WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


zondag 21 juni – Vaderdag
vrijdagavond 26 juni – afscheid groep 8
donderdag 2 juli – laatste schooldag

REGEL VAN DE WEEK


Er is er maar één die praat, zodat luisteren beter gaat.

WILGENHOEK IN BEELD

Groep 8 had een fantastisch alternatief kamp!


WEEK  25 –  15 juni  2020

AFSCHEID – van juf Pauline

Woensdag 1 juli is de laatste werkdag van juf Mieke en juf Meta. Beide juffen gaan met pensioen en komen dus volgend schooljaar niet meer terug op de Wilgenhoek. Gelukkig wonen de juffen in de buurt, dus komen we ze vast en zeker af en toe nog tegen.

Voor de kinderen uit groep 1 en 2  is er woensdag 1 juli een gezellige ochtend in de speeltuin. Meer informatie volgt.

Terug op school kunnen alle ouders op het schoolplein, op gepaste afstand, afscheid nemen van juf Meta en juf Mieke van 12.30 uur tot 13.00 uur. Daarna neemt het team afscheid van beide juffen.

FOTO’S SOCIAL SCHOOLS – van juf Karin

De foto’s die gedurende dit schooljaar op Social Schools zijn geplaatst worden automatisch verwijderd aan het einde van het schooljaar. Mocht u hiervan foto’s willen bewaren (wellicht voor een afscheidsboekje in groep 8 bijvoorbeeld), dan is het belangrijk dat u deze vóór de zomervakantie van Social Schools haalt. Hierna zijn ze niet meer terug te vinden.

GROEP 1, GEEL

juf Ineke, juf Pauline

Wat ging deze fijne week snel om. De eerste week dat we echt weer volledig naar school gingen. En voor sommigen sowieso de eerste keer volledig naar school, want een aantal kinderen begonnen vlak vóór of tijdens het thuisonderwijs met school!

Het is een fijne groep. Ik heb een aantal van jullie al gesproken en de anderen spreek ik komende week. Maar ik voel me trots en tevreden als ik zie hoe makkelijk ze allemaal deze week in het ritme kwamen van de werklessen, de keuzemomenten en het themawerken. Ze hebben hard gewerkt en met plezier. Dat was heel duidelijk!
We maken nu afbeeldingen van Mondriaan op papier maar ook met duplo, plakken ons portret op een eigen geknutselde schildersezel, ontwerpen gebouwen in de bouwhoek en we kunnen zelfs toverschilderwerkjes maken met een knikker! Daar gaan we komende week ook lekker mee verder!
Ik kijk weer uit naar nog zo’n week. En op woensdag geldt dat voor juf Pauline net zo. Wat vond ze het fijn om lekker weer met de kinderen te werken! We genieten!

GROEP 1-2, GROEN

meester Mitch, juf Mieke

Wat was het superfijn om elkaar allemaal samen te zien en weer lekker samen te spelen. Soms was dit ook weer even wennen.

We hebben afgelopen week in tweetallen bekende kunstwerken beoordeeld. Eerst liet juf een aantal werken zien, daarna mochten de kinderen in tweetallen met een smiley aangeven of ze het mooi of niet mooi vonden en liefst ook nog vertellen waarom. Daar kwamen leuke reacties uit: Picasso: gek, grappig. Rembrandt: donker, mooi geschilderd, mooie jas en pet/ lelijk, te zwart, te donker, mal hoedje. Karel Appel: grappige naam, mooie kleuren. Jopie Huisman: mooie hoed en jas. Gustav Klimt: mooi, het lijkt wel goud, het lijkt wel op een piramidekoningin, het lijkt een vlinder. Dali: mooi goud, kleurrijk, het lijkt wel een appeltaart. Mondriaan: mooie kleuren. Monet: mooie bloemen, het lijkt de brug van oma wel. Keith Haring: grappig, veel armen. Van Gogh: mooi geschilderd, mooi donker. Deze was duidelijk favoriet bij de kinderen.

Ook zijn we weer gestart met de werklessen. Binnen het thema ‘Kunst’ werken de kinderen met verschillende spelletjes en werkjes om te leren over het thema. De kinderen nemen ook veel spullen mee om te laten zien, wat fijn!

