WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDAwoe. 2-10 –
groep 3 naar het ABC Architectuurcentrum
vrij. 11-10 – 19.30
OAC herfst versieren
ma. 21-10 t/m vr. 25-10
herfstvakantie
ma. 28-10 –
studiedag, alle kinderen vrij

REGEL VAN DE WEEK


Er is maar maar één die praat, zodat luisteren beter gaat.

WILGENHOEK IN BEELD

De kleutergroepen gingen gezellig met elkaar naar het ABC Architectuur centrum.

WEEK 40 –  30 SEPTEMBER 2019

OUDERBIJDRAGE – via de OAC

Met de start van het nieuwe schooljaar is ook de Ouder Activiteiten Commissie (OAC) weer aan de slag gegaan. Ook voor het komende schooljaar staan weer allerlei leuke activiteiten voor de kinderen (én ouders) op de agenda. Dat kan natuurlijk niet zonder uw bijdrage. Lees verder in de brief.

BOEKENMARKT – via de leescommissie

Aanstaande woensdag start de Boekenweek. De leerkrachten wisselen ’s ochtends van klas en lezen voor een andere klas een mooi verhaal voor.
vanaf 11.45 uur is er de jaarlijkse boekenmarkt. De kinderen van groep 3 t/m 8 mogen hun eigen boeken verkopen en alle kinderen krijgen de kans om deze boeken te kopen!

Het werkt als volgt:
Kinderen van groep 3 t/m 8 die boeken willen verkopen, kiezen van tevoren thuis maximaal 10 boeken uit. Kies alleen goed uitziende boeken waarvan je denkt dat een ander het leuk zou vinden om te lezen. De leerlingen bepalen zelf met hun ouders de prijs en plakken een sticker op het boek van 10 cent tot 1 euro.

Op woensdag 2 oktober:
– De kinderen die boeken verkopen nemen de boeken ‘s ochtends mee naar school in een plastic tas.
– Alle kinderen nemen 1 euro in kleingeld (zoveel mogelijk muntjes) mee om boeken te verkopen.
– Om 11.45 uur leggen de kinderen die verkopen hun boeken op hun eigen tafel, in de eigen klas. De leerlingen van groep 3 t/m 8 mogen nu vrijlopen in de school en boeken bekijken en kopen. Als de verkopende kinderen zelf boeken willen kopen, spreken ze met elkaar af dat een ander kind even op hun boeken let.
– Om 12.20 uur mogen ook de ouders naar binnen om samen met hun kinderen boeken te kopen. de kleuters kunnen dan eventueel ook nog een rondje lopen.
– Om 12.45 uur is de boekenmarkt afgelopen en neemt iedereen zijn boeken weer mee naar huis.

NASCHOOLSE SCHAAKLESSEN – van de directie

Vanaf 9 oktober starten er naschoolse schaaklessen op de Wilgenhoek. Op woensdagmiddag van 14.15 uur tot 15.15 uur kunnen we in samenwerking met enkele buurtscholen via de organisatie Schaakplezier vrijwel kosteloos lessen aanbieden aan leerlingen van groep 4, 5 en 6!
De aanmeldingen gaan snel dus geef uw kind snel op. Meer info op deze flyer.

BEGAAFDHEID IN HET ONDERWIJS – van de directie

In het kader van het versterken van het onderwijs aan (hoog)begaafde leerlingen organiseert het Samenwerkingsverband dit schooljaar voor ouders van deze doelgroep een serie thema-avonden speciaal voor hen. Op de bijgevoegde flyer is alle informatie over deze avonden te vinden.
De avonden starten direct na de herfstvakantie. U kunt zich aanmelden via: info@po-zk.nl

GROEP 1/2 GROEN

Meester Mitch , juf Mieke

Afgelopen week hebben we het met de methode Goed Gedaan gehad over: je maakt contact met elkaar door elkaar aan te kijken. Deze week gaat het over: niet door elkaar heen praten, de één praat en de ander luistert, anders versta je elkaar niet. Dat spelen we iedere keer uit, zodat alle kinderen het kunnen ervaren.
Met drama hebben we een kat-en-muis spel gespeeld, de kat moest zich echt ‘kattig’ gedragen. Daarna deden we een uitbeeldspel in een zelf bedacht museum, bijvoorbeeld het leeuwenmuseum. Alle kinderen beeldden een beeld van een leeuw uit en als de bewaker weg was mochten ze bewegen als een leeuw.

Vrijdag hebben we het thema ‘Wonen’ afgerond. De kinderen hebben alle werkjes mee naar huis gekregen.

