WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


Week 37 en 38 – startgesprekken
Vr. 24 september – studiedag, alle kinderen vrij
Di. 28 september – MR vergadering
Wo. 29 september – Kinderpostzegelactie

Ma. 18 t/m vr. 22 oktober – herfstvakantie
Week 44 en 45 – Wecycle, inleveren van oude elektrische apparaten

REGEL VAN DE WEEK


Het zijn de Gouden Weken, waarin we aandacht besteden aan alle schoolafspraken.

WILGENHOEK IN BEELD


Wat superleuk als je kind van de week bent en zoveel complimenten krijgt!


WEEK  37 – 13 september 2021

DE OUDERAVOND – van het team

Het was fijn om zoveel betrokken ouders te zien tijdens de ouderavond. We hopen dat het snel weer mogelijk is om fysieke bijeenkomsten te organiseren.
Normaal gesproken informeren we u op de ouderavond ook over andere organisaties waar we als school veel mee samenwerken. Voor nu hebben we gevraagd of deze organisaties zelf een stukje wilden aandragen voor de nieuwsbrief.

Het samenwerkingsverband
Het samenwerkingsverband stelt zich graag voor in het volgende filmpje (klik).
Verder hebben zij een zeer informatieve webpagina voor ouders. Deze kunt u hier vinden (klik).

Hero kindercentra
Hero kindercentra verzorgt bij ons op school de tussen- en de naschoolse opvang. In de volgende presentatie (klik) stellen zij zich graag aan u voor.

De schoolarts
Met het volgende stukje (klik) stelt de schoolarts zich graag aan u voor.

CORONA – van meester Mark

Zoals u in het nieuws heeft kunnen lezen grijpt corona op de basisscholen flink om zich heen. Deze week hebben drie groepen in quarantaine gezeten. We hopen in de loop van volgende week weer alle leerlingen op school te zien.
Voor nu zijn een aantal punten belangrijk:
–  We willen vragen om de handen van de leerlingen te wassen voordat zij naar school komen. Op school wassen de leerlingen ook regelmatig hun handen;
–  Leerlingen met benauwdheidsklachten en/of koorts blijven thuis en laten zich testen.
–  Bij een quarantaine is het zeer dringende advies dat alle niet-immune personen uit het gezin thuisblijven en zich bij klachten laten testen

Via deze weg wil het team u bedanken voor uw inzet en medewerking!

SCHOOLFOTOGRAAF – van juf Pauline

LET OP!!!!! DEZE CODE KRIJGEN DE OUDERS MAAR 1X.

WORKSHOPS EN CURSUSSEN VOOR OUDERS – van de Jeugdgezondheidszorg Kennemerland

De zomervakantie is voorbij en wij gaan weer volop van start met onze workshops en informatiebijeenkomsten voor ouders van kinderen tot 12 jaar.
Wij zijn blij te kunnen berichten dat wij naast de onlinebijeenkomsten, ook weer bijeenkomsten op locatie mogen organiseren.

Op de flyer staat een kleine greep uit de vele workshops en informatiebijeenkomsten die wij organiseren tot eind van dit jaar. Via de link in de flyer komen ouders bij het complete overzicht. Zij kunnen zich hier ook gelijk aanmelden voor een bijeenkomst.

Heeft u vragen over ons aanbod? Dan kunt u contact opnemen met ons cursusbureau via cursusadministratie@jgzkennemerland.nl of via tel. 088 – 995 9600.

HERFSTVERSIEREN, HULP GEVRAAGD – van de OAC

Mijn naam is Rudolf, ik ben de papa van Julius (groep blauw) en namens de Ouder Activiteiten Commissie mag ik dit jaar de herfstversiering van de Wilgenhoek organiseren.
Zelf vind ik de herfst visueel het mooiste jaargetijde met al die mooie kleuren, paddenstoelen en vallende bladeren!

De hele school in herfstsferen brengen lukt me natuurlijk niet alleen, dus ik kan wel wat enthousiaste handjes gebruiken. Wie wil me helpen op vrijdagavond 8 oktober, een avondje de school omtoveren tot Herfst-Wilgenhoek.
Ik heb er zin ik, jij ook? Meld je dan aan via: oac@obsdewilgenhoek.nl
Wellicht tot dan. Leuk!

