WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


Tot wo. 30 juni – Wilgenhoek A4D Challenge

Vr. 2 juli – afscheidsavond groep 8
Di. 6 juli – doorschuifmiddag (kinderen maken kennis met hun nieuwe leerkracht(en))
Do. 8 juli – continurooster tot 14.00 uur (lunch verzorgd door de OAC) met… een verrassing van juf Karin
Vr. 9 juli – alle kinderen vrij

10 juli t/m 22 augustus – zomervakantie

 

REGEL VAN DE WEEK


Wij laten merken hoe rustig wij kunnen (samen) werken.

WILGENHOEK IN BEELD

De kinderen van de Wilgenhoek zetten hun beste muzikale beentje voor.


WEEK  26 –  28 juni 2021

WE ZIJN ER BIJNA! – van het team

Nog maar twee weken en dan is het al zomervakantie.

Volgende week dinsdag gaan alle kinderen alvast kennis maken met hun nieuwe juf of meester.

Donderdag, 8 juli is er nog een gezellige verrassing voor de kinderen en krijgen de kinderen van de OAC een lekkere lunch. Na schooltijd van 14.00 tot 14.30, kunt u afscheid nemen van juf Karin en juf Robin.

TAFELTENNISTOERNOOI – van HBC

Jij kunt meedoen aan Ping-Pong Stars! Hét basisscholenkampioenschap tafeltennis!
Vorig jaar namen er bijna 150 kinderen uit Heemstede en omgeving deel aan dit evenement, dat nu al 35 jaar wordt gehouden bij tafeltennisvereniging HBC in Heemstede!

Tijdens Ping-Pong Stars kun je tafeltennisspellen en wedstrijden spelen. Kun je niet zo goed tafeltennissen? Dat maakt niets uit hoor! Als je het maar leuk vindt!

Voor: groepen 3 t/m 8
Datum: 3 en 4 juli 2021*
Adres: HBC Sportpark, Cruquiusweg 39, Heemstede
Meer info: Jeroen Kuijt, jeroenkuijt@hbctafeltennis.nl

* 3 juli: meisjes gr. 3 t/m 8 + jongens gr. 3, 4 & 5 4 juli: jongens groep 6 t/m 8

Start: 11.00u Eind: +/- 15.00u

De groepen 3 en 4 spelen Push-Pong, ook wel schuiftafeltennis genoemd. De overige groepen spelen een ‘normaal’ tafeltennistoernooi. Je speelt op deze dag heel veel wedstrijdjes!

Voor elke groep zijn er natuurlijk hele mooie prijzen te winnen! ___________________________________________________

INSCHRIJVEN!

Je kunt je GRATIS opgeven via de speciale link op onze website: www.hbctafeltennis.nl. Dan kunnen wij via de e-mail iedereen op de hoogte houden.

Ook staat op deze website meer informatie over dit leuke, sportieve evenement. Tot snel bij HBC!

TONEELLESSEN – van De Wereld Kindertheater

Is toneelspelen iets voor jou? Kom het ontdekken bij onze gratis proefles!

Denk je, ‘Ja! Toneel  is misschien iets voor mij’? Kom het dan een keer proberen in de gratis proefles bij De Wereld Kindertheater. Zo kun je ontdekken of je je bij ons thuis voelt en of toneel echt iets jou is!

Wanneer:
Woensdag 30 juni     16:00 – 17:00   alle kinderen van 9 t/m 12 jaar
Donderdag 1 juli       16:00 – 17:00   alle kinderen van 6 tot 9 jaar

Wat gaan we doen:
In het klein alles wat we in de gewone lessen ook doen (behalve natuurlijk een voorstelling maken, dat kost iets meer tijd.) Dus: techniek, oefeningen & spelletjes waardoor je beter leert spelen en natuurlijk heel veel toneelspelen!

Waar:
Klein Heiligland 84, Haarlem

Meedoen:
Leuk als je komt, maar je moet je wel even opgeven. Natuurlijk mag je ook een vriendje of vriendinnetje meenemen naar de proefles, geef dit ook even door.

Info & opgeven:
Mail naar info@wereldkindertheater.nl of bel 023-5317799. Vermeld in de mail: naam, geboortedatum, telefoonnummer ouder en aan welke proefles je mee komt doen.

Ga je volgend jaar naar de middelbare school? Of ben je inmiddels 12 jaar of ouder? Dan kun je na de zomer ook komen proberen in de 12+ groepen. Stuur ons even een mailtje, als je hierover de informatie wilt ontvangen.

