WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA

Ma. 7 t/m vr. 11 juni – Cito-toetsen
T/m wo 30 juni – Wilgenhoek A4D Challenge

REGEL VAN DE WEEK


Iedere groep heeft zijn eigen regel van de week gekozen.

WILGENHOEK IN BEELD

Vulkanen en aquaducten
Wat is groep 7 creatief bezig geweest. Ze hebben zelf met papier-maché gemaakt.  Vrijdag waren de uitbarstingen


WEEK  23 –  7 juni 2021

FORMATIE KOMEND SCHOOLJAAR – van juf Karin

Achter de schermen zijn we hard aan het werk om de formatie voor komend schooljaar in orde te maken. Zodra we deze definitief rond hebben, deze is goedgekeurd door de MR en met het team besproken is, zullen wij u informeren. Ik vermoed dat dit in de week van 21 juni is.

AVONDVIERDAAGSE 2021- van de OAC

Het is alweer juni, de maand van de avondvierdaagse.
Helaas mogen we nog niet met z’n allen tegelijk lopen. Daarom doen we dit jaar doen een volledige coronaproof Wilgenhoek A4D Challenge! Het is de bedoeling dat je zelf de routes gaat lopen. Neem gerust je vader, moeder, opa, oma, broertje, zusje of vrienden mee!

Vorige week heeft iedereen een formulier mee naar huis gekregen, met daarop vijf routes met bijbehorende vraag. Jullie hebben tot 30 juni tijd om 4 van deze 5 routes te lopen, de vragen te beantwoorden, en het formulier weer in te leveren in de rode OAC-brievenbus bij de voordeur van school.

Iedereen die het formulier heeft ingevuld en ingeleverd ontvangt in de laatste schoolweek de felbegeerde medaille!! En let op: de klas met de meeste lopers ontvangt nog een extra prijs!
Heel veel plezier allemaal!

namens de OAC-A4D-commissie
Marije, Ilona en Sarah

GEVRAAGD – van het team

Gevraagd:
– onderbroeken, joggingbroeken
– kranten en witte lakens voor groep 7
– lege keukenrollen
– chipskokers
– kurken

GROEP 1, GEEL

juf Eva, juf Marjolein

Deze week start het thema ‘Reizen’. Jullie hebben misschien al wat liedjes gehoord die bij het thema passen, we zijn vorige week al begonnen met oefenen. We zingen in het Engels en zelfs in het Afrikaans!

Het weer is heerlijk en we mogen steeds meer, dat levert gezellige avonden op. Als de kinderen daardoor laat naar bed gaan en moe naar school komen merken wij het in de klas. Kinderen uit groep geel mogen af en toe best een ochtendje uitslapen als dat nodig is.

Kleine doosjes zijn nog steeds welkom, daar gaan we mee knutselen.
Verder vragen we jullie een (kopietje) van een vakantiefoto mee te nemen, dan kunnen de kinderen in de kring over hun eigen vakantie vertellen.

Fijne week allemaal!

GROEP 1-2, BLAUW

juf Ineke, meester Rick

De week vloog weer om! We hebben een voorzichtige start met het nieuwe thema gemaakt, dat komende week echt begint. We mochten in de camper van Maik en Moos kijken. Zij gaan binnenkort op reis. Ik kreeg al veel leuke vakantiefoto’s binnen en we hebben elke dag op verzoek van leerlingen even een land aangetikt waar ik zelf ben geweest en foto’s van kon laten zien. We hebben een paar extra wandelingen gemaakt in het kader van meer bewegen en we hebben een geheimzinnig maakseltje klaarliggen.

Komende week gaan we van start met de nieuwe werkles en uiteraard 4xWijzer vol nieuwe activiteiten. We werken tegelijk ook aan verkeer, omdat we dat vinden passen bij de vervoersmiddelen die ons naar al onze bestemmingen brengen. Met de vakantiefoto’s maken we een leuk zoekspel en we houden ons bezig met de vraag: Waarom gaan we op vakantie?

Denken jullie aan het retourneren van de rapporten? Schoenendozen en wc-rollen worden nog steeds gewaardeerd. Hetzelfde geldt voor oude tijdschriften. En zonnebrand in de tassen uit voorzorg is prettig. Veel kinderen hadden dit al!

Mocht je nog geen foto hebben gestuurd van de vakantie, na maandag maak ik geen nieuwe exemplaren meer. Opsturen via Social Schools kan nog tot maandag 12:00 uur!

Fijne week allemaal!

GROEP 1-2, GROEN

meester Mitch

Wat een hitte, wat een warmte. Na veel dagen van gek weer is eindelijk de zomer een beetje begonnen. En maar goed ook, want ons zomerthema ‘Reizen’ met ons sub-thema ‘Op reis in het verkeer’ is vanaf vandaag echt begonnen. Vorige week hebben we al een kleine introductie gedaan toen we met de hele klas in de mega-camper mochten kijken van Maik en Moos (uit groep geel).
Ook deze week blijft het lekker warm. Niet vergeten in te smeren dus J.

Vorige week was een echte wandelweek. We deden met de hele school mee aan de ‘Daily Mile’-challenge. Iedere dag hebben we dan ook minstens 1,6 kilometer gewandeld en op woensdag hebben we met ongeveer de halve klas ook nog de wandeling gedaan van de alternatieve avond4daagse. Zelfs met afstand houden en de hoge temperatuur was het een erg gezellige avond. Woensdag gaan we om 17:30 uur gaan we weer wandelen in Elswout.

