WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


Ma.  24 meitweede pinksterdag, iedereen is vrij
Di. 25 en wo. 26 mei – studiedagen, alle kinderen zijn vrij

REGEL VAN DE WEEK


Wij laten merken hoe rustig wij kunnen (samen) werken.

WILGENHOEK IN BEELD


Er liggen weer gevonden voorwerpen in het kastje bij de voordeur. Van wie?


WEEK  20 –  17 mei 2021

SCHOOLTIJDEN – van juf Karin

Vanaf vandaag gaan alle klassen weer op de ‘gewone’ tijd naar school.
Dus vanaf 8.20 uur tot 8.30 uur mogen de kinderen naar binnen.

STUDIEDAGEN DINSDAG 25 EN WOENSDAG 26 MEI  – van juf Karin

Op 25 en 26 mei hebben wij twee studiedagen met het team. We zullen het gaan hebben over het pedagogisch klimaat op school, de besteding van de coronagelden en de mogelijkheden van verschillende soorten portfolio’s voor onze leerlingen.

Wij gaan ervan uit dat het productieve en leerzame dagen worden en hopen voor de kinderen op mooi (buitenspeel)weer!

BUITENSPELEN – van de TSO

Beste ouders van kinderen die overblijven,

Om de kinderen meer speelruimte te kunnen bieden tijdens het overblijven, spelen de groepen 3, 4, 5 en 6 sinds 10 mei op het Elzenplein en Meidoornplein.

Groepen 3 en 5 spelen om de beurt op het Elzenplein en groepen 4 en 6 spelen op het Meidoornplein.

Om de veiligheid te waarborgen begeleiden er 2 tot 3 pm’ers van Hero deze groepen, zodat er voldoende toezicht is met het oversteken en het spelen.
Ook hebben de pm’ers een E.H.B.O tasje mee om de eerste hulp te kunnen bieden bij ongelukken.

Mocht u vragen hebben kunt u mailen naar coordinator.tso@herokindercentra.nl

Met vriendelijke groet,

Ingrid Derksen,
Hero TSO coördinator

GROEP 1, GEEL

juf Eva, juf Marjolein

We sluiten deze week het thema ‘Dino’s’ af. Vrijdag graag een extra tasje meegeven voor alle kunstwerken en knutsels die mee mogen. Dan hebben we de week erna alweer een korte schoolweek…. De leerkrachten gaan zich op de twee studiedagen onder andere voorbereiden op het laatste thema van dit jaar: ‘Reizen’. Willen jullie kleine doosjes (luciferdoosjes e.d.) verzamelen en mee naar school nemen?

Iedereen heeft een mail ontvangen met het verzoek het tevredenheidsonderzoek in te vullen.
Zouden jullie dat s.v.p. allemaal willen doen?

GROEP 1-2, BLAUW

juf Ineke, meester Rick

Wat vloog vorige week om! Op maandag weer even opstarten na de vakantie en dinsdag samen feest vieren. Woensdag bij meester Rick nog even lekker door met het dino-thema en toen was de week alweer om en konden we genieten van een best wel zonnig hemelvaartweekend! Het thema ‘Dino’s’ is na deze week klaar. De dino is uit het ei gekropen en vertrokken, zoekend naar eten dat hier in de klas logischerwijs niet te vinden is. Leuk om te zien hoe de kinderen tussen geloof en ongeloof in hangen, maar wel helemaal meegaan in het verhaal.
Geven jullie eind van de week een tasje mee voor de werkjes? Deze week hebben we de laatste werkles, maar we werken wel nog op de middagen in het thema. Dat gaat heel goed. Voor de dino die dus eten zoekt zijn de kinderen driftig groenvoer aan het zoeken op het plein. Zou hij nog een keer voorbijkomen?

Verder hebben we vrijdag met de hele groep een inhaalles gym van meester Pieter. Een leuk extraatje. Joep heeft een babyzusje gekregen, Cato! Gefeliciteerd! Joep mag deze week ook trakteren.

