WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


Di. 31 augustus en wo. 1 september – schoolfotograaf
Di. 7 september – informatieavond (online)
Vr. 24 september – studiedag, alle leerlingen vrij

REGEL VAN DE WEEK


Het zijn de Gouden Weken, waarin we aandacht besteden aan alle schoolafspraken.

WILGENHOEK IN BEELD

Pff, na een fijne vakantie, wordt er hard gewerkt!


WEEK  35 –  30 augustus 2021

START SCHOOLJAAR – van meester Mark

Wat een heerlijke start van het schooljaar! Via deze weg ook een hartelijk welkom aan alle nieuwe ouders. Ik hoop dat jullie een fijne tijd gaan hebben bij ons op de Wilgenhoek.

Het team van de Wilgenhoek is blij met onze twee nieuwe collega’s; meester Mark is onze nieuwe directeur en juf Stephanie is dit jaar de juf in groep 7. Welkom op de Wilgenhoek!

INFORMATIEAVOND – van het team

Op 7 september staat de informatieavond gepland. Vanwege de maatregelen rondom corona zal deze (helaas) dit jaar opnieuw online plaats vinden. Tijdens de informatieavond zullen de leerkrachten zich aan u voorstellen en u meer informatie geven over het komende schooljaar.

Om het voor ouders uit de onderbouwgroepen meer haalbaar te maken om de informatieavond bij te wonen is er een wijziging in de tijden:
De groepen 1 t/m 4 van 19.45 tot 20.30 uur.
De groepen 5 t/m 8 van 19.00 tot 19.45 uur.

Van de leerkracht van uw kind zult u via Social Schools een link ontvangen. Door hierop te klikken komt u in de online omgeving terecht waar de informatieavond zal plaatsvinden.

VERTREK JUF LISAN – van meester Mark

Helaas gaat Juf Lisan na vele jaren de Wilgenhoek verlaten. Zij heeft een nieuwe uitdaging gevonden op OBS De Globe en zal daar op 1 oktober starten.

SCHOOLFOTOGRAAF – van juf Pauline

Wie, oh wie kan morgen van 11.00 tot 12.00 en/of van 13.00 tot 15.00 helpen bij de schoolfotograaf?
Graag opgeven via Social Schools of bij juf Pauline, pauline.roos@obsdewilgenhoek.nl

 SCHOOLKOSTEN – van juf Pauline

Voor gezinnen met een laag inkomen biedt de Gemeente Haarlem een tegemoetkoming in de schoolkosten. Hierbij kunt u denken aan gymkleding, gymschoenen, schoolreisje of het betalen van de vrijwillige ouderbijdrage etc. Wilt u hier meer informatie over kunt u terecht op: www.haarlem.nl/schoolkosten .
Ook kunt u voor sport- en cultuuractiviteiten een extra bijdrage aanvragen via juf Pauline.

 GEVRAAGD – van het team

Wie wil er voor juf Marja de grote groente of appelmoespotten van Hak sparen?
Ook zijn we blij met jongens en meisjes onderbroeken en joggingbroeken (voor 4/5/6-jarigen).

 WECYCLE – van het team

In oktober doen wij als school weer mee met het Wecycle project. U kunt dan elektrische apparaten inleveren in de grote doos bij de voordeur. Batterijen kunt u in deze doos niet inleveren, daarvoor hebben wij een aparte bak.

BIJLAGEN

– Schaken
– Typtuin

GROEP 1-2, BLAUW

juf Ineke, juf Eva

De eerste week is om. Wat hebben de kinderen het goed gedaan! De groep is samengesteld uit een groep kinderen die nu in groep twee zitten, kinderen uit groep geel die erbij zijn gekomen en heel nieuwe kinderen. En toch spelen ze meteen heerlijk samen! We hebben veel spelletjes in de kring gedaan die te maken hebben met telrij, kleuren en vormen, maar vooral met elkaar leren kennen. We zijn bezig met groepsvorming en de regels.
Komende week zal in het teken staan van het groepswerk dat dan ook groot aan de muur komt te hangen. Dit laten we uiteraard aan jullie zien als het af is. Helaas is de gymjuf ziek dus de gymles van groep 1 is vandaag niet doorgegaan. We beginnen met dramalessen, en dinsdag en woensdag komt de schoolfotograaf. Dinsdag zijn we begin van de dag aan de beurt voor onze individuele foto’s.

