WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA

Ma. 22 maart t/m vr. 9 april – rapportgesprekken

Di. 30 maart – bord, beker en bestek meenemen
Wo. 31 maart- voorjaarsontbijt
Do. 1 april – studiedag, alle kinderen vrij
Vr. 2 april – Goede Vrijdag, iedereen vrij
Ma. 5 april – tweede paasdag, iedereen vrij

REGEL VAN DE WEEK


Stil lopen in de gang, dat weten wij allang

 

WILGENHOEK IN BEELD

Het team van de Wilgenhoek wenst iedereen gezellige paasdagen


WEEK  13 –  29 maart 2021

STUDIEDAG – van juf Karin

 
Komende donderdag 1 april hebben we met het team een (online) studiedag. We gaan het hebben over Talentfluisteren en 4xWijzer, en verder onderzoeken of wij als school over willen stappen op het IEP leerlingvolgsysteem in plaats van het CITO leerlingvolgsysteem. Samen met de MR zijn wij hier al een tijd mee bezig en we hopen binnenkort een keuze te kunnen maken.
Wilt u weten wat het IEP leerlingvolgsysteem inhoudt?

BEZETTING: GROEPEN THUIS – van juf Karin

Nadat het onze school bijna een jaar lang bespaard is gebleven groepen thuis te laten blijven, is het deze week helaas opnieuw niet gelukt.
Vandaag was groep 3 thuis en stond juf Pauline voor groep groen. Voor morgen zijn we op moment wat schrijven nog hard op zoek naar een oplossing, maar het lijkt erop dat er morgen ook een groep thuis moet blijven. Al het ambulante personeel staat elke week wel een dag voor de groep en alles wordt uit de kast gehaald om de groepen te kunnen bezetten.

Voor komende woensdag, als het voorjaarsontbijt is, zijn we aan het kijken of we alle groepen bezet krijgen. Het zou zo leuk zijn als alle kinderen deze ochtend op school zijn!

Ons bestuur, Stichting Spaarnesant, heeft ervoor gezorgd dat het onderwijspersoneel een sneltest kan laten afnemen. Dit zorgt ervoor dat we de leerkrachten niet een hele dag kwijt zijn als er klachten zijn. Een fijne ontwikkeling!

GROEP 1, GEEL

juf Eva, juf Marjolein

Groep geel druppelt aardig vol en we merken dat de kinderen elkaar goed leren kennen. Iedereen kijkt wat voor positie hij of zij in de groep kan innemen. Komende periode gaan we daarom extra aandacht aan groepsvorming besteden. We zetten in op leuk spelen met elkaar, binnen en buiten. De schoolafspraak van de week is nu voor ons: (Uniek dat zijn wij en) Iedereen hoort erbij.

We sluiten het thema ‘Lente’ af; kunnen jullie de kinderen woensdag een tas meegeven zodat alle werkjes mee naar huis kunnen?

Woensdag hebben we ook het voorjaarsontbijt op school. Vergeten jullie niet de kinderen dinsdag bestek, een beker en een bord in een plastic tas met naam mee te geven? Als ze het leuk vinden mogen ze woensdag in pyjama naar school komen (gewone kleren graag wel meegeven).

Fijne Pasen allemaal!

GROEP 1-2, BLAUW

juf Ineke, meester Rick

De week vloog weer om! We hebben allemaal versiering geknutseld voor in de paastakken. Ook namen sommige kinderen wat moois mee van thuis. Ook gingen we dinsdagmiddag heel serieus aan de slag met onze werkboekjes. Vooral voor groep twee was dat een goede oefening. We mochten aan tafel in groepjes. We mochten met elkaar overleggen maar niet naar juf lopen of haar roepen. Pas als ze langsliep, kon je vragen stellen. Dat ging zo goed, dat we het vrijdag met een letteropdracht nog eens hebben gedaan. We moesten uit het hele alfabet onze letters vinden, knippen en opplakken. Groep een mocht dit ook doen als ze dat wilden. Er werd zo goed gewerkt! Daarnaast heeft meester Rick opeens een briefje gevonden! Er stond op: Ik ben niet zo groot als meester Rick. En weet je wat ik graag eet? En dat briefje lag bij een hol. Dus gaat de meester met de kinderen uitzoeken van welk dier dat hol is. Het leeft al best in de klas. En zo vlak voor de Pasen… van wie zou dat hol nou toch zijn?

