WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


Vr. 25 juni – rapport mee
Tot wo. 30 juni – Wilgenhoek A4D Challenge

Vr. 2 juli – afscheidsavond groep 8
Di. 6 juli – doorschuifmiddag (kinderen maken kennis met hun nieuwe leerkracht(en))
Do. 8 juli – continurooster tot 14.00 uur (lunch verzorgd door de OAC) met…een verrassing van juf Karin
Vr. 9 juli – alle kinderen vrij

10 juli t/m 22 augustus – zomervakantie

 

REGEL VAN DE WEEK


Iedereen hoort erbij en uniek dat zijn wij.

WILGENHOEK IN BEELD


WEEK  25 –  21 juni 2021

GROEPSBEZETTING KOMEND SCHOOLJAAR – van juf Karin

In de bijlage die bij het takje is verstuurd leest u de groepsbezetting voor komend schooljaar.

MONDKAPJES IN SCHOOL – van juf Karin

Vanaf komende maandag is het niet meer verplicht een mondkapje in school te dragen. Dit geldt voor de kinderen in groep 7 en 8, het personeel en de gasten die de school in komen.
Uiteraard is het aan iedereen om voor zichzelf de keuze te maken om wel een mondkapje te dragen.

VAKANTIE- EN STUDIEDAGEN SCHOOLJAAR 2021-2022

Vakanties:
Herfstvakantie 16 oktober t/m 24 oktober 2021
Kerstvakantie 25 december 2021 t/m 9 januari 2022
Voorjaarsvakantie 19 februari t/m 27 februari 2022
Paasvakantie  15 april t/m 18 april 2022
Meivakantie  23 april t/m 8 mei 2022
Hemelvaart  26 mei t/m 29 mei 2022
Pinksteren 6 juni 2022
Zomervakantie 15 juli t/m 28 augustus 2022

Studiedagen:
Vrijdag 24 september 2021
Woensdag 10 november 2021
Maandag 10 januari 2022
Donderdag 14 april 2022
Dinsdag 7 juni 2022
Woensdag 8 juni 2022

De vakanties en de studiedagen staan ook in Social Schools.

AANMELDEN BROERTJES EN ZUSJES – van juf Pauline

Na de vakantie sluit Schoolplein weer een inschrijfperiode. Het gaat om kinderen geboren tussen 1 mei 2018 en 31 augustus 2018.

Heeft u het aanmeldformulier van Schoolplein al ingeleverd? Zo niet, dan ontvang ik dit graag zo snel mogelijk.

TONEELLESSEN – van De Wereld Kindertheater

Is toneelspelen iets voor jou? Kom het ontdekken bij onze gratis proefles!

Denk je, ‘Ja! Toneel  is misschien iets voor mij’? Kom het dan een keer proberen in de gratis proefles bij De Wereld Kindertheater. Zo kun je ontdekken of je je bij ons thuis voelt en of toneel echt iets jou is!

Wanneer:
Woensdag 30 juni     16:00 – 17:00   alle kinderen van 9 t/m 12 jaar
Donderdag 1 juli       16:00 – 17:00   alle kinderen van 6 tot 9 jaar

Wat gaan we doen:
In het klein alles wat we in de gewone lessen ook doen (behalve natuurlijk een voorstelling maken, dat kost iets meer tijd.) Dus: techniek, oefeningen & spelletjes waardoor je beter leert spelen en natuurlijk heel veel toneelspelen!

Waar:
Klein Heiligland 84, Haarlem

Meedoen:
Leuk als je komt, maar je moet je wel even opgeven. Natuurlijk mag je ook een vriendje of vriendinnetje meenemen naar de proefles, geef dit ook even door.

Info & opgeven:
Mail naar info@wereldkindertheater.nl of bel 023-5317799. Vermeld in de mail: naam, geboortedatum, telefoonnummer ouder en aan welke proefles je mee komt doen.

Ga je volgend jaar naar de middelbare school? Of ben je inmiddels 12 jaar of ouder? Dan kun je na de zomer ook komen proberen in de 12+ groepen. Stuur ons even een mailtje, als je hierover de informatie wilt ontvangen.

Hopelijk tot snel ziens,

Het team van De Wereld Kindertheater

GROEP 1, GEEL

juf Eva, juf Marjolein

De kinderen die uit groep blauw en groen in groep geel gekomen zijn, krijgen een klein rapport mee voor de vakantie. Daarnaast zal er met alle ouders een eindgesprek(je) plaatsvinden. Jullie zullen daar binnenkort via Social Schools een uitnodiging voor ontvangen. Verder hebben jullie van de week al wat foto’s ontvangen van onze bezigheden.

Volgende week maandag gaan we onze muziekpresentatie opnemen. Omdat jullie nog steeds niet op school mogen komen, maken we voor jullie een filmopname, die u via Social Schools zal krijgen.

Fijne week!

GROEP 1-2, BLAUW

juf Ineke, meester Rick

De week vloog weer om. En wat voor week! Er is veel gezongen met elkaar, maar ook met juf Eva en meester Mitch. Die kwamen gewoon even langs met hun muziekinstrumenten. We zijn weer heerlijk aan het knutselen met juf Jeanette. Ze maakt nu iets met ons voor het voetballen. Ook de werklessen en 4xWijzer kwamen weer ruimschoots aanbod. Foto’s raden, campers knutselen, verkeersborden ontwerpen. En de watertafel is heel erg in trek!