Jullie hebben bericht gekregen over de startgesprekken. Schrijven jullie je allemaal in? Ook komt de informatieavond eraan. Deze zal digitaal plaatsvinden op 7 september. Verzamel vast je vragen en opmerkingen!

Denk s.v.p. nog even aan de gymtas met gymschoenen, passen de gymschoenen nog na de zomer?
Ook zijn er kinderen met veterschoenen. Dit is op de dagen met gym best lastig. Zouden jullie op die dagen in ieder geval schoenen met klittenband aan willen doen? Ook zijn er nog een aantal rapporten die terug mogen.

Fijne week!

GROEP 1-2, GROEN

meester Mitch, juf Eva

De eerste week zit er alweer op en wat is deze omgevlogen! We hebben kennis gemaakt met school en de klas maar vooral met elkaar. Om dit te bevorderen doen we veel leuke spelletjes en activiteiten om elkaar steeds een beetje beter te leren kennen. Hierbij maken we veel koppeltjes en proberen we iedereen contact met elkaar te laten leggen.
Dinsdag waren we meteen al aan de beurt met drama. We mochten hier verschillende dieren uitbeelden en hebben voor het eerst de stopdans gedaan. Dit vonden de kinderen heel erg leuk!
Op de foto’s hebben jullie kunnen zien dat we al veel aan tafel hebben gewerkt. Hier proberen we dagelijks veel diversiteit te brengen door middel van: taal, rekenen, constructie, kleur & vorm en natuurlijk motoriek. Hierover op de informatieavond meer toelichting.

Deze informatieavond zal dit jaar wederom online plaatsvinden. Hierboven ziet u hoe laat u bent uitgenodigd. U ontvangt van mij een uitnodiging voor Teams in de loop van de week.
Een aantal belangrijke zaken nog in het kort.
– Zou u het groene tasje voorzien van naam met gymschoenen erin mee naar school willen meegeven (en passen na de zomer de gymschoenen nog)?
– Zou u in de schooltas een extra setje schone kleding willen meegeven voor eventuele ongelukjes?
– Morgen en overmorgen is de schoolfotograaf op school. Doet u allen de mooiste pakjes aan en lekker de haren in de krul? 🙂

Iedereen heeft zich ingeschreven voor onze kennismakingsgesprekken. Ik heb hier erg veel zin in. We gaan er weer een gezellige leerzame ontdekkingsweek van maken!

Fijne week!

GROEP 3

juf Ruth, juf Sophia

Wat fijn om iedereen weer te zien na de vakantie!

Op maandag heeft iedereen zijn eigen tafel gevonden met zijn eigen laadje. Iedereen heeft een mooi setje kleurpotloden gekregen die ze hun hele schoolcarrière bij zich mogen houden. Ook heeft iedereen een mapje gekregen op losse werkjes in op te kunnen bergen.

Voor de zomer heeft iedereen een bijtje geknutseld, die hangen nu met de foto’s van de kinderen erop in het lokaal. Want iedereen hoort erbij. We spelen regelmatig spelletjes om elkaar beter te leren kennen, zoals een bal gooien naar iemand van wie je de naam noemt, dirigentje, waarbij je iemands bewegingen moet volgen, of een klap zo snel mogelijk doorgeven in de kring wat alleen maar lukt als je het samen doet.

