WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


Woe. 7 oktober – Boekenruilbeurs op school
Ma. 12 t/m vr. 16 oktober – Herfstvakantie
Ma. 19 oktober – Studiedag, alle kinderen vrij

Di. 3 november – Jaarvergadering OAC
Ma. 9 t/m vr. 13 november – Wecycle actie
Inleveren van oude apparaten in de school

REGEL VAN DE WEEK


Wees netjes en ruim je rommel op, een nette school is top.

WILGENHOEK IN BEELD


Vandaag is de dag van de leerkracht.
De juffen en meesters werden in het zonnetje gezet door ons bestuur.

WEEK  41 –  5 oktober 2020

 HERFSTVAKANTIE – van juf Karin

Volgende week is het herfstvakantie. De maandag erna is er een studiedag, dus dan zijn alle kinderen nog een extra dag vrij.                                                       Geniet van de vrije dagen en rust lekker uit!

DE HERFST IS IN HET LAND – van het team

Veel kinderen komen op rubber laarzen naar school. We doen de laarzen op de gang uit. In de klas willen we graag slofjes of schoenen.

SCHOOL VERSIEREN – van de OAC

Vrijdag 9 oktober om 19.30 uur gaan we de school weer in herfstsfeer brengen. Hiervoor zoeken we nog wat hulp. We zullen dit jaar alleen versieren en geen ramen beschilderen zodat we niet te lang met elkaar in één ruimte zijn.

Wie zou ons willen helpen? Dan is de klus snel geklaard!
Stuur een mailtje naar nathaliedesiree@hotmail.com.
Alvast bedankt!

MEDEDELINGEN – van de overblijf

Beste ouders,

Wij merken dat de broodtrommels van de kinderen steeds vaker uit ongezondere keuzes en ‘bijgerechten’ bestaan. We zien snoep, koek, chocolade, chocoladebroodjes, pepernoten en andere 5 december aanverwanten in de broodtrommels. Dit is niet de bedoeling.
Wij streven ernaar dat iedereen een gezonde lunch naar school mee heeft.

Daarnaast merken wij dat een aantal kinderen nog overblijft op de dagen dat zij geen contract hebben. In het begin van de coronamaatregelen werd dit door school gewaardeerd. Deze maatregel is nu niet meer van kracht.

Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben dan mag u mailen naar: coordinator.tso@herokindercentra.nl

Met vriendelijke groet,
Ingrid Derksen

CENTRUM VOOR JEUGD EN GEZIN – van de schoolcoach

Leentje Bedaux, onze schoolcoach laat ons weten dat op de site van het Centrum voor Jeugd en Gezin www.samenopgroeien.nu  workshops en trainingen staan voor ouders en kinderen waar ouders hun kind zelf voor aan kunnen melden. Bijvoorbeeld mindfulness voor basisschoolkinderen en KIES voor kinderen in echtscheidingssituaties, maar ook trainingen rond mediaopvoeding en weerbaarheid. Er zijn geen kosten verbonden aan deze trainingen.

GROEP 1-2, BLAUW

juf Marjan, juf Ineke

Vorige week keken we terug op het thema en herhaalden diverse dingen. Hebben de kinderen al over het spel ‘Fruitmandje’ verteld? Of laten zien hoe ze emoties kunnen uitbeelden? En dankzij een boekje van Mies hebben we het over de vijf zintuigen gehad. Ook is er in de klas voorgelezen in verband met de Kinderboekenweek. Al veel van jullie namen een voorleesfilmpje op! We hebben er vier gezien en gaan hier komende week mee door. Ontzettend leuk dat jullie meedoen!

Vorige week deden we een werkles met spelletjes uit de verschillende kasten en deze week doen we dat weer.

We hebben ook nieuwe kinderen in de klas: Julie en Femke waren al eens komen wennen, maar nu horen ze er al helemaal bij! Diego is deze week voor het eerst gekomen. Gelukkig helpen de kinderen elkaar goed, zodat de nieuwe kinderen snel kunnen wennen.

Na de vakantie willen Marjan en ik de zandtafel vullen met diverse herfstspullen. Willen jullie in de vakantie voor ons op zoek gaan? Denk aan kastanjes, eikels, bolsters, bladeren, takken. Alles wat jullie maar kunnen vinden! Daar kunnen de kinderen dan heerlijk mee spelen!

Nog een week te gaan tot de herfstvakantie. Werklesjes, drama, voorleesverhalen, gym, schrijfdans…
Het wordt vast weer een fijne week!

