WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


Ma. 24 aug. – Start schoolthema 4xWijzer ‘Mijn lijf’
Di. 25 aug. – Digitale informatieavond via Teams
Week 35, 36, 37 –  Startgesprekken

REGEL VAN DE WEEK


Thema ‘ik en de ander’

WILGENHOEK IN BEELD

Groep 7 is afgelopen week naar de schooltuinen geweest.                                           Wat een mooie oogst!!


WEEK  35 –  24 augustus  2020

DE KOP IS ERAF! – van juf Karin

Wat fijn dat iedereen weer op school is! Een speciaal welkom voor alle nieuwe kinderen en ouders, we hopen dat jullie een fijne tijd op de Wilgenhoek gaan hebben.
De OAC (Ouder Activiteiten Commissie) is al bij elkaar geweest en gaan weer zorgen voor een gezellig activiteiten jaar. Meer informatie over de OAC volgt volgende week bij Het Wilgentakje.

 GEVRAAGD – van het team

– Chipskokers
– Eierdozen

GROEP 1-2, BLAUW

juf Ineke, juf Marjan

De kop is eraf! We zijn al een hele week naar school geweest. Dat was toch wel weer even spannend. En niet alleen voor de kinderen. Ook de juffen waren heel benieuwd hoe de eerste week zou zijn. En wat zijn we trots! Want niet alleen hielpen de kinderen die vorig jaar ook al in groep Blauw zaten ons heel goed, ook de kinderen uit groep Geel en de nieuwe kleuters deden heel erg hun best. We hebben al geoefend met een werkles. Dan zitten we toch al een poosje met een werkje aan tafel. En we hebben een verjaardagskalender gemaakt met onze eigen feestfoto erop!

Met juf Marjan maken we een heel leuk groepswerkje. Maar dat gaan we pas laten zien als het helemaal af is! Verder gingen we ook met elkaar bespreken waar we goed in zijn en waar we elkaar mee kunnen helpen. Sommigen van ons kunnen al heel goed jassen dichtdoen of bekers openmaken, terwijl anderen weer goed kinderen kunnen helpen of troosten. Dit komt allemaal op een mooi plaatje te hangen. Zo leren we elkaar goed om hulp te vragen! We hebben al gym gehad van juf Fanny en juf Jeanette kwam knutselen met groep twee.

Deze week hebben we twee verjaardagen en komt de schoolfotograaf! We zijn nieuwsgierig naar hoe knap deze kinderen op de foto kunnen!

We wensen jullie allemaal een heel fijne week!

GROEP 1-2, GROEN

juf Eva, meester Mitch

De eerste week zit er alweer op. We zijn rustig begonnen om de kinderen die voor het eerst op school kwamen aan alles te laten wennen. Waar ligt alles? Hoe werkt het kiesbord, en allerlei andere nieuwe dingen die in zo’n eerste week op je af komen.

We werken de eerste twee weken aan groepsvorming. We hebben een mooie boom geschilderd, de kroon van de boom is gemaakt van de handafdrukken van alle kinderen. We een boek over Harry Vink gelezen, die woont in een boom met andere vogels, hij besluit op een dag iets goeds voor de hele groep te doen…
Net als de vogels in de boom, hebben wij allemaal veel talenten, dit jaar gaan we op zoek naar onze talenten. We beginnen met het talent ‘Groepsdier’. We bespreken wat dat talent is en wie dat heeft.

Verder beginnen we vandaag met de hulpjes van de week, twee kinderen mogen hulpje zijn en aan het eind van de week zetten we ze in het zonnetje.

GROEP 3

juf Ruth, juf Annemieke

Wat fijn om iedereen weer te zien na de zomervakantie. Hopelijk heeft iedereen een fijne vakantie gehad, volgens de kinderen wel. De kinderen hebben maandag allemaal hun eigen tafel gevonden met op tafel een eigen mapje voor losse werkbladen en tekeningen, een eigen gum, lijmstift en kleurpotloden. De kinderen hebben elk een ik-vlag gemaakt waarop staat wat je lievelingskleur is, je lievelingsdier enz. Daarmee hebben ze zichzelf voorgesteld aan de andere kinderen in de klas. Van alle vlaggetjes hebben we een vlaggenlijn gemaakt. Als groepswerk in thema ‘ik en de ander’ hebben we een pauw gemaakt (die nog niet helemaal af is). Elk kind hoort bij de groep en samen vormen we groep 3. Dus elk handje van elk kind in karton vormen samen de veren van de pauw. Deze weken besteden we veel aandacht aan de groepsvorming. Twee klassen worden samengevoegd tot een groep 3. Kleine spelletjes in tweetallen wisselen we af met een samenwerkingsopdrachtje. Steeds met andere kinderen zodat je iedereen een beetje leert kennen. Elkaars namen oefenen we door bijvoorbeeld de schriften uit te delen. Of te vragen wie er een k in zijn naam heeft. Herhalen en steeds benoemen helpt de kinderen elkaar te leren kennen.