Donderdag konden we door de storm en de regen helaas heel de dag niet buiten spelen. Dus hebben we maar spelletjes gespeeld in de gymzaal. Verder hebben we voor Vaderdag geknutseld, dus papa’s laat jullie zondag maar eens goed verwennen! Er is ook nog een verrassing voor de moeders…

Als uw kind binnenkort of in de vakantie jarig is, wilt u dan zo snel mogelijk bij ons een afspraak maken om de verjaardag te vieren?
Fijne week!

GROEP 1-2, BLAUW

juf Eva, juf Meta

En toen waren we allemaal weer samen. Het was heerlijk om elkaar te zien en weer met elkaar te spelen.
We zijn begonnen met de 4xWijzerlessen. Er wordt een Mona Lisa getekend, een Mondriaan geplakt en een schildersezel gemaakt. Ook bouwen we een museum en maken we van klei een beeld. Er werd goed gewerkt.

We hebben ook gekeken naar spullen van vroeger en nu. Ieder kind kreeg een plaatje met iets van vroeger of van nu bijvoorbeeld een televisie, telefoon of cassettebandje. Ze moesten bij elkaar opzoeken wat bij elkaar hoort. Er kwamen leuke verhalen los. We hebben ook weer met Juf Fanny gegymd, sommige gympen waren te klein!!! De kinderen zijn goed gegroeid.

Het is best moeilijk om weer naar elkaar te luisteren. We doen hier wat oefeningen mee. Verder zijn we ook hard aan het werk voor Vaderdag. Voor mama zit er ook een kleinigheid bij.

Aan het einde van de week merkten we wel dat de kinderen druk en moe waren. Iedereen moest weer even wennen aan elkaar.
Heeft iedereen zijn of haar rapport ingeleverd?

GROEP 3

juf Marjan, juf Annemieke

Wat was het fijn om elkaar vorige week weer allemaal te kunnen zien! We hebben elkaar duidelijk gemist. Heerlijk om met elkaar te kunnen spelen en werken. Naast dat het fijn was moesten we ook allemaal wel wennen om weer met zoveel mensen tegelijk in een ruimte te zijn. Sommige kinderen gaven aan dat het vele geluid om hem of haar heen best veel en overweldigend was. Dat zal hopelijk binnenkort meer wennen. In de klas besteden we veel aandacht aan groepsvorming (best gek aan het einde van het jaar), op je beurt wachten en dat er maar één kind tegelijk mag praten zodat het luisteren beter gaat.

Afgelopen week hebben de kinderen erg hard gewerkt! Bijna alle Cito-toetsen zijn afgerond. Knap hoor! Gelukkig hebben we ook veel tijd gehad om met elkaar te spelen.

De bezetting in groep 3 deze week ziet er als volgt uit:
Maandag, dinsdag en woensdag; Juf Ruth
Donderdag en vrijdag; Juf Marjan

Afgelopen week kon de gymles helaas niet doorgaan vanwege flinke regenbuien. Hopelijk schijnt aankomende donderdag de zon. Wil iedereen op die dag met dichte schoenen naar school komen? We kleden voor de buitengymles namelijk niet om zoals gebruikelijk bij het gymlokaal.

We wensen jullie een fijne week!

GROEP 4

juf Simone

Wat was het fijn om weer met elkaar in de klas te zijn! Het was ook wel weer erg wennen. We waren weer met veel en dan kan het best weleens zo zijn dat je even op je beurt moet wachten. Of dat je wat langer moet wachten voordat je je handen kunt wassen.

Nadat we weer een beetje gewend waren, werd het vanaf woensdag weer wat rustiger en toen hebben we een stukje van de Cito-toets gedaan. Dat ging erg goed. Vandaag en morgen ronden we alles af en dan is het heerlijk klaar.

Met rekenen, taal en spelling zijn we begonnen een het laatste thema van groep 4. Met taal gingen we dingen opzoeken in een woordenboek en met rekenen werken we aan sommen over geld.
BeeBall was erg leuk, maar wat jammer dat het onderweg al begon te regenen. Gelukkig hadden we droge en schone kleren op school! Donderdag hebben we weer een BeeBall les en de kinderen mogen weer in hun sportkleren naar school toe komen.