Nogmaals bedankt voor alle bloemen op dinsdag. Het was meteen heel feestelijk. De kinderen waren prachtig verkleed en maakten het heel gezellig. Juf ging blij, bepakt en bezakt met bloemen naar huis. Dat was een fijne dag!

Welke handige vader, moeder, op, oma of… zou voor ons ons huishoek scherm willen schilderen? Ook hebben we een houten poppenbedje wat een opknapbeurtje nodig heeft.

GROEP 1-2, GROEN

meester Mitch

Vorige week was een korte week zo na de lekkere vakantie. De kinderen vonden dit volgens mij ook niet zo erg, want we moesten allemaal weer even in het ritme komen de eerste dagen. In de vakantie is het dino-ei uitgekomen en kregen we brieven van de dino. De kinderen werd gevraagd om een mooi nest te maken en eten te verzorgen. In één van de brieven stond dat het ei met een tijdmachine bij ons terecht is gekomen, maar dat hij zich nog niet durft te laten zien.

Deze week gaan we hiermee verder en sluiten we het dino-thema af. Er is veel geschilderd en geknutseld en dit zal vrijdag mee naar huis gaan. Zou u een extra tas willen meegeven, we merken vaak dat het niet past in de gewone schooltassen van de kinderen.

GROEP 3

juf Ruth, juf Annemieke

We hebben allemaal een fijne vakantie gehad en dat was vorige week goed te merken. Iedereen was lekker uitgerust, vrolijk en vol energie om weer van alles te gaan doen. We zijn met een nieuwe kern van Veilig Leren Lezen gestart, kern 10. We hebben daarbij woorden leren lezen met -eeuw, -ieuw en -uw aan het eind en woorden met vier medeklinkers aan het eind. Deze week leren we woorden lezen met een open lettergreep zoals ta-ken en bo-men.

Ook met rekenen zijn we met een nieuw blok begonnen. We hebben het hierbij gehad over wisselgeld en hiermee sommen met hele euro’s gemaakt. Deze week gaan we dubbele en bijna dubbelen oefenen: 6+6=… en 6+7=… .

Voor het Teylers Museum doen we geregeld mee voor een kunstproject dat door scholen gemaakt wordt en dan daar ook opgehangen wordt. Ook dit jaar doen we mee. Afgelopen week hebben de kinderen eerst voor zichzelf een tekening hiervoor gemaakt. Deze week gaan ze in tweetallen kijken welk idee er verder uitgewerkt gaat worden tot een echt kunstwerk.

Verder heeft iedereen een mail ontvangen voor een tevredenheidsonderzoek. Zouden jullie deze nog willen invullen als het niet al gedaan is?

GROEP 4

meester Rick, juf Floranne

Deze week stellen wij ons voor:

Meester Rick
Hallo allemaal, deze week eindelijk begonnen in groep 4. Sinds februari loop ik al rond op de Wilgenhoek in groep 1/2 blauw en groep 5. Ik ben 26 jaar en woon in Haarlem. In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om te basketballen!

 Juf Floranne
Hoi allemaal! Wat vind ik het leuk dat ik gevraagd ben om voor deze groep te staan, ik heb nog geen heimwee naar De Peppelaer 🙂 . Er hangt een hele fijne sfeer op deze school. Ik ben 31 jaar en woonachtig in Hoofddorp met mijn vriend en zoon.

GROEP 5

juf Tamara, meester Remco

Een kort weekje afgelopen week. We zijn bezig met herhalen in de klas. We oefenen bij rekenen met de sprongen op de getallenlijn. Deze week waren het alleen de plussommen. Bij spelling herhalen we alle regels die we tot nu toe hebben gehad. Bij taal hebben we het gehad over lidwoorden en werkwoorden, maar hebben we ook geleerd wat een woordweb en een woordtrap zijn. Verder leren we elkaar steeds beter kennen. We hebben het gehad over ‘werkhouding’. Wat is dit en waar moet je op letten. Dit ging meteen al erg goed.

