WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


Let op: aanstaande vrijdag, 24 september, zijn alle kinderen vrij i.v.m. een studiedag

Wo. 29 september – Kinderpostzegelactie
Ma. 18 t/m vr. 22 oktober – herfstvakantie
Week 44 en 45 – Wecycle, inleveren van oude elektrische apparaten

REGEL VAN DE WEEK


ledereen voelt zich het best, als niemand word gepest.

WILGENHOEK IN BEELDWe starten weer met 4xWijzer.


WEEK  38 – 20 september 2021

WIJZIGING QUARANTAINEBELEID VOOR HET BASISONDERWIJS – van meester Mark

Dit weekend zijn de richtlijnen voor het nieuwe beleid rondom quarantaine voor de basisschool bekend geworden.
Het nieuwe beleid ziet er als volgt uit:

  • Test een leerling positief; dan gaat hij in quarantaine.
  • Andere leerlingen uit de klas met klachten horend bij corona gaan in quarantaine.
  • Leerlingen waarvan gezinsleden behoren tot een kwetsbare groep gaan in quarantaine.
  • De overige leerlingen mogen op school blijven.
  • Wanneer de leerkracht ook ziek wordt zal er overwogen worden om over te stappen op les op afstand voor de gehele groep.

Als school zullen we dit beleid vanaf maandag 20 september overnemen.

WILGENHOEK CREATIES IN HET TEYLERS MUSEUM – van het team

Ook dit jaar zijn er weer prachtige creaties van onze leerlingen in het Teylers Museum te bezichtigen. Het thema had dit jaar te maken met de tentoonstelling ‘Vogelpracht’, die nog tot 9 januari 2022 te zien is.

GEVRAAGD- van het team

Chipskokers

BIJLAGEN- van juf Pauline

Kijkt u ook nog even naar de bijlagen?
Deze week betreft het:
Flyer JGZ

GROEP 1-2, BLAUW

juf Ineke, juf Eva

De afgelopen week was voor onze groep een beetje raar, of eigenlijk heel raar. Na een paar uurtjes op school moesten op maandag alle kinderen weer worden opgehaald en bleven we de hele week thuis.

Vandaag mogen we weer school, maar helaas is juf Ineke ziek. Gelukkig is er een invaljuf, juf Claudia, zij komt morgen ook. En op woensdag is juf Eva er weer. Voor donderdag is er ook een invaller geregeld, waar we de naam nog niet van weten. Vrijdag is er studiedag en zijn alle kinderen vrij.

We maken er een fijne week van!

GROEP 1-2, GROEN

meester Mitch, juf Eva

Deze week was een gekke week, zo zonder groep blauw erbij. Op maandag hebben we daar stiekem een klein beetje profijt van gehad, want nu mochten zowel groep 1 als groep 2 gymmen met juf Fanny. De andere helft van de klas is toen met mij in de klas aan de slag gegaan met schrijfdans. Dit keer met scheerschuim! Dit was de eerste keer wel een beetje vreemd, maar vooral heel leuk. Op de foto’s van vrijdag was dit goed zichtbaar. Ook voor het knutselen bij juf Jeanette betekende dat ditmaal alle groep 2 kinderen aan de beurt kwamen om een spin te knutselen.

Vandaag starten we met het nieuwe thema ‘Wonen’ en daar heb ik jullie hulp bij nodig. Voor een activiteit heb ik volgende week van alle kinderen een fotocollage van jullie huis nodig. Zouden jullie een paar foto’s willen maken, deze in een documentje willen plakken en meegeven naar school? Op de foto’s zou ik graag de voorkant willen zien en iets waarop jullie huisnummer te zien is. Verder is iedereen helemaal vrij om los te gaan verder hiermee. Dus laat jullie creativiteit lekker de vrije loop en dan beloof ik dat wij er echt iets leuks mee gaan doen!

Donderdagmiddag is meester Pieter samen met juf Debby in de klas en vrijdag (op de verjaardag van juf Eva) zijn de kinderen vrij in verband met de studiedag.

Fijne week en tot volgende weekJ

GROEP 3

juf Ruth, juf Sophia

Wat was het fijn om de kinderen maandag weer terug in de klas te zien!

Deze week hebben we weer twee nieuwe letters geleerd: de ‘r ‘en de ‘e’. We hebben geoefend deze letters te horen in een woord, te lezen en te schrijven. We kunnen nu al steeds meer woordjes lezen en zelfs al kleine verhaaltjes! Hoe leuk is dat! Deze week gaan we ook de ‘v’ leren. De kinderen krijgen van de geleerde letter ook een blad mee naar huis met woordje en zinnen. Hiermee kunt u thuis extra oefenen.  Zeker voor kinderen voor wie het lezen niet vanzelf gaat, zijn leesmeters belangrijk.
Het dictee deden we dinsdag niet stil zittend aan tafel, maar rennend. Buiten lagen woorden verstopt. Ze moesten een woord zoeken, onthouden en bij hun tafel het woord opschrijven en dan een nieuw woord zoeken. Lekker bewegen, actief en betrokken.

