekening van de herfstboom met wasco en ecoline bewaren we in onze tekenmap, de overige werkjes mogen mee naar huis.

Met ‘Goed gedaan’ hebben we gesproken over: er is er maar één die praat zodat het luisteren beter gaat. Wat is dat toch moeilijk als je allemaal graag wil vertellen.

Vandaag hebben we alvast geoefend voor Sint Maarten. We hebben met onze lampion een rondje gelopen door de buurt. Veel plezier vanavond!

We hebben van een ouder een melding gekregen dat zij een tekenbeet had na de herfstwandeling. Dus wees extra alert en controleer de kinderen goed!

GROEP 3

juf Marjan, juf Annemieke

Automatiseren was het thema deze week: 0+5,1+4, 2+3, 3+2 enz. dan door met 6. 6 is hetzelfde als 0+6, 1+5 enz. Heel fijn om te zien dat de kinderen zo graag willen werken.

De laatste dramales was een herhaalles. We weten nu dat mimiek belangrijk is, je niet met je rug naar het publiek gaat staan en dat alles goed is wat je bedenkt want… toneel mag je zelf bedenken. Juf Evelien, we waren heel blij met je! We blijven je drama spelletjes doen.

Het was een leerzame week. Wat een fijne groep kinderen bij elkaar. Ze zijn betrokken, helpen elkaar, komen voor elkaar op en gunnen elkaar iets. Prachtig! Af en toe even krachten meten hoort erbij. Mooi om te zien dat andere kinderen dat dan even komen melden. Het is een mooie basis voor de komende jaren.

Fijne week allemaal!

GROEP 4

Meester Mitch, juf Judith

Vorige week zijn we verder gegaan met het thema herfst. De kinderen hebben veel leuke spulletjes meegenomen voor de herfstkast en we hebben zelfs al gerekend met de kastanjes.

Helaas was dinsdag de laatste dramales onder leiding van juf Evelien. In de klas zullen we deze week de laatste herhalingsles nog doen.

Ook hebben de kinderen maandag met 4xWijzer een echte spinnenles gehad. Deze week zijn paddenstoelen aan de beurt. We missen nog 5 rapporten, graag meenemen!

De vakken rekenen en spelling hebben weer nieuwe doelen die behaald moeten worden. U heeft de doelen ook al ontvangen via Social Schools. Zo zijn we hard bezig met de tafels van 2, 5 en 10. De kalender en geldsommen staan ook op de agenda. Automatiseringssommen gaan we binnenkort testen of ze erin zitten (5+7; 16-9).

De komende tijd gaan we kijken hoe het technisch lezen ervoor staat. Helpt u thuis ook mee?

Vanavond lekker zingend langs de deuren. Heel veel plezier iedereen met de zelfgemaakte prachtige lampionnen.
Klassendienst: Nina + Julian. Volgende week: Benthe + Mila. Fijne week!

GROEP 5

juf Roos, juf Simone

Afgelopen vrijdag hebben de kinderen die zich verkiesbaar wilden stellen voor de leerlingenraad, zichzelf gepresenteerd. Hartstikke leuk om hun enthousiasme te zien en met welke ideeën ze kwamen. Na een stemronde mogen Isabel en Jesper onze klas vertegenwoordigen. Natuurlijk zijn we ook trots op de andere kinderen die zich hebben gepresenteerd, superknap om dit zo voor de klas te doen!

Vorige week zijn de kinderen hard bezig geweest met informatie verzamelen over ons 4xWijzer thema ‘het weer’. Deze week mogen ze in groepjes de antwoorden op hun vraag presenteren aan de rest van de klas.

Ook de boekbesprekingen zijn in volle gang. Een aantal kinderen vinden het best spannend, maar wat doen ze het al ontzettend goed. Er wordt thuis hard geoefend, fijn hoor.

De klassendienst van deze week: Puck en Ruslana,  iPad dienst: Natalia en Nikki.
Fijne week allemaal!

GROEP 6

juf Robin, juf Tamara

Vorige week was de laatste dramales van juf Evelien. De kinderen vinden het erg jammer dat het niet meer verder gaat. Wij hopen dat het volgend schooljaar weer van start kan gaan. Voor nu richten wij ons even op de muziekvoorstelling.

