WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


donderdag en vrijdag 21 mei – vrij i.v.m. Hemelvaart

WILGENHOEK IN BEELD

Wat zijn we blij dat we weer naar school mogen.


WEEK  21 –  18 mei  2020

WE ZIJN WEER BEGONNEN! – van juf Karin

Wat fijn dat we (bijna) alle kinderen weer op school hebben gezien! De eerste week is een succes geweest en we gaan vol enthousiasme de tweede week in.
Omdat er komende dinsdag (19 mei) een uitspraak gedaan wordt over hoe we verder gaan op school en dit dan waarschijnlijk geldt vanaf 1 juni, krijgt u van de leerkracht van uw kind vandaag het nieuwe rooster voor de A en B groepen toegestuurd. U kunt er vanuit gaan dat de dagen om en om blijven. In de week van 25 mei zal uw kind op dezelfde dagen als in de week van 11 mei verwacht worden.

STUDIEDAGEN – van juf Karin

Zoals in een eerder bericht aangegeven vervallen de studiedagen op 2 en 3 juni. Wij zijn blij dat de kinderen weer op school zijn en vinden het belangrijk om hierin de continuïteit te bewaren.
Vrijdag 3 juli, de dag voor de zomervakantie, blijft wel een studiedag. Dit betekent dat donderdag 2 juli de laatste schooldag voor de vakantie is.

FOTO’S SOCIAL SCHOOLS – van juf Karin

De foto’s die gedurende dit schooljaar op Social Schools zijn geplaatst worden automatisch verwijderd aan het einde van het schooljaar. Mocht u hiervan foto’s willen bewaren,
(wellicht voor een afscheidsboekje in groep 8 bijvoorbeeld), dan is het belangrijk dat u deze vóór de zomervakantie van Social Schools haalt. Hierna zijn ze niet meer terug te vinden.

 GRATIS SPORTEN – van Stichting SportSupport Kennemerland

We hebben met zijn allen de laatste tijd weinig kunnen sporten en bewegen.
De scholen & sportverenigingen zijn weer open, dus tijd om de jeugd extra te laten bewegen!
Daarom organiseert SportSupport op vrijdag 22 en 29 mei een leuke sportactiviteit op het Van der Aart Sportpark.
Wij zouden het leuk vinden als jullie onderstaande tekst kunnen promoten om de kinderen van jullie school in te laten schrijven!

Yes, we mogen weer sporten!
SportSupport organiseert weer gratis sportactiviteiten voor kinderen tussen de 7-12 jaar!
Uiteraard houden wij ons aan alle corona protocollen en hygiëne voorschriften.

Datum: 22 & 29 mei
Tijd: 15.30 – 17.00 uur
Locatie: Van der Aart Sportpark (op de velden van Aurora en Rugbyclub Haarlem)

Je krijgt 3 keer 30 minuten een sportclinic van de volgende sporten:
– Korfbal (verzorgd door Aurora)
– Rugby (verzorgd door Rugby Club Haarlem)
– Honk-softbal (verzorgd door Onze Gezellen)

Alle activiteiten zijn gratis, dus meld je snel aan want vol = vol!
Inschrijven kan via: https://sportindewijk.nl/LeefModule/Details/14626

