WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


donderdag en vrijdag 11 en 12 juni – alternatief kamp groep 8

zondag 21 juni – vaderdag

vrijdagavond 26 juni – afscheid groep 8

donderdag 2 juli – laatste schooldag

REGEL VAN DE WEEK


Iedereen hoort erbij en uniek dat zijn wij.

WILGENHOEK IN BEELD


Kunst in de Gouden eeuw
Roos uit groep 7


WEEK  24 –  8 juni  2020

SCHOOLTIJDEN VANAF 8 JUNI – van juf Karin

Vandaag waren alle kinderen weer op school! Vanmorgen was er nog wel wat verwarring over de starttijden en plek waar de kinderen naar binnen gaan. Ouders mogen helaas nog steeds niet naar binnen.

Hieronder vindt u nogmaals de tijden en locaties:
Groep 1-2, achterplein: 8.20 uur verzamelen – 8.25 uur naar binnen
Groep 3, voorplein: 8.20 uur verzamelen – 8.25 uur naar binnen
Groep 4, achterplein: 8.20 uur verzamelen – 8.25 uur naar binnen. De kinderen mogen zelf doorlopen naar binnen.
Groep 5-6, nooduitgang voor de school: 8.30 uur verzamelen – 8.35 uur naar binnen
Groep 7-8, voordeur school: 8.30 uur verzamelen – 8.35 uur naar binnen

TRAKTATIES – van juf Karin

Eerder stond er in het protocol van de PO-raad dat kinderen niet mochten trakteren op school. Hier heeft een wijziging plaatsgevonden. Vanaf heden mag er weer getrakteerd worden op school. De traktaties dienen wel verpakt te zijn. De kinderen mogen helaas nog niet de klassen rond.

FOTO’S SOCIAL SCHOOLS – van juf Karin

De foto’s die gedurende dit schooljaar op Social Schools zijn geplaatst worden automatisch verwijderd aan het einde van het schooljaar. Mocht u hiervan foto’s willen bewaren, bijvoorbeeld voor het afscheidsboek in groep 8, dan is het belangrijk dat u deze vóór de zomervakantie van Social Schools haalt. Hierna zijn ze niet meer terug te vinden.

AANMELDEN BROERTJES EN ZUSJES- van juf Pauline

Binnenkort kunnen de kinderen geboren tussen 1 april 2017 en 31 juli 2017 zich aanmelden bij de basisschool. Broertjes en zusjes van leerlingen die al op school zitten hebben voorrang, maar moeten wel worden aangemeld!
Is uw zoon/dochter geboren in deze periode meldt dit dan s.v.p. zo snel mogelijk bij juf Pauline.

GROEP 1, GEEL

juf Ineke, juf Pauline

En dan is er alweer een week voorbij! Deze week waren we bezig met het museum. Hoe ziet een museum eruit? Wie is er weleens in een museum geweest? We bouwden de huishoek om tot museum met kassa en garderobe en we knutselden een kassa, geld en toegangskaartjes. Maar ook maken we zelf kunstwerken voor aan de muur! En zoals jullie al konden zien, zijn we ook allemaal in een lijst op de foto gegaan. Ook wij komen met ons portret aan de muur te hangen!

Komende week beginnen we met meerdere kunstactiviteiten in circuitvorm. Zo houden we ons bezig met Mondriaan, de Mona Lisa en komen er kunstige werkjes voorbij. We hebben er weer zin in. Daarnaast mogen we ook weer gewoon alle dagen naar school. En dat lijkt vooral juf toch ook wel weer heel fijn!

GROEP 1-2 , GROEN

meester Mitch, juf Mieke

Deze week mogen we weer met de hele klas naar school. Dat is fijn, maar ook weer spannend! Kinderen moeten weer langer wachten op hun beurt en rekening houden met elkaar. Maar het fijnste is dat alle vriendjes er weer zijn!

