WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


Week 37 – Startgesprekken
Vrijdagavond 9 okt.- Herfstversieren OAC

 

REGEL VAN DE WEEK


Iedereen voelt zich het best, als niemand wordt gepest

WILGENHOEK IN BEELD


WEEK  37 –  7 september  2020

CORONAKLACHTEN – van juf Karin

In de bijlage van het bericht in Social Schools vindt u de Beslisboom. Deze Beslisboom kunt u gebruiken indien u twijfelt of uw kind naar school mag bij corona-gerelateerde klachten.
Er is een vragenlijst voor kinderen van 0 t/m 6 jaar en voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Op school gebruiken wij deze Beslisboom ook.

Ook kunt u in Social Schools als bijlage de nieuwsbrief van de GGD vinden.

INSCHRIJVEN – van juf Pauline

De inschrijving voor kinderen geboren in de periode tussen 1 april tot en met 31 juli 2017 sluit binnenkort. Zijn alle broertjes en zusjes van kinderen die al op school zitten aangemeld? Als dit niet het geval is kunt u deze week het aanmeldformulier van Schoolplein nog inleveren.

OUDER ACTIVITEITEN BRIEF – van de OAC

Denkt u s.v.p. om het inleveren van de Ouder Activiteiten brief?

BESTELLEN – van de schoolfotograaf

Vorige week maandag is de schoolfotograaf op school geweest, aan het eind van de week hebben alle kinderen een inlogcode meegekregen waarmee u de foto’s kunt nabestellen.

GROEP 1-2, BLAUW

juf Marjan, juf Marjan

De derde week is alweer om! De tijd vliegt. Deze week gingen we verder aan ons groepswerk, zochten de beginklank van onze naam op de letterrij, maakten sommen met kinderen in de kring en speelden we heerlijk vrij! Ook namen veel kinderen al spullen mee voor ons komende thema ‘Mijn Lijf’. Heel fijn! De huishoek is er al aardig klaar voor en we hebben ook al de nodige leuke gesprekken gehad aan de hand van al het meegebrachte spul. Blijf vooral aanleveren! Er komen leuke spellen, producten en speelmaterialen voorbij.

Nu we drie weken aan groepsvorming hebben gewerkt, starten we komende week met werklessen in het thema en de maatjes. We gaan dus echt gerichter aan de slag en we gaan ook met verschillende kinderen werken en spelen. De volgende stap! De kinderen hebben ons tot nu toe laten zien dat ze het allemaal goed weten en leuk vinden, dus we hebben er enorm veel vertrouwen in dat het een paar leuke themaweken gaan worden! Daarnaast zijn ook juf Jeanette, juf Fanny en juf Evelien weer van de partij. Dus ook aan knutselen, gym en drama zal het ons niet ontbreken!

Fijne week!

GROEP 1-2, GROEN

juf Eva, meester Mitch

Vandaag gaan we van start met het thema ‘Mijn Lijf’. Vorige week hebben we al geoefend met het werken in groepjes, dat ging goed dus we verwachten dat de eerste werklessen goed gaan. In de werklessen werken de kinderen in groepjes van vier aan een opdracht. Ze moeten dan samenwerken en elkaar helpen. Verder gaan we helemaal los met het thema: zingen knutselen, bespreken, leren en spelen in het teken van ‘Mijn Lijf’. In de eerste week gaan we met de vraag over verschillen van ons lijf aan de slag. We gaan met spiegels naar onszelf en elkaar kijken. Uiterlijke kenmerken zijn voor de hand liggend, maar in de kringgesprekken gaan we ook dieper in op verschillen aan de binnenkant van ons lichaam. We zijn enorm benieuwd wat de kinderen al weten en kunnen. We gaan door samen te werken op zoek naar antwoorden op onze vragen. Ook kunnen we nu natuurlijk niet om de actualiteiten heen omtrent het coronavirus en hygiëne. Wij zorgen natuurlijk dat deze onderwerpen niet te beladen worden voor de kinderen.

Bedankt voor alle waardevolle kennismakingsgesprekken die we samen gehad hebben. Het blijft vreemd om minder persoonlijk contact met elkaar te houden, maar wij vonden het fijn dat op deze manier toch even kennis te kunnen maken.

