WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA

17-28 januari toets weken

 

REGEL VAN DE WEEK

Wij laten merken hoe rustig wij kunnen (samen) werken.


WEEK  3 – 17 januari 2022

Meten = weten

Voor de groepen 2 t/m 8 staan de komende weken in het teken van testen. Hierin meten we hoe de didactische ontwikkeling verloopt bij onze leerlingen.
Voor de groepen 3 t/m 6 is het de eerste keer dat we de afnamen doen met IEP. Binnen enkele weken zullen de ouders van deze groepen informatie ontvangen over hoe de afname is verlopen, we de data verwerken en over het oudergesprek.

De maand februari zullen we gebruiken om de data te analyseren en zal dit in de groepsbesprekingen worden besproken. Van 28 februari tot 13 maart staan de oudergesprekken gepland. De uitnodiging ontvangt via de leerkracht.

Corona en quarantaine
Met een constant veranderend virus veranderen de regels ook voortdurend. Vanaf 14 januari gelden er nieuwe quarantaineregels. Heeft u twijfels over of u wel of niet in quarantaine moet; de rijksoverheid heeft hier een handige tool voor: Quarantaine Check COVID-19 | Rijksoverheid.nl

Ouder Activiteiten Commissie ( OAC)
Berichtje van de penningmeester….helaas hebben bijna de helft van de ouders de ouderbijdrage nog niet betaald.

Wij gebruiken deze bijdrage voor o.a. Sint, Kerst, het voorjaarsontbijt en we betalen er ook boeken van voor de schoolbibliotheek, doen een bijdrage aan de groenvoorziening rond de school en betalen mee aan het afscheidsboek van groep 8.

Wilt u svp controleren of u al betaald heeft? De bijdrage is € 28,00 per schooljaar.

Svp overmaken naar NL 97 RABO 0343 5698 84 tnv OAC Wilgenhoek. Graag de naam van uw kind(eren) en de groep vermelden.

Hartelijk dank

Ziek- en afmelden

Ziek- en afmeldingen kunt u eenvoudig zelf doen in de app van Social Schools. De leerkracht van uw kind ontvangt een melding.

Van het CJG

Dit nieuwe jaar starten wij met een frisse nieuwe website! Neem eens een kijkje op www.samenopgroeien.nu. Daar kunnen ouders zichzelf of hun kind inschrijven. Het is dé plek voor kinderen, jongeren én hun ouders om trainingen en webinars te vinden op het gebied van ouderschap, opvoeden en opgroeien. In deze nieuwsbrief lees je meer over de trainingen die deze maand al van start gaan. Deze nieuwsbrief mag uiteraard onder ouders, kinderen en jongeren worden verspreid of gedeeld. Alvast bedankt!

Wist je dat het CJG ook een Experteam Het jonge Kind heeft waarin het CJG en JGZ samenwerken? Dit kan als er zorgen zijn over een kind tussen de 0 en 7 jaar, problemen zijn op meerdere ontwikkelingsgebieden en/of er problemen zijn op meerdere ontwikkelingsgebieden. Samen onderzoeken we met ouders en eventueel andere betrokken wat er aan de hand kan zijn en wat er aan diagnostiek, begeleiding en/of behandeling nodig is voor dit kind en dit gezin. Wanneer de expertise van een andere specialist nodig is, zoals een logopedist, een fysiotherapeut of kinderarts, wordt deze hulp erbij gehaald. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met het Informatie & Adviesteam van het CJG via 088 – 995 8355 of overleg met de CJG-coach die verbonden is aan deze school.

Met vriendelijke groet,

Kirsten Westervaarder | Regionaal coördinator preventief groepsaanbod

Betreft Typecursus 

Betreft: Kortingsperiode verlengd! Schrijf snel in en ontvang 25 euro korting.

 Beste ouder(s)/verzorger(s),

 Het zijn gekke tijden. Maar ondanks alle Corona maatregelen die nu gelden, blijven wij positief en kijken uit naar de start van onze voorjaarsronde in maart 2022. Bij voldoende aanmeldingen gaan wij bij OBS De Wilgenhoek van start.

Voor wie?

Alle leerlingen uit de groepen 6 t/m 8.

Ook voor kinderen met dyslexie.

Wanneer is de typecursus?

Startdatum: woensdag 9 maart 2022

Lestijd: 12:45 tot 13:45 uur

Leslocatie: OBS De Wilgenhoek, Wilgenstraat 81 2023 NN HAARLEM

Schrijf nu in en maak nog gebruik van de vroegboekkorting!
Inschrijven t/m vrijdag 31 januari:                    € 160

Inschrijven vanaf zaterdag 1 februari:             € 185

LET OP: er is slechts plaats voor 18 kinderen, dus VOL=VOL


Typetuin en de Corona maatregelen
Wij blijven positief naar de toekomst en kijken vol vertrouwen uit naar de startperiode in maart.
Bij inschrijving bieden wij de volgende zekerheden:
1. De inschrijving kun je kosteloos annuleren tot 21 februari 2022.

2. Wij hebben een protocol opgesteld hoe wij omgaan met betrekking tot de bestrijding van Corona. Denk aan schoonmaken lesmateriaal, 1,5 meter afstand, dragen van een mondkapje, etc.

Waarom blind leren typen?

Kinderen die blind kunnen typen behalen bewezen betere resultaten op school. Ze typen sneller en foutloos en kunnen zich hierdoor beter concentreren. Het beste en snelste resultaat wordt gehaald, wanneer jouw kind onder begeleiding leert typen van een type-coach.

Wat heb je thuis nodig?

Een computer/laptop of tablet met los toetsenbord en een internetverbinding.

Tijdens de klassikale lessen wordt er getypt op apparatuur van de Typetuin.

 Aanmelden

Meld jouw zoon/dochter aan via https://www.typetuin.nl/aanmelden/start.

VOL = VOL. Schrijf dus snel in.


Heb je vragen over de cursus of lukt het aanmelden niet?
Neem gerust contact op via info@typetuin.nl of 013-5220579.