Vandaag (maandag 17 mei) nemen wij afscheid van Manuel. Wij wensen hem heel veel plezier op zijn nieuwe school. Volgende week maandag is het tweede pinksterdag en zijn de kinderen vrij. Dinsdag en woensdag zijn studiedagen. De kinderen kunnen dus genieten van een heel lang weekend. Wij zien ze graag weer op donderdag op school.

Verder deze week niet veel bijzonderheden.

Huiswerk voor donderdag 27 mei: topografie (provincies en hoofdsteden van Nederland).

Fijne week allemaal!

GROEP 6

juf Dana, juf Sophia

Na de vakantie is Chloé weer bij ons in de klas gekomen. Zo ontzettend fijn om haar er weer bij te hebben. We zijn erg blij dat ze weer fysiek op school is en samen met haar klasgenoten kan zijn.

Deze week hebben we eindelijk weer een volle schoolweek. Vorige week zijn we verdergegaan met het 4xWijzer thema ‘Gevaar’. Dit sluiten we deze week af door middel van een kennistoets. De leerlingen gaan laten zien wat ze allemaal onthouden hebben over de prehistorie. Ze werken deze week nog zelfstandig aan de kieskaartopdrachten. Erg leuk om te zien wat voor creaties er allemaal gemaakt worden: muziekinstrumenten die stammen uit de oertijd, hunebedden van klei en prehistorische kijkdozen.

Volgende week dinsdag en woensdag zijn studiedagen. Het huiswerk dat de kinderen deze week mee krijgen is voor dinsdag 1 juni. Het kan zijn dat ze daarom iets meer huiswerk krijgen dan normaal.

Helaas zijn er volgende week dus geen schooltuinlessen. Morgen mogen de kinderen zelf iets meenemen om te planten of zaden. De kinderen hebben een foldertje meegekregen waarop staat wat ze wel en niet mogen planten. Willen jullie eraan denken dat ze morgen dus hun zaden mee naar school moeten nemen?

Fijne week gewenst!

GROEP 7

juf Lisan

Wat fijn al die vrije dagen. Deze week gaan we weer vol aan de bak. De kinderen krijgen voor twee weken huiswerk mee, omdat we volgende week weer een korte lesweek hebben.

Het huiswerk voor volgende week donderdag is een tekening van een dier maken en leren voor de toets van Engels.
Voor de week erna moeten ze in tweetallen een opdracht maken voor in het Teylers Museum. Hier krijgen ze in de klas de uitleg over.

Deze week sluiten we het thema over de oorlogen af met een kennistest. Volgende week starten we met het volgende thema: ‘Oude Grieken en Romeinen’.

Zouden jullie het tevredenheidsonderzoek nog in willen vullen als jullie dat nog niet gedaan hebben? De kinderen hebben het ook al in de klas gedaan en zelfs de leerkrachten moeten eraan geloven.

GROEP 8

juf Manon

Vorige week zijn we begonnen met de eindfilm. We hebben in korte tijd al aardig wat werk verzet. Verder blijft het natuurlijk een geheim wat we precies gaan doen, maar leuk wordt het!

Deze week hebben de kinderen na een lange tijd weer huiswerk, maar dit is alleen maakwerk. Naast de taken van rekenen en taal zit er dit keer nog een creatieve opdracht bij die te maken heeft met de eindfilm.

Vrijdag a.s. krijgen de kinderen hun laatste rapport mee. Ik hoop hierbij ook de uitslag van de IEP-toets mee te geven. De uitslag verwacht ik deze week. Indien er sprake is van een heroverweging neem ik contact met u op.

Heeft u het tevredenheidsonderzoek al ingevuld? Fijn als u dat wilt doen!

Volgende week hebben de kinderen weer een korte schoolweek i.v.m. Pinksteren en de studiedagen.

Een hele fijne week allemaal!