Woensdag 2 oktober start de Kinderboekenweek. Op deze dag houden wij ook een ruilbeurs op school voor de kinderen. Ze mogen dan maximaal 3 boeken meenemen die ze willen ruilen. Als iedereen minimaal 1 boek meeneemt, gaat iedereen ook weer met een nieuw boek naar huis.  De ruilbeurs staat om 12.00 uur in de klas en duurt tot 12.15. Vanaf dat moment mag u uw kind in de klas komen ophalen en eventueel nog door de school om boeken te kopen met uw kind op de boekenmarkt.
Het thema van de Kinderboekenweek is ‘Reis mee!’ (vervoer). Kinderen met boeken over dit thema mogen ze mee naar school nemen. Ook mogen de kinderen hun lievelingsboek laten zien. Graag overal de namen in. We vinden het leuk om tijdens de Kinderboekenweek zoveel mogelijk voor te lezen. Daarom willen wij u ook uitnodigen om met uw kind samen op school in de klas voor te lezen.

Vrijdag 4 oktober is het dierendag: alle kinderen mogen een dierenknuffel meenemen.
De letter van de week is: B van boek en bus.

GROEP 1/2 BLAUW

juf Eva, juf Meta

Het thema ‘Wonen’ is vrijdag afgerond. We hebben er veel van geleerd en hard gewerkt. Als afsluiting hebben we vrijdag open deuren gedaan samen met groep groen. Samen spelen in beide klassen, gezellig.

Woensdag 2 oktober start de Kinderboekenweek en het thema is ‘Reis mee!’ (vervoer en boeken staan centraal). Als er thuis boeken zijn die met het thema te maken hebben mogen die (graag) meegenomen worden naar school. De letter van de week is: B van boek en bus.
We starten de KBW woensdag met voorlezen door een andere juf/meester van de school in onze klas. Aan het eind van deze ochtend houden de kleuters een boekenruilbeurs. De kinderen mogen maximaal 3 boeken meenemen die ze willen ruilen. We houden de ruilbeurs van 12.00 uur tot 12.15. Hierna mogen de kinderen met hun ouder(s) de school rond om eventueel nog een boek te kopen.
Alle kinderen mogen deze week ook hun lievelingsboek (met naam erin) meenemen. Die gaan we dan voorlezen. We gaan veel voorlezen met de KBW, vindt u het leuk om een keer te komen voorlezen in de klas laat dit dan aan ons weten.

Vrijdag 4 oktober is het dierendag en mogen alle kinderen een dierenknuffel meenemen.

Tot slot zoeken wij nog een iPad ouder die op dinsdagochtend om 8.30 uur of vrijdagochtend om 8.30 uur een half uurtje tijd heeft om met de kinderen op de iPad te werken.

Graag deze week nog waterflesjes meenemen voor de knutselles bij juf Jeanette.

GROEP 3

juf Marjan, juf Annemieke

Rectificatie op het Wilgentakje van vorige week: kom alstublieft via de achterdeur naar binnen. U mag uiteraard meelopen met uw kind van groep 3.

De letter v is aangeboden en we maken al weer een start in de nieuwe kern. Geweldig, hoe het gaat.
De Kinderboekenweek start woensdag, juf Manon komt bij ons voorlezen. Ook gaan de kinderen woensdag naar het ABC Architectuurcentrum, fijn dat zoveel ouders willen rijden!

Juf Annemieke is deze week nog ziek, als zij beter is zal ze vragen welke ouders er komen voorlezen in de klas. Je kunt je ’s ochtends nog aanmelden. Neem een leuk verhaal of boek mee rond thema ‘Reis mee!’ en kom lekker voorlezen.

De groepsbezetting deze week is als volgt:
ma: juf Marjan
di: juf Ruth
wo: n.n.b.
do: juf Marjan
vr: juf Ruth

Fijne week en tot gauw.

GROEP 4

Meester Mitch, juf Judith

Rectificatie op het Wilgentakje van vorige week: kom alstublieft via de achterdeur naar binnen. We verwachten dat de kinderen van groep 4 zelfstandig naar binnen gaan.

We hebben een lekker weekje gehad met elkaar: we hebben hard gewerkt, gepraat, gespeeld, gezongen, getekend en dramales gehad. Wat hebben we weer een leuke leerzame week beleefd afgelopen week. Dinsdag was het een verassing voor de kinderen dat juf Ruth weer even een uurtje in de klas was. Alle startgesprekken zijn nu afgerond.

Komende donderdag gaan we vanaf 14.00 uur een rondje in de buurt lopen: een praktijkles oversteken (bij verkeerslichten). Twee ouders hebben al aangegeven met een groepje te willen lopen. Loopt u ook mee? Laat het even weten. Hoe meer hulp, hoe kleiner de groepjes.

Woensdag start de Kinderboekenweek. Juf Robin komt voorlezen in onze groep en we hebben aan het eind van de dag de verkoop van onze eigen meegebrachte boeken. Gezellige start van de week. Je mag een boek meenemen waarover je het leuk vindt om over te vertellen.
Klassendienst: Jochem en Skye. Volgende week: Indy en Mees.

