WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


Ma. 11 oktober – KBW- neem je lievelingsboek mee naar school
Wo. 13 oktober – KBW-kinderboekenmarkt
Do. 14 oktober – gr. groen en blauw naar Sprookjeswonderland
Do. 14 oktober – gr. 7 naar de Haarlemmerhout
Za. 16 oktober t/m. zo. 24 oktober – herfstvakantie

week 44/45 Wecycle – tijdens deze weken kunt u uw kleine oude apparaten inleveren in de doos bij de voordeur.

Wo. 10 november – studiedag, alle kinderen vrij

 

REGEL VAN DE WEEK


Stil lopen in de gang, dat weten wij allang.

WILGENHOEK IN BEELD


Wat is de school weer gezellig versierd.
Dank je wel ouders! Hier worden we blij van.


WEEK  41 – 11 oktober 2021

Herfstvakantie – van Meester Mark

Het eerste blok van het schooljaar zit er alweer bijna op. Nog een paar dagen en dan breekt de herfstvakantie aan.
Persoonlijk kijk ik terug op een hele prettige start. Ik ben heel goed ontvangen door het team, de leerlingen en door u. We hebben ook al de nodige uitdagingen gehad rondom Corona, de vacature in groep 6 en de vacature die we hebben in groep 3 vanaf januari. Maar ik heb er vertrouwen in dat we ook dat op een goede en duurzame manier gaan oplossen. Ik kijk er naar uit om nog vele jaren op de Wilgenhoek te werken!

Met vriendelijke groet,

Mark Nijland

KINDERBOEKENWEEK BOEKENMARKT – van het team

Woensdag 13 oktober is de boekenmarkt!
Zie de brief in de bijlage met alle informatie.

In verband met de herfstvakantie verschijnt het volgende Wilgentakje op maandag 1 november.

 SCHOOLREISJES – van de directie

De schoolreisjes koppelen we vanaf dit schooljaar aan de thema’s van 4xWijzer.
Dit houdt in dat de leerkrachten zelf gaan kijken naar een leuk en leerzaam schoolreisje voor de groep. Vanuit school vragen we altijd een bijdrage voor de schoolreisjes.
De kleuters trappen dit schooljaar af en gaan donderdag 14 oktober naar Sprookjeswonderland.

 OUDERHULP, HERHAALDE OPROEP – van het team

Wij willen heel graag de bibliotheek weer op starten. Wie wil dit jaar de ouders indelen?
Graag aanmelden bij juf Pauline.

 GEVRAAGD – van het team

Chipskokers

Squash of golf balletjes

(resten) papier

OMDAT ALLE LEERLINGEN MEE MOETEN KUNNEN DOEN – van de gemeente

Het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds maken het mogelijk dat leerlingen tussen de 4 en 18 jaar samen met andere leeftijdgenoten kunnen genieten van sport en cultuur, ondanks het feit dat ouders/verzorgers rond moeten komen van een minimumloon. Het gaat o.a. om muziek maken, schilderen of toneel te spelen. Per kalender-of contributiejaar wordt er voor deze leerlingen één sport en/of één cultureel vak vergoed. Heeft u een Haarlem Pas of een vergelijkbaar minimum inkomen en wilt u uw kind laten sporten, dansen, muziek maken o.i.d.? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan de lessen voor uw kind betalen tot € 225,-per sportaanvraag en €450,-per cultuuraanvraag per jaar. Zie de spelregels: www.jeugdfondssportencultuur.nl/haarlem of bel: 0643121900.9.2

JEUGDSPORTFONDS
Behalve dat sporten leuk is, is het vooral ook goed voor je conditie, je ontwikkeling, je eigenwaarde en om lekker je energie kwijt te kunnen na schooltijd. Het Jeugdsportfonds is bestemd voor leerlingen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, die om financiële reden geen lid kunnen worden van een sportvereniging/club. De maximale vergoeding van het Jeugdsportfonds is € 225, -per jaar. Hiervan wordt de contributie en soms ook nog een deel van de sport-attributen en kleding betaald. Voor sporten geldt dat er in verenigingsverband gesport wordt. Dit is voor je sociale vaardigheden goed, maar maakt ook de sport beoefenen éxtra leuk.

