WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDAvr. 11-10 – 19.30
OAC herfst versieren
ma. 21-10 t/m vr. 25-10
herfstvakantie
ma. 28-10 –
studiedag, alle kinderen vrij

REGEL VAN DE WEEK


Stil lopen in de gang, dat weten wij allang.

WILGENHOEK IN BEELD

De boekenbeurs was in alle klassen een groot succes!

In groep blauw zijn de kinderen bezig met het Kinderboekenweek thema ‘Reis mee!’. Er worden prachtige dingen gemaakt, zoals hier een weg van Kapla.

WEEK 41 –  7 OKTOBER 2019

ZANGERS GEZOCHT – via onze muziekjuf Rozemarijn

Zangers gezocht voor het Familie Meezing Kerstconcert!

Op 24 december 2019 vindt in de Philharmonie Haarlem het derde Familie Meezing Kerstconcert plaats. Voor dit concert is Juf Rozemarijn op zoek naar zangers van 9 tot 99 jaar, die na een aantal repetities meedoen aan dit concert. Hou je van zingen? En zing je graag Kerstliedjes? Meld je dan nu aan voor de auditie via www.theater-haarlem.nl. Let op! Bij 125 aanmeldingen stopt de inschrijving.

Dus wees er snel bij!

VSO – via de directie

Na een inventarisatie op de Wilgenhoek en vervolgens ook op de Liduinaschool, blijkt er niet voldoende animo om voorschoolse opvang op onze locatie structureel vorm te kunnen geven. De vraag is niet groot en structureel genoeg om een opvang voor op te zetten. We zullen de vraag na de meivakantie nog eens stellen met het oog op het komend schooljaar.

Op dit moment verwijzen we u graag door naar de Schuylenburght en Opstoom (nieuw) die op locatie Ter Cleeff VSO aanbieden.

NASCHOOLSE SCHAAKLESSEN – van de directie

Vanaf 9 oktober starten er naschoolse schaaklessen. Er is nog ruimte voor aanmeldingen!
We mikken op leerlingen van groep 4 t/m 6 maar de leerkracht geeft aan dat kinderen uit groep 7 of 8 ook best mee kunnen doen.

Meer info op deze flyer.

GROEP 1/2 GROEN

Meester Mitch , juf Mieke

We zijn deze week begonnen met het thema ‘Reis mee!/vervoer’, naar aanleiding van de Kinderboekenweek. Het is een klein thema, de nadruk ligt op het (voor)lezen van boeken en het aan elkaar laten zien van je lievelingsboek. Vorige week zijn er al een paar ouders bij ons komen voorlezen. Dit was erg leuk en leerzaam. Deze week zijn er nog een aantal ouders aan de beurt.

We gaan deze week verder met sociaal-emotionele vorming en oefenen met het verschil tussen een grapje en plagen/pesten. De grens is voor veel kinderen nog niet duidelijk. We geven voorbeelden en laten het kinderen ervaren.

Ook proberen wij deze week een beetje extra aandacht te bieden aan het gesprek over gezonde voeding. We hebben het over hoe voedsel ‘van je mond naar je kont’ gaat. Ook belichten we waarom groenten en fruit juist zo belangrijk zijn en bijvoorbeeld suiker juist niet. Zou u er deze week nog eens extra aandacht aan willen besteden en uw kind alleen fruit of groente en water mee naar school willen geven?

Voor volgende week vrijdag staat er om half 11 een herfstwandeling gepland. Wilt u zich nog aanmelden om mee te gaan en eventueel te rijden kan dit nog via de moeder van Annali (Karen).

GROEP 1/2 BLAUW

juf Eva, juf Meta

Deze week is de Kinderboekenweek met het thema ‘Reis mee!’ gestart. Woensdag hebben we een drukbezochte boekenruilmarkt gehad, bijna alle kinderen hebben een ander boek meegenomen.
Veel kinderen hebben afgelopen week hun lievelingsboek meegenomen. We hebben er al met veel plezier een paar voorgelezen.

