WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


Za. 24 april t/m zo. 9 mei – meivakantie

Do. 13 mei en vrij. 14 mei – alle kinderen vrij ivm Hemelvaartsdag

Ma. 24 mei-  alle kinderen vrij ivm Pinksteren

Di. 25 mei en woe.26 mei- alle kinderen vrij i.v.m. studiedagen

REGEL VAN DE WEEK

Iedereen hoort er bij en uniek zijn wij.

WILGENHOEK IN BEELD


De schooltuinlessen zijn weer begonnen.
Groep 6 geniet ervan!

Wij hebben weer snippers gekregen van boomverzorging Versteeg. Gelukkig waren er direct twee vaders die de snippers in de tuin konden scheppen. Een hele klus. Bedankt vaders. De kleuters zijn er super blij mee


WEEK  16 –  19 april 2021

SCHOOLTIJDEN

Het naar binnengaan ’s morgens verloopt heel goed, iedereen houdt goed afstand, onze complimenten daarvoor. We merken dat de meeste kinderen al om 8.30 uur binnen zijn.
Na de meivakantie gaan we daarom weer naar onze gewone inlooptijd. Dus tussen 8.20 uur en 8.30 uur komen de groepen 1 t/m 4 binnen via het binnenplein, de groepen 5 en 6 komen via de brandtrap en de groepen 7 en 8 via de hoofdingang.

Wij wensen iedereen alvast een

KONINGSDAG – van meester Menno en juf Pauline

A.s. vrijdag gaan we met alle klassen meedoen met de Koningsspelen, hiervoor zetten wij op het binnenplein een spelparcours uit. Dus kom je in je gezellige, sportieve, oranje outfit naar school?

Gevraagd voor de Koningsspelen: 2 jute zakken voor het zaklopen.

KAMP GROEP 8 – van het team

Groep 8 gaat donderdag en vrijdag naar Spaarnwoude en het strand voor een alternatief kamp.
Wij wensen alle kinderen twee hele fijne dagen!!

BEZETTING OP SCHOOL

Week 15 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
Groep geel
Groep blauw
Groep groen Vervanging intern Vervanging extern Middag-Vervanging extern
Groep 3 Vervanging intern Vervanging intern
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8  Vervanging extern  Vervanging extern

CURSUS ‘IK BEN OKÉ’ – van juf Marja

Bij KinderCoachPraktijk Openhartig in Santpoort start op dinsdag 18 mei de training “Ik ben Oké!” voor (hoog) gevoelige kinderen vanaf 7 tot 10 jaar.

Deze training duurt 7 weken waarin wij aan de slag gaan met:
• Stress herkennen en het doen van ontspanningsoefeningen
• Concentratie verbeteren
• Positieve gedachten verzinnen
• Grip krijgen op emoties
• Het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen

Is dit iets voor jouw zoon of dochter?
Wil je meer informatie over deze cursus of wil je je zoon of dochter opgeven?
Dit kan via http://www.kindercoach-openhartig.nl/sensikids…/

Komt de dinsdagmiddag uw zoon of dochter niet goed uit, laat het even weten. Dan kijken wij samen of een andere middag ook mogelijk is.

Met vriendelijke groet,

Marja Ruijgvoorn
Kindercoach – RT OBS de Wilgenhoek

GROEP 1, GEEL

juf Eva, juf Marjolein

Wanneer zal het dino-ei uitkomen? Wat een spannend thema. We hebben in de klas een soort tijdlijn waardoor je kan zien dat dino’s al +/- 66.000.000 jaar uitgestorven zijn!!! Veel kinderen hadden maandag dinosaurusboeken en -speelgoed mee naar school genomen, leuk voor op de thema tafel.
We hebben vorige week dinosaurusskeletten gemaakt, dit vonden de kinderen erg interessant. Hoewel we maandag nog winterliedjes gezongen hebben (want wat was het koud!!) is het nu eindelijk een beetje lente wat temperatuur betreft, daar hebben we het ook nog even over gehad. We gaan voorlopig nog lekker door in het thema! Visuele updates volgen.

Vrijdag mogen de kinderen in oranje kleding naar school in verband met Koningsspelen.

Enne… fijne vakantie alvast.

GROEP 1-2, BLAUW

juf Ineke, meester Rick

Jullie hebben het vast al gehoord… maar… er is dus een dino-ei in de klas! En elke dag rennen de kinderen er naartoe om te kijken of er al iets mee gebeurt. Wat vinden ze ons nieuwe thema leuk! Er worden heel veel spullen meegenomen voor onze expositie en op de themamuur hangen al veel weetjes die de kinderen ons konden vertellen. De vraag van deze week is: hoe ziet een dinosaurus eruit? Hopelijk roept dit veel fantasie en kunstwerken op!