Vorige week vrijdag hebben wij de verkiezingen voor de leerlingenraad gehouden. Jade en Mels zijn door de kinderen gekozen en gaan onze klas vertegenwoordigen. Het was erg leuk om te zien hoe gemotiveerd alle deelnemers waren om in de leerlingenraad te komen.

Het thema ‘het weer’ van 4xWijzer is alweer bijna afgelopen. Deze week zullen de kinderen in groepjes het antwoord op hun leervraag presenteren. Vandaag nog even oefenen en misschien nog de laatste dingen aanpassen. Ik ben benieuwd of we op alle vragen een antwoord hebben gevonden. Direct na dit thema gaan we starten met een nieuw thema, namelijk ‘Nederland’. Tijdens dit thema gaan we vooral aan het werk met topografie.

Dinsdag 26 november is de muziekvoorstelling. De voorstelling start om 14.15 uur en zal ongeveer 30 minuten duren. Bent u ook zo benieuwd hoe het spelen op de gitaar, de viool en de hoorn gaat? Wij hopen dat u erbij kunt zijn om de kanjers van groep 6 te bewonderen.

De boekbesprekingen zijn in volle gang. Wat doen ze het knap. We kunnen zien dat er thuis hard aan wordt gewerkt.

Als laatste puntje dan nog even het zwemmen. De afgelopen twee weken hebben we al hard geoefend met onze kleding aan. Deze week kunnen we ook nog oefenen en dan gaan we op 22 november wak-zwemmen. Wat moet je doen als je in de winter door het ijs zakt? Dit is wat we die les gaan oefenen onder leiding van echte duikers. Dit is best wel spannend, maar er zijn verschillende onderdelen en de ervaring leert dat het uiteindelijk heel leuk is.
Fijne week allemaal!

GROEP 7

juf Lisan

Donderdag hebben we de verkiezing voor de leerlingenraad gehouden. Silke en Lars gaan onze klas vertegenwoordigen.

Deze week gaat het over Mediawijsheid en doen we mee aan het spel Mediamasters. Hierover heb ik dinsdag een bericht gestuurd.

Volgende week gaan we starten met het thema ‘De 80-jarige Oorlog’.

Voor de wandeling hebben we genoeg ouders (te veel zelfs). Woensdag 20 november moet iedereen hiervoor op een goed werkende fiets naar school komen.

Woensdag ben ik niet op school maar dan is Someya in de klas.
Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon, meester Milan

Afgelopen week hebben we het thema ‘het weer’ afgerond.

We starten volgende week met het thema ‘De 80-jarige Oorlog’. Via Social Schools heb ik een berichtje gestuurd over de historische stadswandeling die we gaan maken op woensdag 20 november en die in het teken staat van de 80-jarige Oorlog. Welke ouders vinden het leuk om mee te gaan met ons? Graag aanmelden via Social Schools.

Op woensdag 21 november krijgen we ’s middags een speciale winterzwemles in de Planeet. De kinderen gaan leren wat ze moeten doen als ze door het ijs zakken. Erg leerzaam!

Afgelopen vrijdag hebben we de verkiezingen voor de leerlingenraad gehouden en Jip en Beki zijn gekozen. Gefeliciteerd! Iedereen die heeft meegedaan heeft het ontzettend goed gedaan. Ik weet hoe spannend jullie het vonden, maar dat jullie het tóch gedaan hebben is fantastisch. Ik ben trots op jullie!

Deze week doen we mee aan de Mediamasters tijdens de ‘week van de Mediawijsheid’. U heeft hierover een bericht ontvangen.

Er is geen leer(huis)werk i.v.m. het maken van de vlog. Graag ontvang ik deze (uiterlijk) op vrijdag 15 november vóór 9 uur.
Ik heb nog niet alle rapporten ontvangen. Graag inleveren voor vrijdag a.s.

De klassendienst van deze week: Noor en Hayden. Volgende week: Felix en Tycho. Fijne week allemaal!