GEVRAAGD – van het team

– Chips Kokers
– Grote glazen potten van bv Hak, met deksel

BIJLAGEN – van het team

Kijkt u ook nog even naar de bijlagen?
Deze week betreft het:
– Ouderbijdrage OAC
– Schaken op de Wilgenhoek

GROEP 1-2, BLAUW

juf Ineke, juf Eva

De week vloog weer om. Zo begin je op maandag weer met de werkles, een aangepast kiesbord en rond je het klassenboekje af. En voor je het weet is het alweer vrijdag na een week vol gesprekken, een informatieavond, gymles, drama in de kring, muziek met juf Eva en dagen met een heerlijk zomerzonnetje. De groep begint echt te binden en het is mooi om te zien hoe kinderen hun plekje vinden. Deze week hebben we ons op ‘Er is er maar één die praat, zodat het luisteren beter gaat’ gericht. Ook in het boek van Goed Gedaan over Konijn Kosje kwam dit duidelijk voorbij.

Verder zijn we met juf Eva druk bezig geweest het groepswerk verder af te ronden en we zijn gestart met het maken van fotolijstjes. Daar gaan we komende week mee verder. Als de kalender dan in elkaar hangt, hebben we tenminste weer mooie fotolijstjes voor bij het raam. Groep 2 zal maandagmiddag gym hebben bij juf Fanny en op dinsdag is juf Noortje er weer voor dramales!

Verder wil ik jullie bedanken voor jullie aandacht bij de informatieavond. Ik kreeg fijne feedback. Nog een aantal gesprekken te gaan en dan zijn we rond. In de weekupdate heb ik nog een viertal opmerkingen/vragen genoteerd. Willen jullie hiernaar kijken?

Fijne week!

GROEP 1-2, GROEN

meester Mitch, juf Eva

Afgelopen week misten we enkele dagen een aantal kinderen. Helaas moest wegens ziekte of testen een aantal kinderen thuisblijven. Deze kinderen werden door ons en hun vriendjes wel erg gemist! Gelukkig is nu weer bijna iedereen weer terug op het oude nest. Met een kleinere groep hebben we deze week extra aandacht besteedt aan het oefenen met de werkklok en het stoplicht. Het lukt de kinderen steeds beter om 15 minuten tijdens de werkles zelfstandig aan de slag te gaan. Voor vragen kunnen ze terecht bij de andere kinderen in hun groepje. Deze week gaan we dit verder uitbreiden.

De positieve reacties op de informatieavond waren erg fijn, mijn dank hiervoor. Ook zijn de eerste gesprekken al geweest en deze week gaan die verder.
Wilt u nog denken aan de gymtas als u dit nog niet gedaan heeft?

Fijne week!

GROEP 3

juf Ruth, juf Sophia

Het was afgelopen week een gekke week. Startten we maandagochtend gewoon op school, in de middag moest iedereen weer naar huis. De rest van de week werkten we vanuit huis. Wat zijn de juffen trots op jullie! Hoe jullie dat allemaal achter de computer gedaan hebben, dat was geweldig. Maar gelukkig beginnen we vandaag weer op school.

We hebben thuis de ‘p’ en de ‘aa’ geleerd met lezen. Het schrijven hebben we toen niet gedaan, dus dat gaan we deze week inhalen.

En we gaan natuurlijk ook weer nieuwe letters leren. De kinderen krijgen een blad mee van de geleerde letters. Hiermee kunnen ze het lezen thuis extra oefenen.

Fijne week allemaal!

GROEP 4

juf Tamara, juf Sophia

We zijn in groep 4 weer lekker bezig geweest de afgelopen week!

Het rekenen op de iPad gaat ontzettend goed. De kinderen nemen hun eigen verantwoordelijkheid wanneer ze bij twee fouten achter elkaar om hulp komen vragen. Afgelopen week zijn we ook gestart met het geven van verkeerslessen. De kinderen hebben geleerd hoe ze veilig en zichtbaar lopend kunnen deelnemen aan het verkeer.