GROEP 1-2, GROEN

juf Eva, meester Mitch

We zitten alweer in de laatste week voor de herfstvakantie. Wat is deze eerste periode alweer snel gegaan en wat is er al veel geleerd. Woensdag zijn we feestelijk begonnen met de opening van de Kinderboekenweek. Er kwam een andere juf bij ons voorlezen. In het begin was dit wel een beetje spannend, maar ze had een heel leuk boek meegenomen dus dat hielp wel. Ook hebben we al naar de boeken van Flynn, Tijn en Skip gekeken. Wat een leuke filmpjes hebben jullie gemaakt. Als er nog filmpjes zijn gemaakt die niet gestuurd zijn, deze week is de mogelijkheid nog.

Verder zijn we deze week bezig geweest met het talent: ‘Bezige Bij’. Er waren heel veel kinderen die zich hierin herkenden, leuk! Deze week hebben we het over het talent: ‘Creatieve Maker’. We gaan naar een filmpje van Buurman en Buurman kijken om te zien hoeveel talenten zij in actie zetten.

Letter van de week is de ‘b’ van boek.

Deze week ruimen we alles van het thema ‘Mijn Lijf” op, wilt u donderdag of vrijdag een grote tas meegeven?

Na de vakantie gaan we starten met de herfst en het hierbij horende thema: ‘Er was eens…’. Bij dit sprookjesthema gaan we ook een mooie herfsttafel maken. Mocht u in de vakantie lekker naar het bos gaan, mag u met uw kind herfstspulletjes verzamelen. Gelieve ze wel gedroogd meenemen, voordat we omvallen van de geuren (haha).

GROEP 3

juf Ruth, juf Annemieke

Nog een week en dan is het lekker herfstvakantie. De eerste periode is snel voorbij gegaan en wat hebben de kinderen al veel geleerd. We hebben al veertien letters geleerd. Deze week sluiten we kern 2 af en gaan we nog even taalspelletjes spelen met alle letters die we hebben geleerd. De kinderen kunnen in de vakantie al beginnende startboekjes uit de bibliotheek lezen, dan kunnen ze laten horen hoe goed ze dat al kunnen.

In het kader van de Kinderboekenweek mogen de kinderen deze week een lievelingsboek meenemen om te laten zien en te vertellen.

GROEP 4

juf Tamara, juf Someya

De laatste week voor de herfstvakantie is alweer gestart. Wat gaat de tijd toch onwijs snel als je het leuk hebt. We hebben hard gewerkt en echt al superveel geleerd. Het eerste thema van 4xWijzer wordt deze week afgesloten met een kennistest. Kinderen mogen bij deze kennistest zelf alles wat ze hebben geleerd op een A3 blad schrijven. Deze stoppen wij daarna in een multomap die wij op school bewaren. Superleuk om straks alles bij elkaar te zien.

Deze week staan er nog wat nieuwe dingen op het programma en herhalen wij wat we de afgelopen periode hebben geleerd.

Rekenen: de tafel van 10 wordt geïntroduceerd. Verder gaan wij nog oefenen met plus en minsommen door het tiental.

Taal: wij sluiten weer een blok af. We merken dat het soms nog lastig is om de woordenschatwoorden te onthouden. Oefenen jullie thuis ook mee? Wij geven de woorden van dit blok mee naar huis, zodat jullie ze thuis ook kunnen oefenen.

Spelling: wij herhalen de regels die tot nu toe aan bod zijn gekomen en sluiten blok 2 af. Alle woorden die tot nu toe aan bod zijn gekomen zijn ‘luisterwoorden’. Als je goed luistert naar de woorden, dan kan je horen hoe je ze moet schrijven. Verder proberen wij te benoemen wat klinkers en medeklinkers zijn in een woord.

4xWijzer: Zoals al eerder aangegeven sluiten wij het thema af. Ons volgende thema is ‘Er was eens…’. Wij gaan dan allemaal dingen leren en uitzoeken over sprookjes. Voor dit thema zijn wij op zoek naar verschillende sprookjesboeken en puzzels. Deze mogen voor of na de vakantie worden meegenomen.

In de vakantie willen wij jullie vragen om lekker te blijven lezen. Via www.yoleo.nl kunnen de kinderen ook meelezen met luisterboeken. Als het goed is kan je hier gebruik van maken met een bibliotheekpas. Leuk voor de afwisseling.

Aankomende woensdag staat de boekenbeurs nog op de planning. De kinderen mogen 2 euro aan kleingeld meenemen om boeken te kopen van anderen. Ze mogen natuurlijk ook zelf boeken meenemen om te verkopen. Plak hier thuis alvast prijsjes op.