Deze week is maar een korte week, maar we maken het gezellig in het thema ‘Pasen’. We hebben er zin in!
Woensdag is juf Ineke er ook even voor het voorjaarsontbijt, daarna gaat ze naar huis. Maar dan zijn we toch even compleet en kan ze meester Rick even helpen met uitdelen en regelen. Vergeten jullie niet de kinderen dinsdag bestek, een beker en een bord in een plastic tas met naam mee te geven?
Als de kinderen het leuk vinden mogen ze woensdag in pyjama naar school komen (gewone kleren graag wel meegeven).

Fijne week allemaal!

GROEP 1-2, GROEN

meester Mitch

U heeft het gisteren al kunnen lezen, deze week zal ik wegens vervelende omstandigheden helaas niet op school. Samen met directie proberen we dit zo goed mogelijk op te vangen. Gelukkig was juf Pauline vandaag een dagje in groep Groen.

Afgelopen week hebben we onze laatste werkles afgerond en hebben de kinderen de plantjes mee naar huis meegenomen. Het thema is bijna ten einde en dus zullen we deze week de laatste dingen afmaken in de klas. Ook ter voorbereiding voor Pasen hebben de kinderen zelf eieren geknutseld voor aan de paastakken.

Woensdag is het voorjaarsontbijt. Wilt u morgen denken aan bestek, plastic bord en  en beker voorzien van naam? Het liefst in een plastic tas, dan kan na het ontbijt alles netjes terug in deze tassen. Donderdag is er studiedag en vrijdag zijn de kinderen vrij wegens Goede Vrijdag.

Ik wens iedereen een fijn lang Paasweekend!

GROEP 3

juf Ruth, juf Annemieke

Wat hebben we afgelopen week weer hard gewerkt. Met lezen hebben we woorden geleerd met de -aai, -ooi en -oei aan het eind. Bij deze woorden zie je de i, maar hoor je een j. En we hebben deze woorden ook leren schrijven. Daar gaan we deze week nog extra mee oefenen met extra oefenbladen en spelletjes.

Met rekenen gaan we sommen oefenen die op elkaar lijken: 5+2=7 dus 15+2=17. En we gaan sommen oefenen al 8+…=10. Je vult dus aan tot 10.

Met 4xWijzer hebben we vorige week zaden van peulen gezaaid in een zakje met vochtige watten. Nu maar hopen dat ze willen ontkiemen en we kunnen zien hoe ze gaan groeien. En we hebben gekeken wat het verschil is tussen een bol en een knol, Zo leuk om het enthousiasme van de kinderen hierbij te zien.

Woensdag hebben we het voorjaarsontbijt op school. Als de kinderen het leuk vinden mogen ze in pyjama naar school komen (gewone kleren graag wel meegeven). En na deze dag hebben de kinderen lekker een heel lang weekend.

Fijne week allemaal!

GROEP 4

juf Tamara, juf Someya

Het was weer een hele gezellige week afgelopen week. Er is hard gewerkt en veel geleerd. Meester Richard was in verband met toetsen afwezig en juf Someya was vrijdag helaas ziek. Deze week hopen we weer helemaal compleet te zijn.

Deze week is een korte week, want donderdag is het studiedag en vrijdag hebben we allemaal vrij. Ook volgende week maandag zijn we allemaal vrij. Geniet van deze minivakantie!
Om nog even gezellig af te sluiten hebben we woensdag voorjaarsontbijt op school. De kinderen mogen in hun pyjama naar school toe komen. Daarna kleden we ons om, dus vergeet geen gewone kleding mee te geven.

Met spelling zijn we bezig met een nieuwe regel: specht (woorden met -echt, -acht, -icht, -ocht, -ucht schrijven wij met CHT). Deze week leren we woorden met de AU, zoals pauw.

Met taal starten wij met een nieuw hoofdstuk. Dit hoofdstuk gaat over dans en muziek.

Met rekenen zijn we bezig met steeds moeilijkere sommen (25 + 28 = …: eerst 20 erbij en dan 8 door te splitsen in 5 en 3). Ook zijn we extra aan het oefenen met de tafel van 10.

Met 4xWijzer zijn we hard aan het werk met het thema ‘Bloemen en planten’. Superleuk om te leren welke verschillende bloemen er allemaal zijn.

