WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


Di. 6 juli – doorschuifmiddag (kinderen maken kennis met hun nieuwe leerkracht(en))
Do. 8 juli – continurooster tot 14.00 uur (lunch verzorgd door de OAC) met… een verrassing van juf Karin
Vr. 9 juli – alle kinderen vrij

10 juli t/m 22 augustus – zomervakantie

 

REGEL VAN DE WEEK


Iedere klas die daar behoefte aan heeft kiest een eigen regel voor deze laatste week.

WILGENHOEK IN BEELD


WEEK  27 –  5 juli 2021

LAATSTE SCHOOLWEEK – van juf Karin

De tijd is omgevlogen! Vandaag heeft groep 8 zijn laatste schooldag gehad en donderdag nemen juf Robin en ik afscheid van De Wilgenhoek. Helaas heb ik de school vanaf eind februari 2020 maar twee weken in ‘vol ornaat’ mogen ervaren, waarna we een periode van lockdown, geen ouders in de school en geen uitjes en feesten in gingen. Hopelijk mag er na de zomervakantie een stuk meer en kunt u komend schooljaar wel weer uw kind de klas in brengen en ’s ochtends even zien wat voor moois ze gemaakt hebben.

Ik wil u bedanken voor uw begrip, uw inzet tijdens het thuisonderwijs en het vertrouwen dat u het hele team heeft gegeven in de afgelopen tijd.

Ondanks de sobere tijd heb ik De Wilgenhoek ervaren zoals het wordt beschreven: een fijne buurtschool waar kinderen gezien worden.

Ik wens iedereen hele fijne zomer!

Hartelijke groet,
Karin

UITSLAG TEVREDENHEIDSONDERZOEK – van de directie

In mei is u gevraagd het tevredenheidsonderzoek in te vullen, 25% van de ouders heeft dit gedaan, dank daarvoor!

De school scoort een 7,7 als het gaat om de tevredenheid onder de ouders, waarbij de kleinschaligheid, betrokkenheid van het team, het feit dat de school vernieuwend is en de corona-aanpak als positieve punten benoemd zijn.

Het pedagogisch klimaat, de aanpak van gedragsproblematiek en het betrekken van ouders behoeft meer aandacht volgens de ouders die het hebben ingevuld. Iets waar we zeker wat mee kunnen!

De leerlingen geven de school een 8,6. Zij konden geen opmerkingen plaatsen.

Het personeel scoort de school op een 7,5 waarbij ook de kleinschaligheid, betrokkenheid en enthousiasme binnen het team en het feit dat de school vernieuwend is werd geprezen. De begeleiding van nieuwe leerkrachten en aanpakken van gedragsproblematiek behoeft volgens de teamleden die het hebben ingevuld aandacht.

INZET NPO-GELDEN (NATIONAAL PROGRAMMA ONDERWIJS) – van de directie

Er is in het tevredenheidsonderzoek ook gevraagd naar de inzet van de NPO-gelden. Deze gelden zijn vrijgemaakt om het onderwijs een boost te geven nadat de scholen twee keer moesten overgaan op thuisonderwijs.

Ouders gaven aan dat zij het geld graag besteed zien in de inzet van onderwijsassistentie in de klas en het werken met kleine groepjes of individuele begeleiding buiten de groep.

Leerkrachten gaven aan vooral in te willen zetten op begeleiding van kleine groepjes en de uren van de kindercoach uitbreiden.

Na overleg en toestemming van de MR is er besloten in te zetten op ondersteuning voor kleine groepjes en indien noodzakelijk individueel. Ook zijn de uren van de kindercoach (Marja) uitgebreid. Zij zal zich niet alleen richten op de individuele coaching, maar ook de groepen in gaan om samen met de leerkracht aan het pedagogisch klimaat te werken.

Dit betekent dat we komend schooljaar ruim zes dagen per week (Someya en Annemieke, beide drie dagen) beschikbaar hebben voor ondersteuning op het cognitieve vlak en drie dagen (Marja) op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling. Volgens ons een mooi pakket waar de school, en vooral de kinderen, baat bij hebben!

GEVRAAGD – van het team

HULP BIJ OPBOUWEN
Wie wil a.s. donderdag om 8.15 uur een half uurtje willen helpen opbouwen?
Graag opgeven bij juf Pauline.

SPAREN
Bewaart u in de vakantie voor ons:
– chipskokers
– squash- en/of golfballetjes
– (schone) onderbroekjes en joggingbroeken?

