WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


Maandag 29 juni – uitzwaaien groep 8
Dinsdag 30 juni – doorschuifmiddag, alle kinderen maken kennis met de nieuwe leerkracht.
Woensdag 1 juli – afscheid van juf Meta en juf Mieke
Donderdag 2 juli – laatste schooldag, continurooster, met lunch aangeboden door de OAC.  Zie ook het stukje hier onder.

Vrijdag 3 juli t/m zondag 16 augustus –  zomervakantie
Maandag 17 augustus – eerste schooldag

 

REGEL VAN DE WEEK


Wees netjes en ruim je rommel op, een nette school is top.

WILGENHOEK IN BEELD

Groep 8 heeft vandaag afscheid genomen van de Wilgenhoek.

Wij wensen jullie veel succes op het vervolg onderwijs.


WEEK  27 –  29 juni  2020

AFSCHEID – van juf Meta en juf Mieke

Beste ouders van de Wilgenhoek,
Dit wordt mijn laatste schoolweek, omdat ik na de zomer met pensioen ga. Ik heb 10 jaar met veel plezier gewerkt op de Wilgenhoek. Eerst een paar jaar in groep 4, een jaar in 7 en de laatste 5 jaar bij de kleuters. Ik heb het contact met ouders en kinderen altijd heel fijn gevonden en miste jullie best wel de laatste tijd, omdat ik geen gezellig praatje meer bij de deur of op het plein kon maken.  Ik blijf natuurlijk contact houden met de school, misschien zelfs wel eens invallen als het zo uitkomt. En ik kom jullie ook vast nog wel eens tegen in de buurt. Het ga jullie allemaal goed!
Liefs, Mieke

Beste ouders,
Ook ik ga na 25 jaar werkzaam geweest te zijn als juf op de Wilgenhoek het pand verlaten. 28 jaar geleden leerde ik de school kennen als ouder en nu mag ik met pensioen. Ik heb er zin in maar met weemoed verlaat ik het pand. Wat heb ik een fijne tijd gehad met ouders en natuurlijk met de kinderen. De kleuters en juf Meta horen bij elkaar. Vele kinderen heb ik zien komen aan de hand van papa en mams en vol vertrouwen de school weer zien verlaten. De vrolijkheid en spontaniteit van de kleuters (maar ook de knuffels van de kids uit de hogere groepen) ga ik ontzettend missen maar ik sla nu een nieuwe weg in. Jullie zullen mij vast nog wel tegenkomen in of rond de school. Veel geluk in de toekomst.
Dikke knuffel van mij, Meta

Woensdag na schooltijd nemen juf Mieke en juf Meta op gepaste afstand afscheid van de ouders, tussen 12.30 en 13.00 uur.

Een verzoek van Meta en Mieke: omdat beide juffen direct op vakantie gaan, zijn bloemen niet zo handig.

DE LAATSTE SCHOOLWEEK- van juf Karin

Na een bijzonder schooljaar zijn we vandaag de laatste schoolweek ingegaan. Het is het benoemen waard dat iedereen die bij school betrokken is geweest: kinderen, ouders, juffen en meesters, al het personeel en de vrijwilligers, keihard hebben gewerkt! Na een periode van thuisonderwijs zijn we blij dat we gezond én op school, het schooljaar mogen afmaken.

Vanaf donderdagmiddag mogen alle kinderen genieten van hun welverdiende vakantie, waarin ze geen schoolwerk hoeven te doen. Op vrijdag gaat al het personeel de school opruimen en ook dan gaan wij genieten van onze vakantie.

Ouders en kinderen bedankt voor dit bijzondere schooljaar, geniet van de zomervakantie en tot 17 augustus!

DE LAATSTE SCHOOLDAG- van juf Pauline en de OAC

Aanstaande donderdag is de laatste schooldag van dit schooljaar. Helaas dit jaar geen WilgenTalentenTheater, omdat we niet met de hele school bij elkaar mogen zijn.

Trakteren mag gelukkig wel!! De Ouder Activiteiten Commissie trakteert alle kinderen op een heerlijke hotdog, als je daar niet genoeg aan hebt neem dan zelf nog een extra boterhammetje mee.
Om 14.00 uur begint dan de vakantie, het einde van een heel raar schooljaar.