Ook komen er ouders voorlezen in de klas, de kinderen vinden het heerlijk dat hun eigen mama of papa komt voorlezen. De lijst met voorlees ouders/opa’s/oma’s is al aardig vol, leuk!

De kinderen uit groep 2 hebben bij juf Jeanette een raket gemaakt en de kinderen van groep 1 maken een voertuig van een doos. Kijk maar eens door het raam naar onze voertuigen in de vensterbank.

Verder maken de kinderen een doolhof-weg voor de auto’s met Kapla en doen we verschillende spelletjes met voertuigen. In de kring hebben we ook verschillende boeken bekeken. Groot/klein, met of zonder woorden of harde en zachte kaften. Wat staat er eigenlijk allemaal op de kaft?

GROEP 3

juf Marjan, juf Annemieke

Komende week weer een langer stukje uit groep 3.

Juf Annemieke voelt zich gelukkig weer wat beter en zal deze week weer langzaam terugkomen op school.
De week ziet er zo uit:

maandag: juf Ruth
dinsdag: juf Annemieke (ochtend) en  juf Ruth (middag)
woensdag: juf Annemieke
donderdag: juf Marjan
vrijdag: juf Annemieke

GROEP 4

Meester Mitch, juf Judith

Deze week zijn we begonnen met nieuwe moeilijke stof bij rekenen. Het gaat om het verdelen van getallen tussen tientallen en éénheden. Veel kinderen vinden dit nog wel een beetje lastig. Misschien kunt u thuis dagelijks enkele getallen samen splitsen. Stel we moeten het getal 83 splitsen, dan zegt u bijvoorbeeld: ‘Dan heb ik acht tientallen nodig en dat is 80’. En uw kind heeft dan nog drie éénheden nodig. De doelen heeft u al ontvangen.

We hebben het oversteken in de praktijk geoefend. Wat was het een gezellig succes! Voor sommigen nog best wel een beetje lastig om rustig lopend de weg over te gaan. De komende tijd gaan we het hebben over de fiets. Aan het eind van de periode mogen de kinderen hun fiets meenemen, maar daar hoort u t.z.t. over.

Op vrijdagochtend mogen we tot half 11 student onderwijsassistent Noor uit groep 6 ‘lenen’, omdat haar groep naar gym/zwemmen is. Ze gaat ons in de klas ondersteunen met lezen.

Er zijn nog plekken beschikbaar om voor te lezen in de groep in het kader van de Kinderboekenweek.

Volgende week is het thema herfst. Neem je gevonden herfstspullen mee naar school. De bakken zetten we in de vensterbank en kunnen gevuld worden. 

De klassendienst: Indy en Mees. Volgende week: Senna en Ian.
Fijne week!

GROEP 5

juf Roos, juf Simone

De boekenmarkt was een groot succes en wat een enthousiaste verkopers in groep 5 !

Afgelopen vrijdag was het dierendag en mocht de dwergcavia van Nikki even mee de klas in. Verder hadden we bezoek van een hoop lieve dierenknuffels, het was een gezellige boel. De Nieuwsbegrip tekst ging ook over dierendag en sommige kinderen hebben de tekst met vragen mee naar huis genomen omdat we niet genoeg tijd hadden om het af te maken. Dit mag dus thuis nog gedaan worden.

De rekentoets van blok 1 is vorige week afgesloten, een hoop kinderen vinden digitaal klokkijken nog lastig. Fijn als hier thuis nog aandacht aan besteed kan worden.

Vandaag is de week van de pauzehap gestart! In de klas bekijken we elke dag filmpjes en beantwoorden we vragen over gezond eten. De kinderen krijgen elke dag een gezond tussendoortje te proeven, maar het eigen 10-uurtje mag ook mee naar school.
Vrijdag mogen de kinderen een extra gezond 10-uurtje meenemen en dit mag best iets anders zijn dan normaal. Misschien maak je van banaan wel een boot of bak je een groentecake, wees creatief!