GROEP 1, GEEL

juf Eva, juf Marjolein

A.s. woensdag zullen wij eind van de ochtend trakteren en een klein feestje bouwen om het einde van het schooljaar gezellig samen af te sluiten. De kinderen mogen verkleed naar school.

Juf Marjolein gaat ons helaas verlaten en een nieuw avontuur aan in Amsterdam. We zijn dankbaar voor haar inzet in groep geel en wensen haar het allerbeste.

Juf Channa was dit weekend jarig en heeft vandaag zelfgebakken koekjes meegenomen, heerlijk. Morgen is zij voor het laatst. Volgend jaar gaat zij voor haar opleiding stage lopen op een kinderdagverblijf. Succes Juf Channa en bedankt voor je hulp!

Iedereen een hele fijne week en een fijne vakantie!

GROEP 1-2, BLAUW

juf Ineke, meester Rick

Vorige week was een gekke, maar gezellige week. Want we hadden sportdag, we gingen oefenen in groep drie en we kregen opeens een extra gymles voor groep twee in de grote sportzaal. Maar ook keken we een stukje van de musical, mochten we film kijken en zijn we in de klas lekker aan het schoonmaken geslagen. Dat vinden de kinderen op school dus heel leuk om te doen! De voorstelling is ook afgemaakt en in de weekupdate van vrijdag gezet. Hebben jullie hem al gezien? De kinderen deden echt heel erg hun best. We hebben het ook al in de klas gekeken. Ook zijn bijna alle werkjes mee naar huis en onze ijsjes die we hebben geknutseld worden in onze plakboeken geplakt.

Deze week staat in het teken van het einde van het schooljaar. We ruimen nog op, maken dingen schoon, kijken nog de musical af en spelen tussendoor uiteraard nog even heerlijk met elkaar. Dinsdagmiddag hebben we de doorschuifmiddag en gaan we allemaal op visite in onze nieuwe klas. Woensdag is de laatste dag van meester Rick en donderdag hebben we continurooster tot 14:00 uur Met een leuke verrassing op het achterplein en nog lekker met elkaar spelen maken we er ook dan een fijne laatste dag van!

GROEP 1-2, GROEN

meester Mitch

Dit is dan alweer het laatste stukje van mij voor dit schooljaar. Een gek jaar vol veranderingen en uitdagingen voor u, ons en de kinderen. Een jaar dat omgevlogen is en waar veel geleerd is. Door COVID-19 waren de contactmomenten helaas schaars dit jaar. Gelukkig konden we tijdens het wandelen weer even echt verbinden.

We zijn druk bezig geweest met alles schoonmaken en alle kinderen en ouders helpen mee. Bedankt! Samen met de kinderen hebben we een muziekvoorstelling gemaakt. Het lukt helaas niet meer om deze gemonteerd te krijgen voor de laatste schooldag, dus deze komt via Social Schools in de vakantie naar u toe.

Deze laatste week staat in het teken van lachen, plezier en (helaas ook) afscheid nemen. Morgenmiddag is de doorschuifmiddag en zullen de kinderen van groep 2 op visite gaan in groep 3. Ook zullen de kinderen van groep geel plus de nieuwe jongsten op school in onze klas komen.

Woensdag mogen de kinderen gezelschapsspelletjes meenemen. We gaan spelletjes spelen en de eindfilm van groep 8 kijken in onze eigen bioscoop.

Donderdag gaan we gezellig naar de speeltuin dankzij onze klassenouders. Wat geweldig dat er zoveel ouders bij kunnen zijn. Rond kwart voor 12 zullen wij weer richting school gaan voor een verrassing van juf Karin en juf Robin. De school is om 14:00 uit en dan gaan we lekker vakantie vieren.

Ook namens juf Debby wil ik jullie graag enorm bedanken voor het vertrouwen en de fijne tijd samen dit schooljaar. Voor de ouders die groep groen gaan verlaten: hopelijk kruisen onze wegen nog eens. Voor de ouders die blijven, jullie zie ik gelukkig na de vakantie weer!
Fijne zomervakantie!

GROEP 3

juf Ruth, juf Annemieke

Het laatste weekje en dan is het lekker zomervakantie.

We hebben vorige week van Veilig Leren Lezen kern 11 afgesloten en deze week gaan we vooral lekker bezig zijn met samen lezen.
Ook het schrijfschrift is uit en dit krijgen de kinderen deze week mee naar huis.

Met onze wereldreis gaan we deze week feestelijk afsluiten in Rio de Janeiro. Wie het leuk vindt mag woensdag verkleed op school komen, dan sluiten we de dag af met een carnavalsfeestje.

