WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


Wo. 6 oktober – start Kinderboekenweek, thema ‘Worden wat je wil’.
De leerlingen mogen verkleed als beroep naar school.
Ma. 11 oktober – KBW: neem je lievelingsboek mee naar school
Wo. 13 oktober – KBW-kinderboekenmarkt

Ma. 18 t/m vr. 22 oktober – herfstvakantie
Week 44 en 45 – Wecycle, inleveren van oude elektrische apparaten

 

REGEL VAN DE WEEK


Er is er maar één die praat, zodat luisteren beter gaat.

WILGENHOEK IN BEELDHoera, het is bijna Kinderboekenweek!


WEEK  40 – 4 oktober 2021

KINDERBOEKENWEEK – van het team

Woensdag 6 oktober start de Kinderboekenweek! Het thema voor dit jaar is ‘Worden wat je wil’. We zullen het in de groepen gaan hebben over wat zij later willen worden, extra veel gaan lezen en voorlezen en praten over onze lievelingsboeken (11 oktober).

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Woensdag 13 oktober is de boekenmarkt! Zie de brief in de bijlage met alle informatie.

OUDERHULP – van het team

Wij willen heel graag de bibliotheek weer op starten. Wie wil dit jaar de ouders indelen?
Graag aanmelden bij juf Pauline.

 GEVRAAGD – van het team

– WC-rollen
– Eierdozen

BIJLAGE(N) – van het team

Kijkt u ook nog even naar de bijlage(n)?
Deze week betreft het de boekenmarkt in de Kinderboekenweek en een bericht van de GGD.

GROEP 1-2, BLAUW

juf Ineke, juf Eva

Vorige week hebben we meer kunnen werken aan het thema ‘Wonen’. In het kader van de vraag “Hoe ziet jouw huis eruit?” hebben we allemaal foto’s opgehangen van de kinderen en waar ze wonen. Daar hebben we ook met elkaar over gepraat en de eerste 4xWijzer momenten gehad. Er is al druk geknutseld en gebouwd. We hadden dramales van juf Floor en we hebben op maandag en vrijdag allemaal heerlijk kunnen gymmen.

Komende week gaan we door met het thema maar start natuurlijk ook de Kinderboekenweek. De kinderen mogen woensdag verkleed naar school en er komen al diverse ouders voorlezen. Hartstikke leuk!

Handig om vast te vermelden: voor het uitje naar het ABC Architectuurcentrum de 27e mogen de kinderen wat materiaal verzamelen. Dat is het volgende:
– 2 of 3 kleine doosjes (formaat theedoos/ parfumdoosje)
– 1 wc-rol

– 1 of meerdere plastic ronde bakjes (denk aan deksels van tomaatbekers of toetjes, hiermee maken de kinderen koepels op hun bouwwerk)
– plastic zak om het bouwwerk mee naar huis te kunnen nemen.

We gaan er weer een fijne week van maken!

GROEP 1-2, GROEN

meester Mitch

Heel fijn dat tijdens mijn afwezigheid alles gelukkig gewoon is doorgegaan. Dinsdag was ik bij de kaakchirurg, waar tijdens de operatie helaas iets misging. Daardoor duurde het herstel langer dan normaal, maar vanaf morgen ben ik er weer.

Deze week zal in het teken staan van de Kinderboekenweek. Vandaag is de moeder van Skip alvast komen voorlezen. Wilt u ook een keer samen met uw kind voorlezen in de klas, mail mij dan via Social Schools om een afspraak te maken.

Fijne week!

GROEP 3

juf Ruth, juf Sonja

Vorige week hebben we weer twee nieuwe letters geleerd. De ‘t’ en de ‘ee’. We oefenen hard met lezen en schrijven, oefenen jullie thuis mee? We zullen een leesblad met deze twee letters mee geven naar huis.

Afgelopen vrijdag heb ik, juf Sophia, afscheid genomen van groep 3. Bedankt voor de lieve cadeautjes! Ik ga de groep erg missen, maar gelukkig zal ik de kinderen nog vaak zien in de gangen en op het plein. Dan mogen ze altijd even gedag zeggen.

Vandaag is juf Sonja voor de groep gestart, samen met juf Ruth. Zo kan juf Sonja de kinderen extra goed leren kennen. Daarna zal juf Sonja de maandag, dinsdag en woensdag gaan doen en juf Ruth de donderdag en vrijdag.

Komende woensdag starten we met de Kinderboekenweek. De kinderen mogen dan als een beroep verkleed naar school komen. Het leukst is natuurlijk als je verkleed komt in wat je zelf later worden wilt. Tijdens de Kinderboekenweek lezen we natuurlijk extra veel voor in de klas.

Fijne week!

GROEP 4

juf Tamara, juf Sophia

Deze week starten we met een Mad Science show. De Mad professor gaat door middel van allerlei proefjes de kracht van lucht laten zien aan de klas.

Ook vieren we vandaag de verjaardag van Bo, van harte gefeliciteerd! De verjaardag van Davide vieren we morgen, dus het is dubbel feest in de klas.

Voor taal zijn de kinderen aan het leren wat je persoonlijke gegevens zijn en hoe je deze opschrijft. Ook oefenen we met spelling een aantal nieuwe categorieën: de struik- en de worst-woorden. Bij deze woorden staan er drie opeenvolgende medeklinkers vooraan of achteraan het woord.

