WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


Di. 7 september – informatieavond (online)
Vr. 24 september – studiedag, alle leerlingen vrij

REGEL VAN DE WEEK


Het zijn de Gouden Weken, waarin we aandacht besteden aan alle schoolafspraken.

WILGENHOEK IN BEELD


Hoera! Meester Rick is vader geworden.
Fien is op 5 september geboren.
Natuurlijk feliciteren we de nieuwe ouders!


WEEK  36 – 6 september 2021

STUDIEDAGEN – van de directie

Schooljaar 2021-2022:
Vrijdag
Woensdag
Maandag
Donderdag
Dinsdag
Woensdag
24-09-2021
10-11-2021
10-01-2022
14-04-2022
07-06-2022
08-06-2022

INSCHRIJVEN BROERTJES EN ZUSJES – van juf Pauline

Zijn alle broertjes en zusjes, geboren tussen 1 mei 2018 en 31 augustus 2018 al aangemeld?
De laatste inschrijfdag komt eraan…

EVEN VOORSTELLEN – van meester Nico

Mijn naam is Nico Bosscher, invalleerkracht voor Spaarnesant. Binnenkort zal ik in groep 5 in komen vallen. Deze week heb ik met juf Simone een dag meegedraaid in de groep. Het was een leuke, leerzame dag en ben ik op deze manier al een bekende voor de kinderen als meester Rick zijn verlof in gaat.

Om voor u ook niet totaal onbekend te zijn even kort iets over mijzelf.
Ik ben 39 jaar oud, werk sinds 2005 in het basisonderwijs en sinds vorig jaar als invaller. In mijn vrije tijd ben ik ook druk als vader in mijn gezin van twee dochters en een zoon. Verder houd ik van hardlopen, fotograferen, tekenen, voetbal en Formule 1.

U zult mij de komende weken ook bij de trap zien staan als de school uit is. Spreek mij gerust aan als u een vraag hebt.

GEVRAAGD – van het team

Wie wil er voor juf Marja de grote groente of appelmoespotten van Hak sparen?
Ook zijn we blij met Jongens en meisjes onderbroeken en joggingbroeken (voor 4/5/6-jarigen).

VERLOREN VOORWERPEN – van juf Pauline

Er zijn weer heel veel gevonden voorwerpen, kijkt u even bij de voordeur?

BIJLAGEN – van juf Pauline

Let u ook nog even op de bijlagen van deze week?
– OAC-activiteiten formulier
– Muziek

GROEP 1-2, BLAUW

juf Ineke, juf Eva

Vorige week vloog om. We zijn bezig geweest met elkaar beter leren kennen. Zo maken we een klassenboekje. Het lijkt op een vriendenboekje. Zo leert ook juf de kinderen nog beter kennen.
We hebben het over eend gehad, die graag bij de andere dieren wil horen. Hij mag niet bij de clubjes en daarom richt hij er een op voor alle dieren, want iedereen mag erbij en meedoen, net zoals bij ons in de groep. Ook hebben we daar een lied over gezongen. Ook hebben we dramales gehad, was de gym op vrijdag erg geslaagd en meester Juup heeft al met enkele kinderen een activiteit buiten de klas gedaan.

Komende week gaan we spelletjes doen met de letter ‘s’. Als talent richten we ons op ‘groepsdier’ want dat valt mooi in ons kennismakingsproces. Het groepswerkje wordt afgemaakt en zo ook het klassenboekje.

Op 14 oktober gaan we met groep groen naar Sprookjeswonderland. De kinderen zijn op de normale tijd weer terug op school, natuurlijk wel leuk als u naar ons wil komen uitzwaaien. Deze dag nemen de kinderen gewoon fruit, drinken en lunch mee. Deze zullen we in het park opeten. De kinderen gaan in groepjes door het park.

Het is voor ons fijn als alle bekers en bakjes van naam voorzien zijn, dat is handig bij het uitdelen en bovendien komen los slingerende items dan makkelijk bij de juiste kinderen terug, bedankt alvast.

Verder is dinsdagavond de informatieavond! Ik zie jullie graag allemaal online!

Fijne week en tot morgen!

GROEP 1-2, GROEN

meester Mitch, juf Eva

Het was weer een week van hard werken. Iedereen begint steeds meer van elkaar te ontdekken en leren. Elke dag lees ik voor uit de avonturen van Tommie en Lotje. Hierbij ging het ook over (weer) voor het eerst naar school gaan.
We hebben het over eend gehad die graag bij de andere dieren wil horen. Hij mag niet bij de clubjes en daarom richt hij er een op voor alle dieren, want iedereen mag erbij en meedoen, net zoals bij ons in de groep. Ook hebben we daar een lied over gezongen.

