WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDAdi. 15-10 & wo. 16-10 –
Danny afwezig (directeuren tweedaagse)
ma. 21-10 t/m vr. 25-10 herfstvakantie
ma. 28-10 –
studiedag, alle kinderen vrij

REGEL VAN DE WEEK


Wees netjes en ruim je rommel op, een nette school is top.

WILGENHOEK IN BEELD

De week van de pauzehap was een succes!!

WEEK 42 –  14 OKTOBER 2019

RECTIFICATIE – via de directie

In Social Schools heeft op woensdag 13 november een ‘studiedag Rijks’  ingepland gestaan. Dit betreft een interne dag scholing en is nadrukkelijk geen schoolbrede studiedag. De kinderen worden dus gewoon op school verwacht.

We gebruiken de agenda binnen Social Schools zowel voor u als ouders als ook intern voor de medewerkers. Daarin is door ons een fout gemaakt. Mocht u al iets gepland hebben of rekening gehouden hebben met deze dag als studiedag kunt u dat aangeven bij de directie. We denken graag mee.

Vooraankondiging: Workshop eerste hulp aan kinderen – via Judith

Donderdagvond 14 november aanstaande van 19.00 tot 22.00 uur zal er de workshop gegeven worden, georganiseerd door ‘BHV in bedrijf’. De instructeur is iemand via het Oranje Kruis. De volgende onderdelen komen aan bod in dit avondvullend programma:

– het kind en zijn omgeving
– oogletsel, shock
– vijf belangrijke punten bij het verlenen van eerste hulp
– vergiftiging en elektriciteitsongevallen
– stoornissen in het bewustzijn en van de ademhaling
– letsel door koude en warmte
– stilstand van de bloedsomloop
– kleine ongevallen
– ernstige uitwendige bloedingen
– plotseling optreden ziekteverschijnselen
– uitwendige wonden en brandwonden, kneuzingen en verstuikingen
– verband en hulpmiddelen
– ontwrichting en botbreuken
> GEEN reanimatie!

De deelnemers krijgen na afloop van de workshop een certificaat. Er zijn uiteraard kosten aan verbonden. U wordt na de herfstvakantie verder geïnformeerd middels een nieuwsbrief en er zullen flyers opgehangen worden in de school.

GROEP 1/2 GROEN

Meester Mitch , juf Mieke

De laatste schoolweek voor de herfstvakantie is alweer ingegaan. Wat zijn die eerste weken omgevlogen.

We hebben vorige week aandacht besteed aan verkeersborden, waar zijn die voor en hoe zien ze eruit. We hebben ze gesorteerd naar vorm.

Met ‘Goed Gedaan’ gaat het deze week om: duidelijk zeggen als je iets niet wil, als je bijvoorbeeld geplaagd wordt. Hoe doe je dat? Ga stevig staan en zeg met luide stem: ‘Stop, hou op!’.

De Kinderboekenweek is helaas alweer ten einde en wat was het leuk. Enorm bedankt voor alle ouders en grootouders die de afgelopen week zijn komen voorlezen.

Ook hebben we extra aandacht besteedt aan gezonde voeding in de week van de pauzehap.

We beginnen voorbereidingen te treffen voor het herfstthema. De kinderen mogen herfstmateriaal meenemen naar school, als het maar schoon en droog is. Na de vakantie gaan we het thema starten. De letter van de week wordt dan de ‘h’. Vrijdag is de herfstwandeling bij Koningshof. We eten ons tussendoortje gewoon om 10.00 uur op school en zullen vervolgens om 10.30 uur met auto’s vertrekken. We zullen rond 12.15 uur terug op school zijn.

Fijne vakantie!

GROEP 1/2 BLAUW

juf Eva, juf Meta

Het is alweer bijna vakantie, wat is er hard gewerkt. Tijd voor een weekje rust.

We hebben anderhalve week heerlijk gewerkt aan het Kinderboekenweek thema. Er zijn mooie auto’s gemaakt er is veel rondom het thema gespeeld, gelezen en gezongen. Het voorlezen door de ouders was erg leuk en we zagen trotse kinderen. We hebben aan woordenschat uitbreiding gedaan met allemaal verschillende voertuigen. Verder hebben we de nieuwe fiets van Kato bewonderd en gekeken wat er allemaal op een fiets zit.