JEUGDCULTUURFONDS
Is sporten niet je ‘ding’ of heb je meer passie voor kunst, muziek, dans en toneel dan kan het Jeugdcultuurfonds tot maximaal € 450, -per jaar bijspringen. Hiervan wordt het lesgeld, maar vaak ook het instrument of materiaal bekostigd. Want als je actief schildert, muziek maakt of toneel speelt, krijg je meer zelfvertrouwen, concentreer je je beter en word je sociaal vaardiger. Aanvraag indienen? Via school kan dit bij juf Pauline.

Verder kunnen ook huisartsen, jeugdhulpverleners of buurtwerkers de aanvraag digitaal indienen.
Of mail naar haarlem@jeugdfondssportencultuur.nl Telefoon: 06-431219009.

STICHTING LEERGELD
Heeft uw kind een fiets of een laptop nodig voor school? Of is de schoolreis of werkweek boven uw budget? Als u moet rondkomen van een inkomen op of net boven bijstandsniveau kunt u in aanmerking komen voor hulp van Stichting Leergeld. Zie www.leergeldhaarlemzandvoort.nl voor de voorwaarden of bel met 023 2052486 of mail naar info@leergeldhaarlemzandvoort.nl

BIJLAGE(N) – van juf Pauline

Kijkt u ook nog even naar de bijlage(n)?
Deze week betreft het:
– de Kinderboekenweek boekenmarkt

GROEP 1-2, BLAUW

juf Ineke, juf Eva

Vorige week waren we bezig met de vraag ‘Wat vind je allemaal in een huis?’. We maakten een woordweb en kinderen vertelden over hun huis. We hebben het gehad over de letter ‘k’ en met juf Pauline deden we op maandag een lettercircuitje. Dat doen we komende week weer met een andere letter.
In verband met de Kinderboekenweek kwam vanmiddag juf Pauline in onze klas voorlezen en komende week komen er maandag, dinsdag en woensdag ook nog ouders voorlezen. Ook zijn we bezig met droomhuizen. Wat zou er allemaal in jouw droomhuis zijn? Het mag zo gek als ze willen!

Woensdag is de boekenmarkt, daarover kunnen jullie meer lezen in dit takje!

Donderdag is het schoolreisje. Hierover heeft meester Mitch al een uitgebreide update gestuurd.
Denken jullie aan de volgende dingen:
– 10 uurtje, fruit met drinken
– lunch, met drinken (we kunnen een fles ook lekker opnieuw vullen met water)
– extra tas met eventuele schone kleding/verschoning
– afhankelijk van het weer: regenkleding
– iets lekkers om te snoepen in het groepje?

Verder nog de vraag om dinsdag al extra tasjes mee te geven voor werkjes die mee naar huis gaan. Dat doe ik graag al op tijd!

Als het herfstvakantie is, willen jullie dan mee gaan zoeken naar alles wat er maar in de natuur te vinden is? Blaadjes, eikels, kastanjes, dennenappels. We willen dit na de vakantie in de zandtafel doen.

Fijne week!

GROEP 1-2, GROEN

meester Mitch, juf Eva

Yesss, ik was weer op school deze week! Wat fijn om weer terug te zijn in de klas en wat ben ik overspoeld met lieve berichtjes, woordjes en tekeningen. Bedankt iedereen. De Kinderboekenweek is van start gegaan en dit leeft enorm bij de kinderen. Woensdag was iedereen dan ook perfect in thema verkleed wat ze later worden wilden. Zelfs mijn tweelingbroer de politieagent is nog langs geweest. Ook zijn de eerste ouders al in de klas geweest om voor te lezen. Dit heeft u misschien wel kunnen zien op de foto’s van vrijdag. Deze week krijgen we nog een paar keer bezoek. De korte stageperiode van meester Pieter is met succes op de Wilgenhoek afgerond en hij neemt woensdag feestelijk afscheid van ons.