We zijn maandag meteen begonnen met het leren lezen. De eerste letter was de ‘i’ van ik. En woensdag volgde de ‘k’. Zo hebben ze in de eerste week al twee letters geleerd! De i hebben we ook al leren schrijven. Deze week oefenen we met deze twee letters verder en komt de letter ‘m’ van kim erbij en de ‘s’ van sim.

Ook zijn we met rekenen begonnen. Dit begint met wat herhaling van de stof voor de kleuters zoals met meer/minder en meest/minste. En we zijn begonnen met de getallenlijn door daar aantallen aan vast te maken.

De kinderen hebben ook geknutseld deze week, Ze hebben de verjaardagkalender gemaakt om in de klas op te hangen zodat we zien wie de volgende jarige is.

Dinsdag kregen we ook meteen dramales van juf Evelien. Zij komt om de week. Op donderdag hebben de kinderen gym. Dan gaan we met de bus naar de grote gymzaal. Graag de lange haren deze dag vast in een elastiekje. Het was even best een beetje spannend. Maar juf met een mondkapje op brak de spanning direct. Veel grapjes en grolletjes en veel lachen.

Het was een fijne week!

GROEP 4

juf Tamara, juf Someya

Wat heerlijk om weer te beginnen na de vakantie. Het is wel weer even wennen al dat werken en op een stoel zitten, maar wat doet iedereen hard zijn best.

Afgelopen week hebben wij al heel hard gewerkt aan allemaal nieuwe vakken. Zo zijn we begonnen met Estafette (technisch lezen) en hebben we voor het eerst gewerkt op de iPad. Met rekenen zijn wij aan het oefenen met optellen en aftrekken t/m 20 en oriënteren wij ons op de getallenlijn t/m 100. Met spelling zijn wij bezig met lange klanken (aa, oo, uu, ee) en korte klanken (a, i, o, u, e). Deze week hebben we bij taal hard geoefend met het beschrijven van personen. Oefenen jullie thuis ook mee?

Naast het harde werken hebben wij ook allemaal kleine spelletjes gedaan om elkaar weer beter te leren kennen. We hebben gewerkt aan een groepswerk. Dit is helaas nog niet helemaal af, maar als het klaar is, dan zetten we een mooie foto op Social Schools.

Vandaag beginnen ook de startgesprekken en morgenavond hebben we om 20.00 uur de informatieavond. Zoals in de mail van afgelopen vrijdag beschreven, kunt u inloggen via de link om deel te nemen aan de informatieavond. Wij zullen de belangrijkste dingen van groep 4 bespreken en daarna is er ook nog tijd voor eventuele vragen.

IPad-dienst deze week: Liva en Thijn en de helpende handjes deze week zijn Sander en Isaiah.

Fijne week allemaal!

GROEP 5

juf Simone

Wat was het fijn om iedereen weer te zien! Iedereen heeft een fijne vakantie gehad en we hebben er over verteld en geschreven. Bij het verhaal zijn ook heel mooie tekeningen gemaakt. We zijn rustig opgestart, omdat het best weer even wennen is allemaal.

We kregen de eerste dramales van juf Evelien. We hebben samenwerkspelletjes gedaan: we moesten proberen om met de hele klas over een hoog touw te komen zonder het touw aan te raken. Hoe je elkaar helpt om erover heen te komen was nog een hele puzzel. Ook hebben we in de klas veel groepsvormende spelletjes gedaan. Wie is het, is een groot succes, en met de klas tot 20 tellen moeten we nog even verder oefenen. Probeer dit thuis maar eens aan tafel!
Ook hebben we gewerkt aan een groepswerk. Als u naar het startgesprek komt, kunt u dit in de klas zien hangen.

Vandaag beginnen we met het 4x Wijzer thema: ‘Mijn lijf’. Tot aan de herfstvakantie werken we aan drie deelthema’s. Deze week gaan we leren over je skelet, botten, spieren en gewrichten. En waar zit bijvoorbeeld je monnikskapspier?

De meeste kinderen hebben hun multomap mee. De kinderen die deze nog niet op school hebben mogen deze ook meenemen. Dan kunnen we daar de materialen van 4x Wijzer in gaan opruimen.
Deze week gaan we voor het eerst ook echt met de taak werken.

Morgenavond (25 augustus) begint om 20:00 uur de informatieavond. Ik neem u dan mee door groep 5. U kunt inloggen via de link die u vrijdag ontvangen heeft. Fijn dat iedereen ook heeft ingeschreven voor een startgesprek!

Een gezellige week!

GROEP 6

juf Roos, juf Sophia

Fijn om iedereen weer te zien na de zomervakantie. We zijn goed opgestart en hebben een gezellige eerste week achter de rug.

