WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA

7 april – Voorjaarsontbijt

11/12/13 april – kamp groep 8

14 april – Studiedag , alle kinderen vrij

Bijlage:

GGD Flits


WEEK  14 – 4 april 2022

De week op een rijtje
Deze week heeft in het teken gestaan van cultuur. De groepen 3 t/m 8 hebben deze week een klassiek concert bezocht. Op het parkeerterrein bij het Mendel stond voor ons een mobiele concertzaal. Eenmaal binnen waande je je in een andere wereld. Met prachtig licht en een prachtige akoestiek hebben de leerlingen genoten van verschillende muziekstukken. Ook was er voldoende gelegenheid om in gesprek te gaan met de muzikanten.
De groepen 5 en 6 hebben deze week de voorstelling Het Zwanenmeer bezocht in de Stadsschouwburg en groep 8 is bij het Tylers museum geweest. Hier hebben de leerlingen van een schets die zij in de klas hebben gemaakt een ets gemaakt. Ook stond een bezoek aan de historische bibliotheek van het museum op het programma.

En vandaag hadden de kleutergroepen een (hulp) hond in de klas. Hoe ga je om met honden, mag je zomaar een vreemde hond aaien? De kinderen hadden veel reacties en vragen.

Het 10-uurtje
Als school vinden we gezonde voeding belangrijk. Het draagt bij een voldoende energie bij het leren en draagt bij aan een actieve houding van leerlingen tijdens de lessen. We willen u daarom vragen om als 10- uurtje groente en fruit mee te geven en als drinken en fles of beker water. Op deze wijze zorgen we voor een gezonde levensstijl.
Helaas komen we in de trommeltjes van kinderen nog steeds chocolade, snoep, donuts tegen. Deze zullen vanaf nu weer mee terug naar huis worden gegeven.

De lekkere dingen bewaren we voor vieringen en verjaardagen.

Voorjaarsontbijt

De leerlingen van groep 8 zijn al een paar weken bezig met de voorbereidingen voor het voorjaarsontbijt. Heeft u kind allergieën? Geeft u dit dan svp door aan de leerkracht( voor zover u dit nog niet gedaan heeft).

Woensdag 6 april moeten alle kinderen een plastic tas meenemen met daarin;

een bord, bestek en een beker

Graag overal goed de naam opzetten!

Volgens Wilgenhoek traditie komen alle kinderen in hun pyjama naar school. Vergeet niet om gewone kleren mee te geven!

Van de penningmeester van de OAC- ouderbijdrage 2021/2022

Beste ouder(s), verzorger(s),

Nu er weer meer mogelijk is, is ook de Ouder Activiteiten Commissie (OAC) weer druk aan de slag. Er  staan allerlei leuke activiteiten voor de kinderen op de agenda. Zoals deze week een concert, komende week het voorjaarsontbijt, er worden boeken gekocht en de leerlingenraad gaat een echte Wilgenboom kopen.

Het zijn activiteiten waar alle kinderen aan kunnen meedoen of van kunnen genieten. Al deze activiteiten worden mede georganiseerd, maar ook bekostigd vanuit de bijdrage van alle ouders. De meeste ouders hebben inmiddels een bijdrage gedaan.

Wellicht bent u er nog niet aan toe gekomen om de ouderbijdrage te betalen.

Daarom verzoeken wij u dan ook vriendelijk alsnog om een vrijwillige ouderbijdrage voor het schooljaar 2021-2022. Voor een heel schooljaar is deze bijdrage € 28 per kind. Aangezien alle kinderen meedoen aan deze activiteiten verwachten wij ook dat iedereen een bijdrage wil doen. Hiervoor onze dank!

U kunt uw bijdrage overmaken naar:

IBAN nummer NL 97 RABO 0343 5698 84 t.n.v. OAC De Wilgenhoek te Haarlem, onder vermelding van de Naam of de Namen van uw kind(eren) en de groep(en).

Hartelijk dank!!

Van Hero-  TSO

Voor contact met de TSO/ overblijf- coördinator van Hero kunt u mailen met Ingrid Hoedeman via het mailadres coordinator.tso@herokindercentra.nl

Mocht u telefonisch contact willen, gelieve uw telefoonnummer te vermelden.

Met vriendelijke groet,

Ingrid Hoedeman

Gevraagd

Wie kunnen we blij maken met deze kasten? 1x een open kast, 2x een dichte kast.

Informatie bij meester Mark.