De letter van de week is de ‘v’ van vakantie. De laatste weken oefenen we met een zelfstandige werkvorm waarbij we in groepjes bezig zijn met de verwerking van de letter van de week. Dat pakken ze al heel goed op. Vooral voor groep 2 is dit natuurlijk belangrijk om zo alvast te wennen aan hoe het zal gaan in groep drie. Voor de kinderen in groep 1 is het meteen een leuke uitdaging die voor hen wat speelser wordt vormgegeven.

Vorige week zag ik toch wat kinderen met een snotneus op school komen. Ik wil jullie toch vragen om hier nog wat alerter op te zijn. Een verkoudheid is in deze tijd helaas echt een reden om even een dagje thuis te blijven of om te laten testen (hiervoor is een thuistest niet afdoende).

Vrijdag doen we op school mee met de Koningsspelen. Er zal een spelparcours worden uitgezet. De kinderen mogen in oranje kleren naar school komen. En dan… is het vakantie!

GROEP 1-2, GROEN

meester Mitch

Wat heerlijk om na mijn ziekte het takje weer zelf te kunnen schrijven. De afgelopen weken is de klas super opgevangen door iedereen, maar het was heerlijk om weer zelf voor de klas te staan. Met mij gaat het goed nu, ik merkte de afgelopen week dat ik wel echt heel moe was, maar ik voel mij weer gezond. Voor de kinderen was het ook een hele leuke verassing. Van iedereen heb ik zoveel lekkere knuffels en mooie tekeningen gekregen.

Het zal u vast niet ontgaan zijn, maar we zijn gestart met het thema over dino’s. Afgelopen maandag werd er een pakket bezorgd, met daarin een ei, we hebben een nest voor het ei gemaakt. Vrijdag kwamen de eerste barstjes in het ei, wat zou erin zitten?! Het thema prikkelt de fantasie enorm. De één roept meteen vol overtuiging dat dino’s al heel lang uitgestorven zijn, maar de ander zegt dat er misschien nog een paar overgebleven zijn en alles hebben overleefd. Dit gesprek houden we graag gaande bij de kinderen.

Woensdag was er een dansworkshop op school. Het ging over monstertjes en dat je er vaak niet bang voor hoeft te zijn. Op Social Schools kunt u de foto’s hiervan bekijken. Deze week is alweer de laatste week voor de meivakantie. Helaas gaan we deze week eerst nog afscheid nemen van onze muziek juf. U kent haar misschien nog wel van de video’s tijdens de lockdown, juf Rozemarijn.

Vrijdag mogen de kinderen in oranje sferen naar school komen om alvast een beetje in de stemming voor Koningsdag te komen.

Fijne week allemaal!

GROEP 3

juf Ruth, juf Annemieke

Nog één week en dan hebben de kinderen een welverdiende vakantie, daar zijn de meesten wel aan toe. We ronden het thema ‘Bloeien en groeien’ af. De kinderen hebben vrijdag al het zaadje met een groeiend plantje mee naar huis gekregen. Dit is een peulenplantje. Als je dat in een pot of in de tuin in de grond stopt en er een stok bij doet waar het tegen op kan groeien, dan komen er misschien wel peultjes aan.

Morgen gaan we helaas afscheid nemen van juf Rozemarijn (onze muziek juf). Wat hebben we plezier gehad met haar lessen.
Deze week gaan we met lezen kern 9 alweer afronden.

Met rekenen gaan we op de getallenlijn tot 100. Belangrijk is dat ze hierbij de buurgetallen kennen, dat vinden sommige kinderen lastig. Goed om ook thuis te oefenen met wat komt er voor … (bijv. 83) en wat komt er na. En we gaan oefenen met handig tellen in plaats van één voor één tellen.

Voor iedereen alvast een fijne vakantie!

GROEP 4

juf Tamara, juf Someya

Nog maar één week te gaan en dan is het alweer meivakantie. Wat is er onwijs hard gewerkt door de kinderen afgelopen week.

De komende week staan in het teken van afscheid nemen. Juf Rozemarijn (onze muziekdocent), neemt afscheid van onze school en gaat een nieuw avontuur tegemoet. Dinsdag komt zij nog even langs in de klas en geven wij haar natuurlijk een klein cadeautje gemaakt door de klas.
Meester Richard neemt aankomende donderdag afscheid in de klas. Door de komende wisselingen is het in onze ogen voor zowel Richard als de kinderen beter om zijn stage ergens anders voort te zetten. Wij wensen Richard heel veel plezier en hopen hem misschien nog eens terug te zien.

Deze week en de week na de meivakantie staan in het teken van herhalen. Wij gaan even alle regels van spelling herhalen en ook met taal gaan we even goed herhalen wat we allemaal hebben geleerd. Met spelling zijn we nu namelijk wel bij één van de moeilijkste regels aangekomen, namelijk de molen-regel. Bij deze regel is het belangrijk dat kinderen de woorden in klankgroepen verdelen (mo – len). Hoor je aan het einde van een klankgroep een lange klank: “lange klanken hebben pech, ik haal gewoon een letter weg”.