We hebben vorige week portretfoto’s gemaakt van kinderen in een lijst en schilderijen van Keith Haring nagemaakt met echte kinderen van groep B. Als je in een doos een vel papier met verfklodders en een paar knikkers doet, krijg je rare strepen als je de doos heen en weer beweegt. We hebben de verteltafel van Nijntje in het museum in de klas, waarmee kinderen het verhaal kunnen naspelen.
Deze week beginnen we met de werklessen: Een Mondriaan-mozaïek van papier en van lego, in de bouwhoek oude gebouwen nabouwen, de Mona Lisa natekenen, van klei een beeld maken, een schildersezel op papier plakken en vrij kiezen uit de kast kleur en vorm.

GROEP 1-2, BLAUW

juf Eva, juf Meta

Wat fijn dat we weer met de hele klas naar school mogen. Het zal best wel weer even wennen zijn en best spannend maar ook leuk dat we elkaar weer zien.

De afgelopen week is er keihard gewerkt aan allerlei kunstwerken. De kinderen waren superenthousiast. We hebben in de kring gespeeld om kaartjes te kopen voor het museum, dit was best lastig om uit te rekenen hoeveel je moet betalen. Verder hebben we luisteroefeningen gedaan door zinnen of vijf op elkaar volgende kleuren na te zeggen. Vier kleuren ging nog wel maar vijf was erg lastig.
Het bekijken van kunstwerken op het digibord viel erg in de smaak. Juf dacht dat Karel Appel en Mondriaan wel erg in de smaak zou vallen maar opvallend was dat bijna iedereen het werk van Monet mooi vond. Het schilderij van Rembrandt van Rijn vonden ze erg donker maar die meneer had wel lieve ogen en het schilderij van Karel Appel leek op een alien. 🙂

Deze week beginnen de werklessen weer. We gaan de Mona Lisa tekenen, knippen en plakken, een Mondriaan namaken en nog meer leuke activiteiten. Naast het schilderen kijken we nu ook naar beeldhouwwerken en gaan zelf kleien.

Als u nog een rapport van uw kind thuis heeft, wilt u dit dan weer meegeven naar school.

GROEP 3

juf Marjan, juf Annemieke

Wat fijn dat we deze week met de hele klas naar school mogen. We zijn weer compleet! Samen spelen, werken en veel plezier beleven! We verzamelen nog steeds iedere ochtend op het plein. Juf is daar aanwezig om later met de kinderen naar binnen te gaan.

Juf Annemieke is helaas nog ziek. Vorige week hebben alle kinderen voor haar een mooie bloem geknutseld. Op de bloem heeft ieder kind een lieve boodschap voor juf Annemieke geschreven. Deze bloemen zijn in een grote envelop bij haar langs gebracht.

Bezetting 8 t/m 12 juni:
Vandaag hebben juf Someya en juf Ruth voor de klas gestaan. Juf Ruth is terug van zwangerschapsverlof en sinds deze week weer aan het werk. Zij zal in de vervanging van Annemieke een rol gaan spelen. Dat is fijn, want ook zij is voor de kinderen een bekend gezicht.
Dinsdag: juf Marjan
Woensdag: nog geen vervanging
Donderdag: juf Marjan
Vrijdag: juf Someya

We zijn vandaag gestart met het maken van de Cito-toetsen. Laat uw kind op tijd naar bed gaan deze en volgende week zodat ze lekker uitgerust kunnen beginnen iedere dag.

En bij deze nogmaals een oproep om alle spullen die nog thuis liggen van school weer mee te nemen naar school.
Denk daarbij aan:
– leesboekjes van kern 8 en 9,
– Veilig en Vlot van kern 8 en 9,
– Goed Gespeld van kern 8 en 9,
– leesboeken van de schoolbibliotheek,
– werkboeken van schrijven, rekenen en Veilig Leren Lezen kern 10. De werkboekjes van kern 8 en 9 mogen thuisblijven.

GROEP 4

juf Simone

Wat is het fijn om weer met iedereen in de klas te zijn. Wat hebben we elkaar gemist en het is goed om weer elke dag met iedereen in de klas te zijn. De laatste vier weken in groep 4 en we gaan er nog fijne weken van maken! De kinderen mogen zelf naar binnen komen bij de rode deur, zo kunnen ze meteen hun jas en tas aan de kapstok hangen. We zien elkaar dan in de klas.