Wij wensen jullie allemaal alvast een superfijne minivakantie en zien jullie graag weer op 6 april.

GROEP 5

juf Someya, meester Rick

Het was weer een hele gezellige week afgelopen week. Er is hard gewerkt en veel geleerd. Meester Rick was donderdag afwezig door toetsen en juf Someya was helaas ziek vrijdag. Deze week hopen we weer helemaal compleet te zijn.

Deze week is een korte week, want donderdag is het studiedag en vrijdag hebben we allemaal vrij. Ook volgende week maandag zijn we allemaal vrij. Geniet van deze minivakantie. Om nog even gezellig af te sluiten hebben we woensdag voorjaarsontbijt op school. De kinderen mogen in hun pyjama naar school toe komen.

Met spelling zijn we bezig met een nieuwe regel: specht (woorden met echt, acht, icht, ocht, ucht schrijven wij met CHT). Deze week leren we woorden met de AU, zoals pauw.

Met taal starten wij met een nieuw hoofdstuk. Dit hoofdstuk gaat over dans en muziek.

Met rekenen zijn we bezig met steeds moeilijkere sommen (25 + 28 = …. : eerst 20 erbij en dan 8 door te splitsen in 5 en 3). Ook zijn we extra aan het oefenen met de tafel van 10.

Met 4xWijzer zijn we hard aan het werk met het thema ‘bloemen en planten’. Super leuk om te leren welke verschillende bloemen er allemaal zijn.

Wij wensen jullie allemaal alvast een super fijne minivakantie en zien jullie graag weer op 6 april.

Fijne week allemaal!

GROEP 6

juf Dana, juf Sophia

Vorige week is er weer hard gewerkt in groep 6. De hoeveelheid werk wordt steeds meer, vooral in de weektaak. Maar de groep wil graag werken en leren, dus werkt heel hard en geconcentreerd om alles af te krijgen, wat fijn!

Deze week wordt een korte week. Woensdag is het voorjaarsontbijt, dus graag allemaal een bordje, beker en bestek meenemen in een plastic tas.

Donderdag hebben we studiedag en op vrijdag begint de paasvakantie, die tot en met volgende week maandag duurt. I.v.m. de vakantie krijgen de kinderen deze week geen huiswerk mee. We gaan deze week vooral het werk van de afgelopen week herhalen.

Juf Sophia is er deze week niet i.v.m. een operatie.

Werk voor de thuiswerkers:
Rekenen: les 4 en bundel 29 – 31 maart
Spelling: blok 7 les 12 en les 13 op Gynzy
Taal: bundel 29 – 31 maart

Fijne week allemaal!

GROEP 7

juf Lisan

Na een gekke week thuis mogen we deze week weer deels naar school. Vandaag moesten we nog een dag thuiswerken maar morgen mogen alle kinderen die negatief getest zijn weer naar school. Degene die positief getest waren maar 24 uur klachten vrij zijn mogen ook weer naar school. Dat is heel fijn want woensdag is het voorjaarsontbijt, dus graag allemaal een bordje, beker en bestek meenemen in een plastic tas.

Het huiswerk staat ’s ochtends in Teams. De ‘goedemorgen’meeting in Teams blijft ook voor de kinderen die thuis zitten gewoon doorgaan.

Het huiswerk voor na de vakantie is voor donderdag 8 april het hele boekje van Engels leren. Het maakwerk slaan we vanwege de paasdagen over.

Fijn lang weekend alvast!

GROEP 8

juf Manon

Deze week hebben we een korte week i.v.m. de studiedag en paasvakantie. Er is deze week geen huiswerk.

Vandaag zijn we gestart met de eerste presentaties over de Europese Unie. De komende weken doen we elke dag een paar presentaties, die de kinderen tijdens de lessen van 4xWijzer hebben gemaakt en geoefend.

Woensdag a.s. hebben we gezellig het voorjaarsontbijt in de klas.

Denkt u nog even aan het inleveren van de brief voor het schoolkamp naar Noordwijk en het rapport van uw kind?

Het werk voor de thuiswerkers:
Rekenen: bundel 29 en 30 maart in Gynzy
Spelling: blok 8 les 5 en 6 in Gynzy
Woordenschat: alles wat openstaat in de werelden (Gynzy)
Grammatica: alles wat openstaat in de werelden (Gynzy)

Een hele fijne week allemaal!