WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


Ma. 31 mei – Olympische Dag, groep 8
Ma. 31 mei t/m vr. 4 juni – Daily Mile
Ma. 31 mei t/m vr. 11 juni – Cito-weken

REGEL VAN DE WEEK


Stil lopen in de gang, dat weten wij allang.

WILGENHOEK IN BEELD


De Cito-weken komen er weer aan. Een goed moment om te bedenken dat er een heleboel mooie kwaliteiten zijn die niet uit een toets naar voren komen.


WEEK  22 –  31 mei 2021

AVONDVIERDAAGSE 2021- van de OAC

Het is alweer juni, de maand van de avondvierdaagse.
Helaas mogen we nog niet met z’n allen tegelijk lopen. Daarom doen we dit jaar doen een volledige coronaproof Wilgenhoek A4D Challenge! Het is de bedoeling dat je zelf de routes gaat lopen. Neem gerust je vader, moeder, opa, oma, broertje, zusje of vrienden mee!

Iedereen krijgt deze week een formulier mee naar huis, met daarop vijf routes met bijbehorende vraag. Jullie hebben tot 30 juni tijd om 4 van deze 5 routes te lopen, de vragen te beantwoorden, en het formulier weer in te leveren in de rode OAC-brievenbus bij de voordeur van school.

Iedereen die het formulier heeft ingevuld en ingeleverd ontvangt in de laatste schoolweek de felbegeerde medaille!! En let op: de klas met de meeste lopers ontvangt nog een extra prijs!
Heel veel plezier allemaal!

namens de OAC-A4D-commissie
Marije, Ilona en Sarah

INSCHRIJVING BROERTJES EN ZUSJES – van juf Pauline

De afgelopen week is weer een nieuwe periode van inschrijven via Schoolplein afgesloten. Dit betreft kinderen die 4 jaar worden in de maanden jan-apr 2022.

Inschrijving vergeten? Geen paniek, morgen, dinsdag 1 juni, is de laatste dag dat ik dit nog kan doen.

DAILY MILE – van meester Menno

Zoals jullie misschien weten is deze week (31 mei tot en met 4 juni) de ‘Daily Mile’-week.
Dit is een initiatief van SportSupport om kinderen meer te laten bewegen. Tijdens deze week is het de bedoeling dat de kinderen 15 minuten per dag te gaan wandelen, hardlopen of rennen. Het is de bedoeling dat de leerlingen dit tijdens de les gaan doen.

Dus deze week je sportieve outfit en je loopschoenen aan naar school!

GEVRAAGD – van het team

Gevraagd:
– onderbroeken, joggingbroeken
– kranten en witte lakens voor groep 7
– lege keukenrollen
– chipskokers
– kurken

GROEP 1, GEEL

juf Eva, juf Marjolein

We hebben al via Social Schools laten zien wat we de afgelopen week uitgespookt hebben. Het is eindelijk lekker weer, dat betekent dat we lekker buiten kunnen spelen. Willen jullie de kinderen ‘s ochtends voor alle zekerheid insmeren met zonnebrand? Voor kinderen die snel verbranden mag ook een flesje mee.

Deze week is voorlopig het laatste weekje voor Maik en Moos Wildeboer.  De familie gaat een lange reis maken. Dinsdag komen ze de camper showen, dat vinden wij heel leuk zo vlak voor het thema ‘Op Reis’ begint.
We wensen de familie een prachtige tijd!

Fijne week allemaal!

GROEP 1-2, BLAUW

juf Ineke, meester Rick

Vorige week was snel om. We waren bezig met kritisch luisteren, een werkles uit de ontwikkelkasten en we hadden een paar groepsgesprekken. Dat ging over handen bij jezelf en grenzen aangeven, maar ook over hoe we met elkaar omgaan en wat je wel en niet tegen elkaar zegt. En dat juf er is om te helpen!

Deze week gaan we nog door met een werkles uit de kasten en beginnen aan een geheime knutsel. We leiden het nieuwe thema ‘Op Reis’ alvast een beetje in door een bezoekje te brengen aan de echte camper van Maik en Moos uit groep Geel en we bekijken alvast wat vakantiefoto’s die we binnenkrijgen. Volgende week gaan we dan echt van start!

