WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


De hele school werkt de komende weken aan het 4xWijzer thema ‘Kunst’

Woensdag 10 juni – MR vergadering

Donderdag 2 juli – Laatste schooldag

REGEL VAN DE WEEK


Wij laten merken hoe rustig wij kunnen (samen)werken.

WILGENHOEK IN BEELDDe kinderen van groep blauw maken het schilderij van Keith Haring na met hun eigen lijf.

WEEK  23 –  2 juni  2020

BABYNIEUWS – van juf Simone

Wat een fijn nieuws hebben we ontvangen van juf Simone. Op 29 mei zijn haar dochter en zoon geboren, 2 prachtige gezonde baby’s, het meisje heet Saar en het jongetje heet Boaz.

Wij wensen mama Simone, papa Oshri en grote broes Moos heel veel geluk samen.

FOTO’S SOCIAL SCHOOLS – van juf Karin

De foto’s die gedurende dit schooljaar op Social Schools zijn geplaatst worden automatisch verwijderd aan het einde van het schooljaar. Mocht u hiervan foto’s willen bewaren, (wellicht voor een afscheidsboekje in groep 8 bijvoorbeeld), dan is het belangrijk dat u deze vóór de zomervakantie van Social Schools haalt. Hierna zijn ze niet meer terug te vinden.

GEVONDEN- van juf Pauline

De mand met gevonden voorwerpen is helemaal vol. Omdat ouders nu niet in school mogen zullen we de mand woensdag en vrijdag bij het hek op het achterplein zetten.

GROEP 1, GEEL

juf Ineke, juf Pauline

Vorige week startte het thema ‘Kunst’. We hebben al wat schilderijen gezien, over kunstenaars gepraat, liedjes en een versje gehoord over kleuren en we hebben kleuren gemengd. Toveren met kleuren noemen we dat! En zo leren de kinderen dat rood, geel en blauw het belangrijkst zijn en dat je daar oneindig veel kleuren mee kunt maken. Ook had Ezra een mooi boek vol rijm meegenomen over Karel Appel. Dat vonden we heel leuk!

We hebben heerlijk in zonnig weer in de zijtuin gespeeld en gingen racend op de fietsen langs de juf op het voorplein! Wel merkte je deze week dat de kinderen nog moeten wennen aan het ritme. Maar dat zal binnenkort zeker helemaal goedkomen!

Deze week gaan we praten over hoe een museum eruit ziet en gaan we ook op een digitale tour! We gaan op dinsdag en woensdag naar school en op beide dagen is Juf Ineke er.

Wat betreft het buitenspelen: Willen jullie de komende tijd zonnebrand van een gewenst merk in de tas van de kinderen doen? Zeker in de middag op het voorplein vind ik het fijn om ze goed in te smeren!

Fijne week allemaal!

GROEP 1-2, GROEN

meester Mitch, juf Mieke

Het thema ‘Kunst’ is vorige week begonnen. We hebben gehoord welke musea er allemaal zijn (en dat musea het meervoud is van museum). Sommige kinderen zijn nog nooit in een museum geweest, de meesten wel. Bijvoorbeeld het Nijntje museum, het speelgoed museum en nog vele anderen. Over het Nijntje museum hebben we ook een boekje voorgelezen dat de kinderen kunnen naspelen met ons vertelkastje.

We hebben wat schilderijen van Vincent van Gogh bekeken en ook van de schilder Kandinsky, met zijn vele kleurtjes. Ook hebben we wat gelezen over het leven van beiden, die niet schilderden zoals het er precies uitziet, maar juist hoe zij het voelden. Ook de Mona Lisa mocht natuurlijk niet ontbreken. De kinderen hebben naar het schilderij gekeken en erover verteld. Als je het schilderij op zijn kop hield veranderde het gezicht, dat was ook bijzonder. In de werklessen vanaf volgende week komt deze opdracht ook terug.

Ook hebben we verschillende kunstvormen besproken, zoals: schilderkunst, dans, muziek, beeldende kunst enz.

We hebben deze week 2 letters, de m van museum en de u van kunst.

De kinderen mogen foto’s, boeken enz. meenemen naar school om te laten zien.

