WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


Vrijdagavond 26 juni – afscheid groep 8
Maandag 29 juni – uitzwaaien groep 8
Dinsdag 30 juni – doorschuifmiddag, alle kinderen maken kennis met de nieuwe leerkracht.
Donderdag 2 juli – laatste schooldag, continurooster

Vrijdag 3 juli t/m zondag 16 augustus –  zomervakantie

REGEL VAN DE WEEK


Stil lopen in de gang, dat weten wij allang.

WILGENHOEK IN BEELD

De bonenplantjes van groep 4 groeien goed!


WEEK  26 –  22 juni  2020

ZIEK MELDEN VIA SOCIAL SCHOOLS – van juf Karin

Omdat er niet altijd iemand is om de telefoon op te nemen, willen wij u vragen uw kind ziek of afwezig te melden in Social Schools. De leerkrachten checken dit elke ochtend.

Indien u toch iemand wilt spreken, kunt u altijd bellen. Als er niet wordt opgenomen kunt u de voicemail inspreken, deze luisteren wij regelmatig af.

VERKOUDHEID – van de GGD

Bericht van de GGD met betrekking tot neusverkoudheid bij kinderen tot 6 jaar:
Kinderen tot 6 jaar (groep 1 en 2) mogen bij een neusverkoudheid zonder koorts, benauwdheid en hoesten wel naar school. Let op! Dit geldt niet als zij een volwassen gezinslid hebben met klachten die passen bij COVID-19.

Kinderen uit groep 3 t/m 8 moeten helaas nog steeds thuis blijven bij neusverkoudheid.
Uitgebreide informatie kunt u vinden op https://lci.rivm.nl/langdurig-neusverkouden-kinderen

U kunt de leerkracht van uw kind een berichtje via Social Schools sturen indien uw kind thuis blijft in verband met klachten en hij of zij wel in staat is schoolwerk te maken. De leerkracht kan dan schoolwerk voor thuis opgeven.

FOTO’S SOCIAL SCHOOLS – van juf Karin

De foto’s die gedurende dit schooljaar op Social Schools zijn geplaatst worden automatisch verwijderd aan het einde van het schooljaar. Mocht u hiervan foto’s willen bewaren, (voor het afscheidsboek in groep 8 bijvoorbeeld), dan is het belangrijk dat u deze vóór de zomervakantie van Social Schools haalt. Hierna zijn ze niet meer terug te vinden.

VAKANTIES EN STUDIEDAGEN SCHOOLJAAR 2020/21 – van de directie

De vakanties en de studiedagen voor volgend schooljaar staan op de website en in Social Schools.

GROEP 1, GEEL

juf Ineke, juf Pauline

Nog maar twee weken te gaan. Het gaat zo snel! Ook afgelopen week werkten de kinderen weer door aan ons thema. We vinden het zo knap hoe ze al langere tijd aan de opdrachten in de werkles kunnen werken. Ook hadden sommige kinderen weer kunstwerken mee die we konden bespreken in de kring. Daarna hing juf ze op ons museum. En we mochten allemaal kunst maken met een rollende knikker in een bak met verf. Dat vonden we erg leuk om te doen! Het gaf prachtige resultaten!

Waren de vaders blij met hun mooie cadeaus? En de moeders verrast dat er ook alsnog wat voor hun is geknutseld? De kinderen hebben er veel plezier in gehad en erg hun best gedaan.

Het is voorspeld dat het deze week erg warm wordt. Dat betekent dat juf de kinderen even zal herinneren aan wat meer drinken tussendoor. Fijn als ze water mee hebben in hun bekers en flessen, want dat valt tussendoor makkelijk aan te vullen. Ook hebben een aantal kinderen al zonnebrand in hun tas. Dat is fijn! We gaan er hopelijk een heerlijke, zonnige week van maken!

GROEP 1-2, GROEN

meester Mitch, juf Mieke

Met het thema ‘Kunst’ hebben we de vraag besproken: wat heeft een kunstenaar nodig? Er zaten moeilijke woorden bij, zoals: atelier, palet, glas in lood, steenhouwer, houtsnijwerk.
Met ‘Goed Gedaan’ hebben we een verhaal gelezen over jaloers zijn. Wie is er wel eens jaloers en waarom? Bijvoorbeeld dat je kleine broertje meer aandacht krijgt, of dat je iets wil wat een ander heeft.

Waren de moeders blij met het kunstwerk? Voor de kunstliefhebbers, het is geschilderd in de kleurrijke stijl van Kandinsky.
Ook de vaders mochten natuurlijk niet vergeten worden. Gisteren was het vaderdag. Hopelijk waren alle papa’s blij met hun cadeautje.

Vrijdag mocht eindelijk het verlossende woord eruit. Meester Mitch zal ook volgend jaar in groep groen blijven bij de huidige groep 1 leerlingen.