Afgelopen week zijn er ook nieuwe spelling categorieën aanbod gekomen. De ‘hert’ en ‘slak’ categorie. Belangrijk bij deze categorieën is dat de woorden binnen deze categorieën aan het einde of aan het begin van het woord twee medeklinkers achter elkaar hebben.

Met rekenen oefenen de kinderen nu ook met het automatiseren van splitssommen. Zoveel mogelijk splitssommen maken in 1 minuut tijd. De kinderen kleuren daarna een grafiek in aan de hand van het aantal goed gemaakte sommen. Op deze manier zien ze hun eigen groei, erg leuk!

Verder hebben we lekker bonte koeien gekleurd. Als je goed kijkt vanachter het hek zie je de kunstwerken op ons prikbord hangen.

Helpende handen: Jonne en Kyra.
IPad dienst: Josephine en Noah.
De coole kikker van deze week is Joe.

Allemaal een hele fijne week gewenst!

GROEP 5

meester Rick, juf Simone, meester Nico

De afgelopen week hebben we heerlijk gewerkt in groep 5.

We zijn druk aan het oefenen met zelfstandig werken en dat gaat elke dag een stukje beter. Veel kinderen geven aan dat ze het fijn vinden om in rust te werken in de ochtend, dus daar gaan we mee aan de slag. Met topografie zijn we gestart met de provincies en hoofdsteden van Nederland, woensdag gaan we hier mee verder.

Dinsdag gaat het eerste huiswerk mee naar huis: een werkblad van klokkijken.

Klassendienst deze week zijn Isis en Sanne.
Flavia en Ike hebben iPaddienst.
Toffe peer van de week is Casper.

Fijne week allemaal.

GROEP 6

juf Lisan

Gelukkig zijn we weer naar school! Maar wat een pech: vandaag was juf Lisan ziek, gelukkig was er een fijne invalster.

Deze week is het huiswerk het leren van de tafels. Als hulp hierbij heb ik vorige week in Social Schools een werkboekje gestuurd. Het leren van de tafels is nu wel extra belangrijk omdat we bezig zijn met deelsommen, het duurt sommige kinderen te lang voordat ze het juiste antwoord op de som hebben, ze komen we wel, maar het duurt even.

Met 4xWijzer gaan we door met het bouwen van de huizen.

Lena blijft nog een weekje het snoepje van de week, door corona is dat een beetje in het water gevallen afgelopen week.

En we hebben voor onze klas nog geen klassenouders, wie wil?

Allemaal een hele fijne week gewenst!

GROEP 7

juf Stephanie, juf Sophia

Het was een gekke week voor groep 7, zo snel alweer thuiswerken. Gelukkig waren we donderdag alweer bijna compleet om de week samen af te sluiten. Vandaag krijgen de kinderen een quarantaine boekje mee naar huis. Bewaar dit boekje goed, dit is een nood-boekje voor als de klas weer onverwacht thuis komt te zitten.

De kinderen zijn een striptekening aan het maken in de klas, die (als ze willen) ingestuurd kan worden om mee te doen aan de tekenwedstrijd. De strip gaat over een waterdruppel die erg vies is en schoongemaakt moet worden. De kinderen komen met de leukste ideeën om de druppel schoon te maken, van de SUPERdruppel tot de HarryPotterDruppel. Leuk, zulke creatieve ideeën!

Vandaag krijgen de kinderen weer een verkeersblad mee naar huis om verkeersborden te leren. Wegens de quarantaine is de toets een week opgeschoven en staat deze nu gepland voor maandag 20 september.

Fijne week!

GROEP 8

juf Manon, juf Eva

We hebben weer een topweek achter de rug. Wat een heerlijk stel kinderen!

Fijn dat er zoveel ouders aanwezig waren bij de informatieavond van groep 8. De presentatie heb ik via Social Schools gestuurd.

We zijn druk bezig met het thema Zuid-Amerika en ons spellenboek. Er wordt goed en hard gewerkt. Deze week gaan we ook aan de themamuur werken. Leuke spullen uit Zuid-Amerika zijn van harte welkom!

Volgende week starten de eerste methodetoetsen voor spelling en taal. Volgende week is de rekentoets. De kinderen hoeven hier thuis niets voor te leren.

Het kind van de week is Mels. Veel plezier Mels!

Een hele fijne week allemaal!