Letter van de week is de ‘l’ van lijf, lichaam en……

Talent van de week is: “De bewuste beweger”.

GROEP 3

juf Ruth, juf Annemieke

We zijn vorige week begonnen in kern 1 van Veilig Leren Lezen. We leerden de letter ‘p’ van kip (we hebben van deze letter ook een kip getekend) en we de letter ‘aa’ van aap. Vandaag hebben we de letter ‘r’ van raak gedaan en oefenen we daar morgen verder mee.  Later deze week volgt de letter ‘e’ van rem. Ik zal via Social Schools een brief sturen met de woordjes van de geleerde letters zodat u dit eventueel thuis kan oefenen.

Met rekenen zijn we vooral bezig met de volgorde van de getallen en gaan we aan de slag met plaatsbepaling en de begrippen voor/achter, links/rechts, boven/beneden.

Met 4xWijzer hebben we vorige week voor het eerst met de opdracht gewerkt. Voor sommigen is het best lastig zelf een werkje te kiezen en aan de slag te gaan. Toch zijn er ook al mooie werkjes gedaan. We hebben al wat dingen van in ons lijf geleerd: zoals hersens, maag, ribben en knieschijf. Deze week gaan we ermee verder.

GROEP 4

juf Tamara, juf Someya

We hebben weer een fijne week gehad afgelopen week. Het was wel een beetje een gekke week, want er waren best wel veel kinderen afwezig. Gelukkig lijkt het erop dat iedereen weer beter is. Ik verstuur, zodra een kind afgemeld is, een mailtje met wat leuke werkjes voor thuis. U kunt zelf inschatten of uw kind hier op dat moment behoefte aan heeft.

Deze week gaan we echt beginnen met het thema ‘Mijn Lijf’. We gaan de opdrachtkaarten uitleggen en dan echt starten. Verder sluiten we deze week de kennismakingsgesprekken af. Fijn om iedereen even gezien te hebben. Mochten er nog vragen zijn, stuur dan vooral een mailtje of een berichtje via Social Schools.

Het is fijn als kinderen een etui mee hebben naar school. Dit scheelt ons een hoop zoeken aan het begin van de lessen. Mocht uw kind er nog geen één hebben, dan is het fijn als deze nog komt.

Rekenen: springen over het tiental
Spelling: herhalen van alle regels (kip, haas, poes, slak, hert)

IPads: Nynke en Milo
Helpende handjes: Milana K. en Yara

Fijne week allemaal!

GROEP 5

juf Simone

We hebben een fijne week gehad, er wordt heel hard gewerkt in de klas, maar we hebben het ook heel gezellig met elkaar. We hebben de eerste verjaardag gevierd en tussen alle lessen door, bewegen we lekker veel. Het groepswerk is af en het thema ‘Mijn Lijf’ krijgt steeds meer vorm. Het is heel interessant om erachter te komen hoe je lijf nou eigenlijk werkt! Wat zijn organen en welke heb je in je lichaam en waar zitten ze dan? En wat zijn gewrichten? Deze week gaan weer lekker verder aan het thema werken. En wat leuk dat er zoveel spulletjes meegenomen worden, we maken er een mooie hoek van.

Met rekenen werken we ook deze week verder aan de tafel van 7 en leren we halveren. Wat is bijvoorbeeld de helft van 864?

Bij taal hebben de kinderen in tweetallen een verhaal verder afgeschreven. Het ging over de jarige prins Camiel en deze week mogen de kinderen aan de klas vertellen hoe het verhaal afloopt.

Vandaag krijgen de kinderen hun eerste huiswerkopdracht mee. De tafel van 7. Volgende week maandag mag het weer mee terug naar school.

Fijne week allemaal!

GROEP 6

juf Roos, juf Sophia

De derde schoolweek is alweer voorbij en we hebben weer veel leuke en leerzame dingen gedaan. Bij rekenen hebben we kennisgemaakt met kolomsgewijs optellen en dit werd enthousiast ontvangen (“Juf, nu is optellen echt superleuk en makkelijk.”). Het delen van een honderd- en duizendvoud (2100:30) was nog wel lastig (hoe zit het met al die nullen) en ook de deeltafels met rest blijven pittig. Ook hebben we kennisgemaakt met kalenders en het schattend optellen van kommabedragen tot en met 20 euro.  Bij spelling hebben we al onze eerste woorden- en zinnentoets gemaakt.