Maandag zijn we begonnen met het lezen van de letter ‘i’, van ik. Bij deze letter hoort de eerst plaat van de letterboom, deze hebben de kinderen meegekregen naar huis. Na elke kern krijgen ze een nieuw stukje van de letterboom. Als je na kern 6 alle platen op de goede volgorde hebt opgehangen (op de deur bijvoorbeeld) dan heb je de letterboom. Woensdag leerden we ook de ‘k’. We hebben dus al twee letters leren lezen en kunnen zelfs het woord ‘ik’ lezen! We leren deze week nog de ‘m’ en ‘s’.

We zijn ook al begonnen met rekenen. We beginnen met een stukje herhaling zoals: welke hoort er niet bij en tellen tot 20, en we zijn begonnen met de getallenlijn.

Op donderdag zijn we voor het eerst naar de gym gegaan met de grote bus. Iedereen kreeg zijn gordel zelf vast, dus we konden al snel vertrekken. Bij de gym hebben we een samenwerkingsspel gedaan waarbij de kinderen langs elkaar over een smalle bank moesten lopen. Dat was lastig, maar ging na een paar keer al een stuk beter!

Deze week komt de schoolfotograaf, op dinsdag voor de individuele foto en op woensdag de groepsfoto.
En in Social Schools kunnen jullie je inschrijven voor de startgesprekken.

Fijne week!

GROEP 4

juf Tamara, juf Sophia

We hebben een hele goede eerste week gehad samen!

Aankomende week staan er wat leuke dingen op de planning. Dinsdag komt de schoolfotograaf voor de portretfoto’s en woensdag gaat groep 4 op de groepsfoto.

Dinsdag start de groep ook met hun eerste dramales van dit schooljaar.

Begin deze week wordt de inschrijving voor de startgesprekken via Social Schools geopend. We kunnen dan met elkaar kennismaken. Op 7 september vindt de informatieavond plaats. Dit gebeurt online. Hopelijk kunnen velen van jullie erbij zijn.

Deze week starten we met de coole kikker van de week. Eén kind wordt dan extra in het zonnetje gezet. Hij of zij mag elke dag een leuke activiteit doen en aan het einde van de week krijgt diegene complimenten van de klas.

Fijne week allemaal!

GROEP 5

meester Rick, juf Simone

De eerste week zit erop! We hebben deze week veel groepsvormingsactiviteiten gedaan om weer even aan elkaar te wennen na de zomervakantie.

Aankomende week komt de schoolfotograaf op school. Op dinsdag (31 augustus) worden de individuele foto’s gemaakt en op woensdag (1 september) wordt de groepsfoto gemaakt.

In Social Schools kunnen jullie je ook inschrijven voor de eerste startgesprekken. We hopen jullie ook allemaal te zien op de online informatieavond! Hiervoor krijgen jullie binnenkort nog een link.

Vanaf deze week starten we ook met de toffe peer van de week. Eén kind is de hele week de toffe peer en staat centraal in de klas. Hij of zij mag elke dag iets extra’s doen en op vrijdag geven we de toffe peer complimenten.

Willen jullie voor 4xWijzer lege schoenendozen meegeven naar school?

Een fijne week!

GROEP 6

juf Lisan

Wat een leuke eerste week hebben we gehad, ondanks het bericht van mijn vertrek.

We zijn begonnen met werken, maar hebben ook veel aandacht besteed aan diverse spelletjes om elkaar beter te leren kennen.

Vanaf deze week starten we met het snoepje van de week. Eén kind is de hele week het snoepje van de week en staat centraal in de klas. Het kind van de week is deze week Jelle. Jelle mag foto’s van huis meenemen, een knuffel als hij dat leuk vindt en aan het einde van de week eindigen we met een complimentenrondje.

Dinsdag en woensdag is de schoolfotograaf op school.