Jullie hebben van mij afgelopen week al alle informatie gekregen over het schoolreisje van donderdag. Willen jullie ook komen zwaaien?:)

Na de vakantie gaan we de watertafel omtoveren tot herfsttafel, dus mochten jullie in de vakantie al spulletjes verzamelen uit het bos (liefst niet te veel bladeren, want dat gaat zo stinken) neem ze vooral lekker mee na de vakantie.

Morgen gaan de werkjes van afgelopen periode mee naar huis, dus graag een extra tas mee naar school nemen om het makkelijk mee te nemen. We maken er een gezellig laatste weekje van voordat we met welverdiende vakantie gaan!

GROEP 3

juf Ruth, juf Sonja

Wat zagen de kinderen er geweldig uit bij de opening van de Kinderboekenweek. We hebben afgelopen week meerdere boeken gelezen in de klas. Een aantal kinderen hebben hun lievelingsboek meegenomen naar school, dat mag deze week ook nog.

Omdat we nu steeds beter gaan lezen en al echte boekjes kunnen lezen, hebben we vorige week boekenleggers gemaakt, zodat we weten waar we met lezen gebleven zijn.

Woensdag is er een boekenmarkt op school. Meer hierover staat in de bijlage bij dit takje.
Kern 2 van Veilig Leren Lezen is zo goed als afgerond. We gaan deze week extra oefenen met de aangeleerde letters en woorden. Na de vakantie starten we dan met kern 3.

Na de vakantie gaan we met 4xWijzer starten met het thema ‘Herfst’. Natuurlijk mogen de kinderen dan ook dingen over de herfst meenemen naar school.
Verder willen we jullie nog bedanken voor het mooie bloemetje en de lekkere chocolade die we hebben gekregen met de dag van de leraar!

Fijne week allemaal!

GROEP 4

juf Tamara, juf Sophia

Iedereen zag er prachtig uit tijdens de opening van de Kinderboekenweek. De kinderen hebben hun outfit gepresenteerd aan de klas en zo ontdekten we veel nieuwe beroepen.

Vorige week zijn er al een heleboel ouders komen voorlezen en ook komende week staan we helemaal volgeboekt met voorlezers. Vandaag heeft meester Mark bij ons voorgelezen, wat enorm gezellig was.

Deze week gaan we de woorden bij het thema ‘Ziek’ leren, zoals de buikgriep, de huisarts en misselijk zijn. Ook gaan we het hebben over een kilogram, want wat is dat precies?

Deze woensdag is de boekenmarkt. Willen jullie boeken voorzien van een prijskaartje meegeven? Dan kunnen de kinderen zelf hun boeken verkopen en nieuwe kopen. Zie ook de bijlage bij dit takje.

Op donderdag hebben we weer gym, maar juf Fanny is dan niet aanwezig. Meester Maarten zal de gymles geven.

Bedankt nog voor de prachtige bloemen die we gekregen hebben voor de dag van de leraar!

Fijne week!

GROEP 5

meester Rick, juf Simone, meester Nico

De start van de Kinderboekenweek was een groot succes!! Wat was iedereen leuk verkleed. Vandaag heeft juf Stephanie bij ons voorgelezen in de klas en woensdag mogen de kinderen boeken mee naar school nemen om te verkopen en natuurlijk mogen er ook nieuwe boeken worden gekocht.

Wie wil er deze week nog bij ons in de klas komen voorlezen? Aanmelden kan bij Nico of Simone.
Morgen hebben de kinderen de toets van Engels.

Donderdag staat meester Nico voor het laatst voor de groep en vrijdag is juf Simone er.

Klassendienst: Flavia en Loïs
IPaddienst: Teuntje en Milana V
Toffe peer van de week: Luuk

Fijne week allemaal!

GROEP 6

juf Dana

Wat was het leuk om te zien hoe mooi de kinderen verkleed naar school kwamen zo aan de start van de Kinderboekenweek. Er zijn al een aantal familieleden komen voorlezen in de klas. Morgen komt er nog een ouder. Mocht je nog willen komen voorlezen kan je dat alsnog laten weten en dan plan ik het deze week nog in.