GROEP 5

juf Roos, juf Simone

Afgelopen week hebben de kinderen hun zelfgemaakte huis mogen presenteren in de klas. Hiervoor hebben ze ook een cijfer gekregen.

De Nieuwsbegrip-tekst ging afgelopen week over ‘stikstof’. Een hoop kinderen wisten er al veel over te vertellen en zijn erg begaan met dit thema. Een aantal kinderen zijn met hun ouders gaan staken in Den Haag. We horen graag hoe dit is geweest!

Woensdag 2 oktober start de Kinderboekenweek. Juf Meta komt woensdagochtend voorlezen in groep 5! Het thema is ‘Reis mee!’ (vervoer). Kinderen die het leuk vinden mogen boeken in dit thema mee naar school nemen.

Klassendienst: Jenoah en Nikki en volgende week zijn dit Floor en Lars. IPaddienst deze week zijn Jayden en Lizzy.

Na de topotoets van vandaag is er nieuw huiswerk: het maken van tafelsommen, volgende week maandag weer inleveren.
Alvast een fijne week!

GROEP 6

juf Robin, juf Tamara

Afgelopen week was een beetje een onrustig door de afwezigheid van juf Tamara. Gelukkig waren er allemaal lieve juffen die het even over konden nemen. Wat hebben de kinderen hard gewerkt aan de huiswerkopdracht van vorige week! Inmiddels zijn alle presentaties geweest.

Woensdag start de Kinderboekenweek en vanaf vrijdag kunnen er ouders komen voorlezen (zie mail SocialSchools). Bij de start van de Kinderboekenweek is er ook weer een boekenmarkt. De kinderen mogen oude, maar nog goede, boeken mee naar school nemen om die te verkopen in de klas. Zij kunnen boeken van anderen terug kopen. Geef uw kind niet teveel geld mee naar school. Het liefst muntjes, want er is geen wisselgeld.

Verder gaan wij vanaf volgende week met iets nieuws beginnen. We gaan met een grote groep kinderen in de klas werken met Taal in blokjes. Hiervoor komt juf Marja in de klas helpen. We oefenen extra met de nieuwe regels van de methode en herhalen de regels die nog lastig zijn van eerdere lessen. De kinderen reageerde erg enthousiast op de komst van deze extra les. Voor de kinderen die niet mee gaan doen met deze les, hebben wij een andere uitdaging gezocht. Hier zijn de kinderen al van op de hoogte.

Ook zullen er een aantal kinderen op dinsdag en woensdag gaan duo-lezen met kinderen uit groep 7. De kinderen zullen stukjes voorlezen en stukjes voorgelezen krijgen. Het doel is om het lezen leuk te maken en samen veel te oefenen.
Wij hebben er veel zin in! Geniet van jullie week.

GROEP 7

juf Lisan

Vandaag is er weer huiswerk opgegeven. Kunnen jullie blijven helpen met plannen?
Deze week is meester Nout de hele week aanwezig.

Woensdag start de Kinderboekenweek. Als er ouders zijn die het leuk vinden om voor te komen lezen in de klas dan lijkt dat ons heel gezellig. Voorlezen kan van 3 tot 11 oktober iedere dag om half negen. Elke dag een ouder lijkt ons heel fijn.
Woensdag is de boekenmarkt. De kinderen mogen oude, maar nog goede, boeken mee naar school nemen en die verkopen in de klas. Zij kunnen natuurlijk ook boeken van anderen kopen. Niet te veel geld mee geven en het liefst in kleine muntjes want er is geen wisselgeld.

Woensdag moeten we ook de kinderpostzegels weer inleveren. Eerder mag natuurlijk ook.
Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon, meester Milan

Afgelopen week stond meester Milan voor het eerst alleen voor de groep op donderdag en vrijdag. Dit ging goed en er is hard en met plezier gewerkt door de kinderen. Meester Milan is er komende week weer gewoon op maandag en dinsdag, juf Manon op de rest van de dagen.

Het thema West-Europa bij 4xWijzer is afgerond in de vorm van presentaties en een topografietoets. Het eindproduct, de muur met informatie, is erg omvangrijk en mooi versierd. Het volgende thema is Zuid-Amerika, waar wij aankomende week mee starten.

Veel kinderen zijn gedreven bezig met het verkopen van de kinderpostzegels. De bestelformulieren moeten uiterlijk woensdag 2 oktober worden ingeleverd.

Nog even een aanvullend bericht van Manon: donderdag a.s. gaan we met groep 8 naar de Koepel voor een rondleiding die de moeder van Hayden voor ons heeft geregeld. Erg gaaf! We gaan er op de fiets naartoe, dus neem je fiets mee! We vertrekken om 08.30 uur en we zijn rond 10.30 uur weer terug op school.

Alvast een fijne week toegewenst!