Voor het nieuwe thema ontvangen we graag schoenendozen, wc rollen en dus van alle kinderen een vakantiefoto! Bij voorkeur via Social Schools. Daarnaast zijn we ook nog op zoek naar oude tijdschriften waar we uit kunnen knippen en plakken.

Verder gaan we na volgende week speelgoed mee naar huis geven om schoon te maken. We horen graag via Social Schools wie daar allemaal tijd voor hebben!

Willen jullie de rapporten meegeven die nog thuis liggen?
Ook is het handig als de kinderen zonnebrand in hun tas hebben zitten voor deze mooie week!
Fijne zonnige week allemaal!

GROEP 1-2, GROEN

meester Mitch

De week is omgevlogen! De kinderen hadden alleen donderdag en vrijdag school. Er was vrijdag een heuse apenkooi klaargezet voor de kinderen bij de gymles.

Deze afrondingsweken besteden we extra tijd aan het herhalen van de schoolafspraken. Deze week kijken we naar het opruimen in de klas/school. Ook doen we mee aan de ‘Daily Mile’. Het is de bedoeling om iedere dag 15 minuten met de kinderen te gaan rennen/hardlopen of wandelen met de kinderen. Hier zijn we vandaag al mee gestart met een wandeling naar het Zaanenpark.

We leiden het nieuwe thema ‘Op Reis’ alvast een beetje in door een bezoekje te brengen aan de echte camper van Maik en Moos uit groep Geel om alvast in de vakantiestemming te komen. Volgende week gaan we dan echt van start!

Voor het nieuwe thema ontvangen we graag schoenendozen, wc rollen en van alle kinderen een vakantiefoto! Bij voorkeur via Social Schools. Daarnaast zijn we ook nog op zoek naar oude tijdschriften waar we uit kunnen knippen en plakken.
Ook mis ik nog enkele rapporten (ook van de oude groep geel kinderen).

Verder gaan we over twee weken speelgoed mee naar huis geven om schoon te maken. En een schoonmaakmiddag organiseren. Via Social Schools komt hier komende week nog meer informatie over.

Fijne zonnige dagen! Denk aub aan zonnebrand meegeven voor de kinderen aub 🙂 .

GROEP 3

juf Ruth, juf Annemieke

Het was vorige week een korte week voor de kinderen. In de klas hebben we het al even gehad over de wereld. Want vanaf deze week tot aan de zomervakantie gaan we met de klas op wereldreis. De kinderen hebben al heel veel verschillende landen genoemd en erover verteld en dingen opgezocht. Vanaf vandaag gaan we elke week naar een ander land om wat meer over dat land te leren. Hierbij komen we ook elke week in een ander continent. Deze week blijven we in Europa en gaan we naar Italië. In een apart Social Schools bericht vertel ik hierover meer.

Met Veilig Leren Lezen hebben we het de afgelopen twee weken gehad over woorden als ‘botten’ en ‘boten’. Heb je één medeklinker na een klinker dan is het een lange klank, dubbele medeklinkers dan blijft het een korte klank. Deze week gaan we bekende leesmoeilijkheden op andere positie dan de eindpositie lezen: drink – drinken en haai – haaien. En we oefenen veel met spelling

Met rekenen gaan we het hebben over dubbelen en bijna dubbelen boven de 10: 6+6=..,   6+7=.. .

En we gaan het over tienen en lossen hebben in het optellen: 10+10+10+3=.. .

Deze week beginnen ook de Cito’s. Deze nemen we voornamelijk in de ochtend af. Wij zouden het dan ook fijn vinden als eventuele afspraken (denk aan tandarts of dokter) ’s middags kunnen worden gepland.

Fijne week allemaal!

GROEP 4

meester Rick, juf Floranne

Het was een korte week waarin we veel gedaan hebben. Op donderdag hadden we een verjaardag, gymmen en in de middag de opening van het thema ‘Op Reis’.
Op vrijdag hebben we tijdens de spelling les een nieuwe regel geleerd (de panda-regel).

Aankomende week gaan we beginnen met de Cito-toetsen. De toetsen worden vooral ’s ochtends afgenomen. Wij zouden het dan ook fijn vinden als eventuele afspraken (denk aan tandarts of dokter) ’s middags kunnen worden gepland.