Medi-Ma GrandPrix Online TOERNOOI
JEUGD 2020 – van Schaakplezier

Voor de 41e keer georganiseerd door:
SCHAAKCLUB PURMEREND
HEMELVAARTSDAG 21 MEI 2020
 Online platform Lichess
 Voor jeugd tot en met 19 jaar
 Namens Medi-Ma is een digitale schaakles mogelijk van een professionele schaaktrainer voor alle deelnemers. Bij interesse meld dit bij aanmelding!
 Indeling op basis van sterkte
 De speeltempo is 10 min per persoon per partij (maximaal 20 minuten)
 Duur toernooi: 13:00 – 16:00
 De uitslagen tellen mee bij het online Granx Prix Circuit (vermoedelijk 3 toernooien)
 Geen kosten!
 Aanmelding mogelijk tot en met 20 mei:
o 1e stap: Registreren op Lichess (zie attachment: Lichess)
o 2e stap: mail naar anton.bakels@gmail.com met:
 Voor en achternaam
 Gebruikersnaam Lichess doorgeven (zie attachment Lichess voor uitleg)
 GP rating (of jeugdrating of geen rating)
 Schaakclub of school
o 3e stap: bevestiging per mail dat u op deelnemerslijst staat.
o 4e stap: u ontvangt vanaf 19 mei uitleg over hoe deel te nemen op Lichess.
De indeling zal op basis van de huidige GP ratinglijst/jeugdrating worden gemaakt. Als je geen of lage rating heb is dat geen enkel probleem en zal er een inschatting worden gemaakt dat je zo vergelijkbare tegenstand krijgt als je eigen speelsterkte.Voor vragen liefst via whatsapp of mail: Anton Bakels, 06-50741403, anton.bakels@gmail.com.

 GEVONDEN- van juf Pauline

Het bakje met sleutels stroomt over, wie mist er sleutels…
Ook liggen er heel veel kleren in de gevonden voorwerpen mand.
Over twee weken gaat alles weg.

GROEP 1, GEEL

juf Ineke, juf Pauline

De eerste week is alweer voorbij! Groep Geel mag gelukkig in zijn geheel om de dag naar school en dat vinden de kinderen erg gezellig. Eigenlijk hebben we maar kort over de afgelopen periode gekletst, want de kinderen wilden dolgraag weer gewoon lekker spelen. De eerste twee dagen stonden vooral in het teken van de geldende afspraken en het dagritme. Ook hebben we wel extra aandacht voor extra handen wassen. De kinderen begrijpen dat al heel erg goed!

Ook konden er drie nieuwe kinderen naar school komen! Welkom Tobias, Lou en Louelle. En wat doen jullie het al knap! Ze spelen al heerlijk mee en luisteren goed naar juf. We kunnen merken dat ze er alledrie echt al zin in hadden. We zijn heel blij dat ze er zijn!

Verder hebben de ouders en kinderen juf Ineke heel erg verwend omdat ze jarig was. Wat was dat ontzettend lief. De kinderen waren ook zo blij en trots. Dat maakte deze week nog even extra bijzonder!

Komende week gaan we steeds meer in het ritme en lekker aan het spelen en knutselen. Het worden vast weer twee gezellige dagen. Maandag en woensdag komen we weer fijn bij elkaar. En… woensdag is juf Ineke er in plaats van juf Pauline. Gewoon omdat ze na deze gekke tijd graag een extra dagje bij jullie is! Fijne week allemaal!

GROEP 1-2 , GROEN

meester Mitch, juf Mieke

Wat was het fijn om elkaar weer in het echt te zien, afgelopen week! Het was voor iedereen best relaxed om met een kleine groep te starten, zo kreeg iedereen lekker veel aandacht en de ruimte om zichzelf te laten zien en horen! Wat wel grappig is: als je vraagt wat er de afgelopen tijd gebeurd is, kunnen de meeste kinderen zich alleen nog maar het laatste weekend herinneren.
We hebben veel aandacht besteed aan de nieuwe afspraken: handen wassen, hoe doe je dat eigenlijk goed? Dat moest best wel vaak! Hoesten en niezen in je elleboog en afstand houden van grote mensen. Dat is voor de leerkracht nog niet zo makkelijk, omdat je af en toe toch een kind wil troosten of helpen.

Ook moesten we natuurlijk weer opnieuw wennen aan elkaar, na acht weken geen school.
Met gym bij juf Fanny hebben we voor op het schoolplein gegymd, de groep van vandaag gaat dat ook weer doen.
Ook was de zij-tuin voor het eerst weer open en kon er volop taartjes worden gebakken en soep gemaakt.

