WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


Di. 28 september – MR vergadering
Wo. 29 september – Kinderpostzegelactie

Wo. 6 oktober – start Kinderboekenweek
Ma. 18 t/m vr. 22 oktober – herfstvakantie
Week 44 en 45 – Wecycle, inleveren van oude elektrische apparaten

 

REGEL VAN DE WEEK


Wij laten merken hoe rustig wij kunnen (samen)werken.

WILGENHOEK IN BEELD


De 4xWijzer-wand raakt steeds voller!


WEEK  39 – 27 september 2021

AFSCHEID JUF LISAN – van de directie

Aanstaande vrijdag neemt juf Lisan na 10 jaar afscheid van de Wilgenhoek. Zij zal aan het einde van de lesdag met de groep mee naar buiten lopen. Wilt u als ouders nog afscheid nemen van haar, dan is daar op dat moment gelegenheid voor.

KINDERBOEKENWEEK – van het team

Woensdag 6 oktober start de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is: ‘Worden wat je wil’.
De leerlingen mogen 6 oktober verkleed als een beroep naar school komen. Het liefst een beroep wat zij zelf later willen worden. We zijn erg benieuwd naar alle leuke outfits!

STUDIEDAG – van meester Mark

Afgelopen vrijdag hebben we onze eerste studiedag van het schooljaar gehad. Dit hebben we een mooie locatie gedaan aan de Mooie Nel. Het was weer erg prettig om op fysieke wijze te kunnen werken aan de ontwikkelingen van de school.

Het eerste deel van de ochtend hebben we besteed aan het pedagogisch klimaat binnen de school, zijn we aan de slag gegaan met de vraag ‘Wie zijn wij, De Wilgenhoek?’. Hierbij hebben we ingezoomd op ons aanbod, op welke wijze dat aansluit op onze visie en wat dat betekent voor de ontwikkeling van de school.

Het middagprogramma hebben we de startbijeenkomst van IEP, het nieuwe leerlingvolgsysteem, gehad. Wilt u hier meer over lezen dan kunt u de volgende link raadplegen IEP – Voor ouders – Bureau ICE (bureau-ice.nl).

OUDERHULP – van de OAC en juf Pauline

VERSIEREN
Vrijdagavond 8 oktober, vanaf 19.30 uur, gaat de Ouder Activiteiten Commissie de school gezellig in herfstsfeer brengen. Er hebben zich al wat ouders opgegeven maar helaas niet genoeg. Helpt u ook een uurtje mee?

In het activiteitenformulier staat een foutje met betrekking tot het voorjaarsversieren.
De goede data zijn:
versieren vrijdagavond 11 maart; en
opruimen donderdagavond 7 april.
Beide keren starten we om 19.30 uur.

Binnenkort hopen we ook weer te starten met de schoolbibliotheek.

LOGO HERSTELLEN
Een aantal jaren geleden hebben we als afscheidscadeau van groep 8 ons logo in groot formaat gekregen, dit staat al jaren in de ramen in het trappenhuis. Inmiddels is het papier aan het vergaan. Wie wil (thuis of op school) het ‘glas in lood’ vervangen. Je hoeft er niet creatief voor te zijn, met wat geduld is het een leuk klusje. Graag aanmelden bij juf Pauline.

INSCHRIJVEN HERFSTVAKANTIE – van Sportfever

De herfstvakantie staat alweer voor de deur, nog maar drie weken!
De inschrijvingen komen al binnen bij Sportfever, dus verzeker nu nog je plekje.
We hebben plek voor 50 kinderen per dag, wees er snel bij, want VOL = VOL!

Vergeet onze socialmediakanalen niet te volgen, dan blijf je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Tot snel!

GROEP 1-2, BLAUW

juf Ineke, juf Eva

Van vorige week heb ik zelf niet veel meegekregen, behalve dan dat er fijne inval was en dat er goed is gewerkt op school. Dat is goed om te horen! Voor de komende weken wil ik jullie wat belangrijke data meegeven.
Woensdag 6 oktober start de Kinderboekenweek en mogen de kinderen verkleed als een beroep naar keuze naar school. In de week van 6 t/m 13 oktober mogen wij ouders uitnodigen om voor te lezen in de klas. Wie zou dit leuk vinden? Je kunt je bij mij melden via Social Schools of mail. Maak je liever een leuke voorleesvideo die we in de klas kijken, dan mag dit uiteraard ook!
Woensdag 13 oktober is ook de boekenmarkt. Hierover vinden jullie meer informatie in de begeleidende brief bij het takje.

Op donderdag 14 oktober gaan we naar Sprookjeswonderland. Hier heb ik al wat aanmeldingen voor van ouders. Ik zal hier komende week duidelijkheid over verschaffen!