Fijne week allemaal!

GROEP 5

juf Tamara, meester Remco

Vorige week was een hele korte week voor de kinderen. Vrijdag hebben wij ‘groepsgeluk’ in de klas gedaan. Het was een interessante ochtend en we hebben goed naar elkaar geluisterd.

Deze week gaan we beginnen met de Cito-toetsen. De toetsen worden vooral ’s ochtends afgenomen. Wij zouden het dan ook fijn vinden als eventuele afspraken (denk aan tandarts of dokter) ’s middags kunnen worden gepland. Verder zijn wij vooral benieuwd waar we op dit moment staan.

Deze week als huiswerk: spelling oefenbladen mollen (korte klanken krijgen er van mij, gewoon een letter bij) en molen (lange klanken hebben pech, ik haal gewoon een letter weg) regel. We oefenen hier in de klas ook heel hard mee en gebruiken daar ook de blokjes bij. Thuis nog een beetje extra oefenen is fijn.

Fijne week allemaal!

GROEP 6

juf Dana, juf Sophia

Het wordt een zonnige week deze week en daar gaan wij gebruik van maken!

Het lijkt ons leuk dinsdag te gaan picknicken met de hele klas. We willen dit van 12:30 tot 13:30 gaan doen, voordat we naar de schooltuinen gaan. Een aantal kinderen lunchen tussen de middag thuis, maar hopelijk kunnen zij er dinsdag ook bij zijn. De kinderen die toch thuis gaan eten mogen direct naar het Elzenplein komen om 13:00 uur.

Mochten jullie thuis een kleed hebben, zouden jullie deze dan mee kunnen geven? Buitenspeelgoed is ook welkom. Denk aan: frisbees, stoepkrijt, een lang springtouw, etc…

De kinderen mogen van thuis een lekkere lunch meenemen. Wij zorgen voor wat te drinken erbij.

Deze week starten we met de Cito-toetsen. Het is belangrijk dat de kinderen goed uitgerust zijn. Verder vertrouwen wij erop dat de kinderen het fantastisch gaan doen.

Vorige week zijn we gestart met het nieuwe 4xWijzer thema: ‘Zuid-Nederland’. De kinderen leren onder andere wat het NAP is, wat er gebeurde tijdens de watersnoodramp van 1953 en wat de Deltawerken zijn. De komende huiswerkopdrachten zullen in teken staan van dit nieuwe thema.

Fijne week allemaal!

GROEP 7

juf Lisan

Nog zes weken en dan zit het er weer op. Wat gaat dit jaar toch snel.

De aankomende twee weken houden we ons voornamelijk bezig met Cito’s en 4xWijzer. Morgen hebben we voor 4xWijzer heel veel kranten nodig. Het nieuwe thema gaat over ‘De Romeinen’.
Geen stress voor de Cito, goed eten en bijtijds naar bed is het belangrijkst.

Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon

Vandaag was de Olympische Dag van groep 8. We hebben verschillende clinics gedaan: handbal, rugby, hockey en tennis. Juf Fanny was gezellig met ons mee. Het was een heerlijke ochtend!

Deze week ben ik op woensdag en donderdag afwezig i.v.m. mijn opleiding. Juf Esther staat dan voor de groep. Ik ben op deze dagen niet te bereiken via de mail.

De kinderen hebben een creatieve huiswerkopdracht gekregen die ze in tweetallen gaan maken. Dit is de laatste huiswerkopdracht van het jaar, omdat we ons de komende weken gaan richten op de eindfilm en de kinderen hiervoor ook tijd nodig hebben na schooltijd. De opdracht moet vrijdag worden ingeleverd, maar het mag natuurlijk ook eerder.

Volgende week staat in principe het fietsexamen op het programma, maar helaas lukt het ons niet om contact te krijgen met de organisatie. Ik kan nu nog niet vertellen op welke dag het examen zal plaatsvinden, maar het is goed om wel alvast de fiets van uw kind te controleren. Zodra ik meer informatie heb hoort u dit uiteraard.

Wij zijn voor de eindfilm op zoek naar een ouderwetse, nog werkende telefoon. Indien u er thuis één heeft, hoor ik het graag.

Fijne week allemaal!