Wij wensen iedereen een fijne vakantie. En we hopen iedereen gezond en uitgerust weer terug te zien op maandag 17 augustus.

FOTO’S SOCIAL SCHOOLS – van juf Karin

De foto’s die gedurende dit schooljaar op Social Schools zijn geplaatst worden automatisch verwijderd aan het einde van het schooljaar. Mocht u hiervan foto’s willen bewaren, (wellicht voor een afscheidsboekje in groep 8 bijvoorbeeld), dan is het belangrijk dat u deze vóór de zomervakantie van Social Schools haalt. Hierna zijn ze niet meer terug te vinden.

GROEP 1, GEEL

juf Ineke, juf Pauline

Wat een warme week! Gelukkig konden we drie dagen lang heerlijk met water spelen en daar hebben we erg van genoten. Op donderdagmiddag waren we zo moe van de warmte, dat we met elkaar digitale prentenboeken keken op tv. Ook sloten we het thema af. Al onze werkjes zijn mee naar huis en de huishoek is geen museum meer. Maar wat is er hard gewerkt. Mondriaan, Van Gogh, ze zijn ons niet onbekend. We maakten zelfportretten en mochten kunst maken met knikkers. En alles werd even enthousiast ontvangen! Het was een leuk thema dat goed aansloeg bij deze groep. Hebben de kinderen het kleurenversje thuis al laten horen?

De laatste week, we doen het rustig aan. Dinsdagmiddag mogen we een kijkje nemen in onze nieuwe klas en woensdag staat in het teken van afscheid nemen van juf Mieke en juf Meta. Dan gaan we er ook gezellig op uit! We gaan met alle kleuters gezellig spelen in de speeltuin.
De kinderen hoeven geen tussendoortje mee te nemen!

Donderdag hebben we continurooster en zijn we om twee uur klaar. En dan is het vakantie! We gaan er nog even een weekje van genieten!

GROEP 1-2, GROEN

meester Mitch, juf Mieke

Dit is de allerlaatste schoolweek, daarna genieten we van een echte vakantie, zonder corona-opdrachten! We gaan aanstaande woensdag afscheid nemen van juf Mieke. We gaan met alle kleutergroepen naar de speeltuin, dus graag makkelijke kleding aan, bij zonnig weer zonnebrand op doen. Een tienuurtje krijgen de kinderen van ons. We zijn gewone tijd weer terug.

We hebben vorige week met elkaar de kunstenaars die de kinderen kenden opgenoemd, dat waren Vincent van Gogh, Rembrandt, Mondriaan, Kandinsky (al is die naam bijna niet uit te spreken voor de kleuters) en de Mona Lisa! Uitgelegd dat ze het niet zelf heeft geschilderd, maar Leonardo da Vinci (ook al niet uit te spreken).

Deze week gaat ‘Goed Gedaan’ over het herkennen van je eigen emoties: boos, blij, bang en verdrietig.

Fijne vakantie allemaal!

GROEP 1-2, BLAUW

juf Eva, juf Meta

In de laatste week van het thema hebben we op woensdag en dinsdag nog twee kunstwerken besproken: De (plassende) Stier van Paulus Potter en De Denker van Auguste Rodin. We hebben geleerd dat in het schilderij Teun van het klassieke leesplankje te zien is. Het was een leuk thema en we hebben weer veel geleerd en gewerkt.

De laatste week staat in het teken van afsluiten en afscheid. Helaas nemen we afscheid van Amelie en Mats, zij gaan allebei verhuizen. We hopen dat jullie later een fijne herinnering aan de Wilgenhoek hebben, wij zullen jullie missen en wensen jullie veel geluk op jullie nieuwe school.

Woensdag is de laatste dag voor juf Meta en juf Mieke, het is heel gek om afscheid te nemen van zulke vertrouwde gezichten van de Wilgenhoek. We gaan woensdag op gepaste manier afscheid vieren. Dinsdag en donderdag hebben juf Meta en juf Eva geruild van dag omdat je als je op woensdag je afscheidsfeest hebt gehad, natuurlijk niet de volgende dag weer gewoon gaat werken 😉 .