GROEP 1-2, BLAUW

juf Eva, juf Meta

Wat een geweldig onderwerp heeft ons nieuwe 4xWijzer thema ‘Kunst’ met heel veel mogelijkheden en activiteiten. We hebben gesproken over ‘wat’ is kunst en over het museum. Wie is er wel eens naar een museum geweest en wat was daar te zien? De meeste kinderen zijn in een botten, skeletten of dino museum geweest. Het Nijntje museum werd ook regelmatig genoemd. Verder hadden we een leuke discussie over kunst. Want Cas heeft kunstgras. Ligt dit ook in een museum? Nee joh, in mijn tuin. We kwamen er achter dat kunst zelf gemaakt wordt en dat als veel mensen het mooi vinden het kunst is.

Na Vincent van Gogh hebben we nu Keith Haring bewonderd. Hier gaan we ook iets moois over maken maar dat is nog een verrassing. Keith Haring, een Engelse naam. Vraag van kind: Wat is het dan in het Nederlands? Ik denk Kees Haring, o ja of Kees Kibbeling roept een ander. Zo hebben we veel plezier met elkaar. We hebben de poppetjes van Keith Haring ook nagespeeld op de mat. Zie foto’s Social Schools.

In de klas staat nu een museumtafel waar we spullen op verzamelen. Er zijn al wat boeken en spullen gekomen, leuk. Verder worden er allemaal verschillende kunstwerken gemaakt met 4xWijzer en mooie gebouwen gebouwd. Er staat nu ook een schildersezel in de klas en daar mogen we ons eigen schilderij maken.

Juf Julia heeft een groepswerk met de kinderen gemaakt van Escher. Foto volgt later.

Deze week is juf Eva afwezig en is juf Meta in de groep.

Wilt u s.v.p. zonnecrème in de tas van uw kind meegeven. Fijne week.

GROEP 3

juf Marjan, juf Annemieke

De komende week is de laatste week dat we met halve klassen naar school gaan.

Juf Annemieke is nog ziek, juf Marjan is er dinsdag en donderdag. Juf Pauline woensdag en juf Someya is er vrijdag. Dat zijn best veel verschillende gezichten. Maar gelukkig wel gezichten die de kinderen kennen.

Vergeten jullie je boeken en schriften niet? En je buiten gymspullen op dinsdag of vrijdag? Als het zo warm blijft graag een extra flesje water meenemen.

Fijne week allemaal!

GROEP 4

juf Simone

Deze week is het de laatste week dat er met de halve groep in de klas zijn. Wat zal het fijn zijn om volgende week weer allemaal bij elkaar te zijn!

We zijn goed aan het werk in de klas. De rekentoets is klaar en nu beginnen we alweer aan het laatste blok van dit schooljaar. Met spelling werken we over de au en de ou. We noemen deze de a-tjes au en de o-tjes ou. Je kunt het verschil niet horen en je moet dus goed onthouden welke au/ou er in een woord hoort.

We zijn heel leuk gestart met het nieuwe 4xWijzer thema. De kinderen hebben heel veel vragen over kunst en we gaan op onderzoek uit om de antwoorden hierop te vinden! Deze week gaan we knutselen over het thema, maar gaan we ook de klas gezellig maken met werkjes over de zomer. We zingen veel, het nieuwe plein is echt een groot succes, er ontstaat heel leuk spel en iedereen doet mee. Ook is het boek over Superjuffie bijna uit en wordt het nu wel heel spannend hoe het af gaat lopen!

Groep B gymt vandaag buiten. Laten we hopen dat we het droog houden en groep A donderdag ook nog lekker buiten gymmen kan op donderdag.
Een fijne week allemaal!

GROEP 5

juf Roos, meester Mitch

Hopelijk heeft iedereen een lekker lang pinksterweekend gehad, aan het weer zal het niet gelegen hebben. We kijken er naar uit de kinderen weer allemaal tegelijk in de klas te zien. Gelukkig is dit de laatste week dat ze in aparte groepen naar school komen.