Helpende handjes: Yara en Mick
IPaddienst: Luuk en Isis

Fijne week allemaal en alvast een hele fijne vakantie.

GROEP 5

juf Tamara, meester Remco

Wat is er afgelopen week weer hard gewerkt in groep 5. Het was even wennen met de nieuwe leerkrachten, maar we hebben er een leuke week van gemaakt. Helaas zijn we deze week begonnen met een dagje thuiswerken, maar gelukkig konden we dinsdag weer gezellig naar school.

Dinsdag is het afscheid van juf Rozemarijn (muziekdocent). Zij heeft een nieuwe uitdaging gevonden en zal geen muzieklessen meer komen geven op de Wilgenhoek. Wij zullen haar enorm gaan missen, maar nemen alle lessen die we van haar hebben geleerd mee in ons muziekonderwijs.

Vrijdag hebben we Koningsspelen. We gaan wat spelletjes doen en maken er een gezellige dag van. Deze dag is ook de laatste dag dat meester Rick voor de klas staat.

Wij wensen jullie allemaal alvast een hele fijne vakantie.

GROEP 6

juf Dana, juf Sophia

De meivakantie staat voor de deur en de kinderen hebben dit meer dan verdiend!

Morgen nemen we helaas afscheid van juf Rozemarijn. We hebben erg genoten van haar muzieklessen en wensen haar veel succes met haar nieuwe uitdaging.
Morgen gaan we ook voor de tweede keer naar de schooltuinen. We hebben op school naambordjes gemaakt, ze zijn erg leuk en kleurrijk geworden. Zo zijn de tuintjes beter te herkennen. Jullie hebben op Social Schools gezien dat de kinderen goed aan het ploeteren waren, heel leuk!

Deze week staan er Duolingo oefeningen op de weektaak. De kinderen gaan een taal leren. We starten met Engels, dit kunnen ze al aardig goed. Wellicht kan er thuis ook een beetje Engels met ze gesproken worden?

Iedereen een hele fijne week en alvast een mooie vakantie gewenst!

Thuiswerk deze week:
– Gynzy rekenen: blok 3 week 1 les 1 t/m 4
– Rekenbundel 19-23 april
– Gynzy spelling: blok 8 les 1 t/m 4

GROEP 7

juf Lisan

De laatste week voor een welverdiende vakantie. Morgen nemen we helaas afscheid van muziek juf Rozemarijn.

Voor de ouders in groep 7: we merken steeds vaker dat kinderen hun mondkapje vergeten, kunnen jullie hier thuis aandacht aan besteden? We hebben voor nood wegwerpmondkapjes op school, maar die gaan er op dit moment wel heel hard doorheen, voor het milieu zijn wasbare mondkapjes natuurlijk ook veel beter.

Iedereen een hele fijne week en alvast een mooie vakantie gewenst!

GROEP 8

juf Manon

Nog een weekje en dan kunnen we lekker genieten van de meivakantie. Deze week staan er twee belangrijke dingen op het programma: De IEP eindtoets die op dinsdag 20 en woensdag 21 april plaatsvindt, en natuurlijk het schoolkamp op donderdag en vrijdag. De IEP vindt plaatst in de ochtend. De uitslag verwacht ik na de meivakantie.

Juf Rozemarijn neemt morgen afscheid van ons. Jammer dat ze weggaat! Wij wensen juf heel veel succes met haar nieuwe uitdaging.

Afgelopen vrijdag hebben de kinderen hun kampboekje mee naar huis gekregen. In dit boekje staat alle informatie over het kamp.

Belangrijk is dat de kinderen een goede fiets hebben met harde banden en een goed werkend slot.
We vertrekken donderdag rond 8.45 uur richting Spaarnwoude. U kunt uw kind natuurlijk komen uitzwaaien. Eenmaal in Spaarnwoude aangekomen gaan we in twee teams Expeditie Robinson spelen. Na deze activiteit gaan de kinderen een uitdagend parcours doen op een stormbaan waarbij ze vies kunnen worden. 😉 Zorg voor droge kleding!
Om 21.00 uur kunnen de kinderen worden opgehaald bij het achterplein. Wilt u achter de hekken blijven wachten op uw kind?
De volgende ochtend worden de kinderen om 8.55 uur op school verwacht. We fietsen naar het strand van Bloemendaal om daar beach games te doen en vervolgens surfles te krijgen. We verwachten tussen 14.30 uur en 15.00 uur terug op school te zijn.  Hierna begint de welverdiende vakantie!

We merken steeds vaker dat kinderen hun mondkapje vergeten, kunnen jullie hier thuis aandacht aan besteden? We hebben voor nood wegwerpmondkapjes op school, maar die gaan er op dit moment wel heel hard doorheen.

Een hele fijne vakantie alvast!