We zijn vandaag aan de laatste twee schoolweken begonnen. Deze week ronden we het thema af.
Vrijdag gaan alle kunstwerken mee naar huis. Zou u uw kind dan deze week alvast een plastic tas willen meegeven, dan stoppen we deze in hun postvak voor vrijdag.

GROEP 1-2, BLAUW

juf Eva, juf Meta

Wat gaat de tijd toch snel, ineens hebben we nog maar twee weken school voor de vakantie. We hebben ook heel hard gewerkt, de werkles ging echt supergoed, heel zelfstandig, de juffen zijn enorm trots op de groep. We hebben het gehad over de garderobe in een museum, hoe het werkt met nummers om je jas terug te halen. We hebben de nummers tot en met 20 geoefend. De Engelse les ging ook over het museum, we hebben woorden en zinnen geoefend. (ingang, naar binnen gaan, hal, garderobe, schilderij, beeld, buiten). Wat weten ze al veel! Ze kunnen al zes kunstenaars benoemen en weten ook welk schilderij daarbij hoort. Superknap. Verder hebben we in kring met tweetallen tegenstellingen geoefend, zo doet iedereen gezellig mee.

Wat voor veel kinderen nog wel lastig is, is het benoemen van de dagen van de week. Welke dag is het vandaag, wat is het dan morgen en welke dag was het gisteren. Leuk om thuis te oefenen.

De kinderen weten nu welke juf ze krijgen het komend schooljaar. Het afscheid van juf Meta komt ook steeds dichterbij. Om aan te geven hoelang juf al heeft gewerkt en nu mag stoppen is moeilijk in te schatten. Toen ik vertelde dat papa en mama nog niet geboren waren of een baby waren toen kwamen de verhalen los. Was een leuk gesprek.

Het thema ronden we deze week af. Graag woensdag/vrijdag een grote tas mee dan mag alles mee naar huis.

De laatste schooldag werkt juf Eva voor juf Meta en dinsdag andersom. Juf Julia blijft tot en met de laatste schooldag. Omdat juf Meta er dan niet is wil ze graag komende vrijdag haar afscheid alvast vieren.

GROEP 3

juf Marjan, juf Annemieke

We zijn al weer aardig gewend om met z’n allen naar school te gaan en weer gezellig met elkaar te kunnen buitenspelen.

We zien dat bij veel kinderen het rekenen tot 10 nog niet goed is geautomatiseerd. We hebben daarom afgelopen week extra geoefend met de vriendjes van 10 (verliefde harten). Dit hebben gedaan door al joggend de vriendjes van 10 op te noemen, door spelletjes te spelen en de vriendjes van 10 ook op papier te oefenen. Maar we hebben ook sommen geoefend als 8=3+….

We hebben afgelopen week kern 10 afgerond van Veilig Leren Lezen en we beginnen aan de laatste kern van dit jaar.

Met het thema ‘Kunst’ hebben we geleerd dat de Russische kunstenaar Kandinsky veel van rondjes hield en hebben we zelf van papier ook een kunstwerk met rondjes gemaakt in de stijl van Kandinsky.

Deze week zal Juf Ruth er op maandag, dinsdag en woensdag zijn en juf Marjan op donderdag en vrijdag en volgende week (de laatste week van het schooljaar) zal juf Ruth er op maandag en woensdag zijn en juf Marjan op dinsdag en donderdag.

GROEP 4

juf Simone

Wat gaat de tijd snel voorbij! Deze week is alweer de laatste hele week van dit schooljaar. We hebben het gezellig in de klas en we werken hard om de laatste taken af te ronden. Vooral het verhaal van Olle blijft spannend.

Tijdens de corona-periode hebben een aantal kinderen een spreekbeurt voorbereid. Afgelopen donderdag heeft Indy haar spreekbeurt gegeven en het was heel interessant om te luisteren naar haar verhaal over de Tweede Wereldoorlog. Dinsdag houdt Mees zijn spreekbeurt over de cavia en donderdag is Benthe aan de beurt met haar spreekbeurt over het strand. Superleuk!

Op donderdag hebben we voor de laatste keer gym. Weer buitengym en we krijgen dit keer tennisles.
Het belooft een warme week te worden. Wilt u wat extra drinken meegeven, of een waterfles die we nog een keertje kunnen vullen?

Fijne week!

GROEP 5

juf Roos, meester Mitch

Wat vliegt de tijd, er is alweer een week voorbij en vandaag zijn we aan de laatste twee schoolweken begonnen. We hebben het gezellig met elkaar in de klas en we werken ook nog hard. Hopelijk hebben we niet al te veel last van het warme weer deze week. Vandaag hebben we het 4xWijzer thema afgesloten met de quiz van de kinderen. De afgelopen weken hebben de kinderen in tweetallen gewerkt aan een quiz met presentatie voor de klas. Wat hebben ze goed hun best gedaan en de resultaten mochten er dan ook wezen!

Vorig week vrijdag mochten we eindelijk vertellen dat juf Roos samen met een nieuwe juf (Sophia) volgend jaar met de groep mee zal gaan naar groep 6.
Morgen is meester Mitch er een dagje niet en zal juf Someya de groep overnemen.

