WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA

11/12/13 april – kamp groep 8

14 april – Studiedag , alle kinderen vrij

15 t.m. 18 april – Paasweekend, alle kinderen vrij

23 april t.m. 8 mei – Mei vakantie, alle kinderen vrij

26 mei t.m. 29 mei – Hemelvaart weekend, alle kinderen vrij

Fijne Paasdagen allemaal!

Het volgende Wilgentakje verschijnt maandag 9 mei.


WEEK  15 – 11 april 2022

De week op een rij
Afgelopen vrijdag zijn de groepen Groen en Blauw naar boerderij Zorgvrij geweest. Daar hebben ze allerlei leuke activiteiten gedaan rondom het thema voorjaar. Er waren lammetjes, jonge geitjes en ook piepkleine kuikentjes.

De afgelopen weken hebben de leerlingen van groep 8, samen met de ouders van de OAC hard gewerkt om het voorjaarsontbijt tot een groot succes te maken. Groep 8 was in groepjes verdeeld. Ieder groepje organiseerde het ontbijt voor een andere klas. Hierbij moesten ze met elkaar overleggen, overleggen met de leerkracht, inventariseren wat de leerlingen graag wilden eten, kijken of er allergieën waren, boodschappen doen en hierbij natuurlijk rekening houden met hun budget. Donderdag waren de leerlingen van groep 8 al om half 8 op school om alles klaar te zetten. Toen om half 9 iedereen in zijn pyjama kon aanschuiven was het aanvallen maar….Er werd flink gegeten. Wat fijn dat dit nu weer mogelijk is. Namens alle kinderen en leerkrachten; groep 8 BEDANKT! En natuurlijk Mila-Debby en Linda van de OAC die de kinderen hebben begeleid.

Kamp groep 8
Vanochtend is groep 8 samen met juf Manon, juf Marja en juf Pauline  op de fiets vertrokken richting Noordwijk. Onderweg hebben ze al leuke strand activiteiten gedaan. Er is een gezellig vol programma voorbereid. Wij wensen groep 8 en de juffen veel plezier. Dinsdagavond zullen er een aantal leerkrachten gezellig een kijkje gaan nemen.

IEP – Hart en Handen
De komende periode, tot aan de meivakantie zullen de leerlingen van groep 3 – 6 het onderdeel Hart en Handen van IEP gaan maken. Hiermee krijgt de leerling meer inzicht in zijn eigen profiel. We zullen hierbij verder inzoomen op het creatief vermogen, de leeraanpak en de sociaal- emotionele ontwikkeling.
De opbrengsten hiervan zullen worden toegevoegd aan de talentkaart van de leerling en met u worden besproken tijdens het volgende 10-minuten gesprek. Wilt u meer informatie dan kunt u kijken op: IEP – hart en handen.

AVONDVIERDAAGSE 2022
Dit jaar wordt er weer een ouderwets gezellige Wilgenhoek-avondvierdaagse georganiseerd! Het zou natuurlijk heel leuk zijn als zoveel mogelijk kinderen meelopen, dus reserveer alvast dinsdagavond 21 juni tot en met vrijdag 24 juni in de agenda. Je kan kiezen tussen twee afstanden en op vrijdag is er een feestelijke afsluiting op het schoolplein. Verdere details en inschrijfformulier volgen na de meivakantie!
Groetjes van Suzanne en Sarah namens de OAC.