Vandaag heeft meester Nico bij ons voorgelezen in de klas. De kinderen hebben van thuis hun lievelingsboek meegenomen en hierover verteld in de klas. Woensdag is de boekenmarkt. Meer informatie hierover kan je in de brief bij het vorige Wilgentakje en de bijlage bij dit Wilgentakje vinden. Belangrijk is dat de kinderen zelf een sticker plakken op het boek of kaartje aan het boek doen met de prijs van het boek erop.

Deze week leren we voor spelling circus-woorden. Woorden waarbij je een ‘k’ of ‘s’ hoort maar een ‘c’ schrijft. Voor rekenen oefenen we met schattend optellen, cijferend optellen en schattend vermenigvuldigen. Ook oefenen we nog hard met de tafels. Willen jullie hier thuis ook mee blijven oefenen? Dit helpt ontzettend!

Vandaag krijgen de kinderen een brief mee naar huis met betrekking tot het verlenen van toestemming om in de klas te worden gefilmd. Meer informatie vind je in de brief zelf. Graag ondertekenen en bij mij laten inleveren voor donderdag 14 oktober. Alvast bedankt!

Huiswerk: schrijfopdracht depridorp

Klassendienst: Zoë en Merijn
IPaddienst: Sietske en Sebastian
Toffe peer: Lisa

Fijne week allemaal!

GROEP 7

juf Stephanie, juf Esther

De laatste week voor de herfstvakantie alweer en dus ook de laatste week van het thema ‘Zuid-Amerika’. Deze week gaan de kinderen werken aan de afsluiting. Het was een prachtig thema, wat waren de kinderen enthousiast!

Vandaag mochten de kinderen hun favoriete boek mee naar school nemen. Zijn ze het vergeten, dan. mag het de rest van de week ook nog! Dagelijks wordt groep 7 getrakteerd op prachtige verhalen van ouders, oma’s en vandaag van juf Tamara. Juf Tamara komt voorlezen uit het boek: Juffrouw Pots.
Woensdag is de boekenmarkt en mogen de kinderen boeken (ver)kopen.

Donderdag gaat de klas naar de Haarlemmerhout. We vertrekken om half 9 gelijk met de bus en verwachten om half 12/12 uur terug te zijn. Wij hopen op goed weer natuurlijk!

Het huiswerk:
Leren: woordjes Engels voor de overhoring op 15 oktober.
Maakwerk: creatieve opdracht droomwolk.

Fijne week!

GROEP 8

juf Manon, juf Eva

Nog een weekje en dan kunnen de kinderen lekker genieten van een week vakantie. De Kinderboekenweek is in volle gang. Vandaag hebben we een doorgeefverhaal geschreven met groep 5, 6 en 7. De kinderen mochten hun lievelingsboek meenemen. Dit kan morgen ook nog. Meester Mitch kwam gezellig voorlezen in de klas. Op dit moment wordt er voorgelezen uit het boek Raveleijn van Paul van Loon. Erg spannend!

Woensdag is de NIO. Deze toets duurt twee uur en wordt afgenomen door Ina Ruijter van OBD Noordwest.

Na de NIO hebben we de boekenmarkt. De kinderen mogen boeken mee naar school nemen om te verkopen en ze kunnen zelf ook boeken kopen voor een klein prijsje.

Na de herfstvakantie gaan we een herbarium maken. Meer informatie hierover stuur ik u volgende week, maar fijn als de kinderen in de herfstvakantie alvast op zoek gaan naar herfstblaadjes en die alvast drogen.

Op 25 oktober, dat is de maandag na de vakantie, hebben we het Drempelonderzoek in groep 8. Deze toets duurt de hele ochtend en bestaat uit rekenen, taal, spelling, begrijpend lezen en technische lezen.

Het kind van de week is volgende week Alec.

Deze week is er alleen maak(huis)werk!

Alvast een fijne week en een heerlijke vakantie!