Woensdag 27 oktober hebben we een bezoek aan het ABC Architectuurcentrum gepland staan. Ik kreeg al wat aanmeldingen binnen voor ouders die willen rijden, maar ik ben nog niet helemaal rond. Zijn er nog mensen die kunnen?

Deze week gaan we lekker aan de gang met het thema ‘Wonen’ en de thuisfoto’s die ik van de kinderen heb ontvangen. Fijn om er weer te zijn!

GROEP 1-2, GROEN

meester Mitch

Vorige week zijn we gestart met het nieuwe thema ‘Wonen’. We hebben gekeken naar de verschillende mogelijkheden waar je in kunt wonen. Denk hierbij aan een huis, flat, camper, een woonboot…
De kinderen waren erg betrokken en wisten veel te vertellen. Deze week gaan we hier verder op in en gaan we kijken naar alles wat er binnen in je woning te vinden is en thuishoort. Hier zullen veel verschillen zijn en dat maakt het leuk om samen over te praten.
Bij het thema gaan we deze week starten met spelletjes met de letter ‘w’.

Bij de mededelingen kunt u wat informatie lezen over de aanstaande Kinderboekenweek. Ook in groep groen willen we u uitnodigen om te komen voorlezen. Bijvoorbeeld het lievelingsboek van uw kind. Als u er liever een video van wil maken, kunnen we deze ook op het digibord laten zien.

We zijn voor het eerst gestart deze week met een weektaak. Met de weektaak wil ik de kinderen trainen in hun zelfstandigheid, keuzes maken en plannen. Doe je alles in het begin van de week, dan kun je de rest van de week veel kiezen. Verspreid je het, idem. Maar doe je alles op het laatste moment, dan is er op donderdag en vrijdag weinig keuze op te spelen. Groep 1 moest twee verplichte werkjes af hebben en groep 2 drie werkjes. Dit waren de werkjes van afgelopen week:
werkje 1: kralenplank. Groep 1 maakt een gevulde kralenplank, groep 2 maakt een voorbeeld na of series van een patroon;
werkje 2: puzzel. Groep 1 maakt één puzzel van 25 stukjes en één puzzel van 36 stukjes, groep 2 maakt één puzzel van 36 stukjes en één puzzel van meer dan 36 stukjes (45, 81 of 106);
werkje 3: bouwwerk met kleine blokjes. Alleen groep 2 maakt twee voorbeelden na met de juiste kleur blokjes.

Morgen en woensdag ben ik afwezig. Juf Eva zal er dinsdag samen met juf Debby de hele dag er zijn en woensdag is juf Meta er met juf Debby.

Fijne week!

GROEP 3

juf Ruth, juf Sophia

We hebben vorige week kern 1 van Veilig Leren Lezen afgesloten en kennen nu de letters ‘i’, ’k’, ’m’, ’s’, ’p’, ’aa’, ’r’, ’e’ en ’v’. Het werkboekje is ook al mee naar huis gegaan met een leesblad met de ‘v‘ en ‘e’ om thuis extra te oefenen. We zijn met kern 2 gestart met de letter ‘n’.

Ook hebben we met rekenen het eerste blok afgerond en een echte toets gemaakt. Heel knap hoe ze dat gedaan hebben. We starten met een nieuw blok. We gaan deze week hoeveelheden aanvullen tot een getal. En verder oefenen met de getallenlijn richting de 20.

Fijne week allemaal!

GROEP 4

juf Tamara, juf Sophia

In groep 4 zijn we flink aan het oefenen met het automatiseren van sommen. Afgelopen week zijn we gestart met het automatiseren van de 10-vriendjes. De kinderen maken binnen 1 minuut tijd zoveel mogelijk sommen die tot 10 aangevuld moeten worden. Dit gaat al goed! Deze week krijgen de kinderen hun eerste rekentoets via Gynzy.
Vorige week hebben de kinderen hun eerste taal- en spellingtoets gehad. Deze week komt er een nieuwe spellingregel aanbod, namelijk die van de ‘wolf’. Je hoort een ‘u’, maar schrijft deze niet.

De schoenendozen voor 4xWijzer komen goed van pas. We zijn de flat van groep 4 aan het maken. De kinderen knutselen hun eigen kamers. Tot nu toe ziet het er al heel gaaf uit en we kunnen niet wachten tot onze flat helemaal staat.

Woensdag 6 oktober start de Kinderboekenweek. De kinderen mogen die dag als hun favoriete beroep verkleed naar school komen.

Voor groep 4 zoeken we nog klassenouders. Willen de ouders die zich hiervoor aan willen melden een berichtje sturen via Social Schools?

De coole kikker van deze week is Noah.

Fijne week allemaal!