Vorige week zijn we gestart met het thema ‘Het oude Egypte’. Meester Mitch heeft een presentatie gegeven over de geschiedenis, het klimaat en de welvaart van het land van zowel vroeger als nu. Dit is het laatste 4xWijzer thema van dit jaar en hier wilde we ook iets speciaals mee doen. Dus hebben we besloten om de kinderen samen hier een miniwerkstuk/presentatie over te laten ontwerpen.

De kinderen zijn met veel enthousiasme in duo’s aan het werk gegaan. Ze zoeken informatie over het oude Egypte en maken een quiz met tien meerkeuzevragen die ze in een powerpoint zullen presenteren aan hun klasgenoten. We zijn reuze benieuwd!

De kinderen hebben n.a.v. de laatste rekentoets van Gynzy een doelenblad mee naar huis gekregen om tijdens de thuiswerkdagen aan te werken. Hiermee kunnen de kinderen in de Werelden van Gynzy aan de slag. Ze weten zelf hoe dit werkt. Het doelenblad moet wel weer mee terug naar school. De kinderen die vandaag thuis hebben gewerkt moeten ook morgen de opdracht van taal mee naar school nemen, dan kijkt juf met de leerlingen de opdrachten na.

We ontvangen graag de rapporten van de kinderen deze week als deze nog niet zijn ingeleverd.

Groep 5 start nog niet deze week maar volgende week met de Cito-toetsen rekenen, begrijpend lezen en spelling.

Fijne week allemaal!

GROEP 6

juf Someya, juf Tamara, juf Eveline

De laatste week dat wij in twee aparte groepen naar school moeten. Wat kijken we er naar uit om weer met alle kinderen op school aan het werk te gaan .

Afgelopen week is de eerste groep naar de schooltuinen geweest. Het is superleuk om te zien hoe enthousiast iedereen is. Zoals in de mail van afgelopen zondag al aangegeven maken wij normaal schooltuinbordjes met de namen van de kinderen erop als huiswerkopdracht. Hier zijn we dit jaar niet aan toe gekomen. Mocht je dit nog willen doen (is wel heel erg leuk) dan mag dit natuurlijk.

Deze week gaan we beginnen met de Cito-toetsen. Voor nu staat begrijpend lezen en spelling op het programma. Hier hoeven jullie thuis helemaal niks voor te doen.
Verder gaan wij een alternatief rapport schrijven. Deze willen wij wel graag in de rapportmapjes meegeven. Zouden jullie deze dan ook deze week mee willen geven naar school?

Fijne week allemaal.

GROEP 7

juf Lisan

Vandaag zijn we gestart met de Cito’s begrijpend lezen en rekenen. De ochtend houden we voor de Cito-toetsen en in de middag zijn we bezig met het nieuwe thema ‘De Gouden Eeuw’.
Vorige week heb ik het thuiswerk gemaild. Hierin zit ook al een (foto)opdracht over dit thema.

Vergeet het rapport niet mee naar school te geven.

Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon, meester Milan

Volgende week starten we weer met de hele groep. Fijn om de hele klas weer bij elkaar te hebben!
Deze week gaat groep B op dinsdag en woensdag naar school. Op dinsdag beginnen de kinderen om 8.30 uur met gym op het Marnixplein.
Groep A heeft op donderdag en vrijdag les. Op vrijdag begint deze groep om 8.30 uur op het Marnixplein.

Op de dagen dat de kinderen niet naar school gaan werken ze thuis. Het rooster hiervoor krijgen ze op school.

Op donderdag 11 en vrijdag 12 juni hebben we ons alternatieve schoolkamp. Het programma voor dit kamp heeft u inmiddels ontvangen via Social Schools.

Op vrijdagmiddag 19 juni gaan we opnames maken voor de musical. De kinderen worden om 13.00 uur op school verwacht en we verwachten rond 17.00 uur klaar te zijn, wellicht eerder. Wij hopen op uw medewerking. Er moet veel gebeuren in korte tijd, dus we hebben een middag nodig om dit te realiseren.

Groep 8 krijgt over een aantal weken nog een laatste rapport mee naar huis, en ik heb nog niet alle rapporten ontvangen. Graag uiterlijk deze week bij mij inleveren.
Fijne week allemaal!