Dan hadden we nog gym van meester Pieter en waterpret op donderdag! Wat een geluk dat het precies kon op donderdag. De kinderen renden gillend van pret over het plein terwijl ze door de sproeier dansten. Toen ik de watertafel vulde, was het natspetteren ook een groot succes. Maar daar hebben jullie een filmpje van kunnen zien.

Veel kinderen hadden ook nog gedacht aan wieltjesdag. Lekker op het achterplein met je eigen step of skeelers. Ook dat was een succes. En een bedankje aan ouders die nog speciaal een stepje kwamen brengen voor teleurgestelde kinderen die het vergeten waren. Ze waren er heel blij mee!

Ik wil deze week weer bakken speelgoed meegeven. Niet al mijn geplande bakken zijn opgehaald. Je krijgt een persoonlijk berichtje van me en ik zet ze in de hal bij de voordeur zodat ze daarvandaan kunnen worden meegenomen.
Komende vrijdag gaan de rapporten mee en op woensdag 30 juni hebben de kinderen sportdag op school. Dan kunnen jullie er vast rekening mee houden dat ze die dag in sportkleding worden verwacht!

Volgende week maandag gaan we onze muziekpresentatie opnemen. Omdat jullie nog steeds niet op school mogen komen, maken we u hiervan een filmopname die u via Social Schools zal krijgen.

Fijne week!

GROEP 1-2, GROEN

meester Mitch

Wat een warmte afgelopen week. We lieten ons deze week niet tegenhouden door de hitte, want er is weer hard gewerkt. We hebben spelletjes gedaan met de vakantiefoto’s. De kinderen moesten de foto’s omschrijven en proberen te raden van wie de foto was. Tijdens de werklessen zijn de kinderen ijsjes aan het knutselen, reiskoffers met spullen aan het vullen en hun eigen speeltuin aan het ontwerpen. Ook staat nu lekker de watertafel buiten.

Met het warme weer was het absoluut dan ook geen straf om donderdag lekker waterpret te hebben. Echte watergevechten zijn er losgebarsten en we hebben veel lol gehad. Om de week nog eens extra leuk af te sluiten was er vrijdag ook nog wieltjesdag voor de kinderen. Op de foto’s kunt u hiervan de leuke resultaten zien.

Deze week gaan de rapporten mee.
Volgende week maandag gaan we onze muziekpresentatie opnemen. Omdat jullie nog steeds niet op school mogen komen, maken we voor jullie een filmopname, die u via Social Schools zal krijgen.

Op woensdag 30 juni organiseren wij exclusief voor de kleuters een sportdag. De kinderen worden dan in sportkleding op school verwacht.

Fijne week!

GROEP 3

juf Ruth, juf Annemieke

Wat was dit weer een leerzame week tijdens onze wereldreis. We hadden een echte piloot die ons naar Nieuw-Zeeland bracht. We hebben over de Maori geleerd en we hadden een kiwidag.
Vandaag zijn we niet met het vliegtuig gegaan, maar met de boot. We zijn aangemeerd in Egypte.

Woensdag was juf Ruth jarig en net als bij de kinderen werd er getrakteerd. En juf werd overladen met lieve knuffels en een mooi verjaardagslied.

Met rekenen gaan we wat dingen van dit laatste blok herhalen voor we het blok afsluiten.

Bij Veilig Leren Lezen gaan we oefenen met samengestelde woorden van drielettergrepen en drielettergrepige verkleinwoorden, en we gaan een creatieve schrijfopdracht doen.

Fijne week allemaal!

GROEP 4

meester Rick, juf Floranne

Het was weer een warme week maar ook deze week is er weer hard gewerkt. Deze week stond Nieuw-Zeeland centraal bij 4xWijzer. Komende week gaan we op reis naar Egypte. De 4xWijzer-muur komt steeds voller te hangen met alle spullen die de kinderen verzamelen.

Bijna alle rapporten zijn weer op school, we missen er nog een paar. Willen jullie deze meenemen! Ook moeten de kinderen op donderdag hun gymspullen weer meenemen voor binnengym.

Fijne week allemaal!

GROEP 5

juf Tamara, meester Remco

GROEP 6

juf Dana, juf Sophia

Afgelopen week was het feest, want juf Sophia is geslaagd! Iedereen heeft hard zijn best gedaan om de klas te versieren en knutsels te maken voor de juf.

We hebben vorige week prachtige uitwerkingen van het huiswerk gezien, waarbij iedereen de meest creatieve oplossingen had bedacht om zijn/haar huis te beschermen, mochten de dijken ooit doorbreken. Erg leuk om te zien!
Deze week maken we nog enkele laatste toetsen en blijven we nog hard aan het werk. Maar huiswerk krijgen de kinderen vanaf dit moment niet meer mee.

Fijne week!

GROEP 7

juf Lisan

Vandaag en morgen hebben we de hele dag voorlopig adviesgesprekken. Juf Esther staat dan voor de klas.

Deze week krijgen we ook nog een vervolg op Groepsgeluk. Aan huiswerk doen we deze week niet.

Omdat het zo warm in de klas is, is extra water geen overbodige luxe. Geen limonade! Graag een waterfles mee naar school.

Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon

De laatste weken van groep 8 zijn aangebroken!
Vorige week heb ik u via Social Schools een bericht gestuurd over de afscheidsavond van groep 8 op vrijdagavond 2 juli. In de loop van deze week hoop ik meer informatie te kunnen geven over hoe de borrel na afloop van deze avond eruit zal gaan zien.

We zijn druk bezig met het monteren van onze film. De laatste puntjes op de i worden deze week gezet en we zijn nu al trots op onze productie!

Vrijdag a.s. is de laatste gymles van groep 8.

Een hele fijne week allemaal!