GROEP 5

meester Rick, juf Simone, meester Nico

Met rekenen hebben we vorige week flink geoefend met deelsommen. Met het ballenspel hebben we de tafel van 4 geoefend en dat ging al best goed. De komende weken mogen de kinderen thuis extra oefenen met de tafels van 1 t/m 6 en 10.

Met spelling starten we deze week met een nieuw blok en gaan we de mollen-regel leren: hoor je aan het eind van een klankgroep een korte klank, dan volgen er altijd twee medeklinkers.
Voor rekenen staat deze week de eerste toets op het programma.

Woensdag 6 oktober start de Kinderboekenweek en mogen we allemaal verkleed naar school; hoe leuk is dat!!!

Deze week hebben Milana K en Mats IPaddienst, Nynke en Kelvin klassendienst en is Ike de toffe peer!

Fijne week allemaal!

GROEP 6

juf Lisan

Deze week is mijn laatste week, wat is de tijd gevlogen. Ik ga de kinderen heel erg missen, maar weet dat ze in goede handen zijn bij juf Dana. Zij is er helemaal klaar voor!
Voor de leerlingenraad heeft de klas twee kinderen gekozen en dat zijn Sietske en Ian! Gefeliciteerd!

Nog niet iedereen heeft een koptelefoon op school liggen, we gebruiken ze regelmatig dus graag een koptelefoon of dopjes mee naar school, liever geen oplaadbare.
We missen ook nog klassenouders, wat toch wel jammer is, dus mocht je zin hebben geef je op.

Simon is woensdag voor het laatst, hij gaat naar de Bornwater in Bloemendaal. Veel succes Simon!

Donderdag maken we er een speciale dag van, we werken een beetje, spelen wat spelletjes en kijken een film. De kinderen mogen als ze willen verkleed naar school, een onesie mag natuurlijk ook.
Vrijdag ben ik er ook nog en gaan we gewoon zwemmen en gymmen.

Het huiswerk voor deze week heeft te maken met het thema ‘De natuur om je heen’. Het is een lange opdracht waar ze nu al mee moeten beginnen. De kinderen moeten vijf verschillende boomblaadjes verzamelen en drogen. Helaas hebben we geen telefoonboeken meer maar met zware boeken of zelfs stenen kan het ook. Leg een mooi herfstblad tussen twee stukjes keukenrol (wc-papier kan natuurlijk ook) en stop dat in een krant of tijdschrift. Verzwaar het met boeken, stenen of iets anders zwaars en laat het liggen tot maandag na de herfstvakantie. Na de herfstvakantie nemen ze de blaadjes mee naar school en maken we een herbarium.

Ons snoepje van de week is Senna.

Fijne week allemaal!

GROEP 7

juf Stephanie, juf Sophia

De week is weer voorbijgevlogen! Donderdag hebben we de week afgesloten met 4xWijzer. De kinderen mochten zelf een land uitkiezen waar ze een poster over gingen maken. De hele klas was lekker bezig en de 4xWijzer-wand wordt steeds meer gevuld!

Vorige week woensdag hebben de kinderen een informatieboekje over de Kinderpostzegelactie gekregen. Deze woensdag krijgen de kinderen nog extra uitleg en alle spullen mee naar huis om te verkopen. Woensdag zijn de kinderen om 12.00 uur uit en kunnen de kinderen gelijk starten! Door middel van een persoonlijke code die de kinderen afgelopen woensdag hebben gekregen, kunnen ze online bijhouden hoeveel zij al verkocht hebben. Ook kan er online verkocht worden, de kinderen hebben hier al uitleg over gekregen.

Vorige week hebben we ook de verkiezingen voor de leerlingenraad gehad. Saar en Teun vertegenwoordigen groep 7 dit jaar. Gefeliciteerd!

Huiswerk voor deze week: begrijpend lezen taak 9 maken en topografie Zuid-Amerika leren voor de toets op 4 oktober.

Wilt u uw kind helpen herinneren om zijn/haar agenda elke dag mee naar school te nemen, dank!

Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon, juf Eva

We hebben een fijne week achter de rug.
Noor en Jelmer zijn door de klas gekozen voor de leerlingenraad. Gefeliciteerd toppers!

Morgenmiddag sta ik voor de klas i.p.v. juf Eva. Woensdag en donderdag ben ik afwezig i.v.m. mijn studie. Vrijdag ben ik weer op school.

Woensdag a.s. om 12.00 uur beginnen de kinderen met de verkoop van de Kinderpostzegels. De kinderen hebben een code gekregen om een webshop te openen. Handig, om op deze manier te verkopen. De kinderen kunnen bijhouden hoeveel ze hebben verkocht. Verkopen kan uiteraard ook nog steeds aan de deur.

Deze week is er naast het maakwerk weer leerwerk. Deze week de woordjes van Unit 2 van Engels.

Het kind van de week is deze week Veere.

Een hele fijne week allemaal!