Voor nu wensen wij jullie een fijne week en alvast een fijne vakantie!

IPaddienst: Flavia en Nelson

Klassendienst: Liva en Luuk

GROEP 5

juf Simone

We zijn begonnen aan de laatste week voor de herfstvakantie. De eerste periode is echt voorbij gevlogen! Wat hebben we hard gewerkt en al veel nieuwe dingen geleerd. Wat hebben de kinderen veel aandacht aan hun huiswerk besteed! We hebben alles uitgebreid bekeken en we laten alles nog een poosje in de klas staan.

Deze week gaan we het thema ‘Mijn Lijf’ afsluiten met een kennistest.

Woensdag is de boekenbeurs. De kinderen mogen 2 euro aan kleingeld meenemen om boeken te kunnen kopen en boeken van thuis met een prijsje om te kunnen verkopen.

Alvast een fijne vakantie!

GROEP 6

juf Roos, juf Sophia

Het is alweer bijna herfstvakantie, wat zijn de weken omgevlogen! Waar de kinderen in het begin van het schooljaar nog erg moesten wennen aan al het werk in groep 6, gaat dat nu al heel erg goed en wordt er echt hard gewerkt.

Deze dinsdag hebben we de toets Engels, het zou fijn zijn als de woordjes vanavond nog even samen worden doorgenomen.

Ook gaan we dinsdag het hoorspel opvoeren voor juf Evelien! Ieder groepje heeft een hele verzameling aan objecten om geluid mee te maken, en sommigen hebben er zelfs een heel toneelstuk van gemaakt, ontzettend leuk!

Woensdag is de boekenmarkt weer, dat houdt in dat de kinderen boeken (waar al een prijsje op zit) van thuis mogen meenemen. Deze mogen ze verkopen. Uiteraard mogen ze ook zelf de klassen rond met kleingeld ter waarde van maximaal 2 euro.

Op donderdag krijgen de kinderen een kennistest over 4xWijzer, om te ontdekken wat we de afgelopen weken allemaal geleerd hebben. Kortom: het wordt een drukke, maar leuke week!

Fijne week allemaal!

GROEP 7

juf Lisan

Nog een weekje en dan een welverdiende vakantie. We hebben hard gewerkt in de afgelopen periode daarom geen huiswerk in de vakantie. Morgen hebben we de kennis test van 4XWijzer; de kinderen schrijven dan alles op wat ze hebben geleerd in dit thema.

Woensdag is de boekenbeurs. De kinderen mogen boeken van thuis meenemen die ze al uit hebben of niet meer leuk vinden (wel in goede staat) Deze kunnen dan in de klas verkocht worden. De kinderen mogen 2 euro in kleingeld meenemen om boeken te kunnen kopen.  Donderdag zijn de laatste presentaties voor 4xWijzer. De kinderen laten elkaar dan zien wat ze allemaal gemaakt hebben.

Het werk voor de thuiswerkers in Gynzy:
Rekenen: Blok 2 week 3 les 1 t/m 4, Wereld: verder werken in de wereld n.a.v. de dagtaak.
Spelling: Blok 2 week 3 les 9 tm 12, Wereld: werkwoorden, Eiland: verleden tijd A en B (tot 75%).
Zoek informatie die je kan gebruiken voor je werkstuk.

Alvast een hele fijne vakantie allemaal!

GROEP 8

juf Manon

De laatste week voor de herfstvakantie is aangebroken. Wat is het snel gegaan! Vandaag hebben we in de klas het Drempelonderzoek afgenomen. De uitslag van deze toets wordt meegeven tijdens het voorlopig adviesgesprek in november, net als de uitslag van de NIO-toets.

Deze week ronden we het thema ‘Mijn Lijf’ af met de presentaties en de kennistest. Na de vakantie starten we met het thema ‘Pruiken en Revoluties’.

Woensdag is de boekenbeurs. De kinderen mogen boeken van thuis meenemen om te verkopen op school. De kinderen mogen maximaal 2 euro (in kleingeld) meenemen om zelf boeken te kunnen kopen.

Het werk voor de thuiswerkers in Gynzy:
Rekenen: Blok 2 week 3 les 1 t/m 4, Wereld: Alles wat openstaat.
Spelling: Thema 3 les 1 t/m 4, Wereld: werkwoorden Eiland: alles wat openstaat binnen deze wereld.
Woordenschat: Wereld: Woordrelaties, Eiland: alles wat openstaat binnen deze wereld.
Grammatica: Wereld: Taalkundig en redekundig ontleden, Eiland: alles wat openstaat binnen deze werelden.

Alvast een hele fijne vakantie!