WEEK 39 – 23 SEPTEMBER 2019
WEGBRENGEN VAN DE KINDEREN – van het team
In verband met de drukte bij de hoofdingang hebben wij afspraken voor het brengen en halen van de kinderen. Voor een goede start van het onderwijsprogramma is het van belang dat het begin van de dag rustig verloopt.
De volgende afspraken zijn hierover gemaakt:
• De leerlingen mogen in de ochtend 10 minuten voor schooltijd naar binnen en in de middag 5 minuten voor schooltijd. De leerkrachten zijn dan in hun klas. Het is niet toegestaan om eerder naar binnen te gaan.
• Ouders van de groepen 1 en 2 mogen bij de deur van het lokaal afscheid nemen van hun kind. Alleen de ouders van de nieuwe kleuters is het toegestaan om met het kind de klas in te gaan en daar afscheid te nemen. Ze komen binnen via de hoofdingang.
• Ouders van de groepen 3 en 4 kunnen hun leerlingen bij de achterdeur van het schoolplein afzetten. Ze komen (zelfstandig) via de achteringang naar binnen.
• Ouders die hun kind brengen voor groep 5 t/m 8, brengen de leerlingen bij de voordeur van de school. Ze komen zelfstandig binnen via de hoofdingang.
We willen graag om 8.30 uur starten dus is het fijn als alle kinderen er zijn.
INSCHRIJVEN 3-jarigen – van juf Pauline
De meeste broertjes of zusjes van kinderen die bij ons op school zitten hebben zich al aangemeld via het nieuwe inschrijfformulier van Schoolplein. Is uw zoon/dochter geboren tussen 1 april en 31 juli 2016 en heeft u geen inschrijfformulier ontvangen of dit nog niet ingeleverd? Doe dit dan snel!! Donderdag 26 september a.s. sluit de inschrijving.
De volgende periode van inschrijven is voor kinderen geboren tussen 1 augustus en 30 november 2016, de sluitingsdatum voor die periode is 23 januari 2020.
GEVRAAGD – van juf Pauline
Wie heeft er voor ons wat restjes beton/straat verf?
Wie heeft er voor ons (resten of stroken) papier?
KLIMAATDEMONSTRATIE – van de directie
Zeker 60 wereldleiders zijn vandaag bij de klimaattop in New York. Op 27 september gaan duizenden naar Den Haag voor een grote klimaatstaking. Wereldwijd doen miljoenen mensen mee aan de grote internationale klimaatstaking, onderdeel van een wereldwijde actieweek, die begint op 20 september.
Op enkele scholen binnen Spaarnesant hebben enkele leerlingen aangegeven mee te willen doen aan de staking.
Nu hebben werknemers het recht om te staken, leerlingen tot 18 jaar niet. Zij hebben te maken met leerplicht en hebben geen stakingsrecht. Desalniettemin vinden wij het prachtig als de kinderen opkomen voor een beter milieu en zich laten horen. Het gaat tenslotte om hun toekomst!
We kunnen echter niet zomaar vrij geven. De ouders moeten een officiële verlofaanvraag doen, dat kan via Social Schools. Daarnaast willen we graag een schriftelijke motivatie van de leerling zien, waarom wil je graag naar de klimaatstaking? Alleen met een getekende verlofaanvraag (door de ouders) en motivatiebrief (van het kind zelf) krijgt uw kind verlof.Waarschijnlijk overbodig, maar voor de duidelijkheid: Deelname aan de staking is volledig op verantwoordelijkheid van de ouders. De school is gewoon open en organiseert geen deelname aan de staking.
GESCHIEDENIS FESTIVAL – aankondiging
Hoe word ik archeoloog? Spoedcursus over scherven en skeletten.
Bij het beroep ‘archeoloog’ denk je misschien aan schatgraven, of aan botten vinden, of aan verre reizen. Klopt dat wel? Wat doet een archeoloog écht de hele dag? En hoe word je archeoloog? Anouk Veldman komt tijdens het Kindercollege uitleggen wat archeologie is. Ze vertelt iets over de opleiding en wat je daar allemaal leert. Een echte archeoloog mag bijvoorbeeld niet zomaar overal in de grond graven. En hoe groot is de kans dat je een échte schat vindt?
Anouk vertelt je alles wat je wilt weten en beantwoordt alle vragen die je hebt. Ze laat ook aardewerk en scherven uit de middeleeuwse en nieuwe tijd zien, die door een archeoloog zijn opgegraven. En ze neemt delen mee van een menselijk skelet die je van dichtbij mag bekijken.
Anouk Veldman is senior archeoloog, afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt aan diverse opgravingen in Nederland en België. Daarnaast is ze museummanager en organiseert ze tentoonstellingen en educatieve programma’s bij Huis van Hilde in Castricum, het archeologiecentrum van de provincie Noord-Holland. In Huis van Hilde is altijd wat te beleven en zie je van alles over archeologische vondsten uit eigen land.
Historische knutsels maken.
Iedereen die naar het kindercollege is geweest, kan daarna mee met om te gaan werken aan historische knutsels. We laten ons inspireren door de lezing over archeologie, én door het Grote Geschiedenis Doeboek, het leukste doeboek over geschiedenis, gekke feitjes, puzzels en opdrachten. Begeleiders kunnen helpen én meedoen – laat je samen inspireren door geschiedenis!
Het kinderprogramma van het Geschiedenis Festival is gratis toegankelijk voor kinderen van 7 – 11 jaar, samen met een (groot-)ouder of begeleider. Het programma bestaat uit een college, en een tot anderhalf uur knutselactiviteiten.
Kinderprogramma:
14.45u – vanaf nu kun je je melden bij gastenbalie bij de ingang van de Philharmonie, daar krijg je een polsbandje.
15.15 – 16.00u – kindercollege Huis van Hilde over archeologie, Blauwe zaal, begane grond Philharmonie
16.15 – 17.30u – historische knutsels maken in de foyer onder begeleiding van Angeliek Caelen
Begeleider en kind kunnen zich aanmelden via festival@historischnieuwsblad.nl – geef jullie namen op, en met hoeveel jullie zijn, en dan kun je op 5 oktober vanaf 14.45 tot 17.45 gratis naar binnen.
Toegang tot het kinderprogramma is beperkt tot deze twee activiteiten. Kinderen en begeleiders hebben geen toegang tot de overige lezingen en voorstellingen van het Geschiedenis Festival
WECYCLE – van juf Lisan
Onze school zamelt afgedankte kleine elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) in, in ruil voor een beloning met de scholen-inzamelactie van Wecycle.
Wij sparen met deze inzamelactie voor een mooie beloning (bijv. bibliotheekboeken).
Van 28 oktober tot 6 november zamelen wij deze afgedankte kleine elektrische apparaten in. Heeft u nog kapotte apparaten liggen dan kunt u ze na de herfstvakantie bij ons inleveren.
KOOKCLUB landje van de boer leeftijd 8-12 jaar – van een ouder
Zin om je schooltuin activiteiten om te zetten naar het koken met allerlei soorten groenten? Of lekkere muffins bakken? Of bloemenboter maken? Dat kan!
Vanaf 1 oktober geef ik 5 lessen koken, eten en afwassen op het Landje. De laatste les maken we een mooi diner voor diegene die jij graag wilt uitnodigen (papa, mama, oma, opa, zusjes, broertjes…)
Nieuwsgierig geworden? Ga naar www.landjevandeboer.nl daar vind je alle informatie. Je mag me ook mailen voor vragen, marliesriezebos@gmail.com