Bij de les van Goed Gedaan hebben de kinderen zelf hun regels bedacht voor het buitenspelen want een spel spelen zonder regels is best lastig.

Deze week hebben de kinderen weer dramales van juf Evelien. Vorige week hebben we een aantal dramaspellen in de klas toegepast waaronder het tellen tot en met 10 waarbij steeds maar één kind een getal mag noemen en dit is niet van tevoren afgesproken. Zijn er meer kinderen die een getal noemen? Dan moeten we opnieuw beginnen! Hilarisch was het en dit vergt een goede concentratie en samenwerking door de kinderen.

Bij gym hebben ze een opdracht gedaan waarbij ze door samen te werken aan de overkant van de gymzaal moesten komen. Dit deden ze in twee teams, de groep die als eerste aan de overkant was, won. De ene groep ging heel rustig en geconcentreerd te werk, terwijl de andere groep vooral heel snel wilde gaan. Ze ontdekten dat door rust te nemen, ze beter konden samenwerken. Een mooie les voor ze!

Alle kinderen hebben hun huiswerkcreatie mogen presenteren voor de klas en wat was ik trots! Zo leuk om te zien hoe ieder kind zijn eigen creativiteit hierin laat zien. En wat kunnen ze toch goed vertellen voor de klas!

Deze week hebben Floor en Teun klassendienst en Thijmen en Lizzy iPaddienst

Fijne week allemaal!

GROEP 7

juf Lisan

Helaas ging vanwege de regen het bezoek aan de beestjestuin niet door. Hopelijk kunnen we deze week wel kruidenboter maken. Een tas en een klein bakje zijn weer handig om mee te nemen.

De meeste kennismakingsgesprekken zijn geweest. Leuk om de nieuwe ouders te ontmoeten en bekende ouders weer te zien.

Het huiswerk voor deze week staat weer in de agenda. Omdat we in de klas zo bezig zijn met ‘wie ben ik’ hebben we deze week een huiswerkopdracht die daar op aansluit. We maken een doos die past bij ons. Hoe ze dit doen mogen ze zelf bepalen, met foto’s, verven, knippen of plakken – alles kan. Ze presenteren het eindresultaat aan de klas.
Het tweede deel van het huiswerk is week 2 van de Engelse woordjes.

Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon

We hebben een heerlijke week achter de rug. Er wordt heel hard gewerkt in groep 8! De afgelopen week stond in het teken van het thema ‘Mijn Lijf’. De kinderen zijn begonnen met het thema en hebben ook zelf opdrachten bedacht om te doen. Zo hebben Martijn en Lars samen met de moeder van Martijn een pijlinktvis ontleed. Dat was toch echt een hele gave opdracht. De hele klas mocht even kijken en vooral de jongens vonden het erg interessant. Dankjewel voor je hulp en de leuke les, Emilie!

Afgelopen vrijdag hebben we het over rode- en witte bloedlichaampjes gehad. Deze week gaan we het tijdens de leerkrachtlessen over het hart en de ademhaling hebben. Daarnaast hebben we elke dag de Grej of the Day.

Met drama hebben we afgelopen dinsdag een aantal concentratiespellen gedaan. Ook hebben we in groepjes een improvisatiespel gedaan. Spannend, maar heel leuk! Deze week is juf Evelien er weer met drama.

Volgende week dinsdag 15 september is in de ochtend de afname van de NIO. De toets duurt de hele ochtend. Het is belangrijk dat de kinderen uitgerust zijn.
Op woensdag 16 en donderdag 17 september ben ik afwezig i.v.m. mijn studie.

Via Social Schools heb ik u afgelopen vrijdag informatie gestuurd over de betaling van het schoolkamp naar Noordwijk. Graag hoor ik het als u hierover nog vragen heeft.

We hebben twee klassenmoeders in groep 8 dit jaar: Wietske (moeder Mila) en Caroline (moeder Fleur). Fijn dat jullie dit willen doen!

Fijne week allemaal!