Volgend jaar ga ik (juf Eva) naar groep groen. Gelukkig is groep groen naast groep blauw en hoef ik dan ook geen echt afscheid te nemen van kinderen, bovendien komt juf Ineke dan in groep blauw en dat is ook al een vertrouwd gezicht.

Van juf Meta
…en daar is hij dan het allerlaatste Wilgentakje voor mij. Het thema is afgerond, de meeste spullen zijn al naar huis. We hebben vooral heel veel gespeeld en genoten van het mooie weer. Wat was het warm en wat waren we moe. Gelukkig was er vrijdag het waterballet om lekker af te koelen. Juf Julia heeft vrijdag haar afscheid genomen en was erg blij met haar cadeaus. Donderdag is ze er nog wel een dagje. Hier volgt haar berichtje voor jullie:

Hoi lieve ouders van groep blauw,
Ik heb een superleuk afscheidscadeau gekregen van de kinderen, maar ook van jullie!! Ik ben er erg blij mee 🙂 . Dank jullie wel!
Groetjes van (bijna) juf Julia

Woensdag is dan de laatste schooldag van juf Mieke en van mij. We gaan lekker naar de speeltuin. Een tienuurtje hoeft niet mee. We zijn gewone tijd weer terug op school.

Dit was het dan. Juf Eva gaat na de vakantie naar groep groen en juf Meta met pensioen (dit rijmt ook nog). Bedankt voor de goede samenwerking in dit gekke maar ook fijne jaar. Geniet van een mooie zonnige zomervakantie. Tot ziens!

Juf Eva en juf Meta

GROEP 3

juf Marjan, juf Annemieke

De laatste schoolweek van dit schooljaar is aangebroken. Wat een bijzonder jaar is het geweest, maar wat hebben we het ondanks een periode thuisonderwijs fijn gehad met elkaar. We hebben veel geleerd, veel gelachen en gelukkig ook nog veel gespeeld. Nog een paar dagen school en dan lekker genieten van een fijne zomervakantie!

We zijn afgelopen week begonnen aan de laatste kern van Veilig Leren Lezen. Dit gaat over het museum, wat mooi past bij het thema van 4xWijzer, ‘Kunst’. De kinderen hebben naar aanleiding van het kernverhaal zelf een kunst-speeltoestel ontworpen.

Vandaag hebben we groep 8 uitgezwaaid. Morgenmiddag hebben we de doorschuifmiddag waarbij we onze nieuwe leerkracht voor volgend jaar zullen zien. Leuk en ook best een beetje spannend!

Willen alle kinderen donderdag een tas meenemen waar werkjes, schriften en andere spulletjes in meekunnen? Als je het leuk vindt mag je donderdag een klein spelletje meenemen van thuis om samen met kinderen te spelen in de klas.

Deze week is juf Ruth er op maandag en woensdag, Juf Marjan is er op dinsdag en donderdag.

Iedereen alvast een fijne vakantie!

GROEP 4

juf Simone

En dan zijn de laatste paar dagen aangebroken in groep 4 en gaan we zo de zomervakantie in. Dat voelt gek na zo’n lange thuiswerkperiode, maar even helemaal loskomen van school is goed. Wat een gek jaar is het geweest. Ik had pas 12 weken gewerkt toen de school dicht ging en we het vanuit huis verder moesten doen. Bedankt voor de fijne samenwerking!

Gelukkig hebben we het jaar met elkaar af kunnen ronden en wat was dat nog fijn. Vorige week hebben we heel erg genoten van het spelen met al het water. Ik zal de foto’s nog even doorsturen.
Deze week vieren we morgen de verjaardag van Mees en op woensdag de verjaardag van Simon. We hebben nog twee spreekbeurten en wat is dat leuk!

Morgen is het doorschuifmiddag en we gaan er een gezellige middag van maken. Ook gaan we alles opruimen en spulletjes inpakken die meegaan naar boven. Wilt u eraan denken om op donderdag een grote tas mee te geven? Het liefst zo’n stevig shopper.

Ik wens iedereen alvast een fijne zomer en tot ziens in het nieuwe jaar!