Deze week zullen we op vrijdag gaan gymmen in plaats van op donderdag i.v.m. de planning van de tennisschool (vrijdag dus een tennis clinic!).

Deze week hebben Kato en Saar klassendienst en Gina en Sep iPaddienst.

Fijne week allemaal!

GROEP 6

juf Someya, juf Tamara, juf Eveline

Nog maar twee weken op de teller en dan is het alweer tijd voor vakantie. Afgelopen vrijdag hebben we gehoord dat juf Lisan volgend jaar vijf dagen per week onze juf is. Alle kinderen zijn klaar voor groep 7 en hebben hard gewerkt afgelopen jaar, maar eerst genieten van de vakantie.

Komende week niet zo veel bijzonderheden. We maken de laatste dingen af en gaan nog even hard aan het werk. Deze week sluiten we ons laatste thema van 4xWijzer af. De kinderen zijn allemaal hard bezig met een werkstukje. Wij zijn super benieuwd wat ze ervan hebben gemaakt.

Willen alle kinderen komende donderdag een bakje met deksel meenemen naar de schooltuinen, we kunnen als het goed is tuinkers oogsten. Verder mogen ze natuurlijk deze week nog hun eigen plantje in de tuin planten. Helaas kon dit vorige week door de natte tuin niet door gaan.

Dinsdag 30 juni is het doorschuifmoment en donderdag 2 juli is de laatste schooldag van dit jaar. We gaan er nog een feestje van maken deze twee weken.

Fijne week allemaal.

GROEP 7

juf Lisan

Nog maar twee weken en dan is het alweer vakantie. Juf Manon, ze komen eraan!

Deze week wordt er nog wel gewerkt. In overleg met de klas hebben we bedacht dat we de lentekriebels toch nog willen doen. Dus deze week is de Week van de Zomerkriebels. We gaan het hebben over puberteit en veranderingen, vriendschap en verliefdheid en mannen en vrouwen in de media.
Donderdag is juf Sem voor het laatst in de klas.

Volgende week maandag nemen we afscheid van Jean. We starten met het groep-7-talenten-theater in de klas. Iedereen mag iets doen, een instrument bespelen, een dansje of een toneelstukje, daarna lunchen we met z’n allen in het Zaanenpark en eindigen we de dag met spelletjes.
Dinsdag is doorschuifmiddag en donderdag 2 juli is het officieel de laatste dag als groep 7.

Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon, meester Milan

Wat hebben we de afgelopen week geknald met elkaar. Het is hard werken om in een maand tijd een hele afscheidsfilm in elkaar te zetten, maar wat wordt het gaaf!
Dinsdag a.s. gaan we de laatste scènes filmen en dan wordt de film gemonteerd.
Vrijdag a.s. gaan we de kastjes leeghalen en gaan alle spullen mee naar huis. Neem een grote tas mee!
Vrijdagavond is de afscheidsavond van groep 8. Via Social Schools heb ik u alle informatie gestuurd, maar hieronder volgt nogmaals de indeling van de groepen en de inlooptijden.

Lokaal groep 8: Presentatie: Manon en Fanny
Aanwezig: Zoë, Nio, Lior, Renzo, Eline, Noor en ouders
Naar binnen: 18.30 uur

Lokaal groep 7: Presentatie: Lisan en Marja
Aanwezig: Hayden, Josephine, Lucas, Tygo, Flinn en ouders
Naar binnen: 18.33 uur

Lokaal groep 6: Presentatie: Robin en Someya
Aanwezig: Beki, Jip, Courtney, Faerzan, Froukje en ouders
Naar binnen: 18.36 uur

Lokaal groep 5: Presentatie: Eva, Mitch en Milan
Aanwezig: Felix, Tycho, Kyara, Joshua, Bindy en ouders
Naar binnen: 18.40 uur

 Het wordt vrijdag waarschijnlijk een hele warme dag en in onze lokalen kan het dan ook erg warm worden. Wellicht handig om rekening mee te houden.

Op maandag 29 juni hebben de kinderen de laatste schooldag en het afscheid. Ze komen op de normale tijd op school en ze worden om 11.50 uur op traditionele wijze uitgezwaaid door alle kinderen en leerkrachten van de Wilgenhoek.

I.v.m. de richtlijnen van het RIVM is dit afscheid iets anders dan normaal. Omdat de kinderen van de verschillende groepen 1,5 meter afstand moeten houden begint de erehaag op het achterplein vanaf het speellokaal. De haag loopt tot het voorplein, waar groep 8 zich verzamelt en de laatste woorden worden gedeeld met elkaar. Ik wil u vragen om tijdens dit afscheid rond de hekken van het voorplein te blijven staan, zodat de groep wat privacy heeft. Na dit moment kunt u, op gepaste afstand, foto’s nemen.

Om 12.00 uur heeft groep 8 vakantie.

Graag zie ik u op de afscheidsavond! Een hele fijne week!