Afgelopen donderdag hebben we ook gewerkt aan ‘Sjaak en de bonenstaak’. Het was een mooi verhaal en daarna hebben we onze eigen boon geplant. De kinderen zorgen er zelf voor dat hun plantje niet te droog of te nat is en we zijn benieuwd of er bonen gaan groeien.
Ook zijn we bezig met een leuke tekenopdracht. U heeft er vast al over gehoord! Deze week gaan we de tekeningen met verf afmaken en gaan we allemaal een schilderij maken.

Een fijne week allemaal!

GROEP 5

juf Roos, meester Mitch

Eindelijk waren we weer met de hele groep 5-club bij elkaar! Het was direct gezellig druk en ook wel weer even wennen om alle dagen op school te zijn.

We zijn de hele week met Cito-toetsen bezig geweest en bijna iedereen is klaar. We zijn erg trots op iedereen, hoe goed ze hun best hebben gedaan. Nog een aantal dingen moeten nog worden ingehaald en dat doen we deze week. Eigenlijk is het weer een normale week. We zijn nog volop bezig met het 4xWijzer thema over het oude Egypte. De kinderen hebben in tweetallen een quiz gemaakt die we deze week in een PowerPoint gaan verwerken. Als deze klaar zijn gaan we elkaars quiz spelen.

Vorige week ging de gym niet door vanwege de regen, hopelijk lukt het deze donderdag wel!

Deze week hebben Hannah en Ona klassendienst en Mia en Thijmen iPaddienst.

Fijne week allemaal!

GROEP 6

juf Someya, juf Tamara, juf Eveline

Wat is het onwijs fijn om iedereen weer gezellig bij elkaar te hebben. Het was afgelopen week best wel weer een beetje wennen om vijf dagen op school te zijn. We hebben elkaar echt gemist.

Bijna iedereen heeft afgelopen week zijn Cito-toetsen afgemaakt. Misschien zijn er nog een aantal dingen die moeten worden ingehaald, maar verder zijn we helemaal klaar. Wat heeft iedereen weer hard zijn best gedaan.

Op donderdag gaan we naar de schooltuinen. Belangrijk hierbij is dat iedereen dichte schoenen aan heeft.
Deze week mogen we zelf iets planten. Dit moet iets zijn wat in september geoogst kan worden. Helaas zijn er een aantal dingen die we niet mogen planten, namelijk tomaat, komkommer of pompoen. Wij zijn benieuwd wat jullie willen planten deze week.

Juf Tamara zal komende donderdag voor het eerst weer een ochtend voor de klas staan. ’s Middags is juf Marja er.

Op vrijdag hebben wij, net als voor de thuiswerkperiode, weer gewoon gym. De gymlessen zijn wel buiten, dus bij slecht weer kunnen ze helaas niet door gaan.

Fijne week allemaal!

GROEP 7

juf Lisan

Mijn verjaardag was erg gezellig, bedankt voor de lieve cadeautjes. Heel fijn om de hele klas compleet te hebben.

Deze week gaan we nog even door met de Cito-toetsen.
Morgen hebben we als alles goed gaat het theorie verkeersexamen.
De gymles is weer op vrijdag, tot de zomervakantie blijven we buiten gymmen, behalve als het heel slecht weer is.

Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon, meester Milan

Wat een heerlijk kamp hebben we achter de rug! We hebben genoten!

De laatste twee schoolweken voor groep 8 zijn ingegaan. Deze week gaan we flink oefenen voor onze eindfilm. Let op: op dinsdag 16 juni, donderdag 18 juni en dinsdag 23 juni moeten de kinderen hun kleding mee naar school nemen voor het filmen.

Op vrijdag 19 juni gaan we vanaf 13.00 uur de liedjes inzingen. De kinderen kunnen nog even naar huis om een broodje te eten.

Vrijdag a.s. krijgen de kinderen hun rapport mee naar huis.
Op vrijdag hebben we gym van 11.00 uur tot 12.00 uur. Dit is de laatste gymles van de kinderen.

Deze week ontvangt u alle informatie over het afscheid van groep 8 via Social Schools.

De klassendienst van deze week: Renzo en Bindy. Volgende week: Eline en Beki.

Fijne week allemaal!