We hebben ook met elkaar bedacht dat we het eten en drinken voortaan in onze tassen laten. Het past allemaal niet handig in de bakken en het is helemaal niet fijn als er iets lekt.

In de klas zijn we hard aan het werk met een lastige spellingregel. We oefenen met woorden die aan het eind van de eerste klankgroep een lange klank hebben. Lange klanken hebben pech, ik haal gewoon een letter weg. Slaa-pen. Slapen. Sommige kinderen raken hiervan een beetje in de war en schrijven bij alle woorden nu een korte klank. Bijvoorbeeld bij paard. Het woord paard kun je niet in stukjes verdelen. Paard is één klap en daarom schrijf je gewoon de aa.
De regel die er deze week bijkomt is de dubbelzetter. Hoor je aan het eind van een klankgroep een korte klank, dan schrijf je daarna twee medeklinkers. Katten, ka -tten.

Met rekenen zijn we vandaag begonnen aan het laatste blok. Ook rekenen is zo mooi op tijd uit voor de zomervakantie. Estafette blijft favoriet! En wie is nou toch die vriend van Olle?? We gaan er deze week achter komen!

Deze week zullen we, als we weer een beetje gewend zijn aan een hele klas, steeds een stukje Cito-toets gaan doen. We doen rekenen en spelling. Lekker op ons gemak en het zal mij straks nog meer informatie geven over de afgelopen periode.

Deze week gaan we ook werken met de 4xWijzer-kaarten over kunst. Gaan we leren over Mondriaan, Vincent van Gogh en de kinderen vragen zich af hoe het zit met de Nachtwacht. Werk aan de winkel dus! Ook maken we een tekenopdracht die we afmaken door daarna te schilderen.
Toevallig hebben veel kinderen een nieuwe fiets gekregen en daarover gaat de les van verkeer. Waar mag je precies fietsen op straat en hoe steek je dan veilig over. Misschien moeten we het ook maar meteen hebben over de step… stuntstep, snelle step, speciale wielen en de skatebaan, ik weet er inmiddels echt alles van en het lijkt de kinderen een supergoed idee als ik met de step naar school kom, haha!

Sommige kinderen hebben thuis nog persoonlijke spulletjes van school, bijvoorbeeld een etui. Het is handig om deze weer mee terug te nemen, omdat het lastig is als je je gum mist. De kinderen die dit nog niet gedaan hebben, mogen hun rapport nog mee brengen. Ik mis er nog een heleboel.

Tot aan het einde van dit schooljaar is er geen klassendienst, omdat ik de klas zelf schoonmaak. Tijdens de thuiswerkperiode hebben een aantal kinderen een spreekbeurt gemaakt. Ik zal deze week laten weten wanneer ze deze mogen doen voor de klas.
Het zal vast stil zijn zonder de kinderen thuis!

GROEP 5

juf Roos, meester Mitch

Wat fijn dat we weer met z’n allen naar school mogen! Het is ook wel weer even wennen, maar heerlijk om de laatste vier weken samen het schooljaar af te ronden.

Deze week zijn we begonnen met de Cito-toetsen. We starten met rekenen, daarna halverwege de week met spelling en tenslotte komt begrijpend lezen aan de beurt.

De Wilgenexpres gaat ook weer beginnen! Op donderdag worden de vier kinderen uit onze groep opgehaald door juf Jorien. Ze zal nog twee keer komen, deze donderdag en de week erna.

Ook gaan we verder met 4xWijzer-thema ‘het oude Egypte’. Meester Mitch geeft deze week les hoe je een PP kunt maken en de quizvragen hierin verwerkt, super leuk! Op donderdag gaan we via opdrachtkaarten nog meer leren over het thema.

We missen nog een aantal rapporten, graag uiterlijk deze week meenemen!

Deze week hebben Sep en Melchior klassendienst en Isabel en Nena klassendienst.