Dinsdagmiddag hebben we de doorschuifmiddag en mogen de kinderen in de klas van volgend jaar kijken.

Donderdag is de laatste schooldag en wordt er feestelijk afgesloten met een lunch van school.

Wij wensen iedereen een hele fijne zomervakantie.

GROEP 4

meester Rick, juf Floranne

We gaan alweer de laatste week in. Wat was het een gek schooljaar. Thuiswerken en een juffen/meester wissel en toch hebben de kinderen het super goed gedaan. Wij zijn ook erg trots op de klas!

De laatste week gaan we veel spullen mee naar huis nemen en de klas opruimen. Op dinsdag gaan we in de middag wennen in groep 5. Donderdag hebben we een continurooster tot 14.00 uur. Geef donderdag s.v.p. ook een extra tas mee aan de kinderen want dan krijgen ze veel mee naar huis!

We wensen jullie alvast een fijne vakantie en tot volgend jaar!

GROEP 5

juf Tamara, meester Remco

We gaan alweer de laatste schoolweek van dit schooljaar in. Deze week gaan we het rustig aan doen, nog drie dagen en dan hebben de kinderen een welverdiende zomervakantie.

De muziekuitvoering was reuze geslaagd, wat hebben de kinderen het knap gedaan! Er is zelfs een liedje voor juf Tamara gespeeld. Dit doet haar natuurlijk ontzettend goed. Fijn om te weten dat de kinderen en de ouders zo met haar meeleven.
Afgelopen vrijdag hebben wij gekeken naar de groep 8 afscheidsfilm. Wat hebben wij genoten! Wij wensen de kinderen van groep 8 veel succes op de middelbare school.

Morgenmiddag is de doorschuifmiddag en dan kan groep 5 vast kennismaken met hun nieuwe juf: juf Lisan. Ze gaan absoluut een gezellige middag hebben!

Willen jullie de kinderen woensdag een plastic tas mee naar school geven? Zo kunnen ze alle werkjes makkelijk mee naar huis nemen op woensdag of donderdag.
Ter herinnering: donderdag is er een continurooster, dus dat betekent dat alle kinderen op school blijven eten. Donderdag is het de laatste dag. De kinderen hebben deze dan nog gewoon gym. We zijn deze dag wel om 14.00 uur uit. Hier heeft u eerder via het Wilgentakje bericht over gehad.

Vast een hele zonnige, relaxte en lange vakantie gewenst allemaal!

GROEP 6

juf Dana, juf Sophia

We gaan alweer de laatste week in, nog een paar dagen en dan is het schooljaar voorbij. Op maandag en dinsdagochtend wordt er nog gewerkt, dinsdagmiddag hebben we de doorschuifmiddag en maakt de klas kennis met juf Stephanie.
Woensdag is de laatste dag dat Chloé nog bij ons in de klas is, dus die dag houden we een groot afscheid. Chloé wil graag een spelletjesochtend organiseren, waarbij iedereen één of meerdere spellen meeneemt vanuit huis. Dan maken we er een gezellige ochtend van.

Willen jullie de kinderen op woensdag ook een grote tas mee laten nemen waarin alle werkjes van de afgelopen weken mee kunnen?

Op donderdag is het echt de laatste dag en nemen we ook afscheid van juf Karin en juf Robin. Ook voor juf Dana zal dit de laatste dag zijn met de klas. We gaan er een leuke dag van maken.

Voor wie wij niet meer zien: een hele fijne zomer gewenst!

GROEP 7

juf Lisan

De laatste week is aangebroken. We hebben nog een aantal vakken die we af moeten maken en we moeten de klas opruimen. Kortom nog een drukke week en dan een welverdiende vakantie. Dinsdagmiddag wordt er gewend bij juf Manon, woensdag moet iedereen een grote tas meenemen en donderdag hebben we continurooster.

Beste ouders, bedankt voor het leuke jaar. Een hele fijne vakantie voor iedereen en blijf gezond!
Groet,
Lisan

GROEP 8

juf Manon

Wat een fantastische afscheidsavond hebben we vrijdagavond gehad. Heerlijk, dat we het buiten konden vieren met elkaar.

De film was een groot succes en ik ben dan ook enorm trots op groep 8. Top gedaan jongens en meiden!
De school heeft een prachtig afscheidscadeau gekregen van groep 8: buitenspeelmateriaal. We zijn hier ontzettend blij mee!

Graag wil ik jullie nogmaals bedanken voor alles wat jullie dit jaar hebben gedaan voor onze school en deze geweldige groep kinderen.

Ik wens jullie een hele fijne vakantie!