WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA

Tot wo 30 juni – Wilgenhoek A4D Challenge

Vrijdag 18 juni – Wieltjesdag

Vrijdag 25 juni – rapport mee

Dinsdagmiddag 6 juli – doorschuifmiddag (kinderen maken kennis met hun nieuwe leerkracht(en)

Donderdag 8 juli – continurooster tot 14.00 uur (lunch verzorgd door de OAC)

Vrijdag 9 juli – alle kinderen vrij

10 juli t/m 22 augustus – Zomervakantie

REGEL VAN DE WEEK


Wees netjes en ruim je rommel op, een nette school is top.

WILGENHOEK IN BEELD

De OAC heeft alternatieve A4D bedacht! Wandel jij ook?
De deelname formulieren kun je inleveren in de rode brievenbus bij de voordeur.


WEEK  24 –  14 juni 2021

Oudergesprekken- van het team

In november hebben we u geïnformeerd over het feit dat de ouder/kindgesprekken uitgesteld zouden worden naar het einde van het schooljaar. De ervaring van leerkrachten was dat een gesprek digitaal met de kinderen voeren, niet zo is zoals ze het zouden willen. Op dat moment hadden we de verwachting dat we aan het einde van het schooljaar al lange tijd op de reguliere manier naar school zouden gaan.

Helaas is dit niet het geval. Daarom hebben we het volgende besloten:

Groep 1, 2, 3, 6 en 8 hebben inmiddels drie gespreksrondes gehad. Deze periode zullen er gesprekken op aanvraag van de leerkracht of ouders plaatsvinden. Indien u niet benaderd wordt door de leerkracht en wel een gesprek wenst, kunt u de leerkracht zelf een berichtje sturen. De gesprekken zullen digitaal plaatsvinden.

Groep 4, 5 en 7 hebben op dit moment twee gespreksrondes gehad. Deze periode zullen er gesprekken gevoerd worden met de ouders van alle kinderen. De kinderen zullen in groep 4 en 5 niet bij het gesprek aanwezig zijn, de gesprekken zijn digitaal. Bij groep 7 zijn de kinderen wel aanwezig en zijn de gesprekken wel op school. Dit doen wij omdat dit de voorlopig adviesgesprekken zijn.

U zult van de leerkracht een uitnodiging ontvangen.

Wij hopen, nu alle versoepelingen snel gaan, dat de gesprekken in het nieuwe schooljaar wel weer op school kunnen plaatsvinden.

De rapporten krijgen de kinderen op 25 juni mee naar huis.

Wieltjesdag – van het team

Op vrijdag 18 juni is er de eerste Wilgenhoek Wieltjesdag!

Op Wieltjesdag mogen de kinderen op wieltjes naar school komen en tijdens de pauze hiermee op het schoolplein spelen.

Normaal gesproken hebben we de afspraak dat er geen wieltjes op het plein mogen, vanwege de drukte. Maar hoe leuk is het om op een skateboard of met je skeelers of rolschaatsen op het plein te kunnen?

Gewone fietsen zijn op wieltjesdag helaas niet toegestaan, hiervoor zijn de pleinen te klein.

Uiteraard hoeven de kinderen niet met wieltjes naar school te komen, maar het mag!

GESLAAGDEN – van het team

Hiep, hiep, hoera!!!
Wij feliciteren al onze oud leerlingen en broers en zussen die geslaagd zijn. Goed gedaan allemaal!!!!

AVONDVIERDAAGSE 2021 – van de OAC

Het is alweer juni, de maand van de avondvierdaagse.
Helaas mogen we nog niet met z’n allen tegelijk lopen. Daarom doen we dit jaar doen een volledige coronaproof Wilgenhoek A4D Challenge! Het is de bedoeling dat je zelf de routes gaat lopen. Neem gerust je vader, moeder, opa, oma, broertje, zusje of vrienden mee!

Vorige week heeft iedereen een formulier mee naar huis gekregen, met daarop vijf routes met bijbehorende vraag. Jullie hebben tot 30 juni tijd om 4 van deze 5 routes te lopen, de vragen te beantwoorden, en het formulier weer in te leveren in de rode OAC-brievenbus bij de voordeur van school.

Iedereen die het formulier heeft ingevuld en ingeleverd ontvangt in de laatste schoolweek de felbegeerde medaille!! En let op: de klas met de meeste lopers ontvangt nog een extra prijs!
Heel veel plezier allemaal!

namens de OAC-A4D-commissie
Marije, Ilona en Sarah

GROEP 1, GEEL

juf Eva, juf Marjolein

Jullie hebben via Social Schools al gezien waar we mee bezig zijn geweest afgelopen week, wij werken nog even lekker door met het thema.