Op 14 oktober gaan we met groep blauw naar Sprookjeswonderland. De kinderen zijn op de normale tijd weer terug op school, natuurlijk wel leuk als u naar ons wil komen uitzwaaien. Deze dag nemen de kinderen gewoon fruit, drinken en lunch mee. Deze zullen we in het park opeten. De kinderen gaan in groepjes door het park.

Het is voor ons fijn als alle bekers en bakjes van naam voorzien zijn, dat is handig bij het uitdelen en bovendien komen los slingerende items dan makkelijk bij de juiste kinderen terug, bedankt alvast.

Morgen gaat de informatieavond open rond half 8 en om kwart voor 8 wil ik graag echt beginnen. We zullen ongeveer drie kwartier bezig zijn met een korte pauze van een paar minuten in het midden. Probeert u er ook gezellig bij te zijn? De link heeft u al gekregen via Social Schools.
Tot morgen!!

GROEP 3

juf Ruth, juf Sophia

We zitten pas twee weken op school en we hebben de eerste vier letters al geleerd! Dat zijn de ‘i’, ‘k’, ‘m’ en ‘s’. De kinderen hebben het eerste boekje van Veilig Leren Lezen, kern Start al helemaal uit en krijgen deze mee naar huis, net als de tweede kleurplaat van de letterboom. De kinderen hebben vorige week een klikklakboekje gekregen met alle letters die ze al kennen (ook de letters die nog niet aanbod zijn gekomen maar die ze al wel weten). Met dit klikklakboekje hebben ze vol enthousiasme allemaal woordjes gemaakt en ontdekt die ze al kunnen lezen. Deze week leren we onder andere de letter ‘p’.

De kinderen hebben ook een maatje gekregen waarmee ze zowel in de rij staan als mee in de gymbus gaan zitten. De maatjes zullen we na een aantal weken wisselen.
Dinsdagavond is de infoavond. Deze zal digitaal plaatsvinden. U krijgt vandaag de link voor teams doorgestuurd via Social Schools. En we zijn begonnen met de startgesprekken, heeft iedereen zich hier al voor ingeschreven?

Fijne week en tot morgen!

GROEP 4

juf Tamara, juf Sophia

De tweede week in groep 4 is voorbijgevlogen. De kinderen hebben geleerd de hoofdletter ‘A’ te schrijven. Deze week hebben ze ook voor het eerst rekenopgaven op de iPad gemaakt. Ze kunnen na elke afgeronde les kroontjes verdienen, dus dit werkt erg motiverend.

De kinderen hebben Escher-vogels geknipt en met patronen ingekleurd. Het is een erg mooi kunstwerk geworden. Het valt echt op hoe mooi de kinderen kunnen kleuren en tekenen.

Afgelopen week zijn we gestart met de coole kikker. Daniël was de eerste coole kikker van het schooljaar. Hij heeft op dinsdag voor de klas iets over zichzelf verteld. Het is best spannend om dit als eerste te doen, maar hij heeft het fantastisch gedaan!

We hebben afgelopen week weer aandacht besteed aan de groepsvorming. We hebben een kringgesprek gevoerd over buitensluiten en hoe je dat kan voorkomen. We hebben ook vertrouwensoefeningen gedaan, waarbij de kinderen elkaar in maatjes door de klas moesten begeleiden. Eén van de kinderen heeft dan zijn/haar ogen dicht. Dit was even wennen, maar ging uiteindelijk echt goed!

Dinsdagavond is de infoavond. Deze vindt digitaal plaats. De Teams-link wordt vandaag via Social Schools gestuurd. Deze week starten ook de startgesprekken, waar iedereen zich gelukkig voor heeft ingeschreven.

Fijne week allemaal!

GROEP 5

meester Rick, juf Simone

De eerste twee weken van groep 5 zitten er alweer op. Wat hebben de kinderen hard gewerkt! We zijn druk bezig met rekenen, taal, spelling, Engels, verkeer, begrijpend lezen en nog veel meer. Afgelopen week zijn we ook gestart met taken in de klas zoals; klassendienst, iPaddienst en uitdeeldienst. Finn was de eerste toffe peer van het schooljaar. Vrijdag heeft hij van de hele klas complimenten gekregen.

Afgelopen week zijn ook de eerste startgesprekken geweest. En aankomende dinsdag is de online informatieavond. Hier heeft juf Simone via Social Schools een link voor gestuurd. Op Social Schools staat ook een filmpje met een rondleiding door de klas.

Vanaf vandaag vervangt meester Nico meester Rick, want… meester Rick heeft een dochter gekregen (zie Wilgenhoek in beeld)

Fijne week allemaal!

GROEP 6

juf Lisan

Vandaag zijn we gestart met week 3 en meteen met een topotoets. Het was voor sommige kinderen best spannend, maar gelukkig was het een herhaling van vorig jaar.

