WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA

Week 4- toetsweek

Woe. 26-2 – vergadering van de leerlingenraad

week 4/5/6 – 4xW Thema “in de tijdmachine”.

REGEL VAN DE WEEK

Er is er maar één die praat, zodat luisteren beter gaat.


WEEK  4 – 24 januari 2022

Muziek

Afgelopen dinsdag zijn de lessen muziek weer gestart. Iedere groep krijgt eens in de 2 weken muziekles van een muziekdocent. De muzieklessen, verzorgt door een vakleerkracht zijn onderdeel van het lesprogramma op het gebied van Cultuureducatie. Gedurende de lessen zullen de leerlingen verschillende liedjes leren en kennis maken met verschillende stijlen van muziek.

Verkeerssituatie

Zoals u in de notulen van de MR hebt kunnen lezen zijn we met de gemeente Haarlem in gesprek om de verkeerssituatie voor de school veiliger te maken. Tijdens het buitenspelen hebben we voor de leerlingen zeer duidelijke afspraken en hulpmiddelen bij het oversteken. Desondanks kunnen we niet alle risico’s wegnemen. Ook bij het wegbrengen van de leerlingen in de ochtend is het erg druk op de smalle wegen. Hier ontstaan snel onveilige situaties. Kinderen die de weg oversteken en fietsers die aan alle kanten langs stilstaande auto’s schieten.
Via deze weg willen u vragen om hier rekening mee te houden en bijvoorbeeld uw auto stil te zetten in een parkeerhaven of even iets verder op in de staat waar het veiliger kan. Alvast bedankt.

Broertjes & zusjes

De kinderen geboren tussen 1 september 2018 en 31 dec ember 2018 moeten komende week aangemeld zijn op de basisschool. De broertjes en zusjes van kinderen die al op de Wilgenhoek zitten, hebben voorrang bij plaatsing. De enige voorwaarde die daarvoor geldt, is dat u het aanmeldformulier voor 1 februari 2022 bij ons inlevert. Dan kunnen we uw kind gegarandeerd bij ons op school plaatsen.

Van de OAC- ouderbijdrage en disco

Wat fijn dat zoveel mensen gelijk gereageerd hebben en de ouderbijdrage betaald hebben. Bedankt!!

Helaas kan ook dit jaar de disco vanwege de Corona niet doorgaan. We hopen dit te verschuiven naar later in het jaar.

Gevraagd en aangeboden

Verkleedkleren

Voor de kleutergroepen zijn we op zoek naar verkleedkleren. Heeft u nog een mooie (prinsessen) jurk , een stoere outfit of….in de kast hangen die niet meer past of niet meer wordt gedragen, wij zijn er blij mee. Het thema de komende weken is Ridders en Kastelen…hoe leuk zou het zijn als er straks een stoere ridder of een mooie jonkvrouw rondloopt in de kleuterklas.

Houten kist

We hebben een houten kist over, hij staat in de speelzaal. Heb je belangstelling? Loop even langs meester Frans( op woensdag of donderdagochtend).