GROEP 1-2, BLAUW

juf Eva, juf Meta

De eerste week om-en-om onderwijs zit erop. De meeste kinderen kwamen vol goede zin naar school, soms was het ook weer een klein beetje wennen maar wat ging het goed! Eenmaal binnen was het heel fijn om weer bij elkaar te zijn om te spelen, leren en werken. De eerste dagen is besproken hoe het de afgelopen periode thuis met iedereen gegaan. We hebben het over gevoelens gehad die je bij het thuisblijven had. Veel wat door de kinderen is verteld hebben we opgeschreven en er een foto van gemaakt. Zie Social Schools. Zoals jullie in de berichten van Social Schools hebben kunnen lezen nog wat aandacht besteed aan het thema ‘Sterren en Planeten’.
Donderdag was ook juf Julia er weer. Ze was blij om iedereen weer te zien. Ze had nog een opdracht van school. Spelletjes in circuit vorm wat we vrijdag hebben gedaan. Gym hebben we buiten gedaan.
Er hangen ook twee grote enveloppen in de klas waar we briefjes voor elkaar in kunnen stoppen zodat we elkaar toch een beetje spreken zolang we elkaar niet kunnen zien.
We maken deze week nog wat dingen af waar we mee bezig waren, denken jullie nog even aan een doos voor het maankarretje?
Volgende week starten we met het thema ‘Kunst’, als jullie boeken over (schilder)kunst of andere voorwerpen die met het thema te maken hebben graag meenemen!!!

GROEP 3

juf Marjan, juf Annemieke

Wat fijn dat we weer op school zijn! In de ochtend hebben we dagelijks even een kletspraatje. De focus ligt nu op sociaal-emotioneel, rekenen en lezen.

De rekentoets van vorige week is erg goed gemaakt! Complimenten voor alle onderwijsouders.

Het is wennen met een halve klas.  Voor de kinderen is het belangrijk dat ze alleen naar school komen als ze zich goed voelen. Zij kunnen gewoon met elkaar spelen maar moeten wel vaker handen wassen in de klas. Het belangrijkst is afstand houden van volwassenen, wat voor de kinderen, maar ook voor ons soms best lastig is. Volgende week nog een week met halve groepen en thuiswerk, wat daarna komt moeten we nog afwachten.

Beide groepen hebben heerlijk gegymd buiten, wat erg leuk was.

Het is erg belangrijk dat de kinderen op de dag dat ze naar school komen al hun boeken en schriften mee naar school nemen in een aparte tas!!

Dinsdag is juf Marjan in groep 3.

Donderdag is Hemelvaartsdag en ook vrijdag zijn de kinderen vrij, dus geniet van een lang weekend en blijf gezond!

GROEP 4

juf Simone

Wat was het fijn om elkaar na zo’n lange tijd weer te zien! Iedereen had veel te vertellen en het was ook wel best weer even wennen om weer op school te zijn. Er waren heel veel nieuwe huisdieren en zwemdiploma’s te bewonderen.

In de kleine groep is er veel aandacht voor iedereen en zijn we rustig weer met werken begonnen. Wat heeft iedereen het thuis goed gedaan zeg! We kunnen het nu zo prima oppakken. Met heel veel plezier wordt er gespeeld op het nieuwe plein, het is heel leuk om te zien dat iedereen met elkaar meedoet en dat er allerlei nieuwe spelletjes verzonnen worden. Omdat we wel steeds de helft van de groep missen, hangen we vandaag zelfgemaakte postbakjes op. Je kunt hierin een lief briefje achterlaten voor een klasgenootje dat in de andere groep zit.

We hebben al lekker gym gehad, buiten op het veld, en wat een spierpijn hadden de kinderen…
Ook hebben we een heel leuk lied geleerd over afstand houden en handen wassen. Dat doen de kinderen heel goed!

We hebben deze week een korte week van en we maken er weer gezellige dagen van!

GROEP 5

juf Roos, meester Mitch

Eindelijk was het dan weer zover, we mochten weer naar school! We zijn deze dagen natuurlijk feestelijk opgestart met veel aandacht voor elkaar. We zijn zo lang thuis geweest dat alles wel weer even wennen was. De kinderen zitten in rijen met steeds een tafeltje ertussen. We hebben gezellig over de vakantie gekletst en samen afspraken gemaakt over hygiëne en de omgang met elkaar. We merkten dat de kinderen hier zelf ook al heel erg bewust mee bezig waren, superfijn!