Vandaag start het nieuwe thema van 4xWijzer: ‘Mijn lijf’. Tot de herfstvakantie komen de volgende onderwerpen komen aan bod: ‘bewegen is gezond’, ‘eten en drinken’ en ‘allergie’.

Ook krijgen de kinderen vandaag hun eerste huiswerk mee naar huis. De opdracht staat beschreven in een rood mapje dat vandaag mee naar huis gaat. Dit mapje moet vrijdag weer mee terug, of uiterlijk volgende week maandag. Dus steeds op maandag krijgen zij hun huiswerk mee. De ene week is dit maakwerk, de andere week leerwerk en ook wel eens iets creatiefs.

Dinsdag start de eerste dramales van juf Evelien. Ze komt om de week. De week dat ze er niet is krijgen de kinderen drama van juf Roos.

Morgenavond is de informatieavond van groep 6. U heeft hiervoor een uitnodiging gekregen via Teams.

Vrijdag hebben de kinderen voor het eerst natte gymles! Denkt u aan het meegeven van zwemkleding? Juf Sophia moet vrijdag bij de Planeet een lijst overhandigen met de namen van de kinderen met hun behaalde zwemdiploma’s. Ik neem aan dat de kinderen zelf weten welke diploma’s zij hebben behaald als ik dit navraag bij ze. De kinderen gaan oefenen met waterpolo, het basiszwemmen wordt herhaald, ze doen spelletjes, zwemmen soms ook met kleding en leren wakzwemmen. Het is dus geen diplomazwemmen.

Wat fijn dat iedereen zich heeft ingeschreven voor het startgesprek!
Deze week hebben Lizzy en Nikki klassendienst. Natalia en Teun hebben iPaddienst.

Een hele fijn week gewenst!

GROEP 7

juf Lisan

Het was een fijne eerste week. We zijn goed gestart. Het eerste huiswerk is vandaag al ingeleverd en daar gaan we nu mee aan de slag. De eerste weken controleer ik of het huiswerk goed in de agenda wordt geschreven. De kinderen moeten dus iedere maandag hun agenda mee naar school. Voor het gemak houden we het op een keer per week.

Ik heb deze week al wat informatie gedeeld over wat er allemaal in de klas gebeurt.  Morgenavond is de informatieavond van groep 7. Ik heb daarvoor via Social Schools een uitnodiging (een hele grote link) gestuurd. Om 19.00 uur starten we en kun je via de ontvangen link deelnemen aan het gesprek.

Het huiswerk van deze week staat in de agenda van de kinderen. Als iemand nog geen agenda heeft is het op een papiertje genoteerd mee naar huis gegaan.

Van de week gaan we ook een verkiezing houden voor de leerlingenraad. Om mee te doen moet er een goed idee ingebracht worden. Aan de hand daarvan komt er een stemming. Kinderen die al geweest zijn mogen niet nog eens meedoen.

Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon

We hebben een heerlijke eerste week achter de rug. Deze week stond in het teken van kennismaken. We hebben veel energizers gedaan, verhalen uitgewisseld en een klassengesprek gehad. Daarnaast is er heel hard gewerkt. Wat een toppers!

Vóór de vakantie hebben de kinderen een lijstje meegekregen waarop de spullen staan die de kinderen in groep 8 nodig hebben.

Belangrijk is dat de kinderen een goede rekenmachine, agenda, passer, geodriehoek, huiswerkmapje, multomap en fineliners hebben. Daarnaast mogen de kinderen een aantekeningenschriftje meenemen. Dit is niet verplicht. Voor de gymles (en het harde werken in de klas) is het fijn als de kinderen een deodorantroller of stick mee naar school nemen.

Deze week gaan we het eerste thema van 4xWijzer opstarten. Het thema is ‘Mijn lijf’ en duurt tot de herfstvakantie. Vorige week zijn al begonnen met de Grej of the day.

Dinsdag start de eerste dramales met juf Evelien. Ze komt om de week. De week dat ze er niet is krijgen de kinderen drama van mij.

Morgenavond is de informatieavond van groep 8. U heeft hiervoor een uitnodiging gekregen via Teams. Om 19.00 uur starten we en kunt u via de ontvangen link deelnemen aan het gesprek. Ik vraag u om uw camera en microfoon uit te zetten. Na afloop van de presentatie kunt u vragen stellen via de chat die ik dan meteen beantwoord. Indien u geen uitnodiging heeft ontvangen hoor ik het graag.

Vandaag hebben de kinderen hun eerste huiswerk mee naar huis gekregen. Ik geeft altijd op maandag het huiswerk op en op vrijdag moet het ingeleverd zijn en wordt het leerwerk overhoord. De kinderen maken altijd een hele taak (30 opgaven) voor rekenen en taal. Het leerwerk varieert per week. Deze week krijgen de kinderen woordjes mee van Engels. Vrijdag krijgen ze een S.O.

Fijne week allemaal!