Hopelijk tot snel ziens,

Het team van De Wereld Kindertheater

GROEP 1, GEEL

juf Eva, juf Marjolein

Jullie hebben vast al wat liedjes voorbij horen komen, vandaag gaan we zingen en als alles lukt, krijgen jullie daar snel beelden van. We hopen volgend jaar weer ‘live’ te kunnen gaan, met publiek optreden is toch veel spannender en leuker.

Vier kinderen ontvangen vandaag alsnog hun rapport, helaas ging er iets mis waardoor ze vrijdag niet meegegeven zijn.
Vandaag en volgende week vinden de eindgesprekken plaats, de laatste twee weken alweer!

Fijne week allemaal!

GROEP 1-2, BLAUW

juf Ineke, meester Rick

Vorige week hielden we ons bezig met de vraag: ‘Waar ga je naartoe?’. We hebben geturfd en op de kaart aangegeven waar we allemaal heen gaan op vakantie. De meesten blijven toch in Nederland of in Europa. De werklessen en themalessen zijn in principe klaar, maar we hebben wel een kleine uitloop omdat het thema goed is aangeslagen.

Vandaag heeft groep twee voor de laatste keer gym van meester Pieter. Volgende week is dat groep een. Na de zomer zal juf Fanny weer terug zijn om op de maandagmiddag gym te geven.

Verder gaan we vanmiddag aan de slag om onze geoefende voorstelling op film te zetten. Deze zal nog wat bewerkt worden en staat zo snel mogelijk klaar voor versturen!

Vrijdag vindt er voor groep twee alvast een wenmoment plaats in groep drie. Gedurende drie kwartier zal groep een in groep blauw spelen, groep drie in groen en dan kan groep twee oefenen in groep drie. Daarnaast vindt volgende week ook nog de doorschuifmiddag plaats, waarop alle kinderen zullen wennen aan hun nieuwe groep na de zomer.

Woensdag is er kleutersportdag. Willen jullie zorgen dat de kinderen er om half negen in sportkleding zijn?
Ook heb ik nog speelgoed klaar staan. Daar stuur ik steeds persoonlijke berichten voor uit. We willen het speelgoed graag komende maandag weer terug hebben, zodat alles weer netjes kan worden ingedeeld. Dank voor jullie hulp!

Vrijdag graag een extra tas mee geven voor alle werkjes.

Fijne week allemaal!

GROEP 1-2, GROEN

meester Mitch

Hopelijk was u vrijdag blij met het rapport van uw kind. Ik ben trots op onze resultaten en prestaties van dit schooljaar.
Vandaag stond in het teken van de muziekvoorstelling van de kleuters. De film komt zo snel mogelijk uw kant op. Deze week ronden we ook het thema af.
In het bericht van Social Schools heeft u al kunnen lezen dat er deze week na schooltijd gelegenheid is om speelgoed op te halen in de klas voor de schoonmaak. U kunt dan via het groene hek naar de klas.

Vrijdag vindt er voor groep twee alvast een wenmoment plaats in groep drie. Gedurende drie kwartier zal groep een in groep blauw spelen, groep drie in groep groen en dan kan groep twee oefenen in groep drie. Daarnaast vindt volgende week ook nog de doorschuifmiddag plaats, waarop alle kinderen zullen wennen aan hun nieuwe groep na de zomer.

Woensdag is de kleutersportdag. De kinderen worden normale tijd om half 9 op school verwacht, maar wel in sportkleding!

Vrijdag gaan alle werkjes van de kinderen mee naar huis. Graag een extra tas meenemen, het is veel dit keer!

Fijne week allemaal!

GROEP 3

juf Ruth, juf Annemieke

We hebben afgelopen week gewerkt over Egypte. Hebben jullie gezien hoe goed de kinderen een farao kunnen tekenen? Deze week gaan we naar Amerika.

We gaan met Veilig Leren Lezen een stukje herhaling doen: zinnen in de goede volgorde zetten. Dat vinden sommige kinderen best lastig. En we gaan deze week woord met on- en ont- ervoor lezen zoals onaardig en ontmoeten.
Met rekenen hebben we het laatste blok afgerond. Maar we gaan niet stil zitten met rekenen hoor. We gaan rekenspellen en rekencircuits doen.

We gaan er een gezellige laatste twee weken van maken.