Ik merk dat de tafels bij een hoop kinderen niet meer volledig in het geheugen zitten. Ik oefen dit met ze in de klas, kunnen jullie er thuis ook nog een beetje mee oefenen? Bijvoorbeeld tijdens het avondeten: Vraag het kind vijf sommetjes en laat het kind jullie ook met vijf sommetjes overhoren.  In de klas doe ik het ook tussendoor.

Morgen is de informatieavond om zeven uur. Via Social Schools is er vrijdag een link voor het gesprek in Teams naar jullie gestuurd.
Afgelopen vrijdag heb ik een link gestuurd voor de online informatieavond. We starten morgenavond om 19.00 uur.

Het huiswerk voor aankomende week is een maakopdracht: “De kookboekopdracht van juf Lisan”. De kinderen moeten het recept van één van hun lievelingsgerechten overtypen in Word. Een leuk (maar leesbaar) lettertype, het mag in kleur (geen hele lichte kleuren) en met foto(‘s) van het kind.
Het recept moet een titel hebben, liefst met een link erin van wie het kind is (jufs LISANja, juf d’orange, Lisans pasta tonijn…). Het recept mag een avondmaaltijd zijn of een taart, maar geen tosti’s of maaltijd uit pak. Dit moeten ze als bijlage mailen naar lisan.van.kessel@obsdewilgenhoek.nl. Het mag maar 1 bladzijde zijn! Hier mag uiteraard bij geholpen worden. Instructie over Word hebben ze vandaag in de klas gehad.

Kunnen jullie mij ook een mail sturen met daarin met jullie naam, emailadressen en de noodnummers. Op deze manier kan ik de noodnummerlijst toch controleren, normaal doen we dat op de infoavond.

Het snoepje van komende week is Lena.

Fijne week allemaal en tot morgen.

GROEP 7

juf Stephanie, juf Sophia

Afgelopen week zijn we gestart met 4xWijzer, het thema ‘Zuid-Amerika’. De kinderen gaan allemaal één bladzijde voor het puzzelboek maken. De kinderen hebben gekozen wat voor soort bladzijde dit wordt. Iets over de muziek uit Zuid-Amerika, weetjes, een reisplan schrijven etc. Als het boek af is, wordt het gekopieerd voor iedereen en heeft elk kind een door de klas gemaakt puzzelboek over Zuid-Amerika!
Tijdens de les creatief hadden we alvast Zuid-Amerikaanse ontspanningsmuziek op! Gezellig!

Bij spelling zijn we steeds meer verleden tijd aan het oefenen en of er dan +te(n) of +de(n) achter een vervoeging komt. Nog erg lastig, maar we zijn pas net begonnen dit schooljaar. Elke week zit werkwoordspelling in de weektaak om dit extra te oefenen.

Lars was afgelopen week de Coole Cactus van de week en mocht zo bijvoorbeeld het dictee voorlezen op woensdag. Deze taak werd heel serieus genomen met extra controlerondje lopen door de klas! Op vrijdag werkte groep 7 thuis, dus op zijn complimenten moet de Coole Cactus nog even wachten, maar we zullen zijn week natuurlijk nog wel gaan afsluiten als we weer in de klas zijn! Zo is Lars straks zelfs meer dan een week de Coole Cactus…

De kennismakingsgesprekken gaan vanaf vandaag beginnen en zijn in de school. De kennismakingsgesprekken zijn zonder de kinderen.

Dinsdagavond is de infoavond. Deze vindt digitaal plaats. De Teams-link wordt vandaag op Social Schools gedeeld.

Vandaag zullen de kinderen weer een blad verkeersborden mee naar huis krijgen als leerwerk. Volgende week maandag staat een toets gepland en worden de kinderen overhoord over alle verkeersborden die ze thuis geleerd hebben. Deze toets staat al sinds vorige week in de agenda van de kinderen.

Fijne week en tot morgenavond bij de online informatieavond.

GROEP 8

juf Manon, juf Eva

Deze week starten met we met het eerste thema van 4xWijzer ‘Zuid-Amerika’. De komende weken gaan we met elkaar een spelletjesboek maken en vooral veel leren over Zuid-Amerika. Deze week gaat ook de topografie van Zuid-Amerika mee als leer(huis)werk. Leuke spullen en materialen zijn heel erg welkom!

Afgelopen week heeft u een link ontvangen voor de online informatieavond. We starten morgenavond om 19.00 uur. De avond zal vooral gaan over de toetsen in groep 8, de adviesgesprekken, de aanmelding voor het V.O. en de het afscheid van groep 8. Wilt u alvast nadenken of u eventueel klassenouder zou willen worden dit jaar?

Deze week is Colin het kind van de week. Foto’s van het kind van de week stuur ik via Social Schools.

Een hele fijne week allemaal!