Bij het rekenen hebben o.a. we gewerkt met de betekenis van erbij en eraf, en evenveel maken. We gaan deze week het blok afronden en onze eerste rekentoets maken.

Voor 4xWijzer zijn we gestart met het thema ‘Wonen’. We hebben al een muur volhangen met de prachtige huizen die de kinderen thuis gemaakt hebben. En we hebben geleerd wat in verband metselen is en dat de muur zo steviger wordt. De kinderen probeerde hebben dit geprobeerd na te maken door in verband ‘steentjes’ te plakken.

Fijne week allemaal!

GROEP 4

juf Tamara, juf Sophia

Het was weer een geslaagde week in groep 4!

We zijn gestart met het nieuwe 4xWijzer thema: ‘Wonen’. De kinderen hebben in twee- of drietallen hun droomhuis getekend. De gekste dingen kwamen voorbij; een portal naar een andere dimensie, een kattenkamer, en een lift mocht ook niet ontbreken natuurlijk.

Met taal hebben we geoefend hoe we lange en kloppende zinnen kunnen maken. Ook hebben de kinderen de hoofdletter ‘C’ en ‘D’ leren schrijven.
Daarnaast hebben we weer geoefend met het analoog klokkijken. Dit blijft nog wel eens lastig, maar gaat steeds beter!
In de kring hebben we gesproken over de verschillende emoties die je kan voelen en hebben de kinderen geoefend met het uitbeelden van deze emoties.

Helpende handjes: Maysah en Owen
IPaddienst: Michael en Dieke

Fijne week allemaal!

GROEP 5

meester Rick, juf Simone, meester Nico

We hebben een fijne week gehad in groep 5 en er is erg hard gewerkt aan de kamers die we aan het maken zijn van schoenendozen. De kaarten van topografie zijn gemaakt en het lukt steeds beter om de provincies en hoofdsteden op te zoeken.
Dinsdag gaat topografie mee naar huis om te leren voor de eerste toets. De kinderen mogen leren waar de provincies liggen en welke hoofdstad erbij hoort. De nummers zijn anders op de toets, dus die hoeven ze niet te leren.

De kaarten die de kinderen mee naar huis krijgen zijn om te oefenen en blijven dus thuis. De toets is woensdag 29 september.

Klassendienst deze week zijn Nelson en Gijs
Ipaddienst: Nynke en Milo
Flavia is toffe peer van de week

Fijne week allemaal.

GROEP 6

juf Lisan

Deze week gaan we aan de slag met de werkstukken.
Het huiswerk voor volgende week hebben de kinderen vandaag mee naar huis gekregen. Het is een blad met Engelse woordjes. De bedoeling is dat de kinderen het van Nederlands naar Engels en van Engels naar Nederlands leren, en de woorden ook kunnen schrijven. Dat lijkt misschien veel, maar dat kunnen ze best. Hoe ze het aan moeten pakken met leren hebben we vandaag in de klas ook besproken.

Vrijdag is een vrije dag voor de kinderen omdat wij dan een studiedag hebben.

Het snoepje van deze week is Chloé.

Fijne week allemaal!

GROEP 7

juf Stephanie, juf Sophia

Het was een topweek voor groep 7! Steeds meer raken we aan elkaar gewend en gaat het werken goed. We hebben ook de eerste toets gehad voor spelling en komende weken volgen toetsen voor rekenen en taal. Vandaag is de verkeerstoets waar de kinderen de afgelopen 3 weken voor geleerd hebben.

Het huiswerk voor deze week is leren voor de topotoets Zuid-Amerika en begrijpend lezen oefentaak 7 maken.

Deze week mogen de kinderen zich ook kandidaat stellen voor de leerlingenraad. Willen ze meedoen met de verkiezingen, dan schrijven ze in een brief die voorgelezen gaat worden aan de klas, waarom zij de ideale kandidaat zijn voor groep 7. Spannend!

We gaan weer een nieuwe week tegemoet met een leuk 4xWijzer Zuid-Amerika-spel!

Het kind van de week is Mia.

Fijne week!

GROEP 8

juf Manon, juf Eva

Deze week hebben we een kortere week i.v.m. de studiedag van vrijdag a.s. De kinderen krijgen deze week alleen maakwerk en moeten dit op donderdag inleveren.
Vorige week hebben we de eerste toetsen gehad van taal en spelling, deze week staan rekenen en begrijpend lezen op het programma.

Op 29 en 30 september ben ik afwezig i.v.m. mijn studie. Ik ben op deze dagen niet te bereiken. Juf Esther staat gezellig voor de klas.
Op 29 september start de verkoop van de kinderpostzegels. De kinderen zijn op deze dag om 12.00 uur uit.

Afgelopen vrijdag heeft u via Social Schools een brief ontvangen over de betaling van het schoolkamp naar Noordwijk.

Het kind van de week is deze week Lisanne.

Een hele fijne week allemaal!