Ook zijn we een aantal liedjes aan het oefenen, we doen dat ook in de andere kleutergroepen. We zijn al twee keer in groep groen en één keer in groep blauw geweest.

Het wordt weer prachtig weer deze week, als het mogelijk is kunnen de kinderen beter sandalen dan teenslippers dragen, die vallen makkelijk van de voetjes af en blijven snel achter van alles haken bij het buitenspelen.

Fijne week allemaal!

GROEP 1-2, BLAUW

juf Ineke, meester Rick

Vorige week was zo leuk! Elke ochtend starten we met foto’s en verhalen over reizen. De kinderen bedenken een land en als ik er geweest ben, dan laat ik foto’s zien en vertel ik wat willekeurige dingen. Dat vinden ze heel leuk. We hebben vorige week al Amerika, Canada, en Duitsland gehad. De week ervoor Zweden, Egypte en Turkije. Dan vertellen de kinderen ook veel, vooral als ze er zelf zijn geweest. Tijdens de werkles zijn we bezig met campings, ijsjes knutselen en onze eigen meeneemkoffer. In de 4xWijzer middag zijn we campers aan het knutselen, afstanden meten, en verkeersborden aan het maken omdat we ook bezig zijn met vervoer en hoe we op reis gaan! De vraag van deze week was ‘Waarom ga je op reis?’ Komende week houden we ons dus bezig met ‘Hoe ga je op reis?’. Ook doen ze een spel met hun eigen vakantiefoto’s. Ze mogen omschrijven wat ze zien zonder de naam van het kind te noemen en de ander moet uit een overzichtje de juiste foto aanwijzen. 

Vandaag begon al heel gezellig. We hebben in de kring liedjes gezongen en met instrumenten muziek gemaakt. We hielden ons bezig met maat en ritme en ze deden allemaal heel goed mee! Tijdens de warme dagen die gaan komen blijf ik bij de kinderen aandringen op water drinken. Insmeren is ook van belang, dus blijf dit zeker in de tassen meegeven!

Vanaf donderdag ga ik bakken met speelgoed meegeven. Ik stuur in ieder geval degenen die zich hiervoor hebben aangemeld een persoonlijk bericht over op welk moment de bakken meegaan.

GROEP 1-2, GROEN

meester Mitch

Het thema ‘Op reis’ is gestart en de kinderen vinden het geweldig. Binnen het thema zijn we bezig met het verkeer. Hier oefenen we al met verschillende verkeerssituaties en met de verkeersborden. In de werkles mogen de kinderen ook zelf verkeersborden maken. Ik zag zelfs al het eerste verkeersbord: ‘verboden in je neus te peuteren’ voorbij komen. Heel leuk dus.  Ook zijn we bezig geweest voor onze papa’s.

Gisteren zag u het misschien al, we zijn al over de helft met onze wandelingen voor de A4D. Blijft u ook gezellig meelopen?

Ik mis nog een aantal rapporten, graag zo snel mogelijk mee naar school.

In de komende weken zouden wij het fijn vinden als u wat speelgoed zou willen meenemen naar huis om dit te wassen. We doen dit jaarlijks aan het eind om weer schoon en fris speelgoed te hebben voor het nieuwe schooljaar. Wij zijn hier enorm mee geholpen, helpt u mee? Maak een afspraak via Social Schools.

Fijne week!!

GROEP 3

juf Ruth, juf Annemieke

Op een DMT voor een aantal kinderen en wat toetsen voor kinderen die afwezig waren na zijn we klaar met Cito’s. Wat hebben de kinderen weer ontzettend goed hun best gedaan.

We zijn afgelopen week met kern 11 begonnen, de laatste kern met een werkboekje dit jaar. We zijn bezig met tweelettergrepige woorden eindigen op ‘-ing’. We gaan leren een titel te bedenken bij een stuk tekst en we gaan vooral ook de spelling van de afgelopen periode herhalen.
Met rekenen gaan we oefenen hoe je handig kan tellen en we gaan rekenen boven het tiental.

Natuurlijk gaan we weer verder met onze wereldreis. Vandaag zijn we naar een nieuw werelddeel gegaan: Oceanië, en wel naar het land: Nieuw-Zeeland. Het land van de kiwi’s. Vandaag hebben we ook bezoek gehad van een echte piloot, de vader van Noah.

Fijne week!