Fijne week allemaal!

GROEP 4

meester Rick, juf Floranne

Het was weer een fijne week. Het aftellen naar de zomervakantie is begonnen. We merken dat de kinderen ook moe zijn. Het stil lezen tijdens binnenkomen ging deze week erg goed. De 4xWijzer-muur wordt steeds voller door alle mooie werkjes van de kinderen. Deze week hadden we het over Egypte. Volgende week gaat het over de Verenigde Staten.

Op vrijdag hebben we Sebastian zijn verjaardag gevierd.
Ook heeft iedereen zijn rapport meegekregen waar ze erg trots op mogen zijn!!

Deze week zijn ook de oudergesprekken. Jullie krijgen een uitnodiging via Teams.

Donderdag gaan we met de klas naar de speeltuin ‘Burcht ter Cleef’. Daarom gaan we ’s middags niet gymmen.

Fijne week!

GROEP 5

juf Tamara, meester Remco

Nog twee weken en dan zit dit schooljaar er alweer op. Het was een gek jaar voor groep 5, maar wat doen ze het goed!

Morgen is de muziekuitvoering. De kinderen hebben hard geoefend. Er komen een aantal swingende nummers aanbod, dus er wordt gezorgd dat er filmpjes en foto’s zijn om de sfeer vast te leggen.

Woensdag worden er werkjes gemaakt voor in het Teylers Museum. Er worden geluksvogels in 3D op houten plankjes geknutseld. De kinderen mogen hierbij samenwerken. Ze doen onderzoek naar de verschillende soorten vogels in Nederland, dus het is ook nog eens erg leerzaam.

Een goede week gewenst allemaal!

GROEP 6

juf Dana, juf Sophia

Wat een gek idee dat over twee weken de zomervakantie alweer van start gaat. Vrijdag zijn de rapporten mee naar huis gegaan en wij kunnen alleen maar zeggen dat we ontzettend trots zijn op de mooie prestaties van alle kinderen.

Het 4xWijzer thema ‘Zuid-Nederland’ wordt deze week afgesloten. De kinderen werken verder aan hun kennistest, waarbij ze laten zien wat ze allemaal hebben geleerd over dit thema. Ze zijn er erg creatief mee bezig, zoals verwacht.

Morgen is de laatste schooltuinles, omdat volgende week de doorschuifmiddag op De Wilgenhoek is. Niet getreurd, de kinderen kunnen in de zomervakantie (12 juli-22 augustus) elke woensdagochtend van 9:30-12:00 hun tuintje komen schoffelen. Helaas kan er tijdens de vakantie niet geoogst worden, dat mag pas weer zodra de lessen in augustus/september weer van start gaan. Er is altijd een vrijwilliger aanwezig om de kinderen te helpen en toezicht te houden.

Fijne week allemaal!

GROEP 7

juf Lisan

Nog twee weken en dan zit het er echt op. Dan start het laatste jaar op de Wilgenhoek.

Deze week gaan we de film kijken van groep 8 en op woensdag mogen de kinderen die willen helpen bij de sportdag van de kleuters.
We zijn met 4xWijzer nog bezig met Griekse mythologie.
Ik geef geen huiswerk meer mee, maar we blijven nog wel werken in de klas.

Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon

De laatste week voor groep 8 is aangebroken. Vrijdag is onze laatste echte schooldag en gaan we opruimen. Alle schriften en schoolspullen gaan mee naar huis, dus neem een grote tas mee! ’s Avonds is de afscheidsavond. Hierover heeft u afgelopen donderdag via Social Schools informatie gekregen.

Op maandag 5 juli nemen we met de school afscheid van groep 8. De kinderen komen op de normale tijd op school, zodat we met elkaar nog even het jaar kunnen afsluiten en kunnen napraten over de afscheidsavond. Om 11.50 uur nemen de kinderen dan echt afscheid van de Wilgenhoek. U bent hierbij natuurlijk van harte welkom. De kinderen lopen door de erehaag vanaf de voordeur naar het achterplein. Hier nemen we afscheid van elkaar. Ik wil u vragen om tijdens dit moment achter de hekken te blijven wachten, totdat ik een seintje geef. Om 12.00 uur begint de zomervakantie voor groep 8.

Graag wil ik u bedanken voor u vertrouwen in mij het afgelopen jaar. Geniet van een welverdiende vakantie en wie weet komen we elkaar in de toekomst nog tegen!