Vandaag stappen we rustig in het nieuwe thema: ‘Herfst’. De kinderen mogen herfstmateriaal meenemen naar school, als het maar schoon en droog is.De letter van de week is de ‘h’. Vrijdag maken we de herfstwandeling in Koningshof en zoeken daar nog meer materiaal. We willen na ons 10-uurtje om 10.30 uur vertrekken en zijn rond 12.15 uur weer terug. Fijn dat er zoveel enthousiaste ouders willen helpen.

Deze vrijdag is Kato voor het laatst bij ons in de klas. Ze gaat verhuizen en we zullen haar zeker gaan missen. Na de vakantie komen er drie nieuwe kinderen bij: Selina, Peer en Lieve.

Fijne vakantie allemaal en denk aan de studiedag maandag na de vakantie; de kinderen zijn dan vrij,

GROEP 3

juf Marjan, juf Annemieke

Nog een weekje en dan begint de herfstvakantie. Veel kinderen zijn eraan toe. Er is zoveel geleerd in de eerste weken in groep drie. We hebben kern 2 inmiddels ook algedaan. De laatste letters zijn de b en de oo. De kinderen kunnen nu al heel wat woordjes lezen. Het spellen en aan elkaar ‘zoemen’ lukt al aardig. Daardoor worden er kwartet spelletjes, lotto spelletjes, wandel- en wisselkaartjes en andere spellen aangeboden waar veel mee geoefend wordt. Elke ochtend als de kinderen binnenkomen kunnen ze werk uitkiezen dat klaar ligt op het trapje of in de kast. Allemaal om maar veel met de letters te oefenen. De eerste week was dat nog erg spannend maar nu draaien ze hun hand er niet voor om. Heel zelfstandig gaan ze aan het werk.
Steeds vaker lukt het met de timer zo’n 10-15 minuten in rust in de klas te werken. Juf kan dan met leerlingen individueel even de letters flitsen of woordjes lezen.

Een vriendelijk verzoek van de overblijfjuf Ferdie en de juffen: we zien dat er regelmatig in de trommeltjes snoepjes, koeken, donuts en cake zit. Op de Wilgenhoek hebben we de afspraak dat we dat niet doen. Zou u er weer even aan willen denken. We gaan na de herfstvakantie  samen met de kinderen bekijken wat we meenemen. Het is voor kinderen niet prettig als ze van hun ouders dingen meekrijgen die gezond zijn en een ander kind wel iets te snoepen in zijn trommel heeft.

Als laatste een verzoek uw kind regelmatig even te checken op luizen. We krijgen onze kleine huisdiertjes de klas niet uit. Telkens is er weer iemand die toch luizen heeft. Op dit moment ook, vandaar het verzoek.
Fijne vakantie en tot dinsdag 29 oktober!

GROEP 4

Meester Mitch, juf Judith

Vorige week vroegen we om herfstspullen, maar nog niemand heeft iets meegenomen. Ga lekker met elkaar naar het bos en neem de mooiste vondsten mee!

We zijn heerlijk aan het werk. We merken dat we de herhalingen verlaten en dat de stof wat moeilijker wordt. Mooi om te zien hoe betrokken en leergierig de kinderen zijn.

Wat fijn dat we deze week extra veel aandacht hebben kunnen schenken aan het voorlezen. Bedankt voor het komen voorlezen, de kinderen vonden het heerlijk.

Binnen het thema ‘Vervoer’ hebben we extra leuke activiteiten gedaan buiten ons gewone programma. Zo hebben we een bingo gedaan met de hele klas en gewerkt met de robots die de kinderen moesten programmeren over de mat.

Klassendienst: Senna en Ian. Na de vakantie zijn Nova en Mesam klassendienst.

Een fijne herfstvakantie alvast en denk eraan dat we de maandag na de vakantie studiedag hebben.

GROEP 5

juf Roos, juf Simone

Het Teylers Museum was een groot succes!! We hebben prachtige schilderijen bekeken en natuurlijk ook onze eigen kunstwerken.

Het spelen op de muziekinstrumenten gaat steeds beter en morgen gaan we dan ook met alle instrumenten samen spelen. De uitvoering is op dinsdag 26 november.

Vandaag hebben alle kinderen informatie gekregen over het houden van een boekbespreking, het informatieblad is ook mee naar huis gegaan. Na de herfstvakantie starten de boekbesprekingen en de kinderen hebben vandaag zelf zich ingeschreven op de lijst met de datum waarop ze willen.

We merken dat er nog veel ouders in de ochtend mee lopen met hun kind naar de klas. We willen jullie vragen om vanaf nu afscheid te nemen beneden bij de trap. In de klas bespreken we dit ook.