GROEP 4

meester Rick, juf Floranne

Deze week zijn alle Cito’s afgerond en hebben we het tijdens 4xWijzer over China gehad. Op donderdag hebben we weer binnen gym gehad van meester Menno. Tot het eind van het schooljaar gaan we weer binnen gymmen.

Komende week gaan we het met 4xWijzer over Nieuw-Zeeland hebben. De kinderen mogen elke week spullen mee naar school nemen die bij het land van die week horen.
Met taal gaan we deze week verder met verhalen schrijven en vertellen.

De zon gaat weer veel schijnen deze week dus denk eraan om de kinderen in te smeren in de ochtend.

Fijne week!

GROEP 5

juf Tamara, meester Remco

Wat is er weer hard gewerkt vorige week. Het is echt heel erg warm in de klas, dus extra knap dat iedereen zo hard zijn best doet. De laatste Cito’s zijn afgemaakt. Deze week gaan we beginnen met AVI en DMT toetsen.

We zijn nog hard aan het oefenen met de sprongen op de getallenlijn en oefenen we met het uitrekenen van grote keersommen. Met spelling herhalen we alle regels van het afgelopen jaar. Wij merken dat de molen (lange klanken hebben pech, ik haal gewoon een letter weg) en mollen (korte klanken krijgen er van mij, gewoon een letter bij) nog lastig zijn. Willen jullie hier thuis ook extra op letten als ze iets opschrijven?

Wat hebben wij onwijs mooie werkjes gekregen met complimenten over het kind. Ze staan en hangen in het raamkozijn en zullen hier ook nog wel even blijven hangen. De kinderen mogen er zelf iets over vertellen.

Het huiswerk voor volgende week is het leren van de Engelse woordjes (dieren en kleuren). Hier is in de klas ook goed mee geoefend.
Tip: maak een memory om te oefenen. Nederlands op één kleur en Engels op één kleur en spelen maar. De kinderen hoeven alleen Engels-Nederlands te leren. Zij krijgen volgende week de toets.

Willen jullie er nog aan denken om de rapporten mee te geven naar school?

Voor nu wensen wij jullie een hele fijne week.

GROEP 6

juf Dana, juf Sophia

Vorige week hebben we ondanks de hitte toch hard gewerkt. De AVI leestoetsen zijn afgenomen en we hebben het laatste spellingdictee gehad. Om toch met spelling bezig te blijven, gaan we op Gynzy aan verschillende spellingsdoelen werken.

In de tuinen hebben de kinderen radijs mogen oogsten en hebben ze andijvie en mais geplant. Het is heerlijk om te zien hoe bedreven ze zijn in het bijhouden van hun eigen tuintje, maar ook hoe ze hun buren helpen bij het oogsten en zaaien.

Bij 4xWijzer leren we over de Watersnoodramp, dus het was heel leerzaam om van de opa van Floor te horen hoe dat ging in die tijd. De kinderen hebben ademloos geluisterd en aantekeningen gemaakt van deze superinteressante gastles.

Willen jullie er nog aan denken om de rapporten mee te geven naar school?

Fijne week!

GROEP 7

juf Lisan

Iedereen heeft zijn Cito’s af, nu mag ik de rapporten gaan schrijven en de voorlopig adviesgesprekken voorbereiden.

In de klas hadden we vandaag feest, wat een gezelligheid. Bedankt allemaal voor de bloemen, taart en het cadeau. We hebben een heerlijke dag in het Zaanenpark gehad.
We gaan de laatste week nog wel werken, we hebben nog niet alle methodes uit en dat willen we natuurlijk wel. Er komt dus ook nog huiswerk mee naar huis, maar als het te warm wordt, kunnen we ook onze waterflessen en zonnebrand pakken en nog even buiten een potje slagballen.
Graag dus elke dag een waterfles en zonnebrand voor de zekerheid mee.

Vanavond om 20.00 uur start de inschrijving voor de adviesgesprekken. De gesprekken zijn op maandag 21 en dinsdag 22 juni.

Een fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon

Deze week gaan we filmen voor onze eindfilm. Afgelopen week heb ik hierover een bericht gestuurd via Social Schools. Vóór vrijdag a.s. moeten de scènes zijn opgenomen, zodat de kinderen kunnen beginnen met het monteren.

Ons thema van 4XWijzer hebben we afgesloten. Het werken staat op een laag pitje, door de film, maar we doen elke dag nog rekenen, taal en spelling om een beetje in het ritme te blijven.

Ik hoop u zo snel mogelijk meer informatie te geven over de afscheidsavond van groep 8.

Een hele fijne week allemaal!