WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA

2-7 – Sportochtend

12-7 – Doorschuifmiddag

14-7 – WilgenTalentenTheater

14-7 – Continu-rooster tot 14.00 uur ( lunch van de OAC)

15-7 t.m. 28-8 – Zomervakantie

WEEK  28 – 11 juli 2022

Formatie

Volgend schooljaar is ook Marja werkzaam op de Wilgenhoek als kindercoach. Naast de individuele begeleiding van leerlingen, zal Marja vanaf volgend jaar ook groepstrainingen Groepsgeluk gaan verzorgen aan alle groepen.

Met Tamara en Annemiek gaat het naar omstandigheden goed. Ze doorlopen beiden hun eigen re-integratietraject. Tamara is de laatste drie weken weer begonnen met het opbouwen in uren. Voor volgend schooljaar zal dit verder worden uitgebreid en zal zij ook meer lesgevende taken gaan oppakken.

Bedankt!
Namens alle medewerkers van de Wilgenhoek wil ik u bedanken voor de prettige samenwerking van het afgelopen jaar. Vanaf 24 augustus gaan we verder met de voorbereidingen en vanaf 29 augustus openen we de deuren weer. Voor nu alvast een prettige vakantie!

Tegemoetkoming Schoolkosten

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent dat ouders/ verzorgers weer aanlopen tegen extra aankopen voor hun schoolgaande kind(eren). Denk dan aan de aanschaf van een schooltas, materiaalkosten voor handvaardigheid of de ouderbijdrage. Voor ouders die moeten rondkomen van een minimuminkomen kunnen deze extra kosten net te veel zijn. De gemeente kan helpen om de extra kosten (gedeeltelijk) te vergoeden. Vanaf 1 juli kan de Tegemoetkoming schoolkosten voor het schooljaar 2022 -2023 worden aangevraagd. Kijk voor meer informatie op www.leergeldhaarlemzandvoort.nl

Afscheid groep 8

Afgelopen vrijdag was het zo ver: de afscheidsavond van groep 8. Na maanden oefenen voor hun eindmusical mochten ze hem vrijdag in het Circustheater Hakim eerst opvoeren voor de groepen 6&7 en hun opa’s en oma’s.

We begonnen de afscheidsavond met een heerlijk buffet en dan was het om 7 uur zo ver. Optreden voor hun ouders en andere familie. Het was fantastisch om te zien hoe de leerlingen tijdens het optreden boven zichzelf zijn uitgestegen. Na de musical volgde het officiële gedeelte. Iedere leerling kreeg een persoonlijk woord van een leerkracht die hij/zij de afgelopen 8 jaar heeft lesgegeven. De leerlingen hebben een prachtig klassenboek gekregen, een vaardigheidscertificaat en een getuigschrift van de basisschool.

En dan was het vandaag om 12 uur toch echt zo ver. Met een lange erehaag heeft de hele school groep 8 uitgezwaaid!

 

Logo en Website
Met trots presenteren we u via deze weg het nieuwe logo van de Wilgenhoek. Hierin hebben we gekozen voor een logo waarin een boom zit. De boom komt terug in de naam van de school, maar staat ook symbool voor groei. Hierin hebben we gekozen voor een lettertype met een wat serieuzer karakter in de stijl waarop de leerlingen op school deze ook aangeboden krijgen.

Ook wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een nieuwe website, compleet in nieuwe huisstijl.
De komende periode zult u het nieuwe logo op steeds meer plekken gaan terugzien.

Continurooster

Komende donderdag hebben we een continurooster. Dat betekent dat de school om 14.00 uur uit is. De leerlingen krijgen op deze dag een lekkere hotdog van school. Denkt u dat uw kind hier als lunch niet genoeg aan heeft, dan graag nog even een boterham mee. Na deze dag luiden we de vakantie in, want vrijdag zijn de leerlingen vrij.

HERO Kindcentra

HERO verzorgt de tussenschoolse opvang (TSO) op de Wilgenhoek. Om de communicatie zo goed en soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we afgesproken dat HERO gebruik kan maken van het Wilgentakje, zodat alle informatie goed gebundeld is.

U vindt de nieuwsbrief van de TSO in de bijlage.