Vorige week was het de week van de pauzehap. Een hoop kinderen hadden op vrijdag prachtige, originele en gezonde creaties meegenomen, superleuk om te zien!

De klassendienst van deze week: Isabel en Mia en iPaddienst: Nena en Teun
Een fijne laatste week voor de herfstvakantie!!

GROEP 6

juf Robin, juf Tamara

De Kinderboekenweek is weer afgelopen. Heel leuk dat er vier keer bij ons in de klas is voorgelezen. Verder heeft Juf Simone afgelopen dinsdag een boekbespreking gehouden in de klas. Dit was als voorbeeld voor de boekbesprekingen van de kinderen. Deze zijn allemaal ingepland na de vakantie (zie Social Schools).
Naast de Kinderboekenweek, was het afgelopen week ook de week van de pauzehap. We hebben bij gehouden hoeveel verschillende soorten groente en fruit er werd gegeten. Ons record was 20 verschillende soorten. Leuk om te zien dat de kinderen elkaar inspireren om ook andere dingen te eten.

Vorige week zijn wij gestart met ‘Taal in blokjes’ in de klas of een extra taalopdracht. Wat zijn de kinderen hard bezig geweest. Vorige week hebben wij geoefend met de regel ‘dirigent (i/ie)’ en ‘eend (-d/-t)’. Komende week gaan we extra oefenen met de ‘molen (lange klank)’ en ‘mollen (korte klank)’. Mochten jullie vragen hebben over de regels, loop dan gerust binnen.

Het thema ‘Wonen’ van 4xWijzer sluiten wij deze week af. Wel gaan we na de vakantie nog een fototocht maken om ook het thema ‘onze buurt’ goed af te sluiten. Hier hebben we helaas geen tijd meer voor gehad. Na de vakantie starten wij weer met een nieuw thema.

Voor nu willen wij jullie een hele fijne week wensen en alvast een fijne vakantie!

GROEP 7

juf Lisan

Vorige week was het de week van de pauzehap. Wat een feest, lekkere hapjes voor de hele klas en op vrijdag allemaal lekkere dingen die heel gezond zijn, dat smaakt naar meer!

Vrijdag hebben we afscheid van Hein genomen. We hebben 2 bekers versierd en de moeder van Roos heeft ze (geregeld en) afgebakken. Ze kunnen nu gebruikt worden en in de afwasmachine. We hebben een vriendenboekje gemaakt en een mooie poster met een persoonlijke groet van iedereen erop.

Deze week wordt een beetje anders dan anders door alle leuke dingen die we gaan doen. Vandaag hebben we een kunstles gehad van Juf Evelien. Vanmiddag gaf meester Danny een les over Zuid-Amerika: heel leuk en leerzaam. Woensdag komt juf Evelien weer en donderdag hebben we een uitje naar het NZH Vervoer Museum. Toen we in de Haarlemmerhout waren hebben we meegedaan met een fotowedstrijd en waren we de beste klas wat betreft samenwerking, sfeer en goede antwoorden. We worden daarom weer opgehaald met een mooie oude bus en krijgen een beker uit handen van Jur Botter, de wethouder voor Jeugd en Onderwijs van de gemeente Haarlem. Vrijdag is weer een normale dag en daarna is het vakantie.

Een fijne vakantie allemaal!

GROEP 8

juf Manon, meester Milan

Nog een weekje en dan mag iedereen genieten van een welverdiende vakantie! Deze week ronden we het thema Zuid-Amerika af met de topotoets. Meester Danny heeft vorige week een les in spelvorm gegeven, waarbij de kinderen op reis gingen door Zuid-Amerika en zoveel mogelijk vragen moesten beantwoorden. Het was ontzettend leuk en leerzaam! Bedankt, meester Danny.

De week van de pauzehap was een succes. Drie dagen lang kregen de kinderen een 10-uurtje van school. De kinderen hebben prikkers met meloen en banaan, komkommer/tomaat/paprika met een dip van 100% pindakaas en een volkoren rijstwafel met 30+ kaas geproefd. Vrijdag mochten de kinderen zelf een lekker en verantwoord 10-uurtje meenemen. Wat een superleuke, originele en gezonde pauzehappen kwamen er voorbij. Leuk! De foto’s staan op Social Schools.

Op donderdag 31 oktober hebben de kinderen de NIO.

De klassendienst van deze week: Renzo en Bindy. Na de vakantie: Eline en Beki.
Fijne vakantie allemaal!