Vandaag nog 1 keer huiswerk voor de vakantie. De kinderen leren van het werkblad de woorden bij de regel van stripboek en de regel van zwarte mieren. Volgende week maandag is het dictee. Morgen gaan we  in de ochtend naar het Teylers museum.

GROEP 6

juf Robin, juf Tamara

Vandaag is de week van de pauzehap gestart. We doen er niet heel veel aan, omdat er al zoveel verschillende thema’s lopen, maar af en toe krijgen de kinderen wel iets lekkers om te proeven. Ik wil jullie vragen om vrijdag een extra gezond 10-uurtje mee te geven. Dit mag best eens iets anders zijn dan normaal. Vrijdag bespreken we de lekkere tussendoortjes van de kinderen een keertje extra. We zullen deze keer dus niet tussendoor eten in de gymzaal, maar dit doen we echt even op school na het harde sporten.

Voor het project van 4xWijzer, ‘In Holland’, hebben we nagedacht over een fijne plek in de buurt. Waar ben je graag? Hoe ziet dit er dan uit? Hier hebben de kinderen een tekening van gemaakt. Vandaag hebben we met de klas het huiswerk besproken en hebben we een tijd-ruimtepad gemaakt. Hierin geven de kinderen aan waar ze zijn geweest en hoelang ze daar zijn gebleven.

Vanaf deze week gaan wij met een groot deel van de klas aan het werk met ‘Taal in Blokjes’. Hierbij komt juf Marja in de klas. Dit is een beetje anders dan voorgaande jaren, waarin kinderen in groepjes uit de klas werden gehaald. Een deel van de groep gaat met juf Noor werken aan een extra opdracht over kranten en tijdschriften, terwijl wij ons in de klas gaan richten op het inoefenen van de spellingsregels. Oefenen jullie thuis ook mee? Deze week staan de regels van ‘Eend’ (eind -d) en ‘Dirigent’ (i/ie) centraal. Thuis kunnen jullie via: www.spellingoefenen.nl op een leuke en leerzame manier ook oefenen met de regels.

Voor nu wensen wij jullie allemaal een fijne week!

GROEP 7

juf Lisan

Van 7 tot 11 oktober is de week van de pauzehap. Vandaag hebben we gekeken wat iedereen als 10-uutje mee had. Dinsdag, woensdag en donderdag krijgen de kinderen een 10-uurtje van school. Soms is dit niet voldoende, er mag natuurlijk ook wat van thuis meegegeven worden. Vrijdag nemen de kinderen weer hun eigen 10-uurtje mee. Iets wat ze niet zo vaak meekrijgen, maar toch wel heel gezond is. (De courgettecake van de schooltuinen, sushi of iets heel anders)

Als klas hebben we ruim 4.000 euro opgehaald met de Kinderpostzegelactie. Knap he!

Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon, meester Milan

Wat was ons uitje naar de Koepel geslaagd! Foto’s en filmpjes staan op Social Schools. Nogmaals bedankt voor het regelen Elisha.

Deze week is het de week van de pauzehap. De hele week besteden we aandacht aan gezonde tussendoortjes en op dinsdag, woensdag en donderdag krijgen de kinderen een 10-uurtje van school. Mocht dit niet genoeg zijn dan kan uw kind nog iets van thuis meenemen. Vrijdag mogen de kinderen een ‘anders dan anders’ 10-uurtje meenemen, zoals soep, een salade, een exotisch stuk fruit, een groentespiesje of een lekker broodje.

Ik merk dat het regelmatig voorkomt dat kinderen hun huiswerk of agenda niet bij zich hebben. Huiswerkhouding vinden wij erg belangrijk in groep 8 en dat bespreken we ook in de klas, maar toch horen we vaak het woord ‘vergeten’. Het huiswerk staat altijd op het whiteboard in groep 8 en in de klassenagenda.

Als er nog aanmeldingen zijn voor het Mendel-Juniorcollege (zie Social Schools) ontvang ik ze graag voor vrijdag 11 oktober.
De klassendienst van deze week: Lior en Joshua. Volgende week: Renzo en Bindy.
Fijne week allemaal!