Vorige week hebben we aan de hand van stellingen gesprekken gehad over hoe de kinderen de afgelopen weken hebben ervaren. Ook hebben we een spelletjescircuit gedaan om weer gezellig samen te zijn.

Het is wennen met een halve klas. Voor de kinderen is het belangrijk dat ze alleen naar school komen als ze zich goed voelen. Zij kunnen gewoon met elkaar spelen maar moeten wel vaker handen wassen in de klas. Het belangrijkst is afstand houden van volwassenen, wat voor de kinderen maar ook voor ons soms best lastig is.

Volgende week nog een week halve groepen en thuiswerk, wat daarna komt moeten we nog afwachten.
Beide groepen hebben heerlijk gegymd buiten, wat erg leuk was.

We hebben gemerkt dat de tafels er nog niet helemaal in zitten of zijn weggezakt, dus daar gaan we de komende weken mee aan de slag. Fijn als jullie dit ook thuis willen aanpakken! Dit helpt ze enorm in het uitrekenen van deelsommen met rest en met vermenigvuldigingen met één getal tot 100.
We hebben de eerste spreekbeurt al weer mogen bekijken en ook deze week zijn er twee kinderen die hun spreekbeurt geven.

Donderdag is Hemelvaartsdag en ook vrijdag zijn de kinderen vrij, dus geniet van een lang weekend en blijf gezond!

GROEP 6

juf Someya, juf Tamara, juf Eveline

Wat fijn dat we weer op school zijn. Het is heel rustig met een halve klas en er wordt nog volop thuisgewerkt. Voor de kinderen is het belangrijk dat ze alleen naar school komen als ze zich goed voelen. Zij kunnen gewoon met elkaar spelen, maar moeten wel vaker handen wassen in de klas.
De kinderen hebben heerlijk buiten gegymd en hard gewerkt in de klas.

Dinsdag kregen we het verdrietige nieuws dat de vader van Colin is overleden. We hebben het de kinderen op woensdag en donderdag verteld. In de klas was en is er ruimte en tijd om ervaringen te delen. De kinderen hebben prachtige kaarten gemaakt voor Colin en zijn familie.
Er is een Social Schools uitgegaan over het afscheid op aanstaande woensdag.

GROEP 7

juf Lisan

Wat fijn dat we weer op school zijn. Het is heel rustig met een halve klas en er wordt nog volop thuisgewerkt. Voor de kinderen is het belangrijk dat ze alleen naar school komen als ze zich goed voelen. Zij kunnen gewoon met elkaar spelen maar moeten wel vaker handen wassen in de klas. Het belangrijkst is afstand houden van volwassenen, wat voor de kinderen maar ook voor mij soms best lastig is.

Met 4xWijzer zijn we nu bezig met het thema ‘De laatste tijd’. Thuis maken de kinderen een tijdsbalk over hun eigen leven en op school maken we een tijdsbalk over één thema van 1900 tot heden.

Gymmen doen we lekker buiten en zwemmen doen we voorlopig nog niet, we moeten afwachten wat Mark Rutte hierover zegt. Het fietsexamen wordt doorgeschoven naar volgend jaar.

Volgende week nog een week halve groepen en thuiswerk, wat daarna komt moeten we nog afwachten.

Een fijne korte week allemaal, een lekker lang weekend en blijf gezond!

GROEP 8

juf Manon, meester Milan

Wat was het fijn om iedereen weer te zien! We hebben heerlijk gewerkt in halve groepen en iedereen was blij om elkaar weer te zien. Meester Milan is ook weer aanwezig in de groep op maandag en dinsdag. De focus ligt op dit moment op de sociaal-emotionele ontwikkeling, rekenen, taal, spelling, begrijpend lezen en natuurlijk de musical.

Deze week hebben we een korte week in verband met Hemelvaart.
Volgende week is de indeling van de groepen als volgt: Groep A gaat op maandag, woensdag en vrijdag naar school en groep B op dinsdag en donderdag. Volgende week krijgen we hopelijk meer duidelijkheid over hoe we na 1 juni verder gaan.

Deze week is er geen gymles in verband met de vrije dagen.
Een hele fijne week allemaal met hopelijk een lekker zonnetje op de vrije dagen.