GROEP 6

juf Someya, juf Tamara, juf Eveline

Voor de schooltuinen hebben wij in de klas tekeningen gemaakt als naambordje. Zoals eerder aangegeven mogen jullie ook zelf een naambordje maken. Vandaag krijgen jullie je tekening gelamineerd mee naar huis. Zouden jullie er zelf voor willen zorgen dat hij op een stokje komt, zodat we hem donderdag allemaal in de grond kunnen zetten. Dus of je maakt een heel eigen bordje, of je regelt een stokje en maakt je tekening hieraan vast. Aankomende donderdag moet het naambordje mee naar school.

Verder zijn we deze week gestart met de Cito-toetsen. We hebben heel spelling al gedaan en zijn begonnen met het eerste deel van begrijpend lezen. Iedereen doet heel hard zijn best, maar het is best weer even wennen zo op school je een langere tijd concentreren. Aankomende week hopen wij zoveel mogelijk Cito’s af te hebben gemaakt.

Deze week voor het eerst weer met de hele groep. Wat is het fijn om iedereen weer bij elkaar te zien. Wij hopen dat we de laatste schoolweken nog gezellig kunnen afsluiten.

GROEP 7

juf Lisan

Wat fijn om het clubje weer tegelijkertijd en in één lokaal te hebben. We zijn nog wel druk aan het toetsen en daarnaast doen we veel 4xWijzer en verkeer. Het theoretische deel van het verkeersexamen gaat dit jaar nog wel door en namelijk op 16 juni. Kortom, kort dag om ons voor te bereiden maar dat gaat ons wel lukken.

Deze week zijn we op maandag, dinsdag en woensdag met de Cito’s bezig. Donderdag ben ik met groep 8 op pad en is juf Sem in de klas. Vrijdag is mijn verjaardag, dus wordt er niet gewerkt, gym gaat wel door, als het weer het toelaat.

De kinderen die afwezig waren tijdens de eerste Cito-momenten krijgen deze en volgende week de ruimte om dit in te halen.

Morgen moet iedereen in donkere bovenkleding naar school komen.

Voor de koukleumen is het handig om een vest op school te leggen zodat de ramen open kunnen blijven.

GROEP 8

juf Manon, meester Milan

Wat heerlijk om de hele groep weer bij elkaar te hebben! Voor de meeste kinderen is het toch weer even wennen om hele dagen naar school te gaan en om alle klasgenoten weer te zien, maar we zijn heel blij dat we de laatste schoolweken samen door kunnen brengen.

Deze week een korte school-lesweek i.v.m. kamp. De kinderen hebben allemaal hun kampboekje mee naar huis gekregen. Via Social Schools heb ik u het rooster gestuurd. Dit rooster staat ook in het kampboekje.

Alle kinderen komen donderdag a.s. om 8.25 uur op school met hun fiets. We gaan eerst even naar de klas. De tas met spullen voor de bonte avond laten we in de klas staan. Om 8.45 uur komen we naar buiten om alle ouders uit te zwaaien. Aan u de vraag om rekening te houden met 1,5 meter afstand en om de hekken rond het speelplein te blijven staan.

Rond 9.00 uur vertrekken we op de fiets naar het strand en gaan we een leuke en sportieve dag tegemoet met hopelijk lekker weer! ’s Avonds om 22.00 uur is de bonte avond en disco afgelopen en kunt u uw zoon of dochter weer komen ophalen. Ik wil u vragen om buiten te hekken te blijven wachten.

Vrijdag mogen de kinderen even uitslapen. Om 9.30 uur verwacht ik ze weer op school en gaan we richting het park. Daarna gaan we lekker lunchen met de juffen en meesters. Om 14.00 uur gaan de kinderen naar huis. Hopelijk worden het twee dagen om nooit meer te vergeten!

Volgende week vrijdagmiddag 19 juni gaan we geluidsopnames maken voor onze afscheidsfilm. De kinderen worden om 13.00 uur op school verwacht en het we hopen rond 17.00 uur klaar te zijn.

Over de afscheidsavond van groep 8 ontvangt u deze week meer informatie.