Zoals jullie al aan het begin van het Wilgentakje hebben gelezen start woensdag de Kinderboekenweek en mogen de kinderen verkleed als beroep naar school komen. Tijdens de Kinderboekenweek mogen er ouders, opa’s en oma’s of andere familieleden komen voorlezen in de klas. Wij zouden het ontzettend leuk vinden. Als je je hiervoor aan wilt melden mag je een berichtje sturen naar Sophia of Tamara, afhankelijk van welke dag je wilt komen voorlezen.

De coole kikker van deze week is Dieke.
Helpende handen: Michael en Josephine
IPad dienst: Cas en Jonne

Fijne week allemaal!

GROEP 5

meester Rick, juf Simone, meester Nico

Vorige week stonden er veel toetsen op het programma. Gelukkig was er genoeg tijd om even te ontspannen en om met elkaar te spelen, want dat hadden we echt wel even nodig na al dat stille werken.

Deze week krijgt iedereen het cijfer van zijn topotoets mee naar huis. De tafel van 8 staat deze week centraal bij rekenen, thuis extra oefenen mag natuurlijk altijd.

Woensdag gaan we starten met de Kinderboekenweek en mogen de kinderen verkleed als een beroep naar school komen. We gaan die dag in circuitvorm werken en allemaal lees-activiteiten doen die te maken hebben met beroepen.
Natuurlijk gaan we tijdens de Kinderboekenweek veel voorlezen en nodigen we papa’s, mama’s, opa’s en oma’s ook uit om te komen voorlezen in de klas.

Heb je interesse?? Stuur een berichtje naar Nico of Simone.

Klassendienst deze week zijn Casper en Finn.
Sander en Liva helpen met de iPads.

Fijne week allemaal.

GROEP 6

juf Dana

De gouden weken beginnen eigenlijk opnieuw voor groep 6, omdat er deze week een nieuwe leerkracht met hen start. Een nieuwe leerkracht betekent elkaar opnieuw leren kennen en hier zullen we dan ook allerlei leuke activiteiten mee doen. Vandaag starten we met het knutselen van een ‘toekomstdromen-ballon’.

Vandaag zijn we gestart met een Mad Science show. De Mad professor deed allemaal gekke en interessante proefjes die met lucht te maken hebben. Het was erg tof om te zien!

Woensdag start de Kinderboekenweek. De kinderen die dat leuk vinden mogen verkleed als hun favoriete beroep op school komen. Op 11 oktober mogen de kinderen hun lievelingsboek mee naar school nemen. Woensdag13 oktober is de boekenmarkt.

We zoeken nog ouders die komen voorlezen in de klas tijdens de kinderboekenweek. Je mag je eigen voorleesboek meelezen en hieruit voorlezen. Als je je hiervoor wilt aanmelden graag een berichtje sturen via SocialSchools en daarbij ook vermelden welke dag en welk dagdeel je kan. Dank!

Het snoepje van de week is Mesam.

Ik zoek nog klassenouders voor de groep. Welke twee ouders willen zich hiervoor aanmelden? Graag een berichtje sturen via Social Schools, of even melden in de startgesprekken kan ook natuurlijk.

Fijne week allemaal!

GROEP 7

juf Stephanie, juf Esther

We zijn deze week gelijk begonnen met een prachtige voorstelling van Mad Science.

Vorige week hebben we een verkeer-gastles gehad over de dode hoek bij vrachtauto’s. Een leuke les met als verrassing VR-brillen zodat je zelf ook echt even in de vrachtauto zat. Aan het einde gaven de gastlezers nog de tip om alle fietslichten te checken, aangezien het steeds sneller donker is buiten. (Foto’s volgen op Social Schools)

Afgelopen woensdag zijn de kinderen ook gestart met de kinderpostzegelactie! Donderdag moeten de kinderen de box met formulieren inleveren en sluit de actie. Woensdag kunnen ze dus voor het laatst lopen.

Wat heb ik een hoop leuke reactie gekregen op het voorlezen! We hebben genoeg mensen om elke dag minimaal een keer voorgelezen te worden! Wat ontzettend leuk! Wij hebben in de klas een boek dat elke dag voorgelezen gaat worden. Er hoeft dus niet thuis gezocht te worden naar een boek.

Verder start Esther deze week op dinsdag. Vorige week heeft ze met Sophia meegekeken en ik heb met haar de overdracht gedaan.

Vorige week was de laatste dag schooltuinen, dus de kinderen zullen dinsdag niet meer naar de schooltuinen gaan.

Voor deze week is het huiswerk:
Leren: woordenschat Zuid-Amerika
Maken: Begrijpen lezen oefentaak 10

Een hele fijne week!

GROEP 8

juf Manon, juf Eva

Vandaag is Mad Science op school gekomen om proefjes te doen met de kinderen. Het was erg leuk!

Woensdag begint de Kinderboekenweek. De kinderen die dat leuk vinden mogen verkleed op school komen. Op 11 oktober mogen alle kinderen hun lievelingsboek mee naar school nemen.
Als er ouders, opa’s/oma’s of broers/zussen zijn die het leuk vinden om te komen voorlezen bij ons in de groep hoor ik het graag.

Donderdag moeten alle bestelformulieren van de kinderpostzegels mee naar school worden genomen. Woensdag is dus de laatste dag om te verkopen!

Op woensdag 13 oktober is de NIO in groep 8. Deze toets duurt ongeveer twee uur.

Het kind van de week is deze week Jelmer.

Een hele fijne week allemaal!