GROEP 5

juf Roos, meester Mitch

Dit is de laatste schoolweek, daarna gaan we genieten van een echte vakantie, zonder coronahuiswerk!

Vorige week was het erg warm, maar we hebben heerlijk genoten van alle waterpret, de foto’s hebben jullie via Social Schools al mogen ontvangen. Deze week is de temperatuur gelukkig wat aangenamer. Op vrijdag hebben we de afscheidsfilm van groep 8 gekeken, die vond groep 5 erg leuk en een beetje spannend. Vandaag gaan we de kinderen van groep 8 uitzwaaien.

Dinsdag is de laatste dag dat meester Mitch in groep 5 is. Het wordt een leuke ochtend. Als het droog blijft gaat de groep picknicken in het Zaanenpark. hier zullen we ook Levend Stratego spelen. De kinderen mogen ook eigen speelgoed of iets dergelijks meenemen om daar mee te spelen. Wel op eigen verantwoordelijkheid natuurlijk. In de middag hebben we de doorschuifmiddag en dan zal juf Sophia langskomen. Samen met juf Roos gaat de groep lekker knutselen.
Woensdag is nog een normale lesdag en donderdag gaan we met elkaar opruimen en schoonmaken en wordt er geen les meer gegeven. Ook krijgen de kinderen die dag hun coronarapport mee naar huis.

Willen jullie eraan denken dat alle kinderen een tas meenemen naar school voor hun schoolspullen zodat zij alles makkelijk mee kunnen nemen?

Bedankt voor de fijne samenwerking afgelopen schooljaar en alvast een hele fijne zomervakantie!!

GROEP 6

juf Someya, juf Tamara, juf Eveline

De laatste schoolweek in groep 6. Op naar een nieuwe uitdaging in groep 7 samen met juf Lisan.

Afgelopen vrijdag hebben wij de afscheidsfilm van groep 8 gekeken. Superleuk en goed in elkaar gezet. Verder zijn we naar de schooltuinen geweest en hebben we vrijdag onze laatste gymles van dit schooljaar gehad. Het was heel warm, maar we hebben heerlijk met water gespeeld.

Deze week is echt een week met veel afscheid nemen. Dinsdag is juf Evelien voor het laatst. Zij maakt er in de ochtend nog een gezellige ochtend van, want ’s middags hebben we doorschuifmiddag. Woensdag is juf Someya voor het laatst en donderdag nemen we afscheid van juf Noor, juf Tamara en de belangrijkste: onze Levi.

Graag wil ik jullie vragen om vanaf morgen een extra plastic tas mee te geven naar school. Wij gaan langzaam al onze spullen opruimen en meenemen naar huis. Het is dan ook handig als alle kinderen iedere dag een tas meenemen zodat zij alles makkelijk mee kunnen nemen.

Donderdag krijgen de kinderen hun rapport mee naar huis en kan iedereen gaan genieten van zijn welverdiende vakantie.

Bedankt voor het fijne jaar en jullie vertrouwen in ons als leerkrachten!

GROEP 7

juf Lisan

De laatste week van deze groep 7, op naar het laatste jaar op deze school. Vrijdag hebben we de afscheidsfilm van groep 8 gekeken en ik denk dat zij klaar zijn voor hun groep 8 avontuur.

Vandaag hadden we het groep-7-WilgenTalentenTheater. En talenten hebben we in deze klas. Vanmiddag het afscheid van Jean, met elkaar lunchen in het park en spelletjes doen. Morgen gaan we de kastjes uitruimen dus moeten er grote tassen mee naar school. In de middag schuiven we door en nemen we een kijkje in groep 8.
Donderdag is de laatste dag dan krijgt iedereen z’n rapport mee en gaan we genieten van een welverdiende vakantie.

Bedankt voor het fijne jaar en een heerlijke vakantie!

GROEP 8

juf Manon, meester Milan

Wat was de afscheidsavond een succes! Fijn om op deze manier het jaar af te kunnen sluiten. Ik hoop dat iedereen heeft genoten!

Vandaag neemt groep 8 afscheid van de Wilgenhoek. Graag wil ik u bedanken voor een heel fijn schooljaar! Bedankt voor uw vertrouwen in ons. Geniet van een heerlijke vakantie!
Manon en Milan.