Het huiswerk dat de klas vandaag mee naar huis heeft gekregen is topografie: het herhalen van de provincies en hoofdsteden van Nederland. Het oefenen van de tafels is voor sommige kinderen ook handig.
De kinderen krijgen elke week 1x maakwerk of leerwerk mee naar huis.

Willen jullie voor 4xWijzer een lege schoenendoos mee naar school geven?

Binnenkort ontvangen jullie van mij het linkje voor de online informatieavond van groep 6. Dit is op 7 september om 19.00 tot 19.45 uur. De startgesprekken stellen we in groep 6 nog uit tot de nieuwe leerkracht er is. Mochten er dingen spelen die voor mij van belang zijn dan hoor ik dat natuurlijk wel graag, dit kan via Social Schools of via mijn mailadres lisan.van.kessel@obsdewilgenhoek.nl

Fijne week allemaal!

GROEP 7

juf Stephanie, juf Sophia

Wat een fijne eerste week hebben we gehad!

We hebben veel spelletjes gedaan om elkaar beter te leren kennen en om met elkaar plezier te hebben! We hebben de omgekeerde stoelendans gedaan en dus geprobeerd met de hele klas op zo min mogelijk stoelen te staan. We kwamen met 22 kinderen tot 6 stoelen!

Ook is er hard gewerkt aan o.a. studievaardigheden op school en ook thuis!

Elke maandag krijgen de kinderen huiswerk mee en schrijven dit gelijk in de agenda. Uiterlijk op vrijdag moet het huiswerk terug zijn op school en bespreken we samen de moeilijke opgaven.

Deze week gaan de kinderen als schrijfopdracht een brief naar zichzelf sturen, die ze in juni 2022 terugkrijgen om te lezen of alle goede voornemens voor dit schooljaar zijn gelukt!

Ik heb veel zin in dit schooljaar en aan de kinderen te horen, zij ook!

Een fijne week!

GROEP 8

juf Manon, juf Eva

Wat hebben we een fijne eerste week achter de rug! Het is altijd even wennen om na een lange vakantie in een nieuwe groep te starten, maar de kinderen hebben hun draai aardig gevonden. Wat een leuke en gezellige kinderen zitten er in groep 8. Ik heb zin in het nieuwe schooljaar!

Deze week stond in het teken van kennismaken en elkaar beter leren kennen. We hebben elke dag het geluksspel gedaan in de kring. Wetenschappelijk is aangetoond dat wij 40% invloed hebben op ons geluk. In dit Geluksspel maken kinderen spelenderwijs kennis met de factoren die hierop van invloed zijn. Het spel is gebaseerd op de 7 lessen in geluk van Gelukskoffer; Wat is Geluk, Positief denken, Dankbaarheid, Talenten, Zelfvertrouwen, Toekomstdromen en Geluk doorgeven.

Vanaf deze week starten we met het kind van de week. Het kind van de week staat de hele week centraal in de klas en op vrijdag eindigen we met een complimentenronde. Het kind van de week is deze week Mia.

Juf Esther loopt het hele jaar stage bij ons in de klas op de maandag. Ze zal op deze dag regelmatig de lessen verzorgen. Op dinsdagmiddag staat elke week juf Eva voor de klas. Juf Eva zal op deze middag drama/muziek gaan geven en daarnaast 4xWijzer.

Vanaf deze week krijgen de kinderen huiswerk mee. Elke week is dat 2x maak- en 1x leerwerk. Het maakwerk bestaat uit oefentaken voor taal en rekenen en het leerwerk wisselt. Deze week krijgen de kinderen woordjes mee voor Engels. Op vrijdag moet het huiswerk worden ingeleverd. Er is geen huiswerk in het weekend.

Binnenkort ontvangt u van mij het linkje voor de online informatieavond van groep 8. Daarnaast krijgt u op korte termijn een uitnodiging om in te schrijven voor het startgesprek. Deze gesprekken vinden plaats op school en zijn zonder de kinderen.

Een hele fijne week allemaal!