Fijne week allemaal!

GROEP 3

juf Ruth, juf Annemieke

Wat een leuke start van het thema hebben we vorige week gehad. De kinderen hebben een paspoort gekregen en daarmee zijn we naar Italië gevlogen. We hebben van alles geleerd over dit land. Deze week gaan we naar China. Wat zullen we daar allemaal leren?

We hebben afgelopen week de eerste Cito’s gedaan. Deze week gaan we daarmee verder.
We gaan ook kern 10 van Veilig Leren Lezen afronden en beginnen met kern 11.

De kinderen gaan van de week weer binnen gymmen, denk dus weer aan de gymkleding en passende gympen.
Verder willen we ook vragen om de rapporten weer in te leveren (voor wie dat nog niet gedaan heeft), dan kunnen wij hun nieuwe rapport er weer in doen.
O ja, en als er nog mensen zijn met oude kranten, graag!

We gaan er weer een leuke week van maken!

GROEP 4

meester Rick, juf Floranne

Deze week zijn we begonnen met de Cito-toetsen. We zijn erg ver gekomen en gaan volgende week de Cito’s afronden. Ook hebben een aantal kinderen hun diploma van de tafel van 3 gehaald. Volgende week gaan we hier mee verder.

De eerste week van het nieuwe thema van 4xWijzer zit erop. We zijn met de klas op reis geweest naar Italië en weten nu een hoop over dit land. Aankomende week gaan we ook weer binnen gymmen op de donderdagmiddag.
Het was een warme en gezellig week met groep 4.

GROEP 5

juf Tamara, meester Remco

Wat is het heerlijk weer deze week. Het is erg warm in de klas. Het is dan ook fijn als de kinderen een drinkfles bij zich hebben die zij opnieuw kunnen vullen met water. Deze mag gewoon op de hoek van hun tafel staan onder schooltijd.

Verder is er weer hard gewerkt afgelopen week. De eerste Cito-toetsen zijn gemaakt. Begrijpend lezen is al helemaal af en van rekenen moeten we nog een deel maken. Daarna staat spelling nog op het programma.

Deze week hebben we verder geoefend met samenwerken. We merken dat de kinderen dit soms nog lastig vinden. Ze werken naast elkaar, maar overleggen nog niet echt. Hier zijn we mee aan het oefenen door duidelijke afspraken te maken. Verder zijn de kinderen bezig met allerlei opdrachten over vriendschappen, complimenten en elkaar helpen (zie foto op Social Schools).

Aankomende week maken we de Cito-toetsen af.

Het huiswerk voor deze week:
Vraag aan een aantal familieleden of vrienden om complimenten/goede eigenschappen. Schrijf deze op een leuke manier op en maak er echt een kunstwerk van.

Fijne week allemaal.

GROEP 6

juf Dana, juf Sophia

Vorige week hebben we ontzettend genoten van het warme weer. De picknick was geslaagd en er zijn weer veel plantjes bijgekomen in de schooltuinen. We hebben iedere dag meegedaan aan de ‘Daily Mile’ uitdaging. De kinderen van groep 6 hebben aan hun conditie gewerkt door een kwartier lang rondjes om de school te rennen. Wat een sportieve klas hebben we toch!

De Cito’s zijn zo goed als af en de kinderen hebben erg hun best gedaan. Deze week gaan we starten met het afnemen van de AVI-leestoetsen.
De rapporten gaan 25 juni mee naar huis, willen jullie deze weer meegeven naar school?

We starten deze week weer met binnen gymmen. De kinderen mogen zoals vanouds weer gymkleding meenemen op vrijdag.

Fijne week allemaal!

GROEP 7

juf Lisan

We zijn nog steeds bezig met de Cito’s in de klas en met het thema ‘De Romeinen’. Heeft iedereen de filmpjes gezien van de vulkanen en aquaducten?

Op 14 juni wil ik mijn verjaardag vieren met de klas en met z’n allen lunchen op school of, als het heel mooi weer is, lekker in het Zaanenpark. Wat we die dag nog meer gaat doen, hangt van het weer af.

Op 21 en 22 juni wil ik de voorlopig adviesgesprekken houden, dit doen we gedurende de dag. Het intekenen voor deze gesprekken kan binnenkort. De rapporten komen dan ook weer mee naar huis, maar eerst moeten ze dus weer mee naar school.

Op vrijdag hebben we weer gym in de zaal, de binnenkleding moet dan weer meegenomen worden. Helaas is er dit jaar geen zwemles meer.

Wisten jullie dat de zomervakantie langer duurt dan dat wij nu nog naar school hoeven?
Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon

De Olympische ochtend van groep 8 was een succes! Via Social Schools heb ik wat foto’s en filmpjes gestuurd.

De laatste vier weken van groep 8 zijn ingegaan. De komende weken gaan we hard werken aan onze afscheidsfilm. We hebben er zin in! Binnenkort krijgt u meer informatie over het afscheid.

De kinderen hebben hard gewerkt aan het tuinwandproject ‘Geluksvogels’ van het Teylers Museum. Dit was de laatste huiswerkopdracht van het schooljaar.

De kinderen gymmen sinds vorige week weer binnen, dus het is fijn als ze gymkleding bij zich hebben.

Een hele fijne week allemaal!