WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA

23 maart – MR vergadering

7 april – Voorjaarsontbijt

11/12/13 april – kamp groep 8

14 april – Studiedag , alle kinderen vrij


WEEK  12 – 21  maart 2022

De leerlingenraad

Afgelopen woensdag stond de 4 vergadering van de leerlingenraad op het programma. Hierin nemen 8 leerlingen deel aan. Zij zijn democratisch gekozen door de leerlingen uit hun eigen klas en vertegenwoordigen de leerlingen van de school. Eens in de 6 weken vergaderen zij met mij. Iedere bijeenkomst is een ander lid van de raad de voorzitter. Samen met mij bereiden we een week van tevoren voor en maken we gezamenlijk de agenda. Thema’s waar we op dit moment over vergaderen zijn: Het milieu en wat we daar als school aan kunnen bijdragen, 2 leerlingen hebben het schaatsen helpen organiseren, we bespreken uitgebreid de input van de leerlingen van de school en hebben een opening voor de week van de Lentekriebels bedacht.

Bericht vanuit de leerlingenraad
Beste ouders,

Wij vinden het belangrijk dat er niet te veel CO2 vrijkomt.

Dus wij willen ook iets doen voor het milieu.

Daarom willen wij u vragen om vaker met de fiets of lopend te gaan.

Als uw kind ver weg van school woont of van wegens omstandigheden kan u natuurlijk gewoon met de auto. Wat we nu aan het regelen zijn is dat we nog een wilgenboom plaatsen & afval scheiden.

Beste Groetjes, Mia & Teun van groep 7

 

Willie Wortel Award

Groep 7 heeft de afgelopen 8 weken hard gewerkt aan het Willie Wortel project. Bij dit project bedenkt ieder groepje een uitvinding of innovatief idee. Dit idee hebben ze verder uitgewerkt. Ze hebben marktonderzoek gedaan en een onderzoek gedaan naar de doelgroep. Vervolgens hebben ze een prototype gebouwd en een presentatie gemaakt. Afgelopen maandag was het zover; de halve finale. De 4 groepjes presenteerde hun uitvinding. Tijdens de halve finale waren er 4 prijzen te winnen; een uitstekende uitwerking van het idee, een super-samenwerking en een toppresentatie. De 4de was een plek in de finale.
Afgelopen vrijdag was dan de grote finale. De Wilgenhoek nam het op tegen nog twee andere scholen in de strijd om de prestigieuze Willie Wortel Award. Voor een jury bestaande uit de bestuurder van Spaarnesant, de wethouder duurzaamheid van de Gemeente Haarlem en de bedenker van de Dopper, presenteerde de leerlingen hun uitvinding Happy. Een robot die met zijn stofzuigarmen blikjes en plastic van de grond en grasveld kan opruimen na grote evenementen.
De zenuwen waren om te snijden, de spanning was hoog en de concurrentie moordend, maar we hebben gewonnen!

Coronamaatregelen
De samenleving is weer zo goed als open en bijna alle maatregelen zijn opgeheven. Voor de school betekent dit het volgende:

  1. Het preventief zelftesten (testen zonder klachten) voor het personeel en de leerlingen uit de groepen 6-7-8 vervalt.
  2. De regel blijft; heb je klachten, doe een test. Is deze test negatief, dan mag de leerlingen naar school. Is deze positief dan gaat de leerlingen in quarantaine en maakt een afspraak bij de GGD.
  3. Een positieve testuitslag wordt gemeld bij de leerkracht en bij mij via Social Schools. Op deze wijze houden we zicht op de besmettingen.
  4. Bij iedere besmetting zal de klas geïnformeerd worden. Op deze wijze hebben ouders een goed zicht van de situatie in de klas en kunnen mensen in een kwetsbare positie passende maatregelen nemen.
  5. De organisatie van de inloop blijft ongewijzigd.

Met een open samenleving zien we dat ook de afgelopen week het virus snel om zich heen kan grijpen onder zowel leerlingen als het personeel. Afgelopen week waren 4 medewerkers ziek thuis. De vervanging organiseren van zieke leerkrachten blijft een grote uitdaging. Hierin zet het team zich onvoorwaardelijk in om de continuïteit van de schoolgang te kunnen waarborgen. Helaas zullen we nog geconfronteerd gaan worden met situaties waarin dat niet lukt, en een groep een dag of zelfs meerdere dagen thuis komt te zitten en les op afstand zal krijgen.

Met vriendelijke groet,

Ingestuurd: De Russische school Klassika in actie voor Oekraïne

Russische school Klassika heeft een actie bedacht om geld te verzamelen voor Oekraïense vluchtelingen die in Haarlem komen. We bieden drie workshops aanstaande zaterdag 26 maart aan de kinderen van de Wilgenhoek en van scholen in omgeving. Waar: op de Wilgenhoek. Deel informatie met je vrienden om dit goede doel te ondersteunen. Maar let op – het hoeveelheid plekken voor elk workshop is maar 8. De tijden en prijzen zijn verschillend. We vragen je om contant te betalen aan de deur. Contactpersoon Tatiana Voronkina (0626333357). Inschrijven is verplicht. Schrijf je in via de onderstaande link

https://forms.gle/gWU8xdVBRErZX8ep9

“Stoepkrijt maken”. Je gaat zelfgemaakte stoepkrijt maken in verschillende vormen en kleuren. Voor kinderen vanaf 7 jaar. Prijs €10. 14.00-15.00.

“Rock painting”. Samen gaan we technieken en materialen ontdekken voor tekenen op stenen. Iedereen maakt zijn eigen beestje, een monster of nog iets. We gaan werken met verf, stiften en gelpennen. Kinderen vanaf 5 jaar zijn welkom. €15. 15.00-16.30.

“Keramiek monster potje”. Boetseren met klei is leuk, creatief en ontspannend! In onze keramiekles leer je een monsterpot van klei te maken. Sommige werken zijn het mooist ongekleurd. Anderen kleuren we met engobe (kleislib). Alle werken moeten 2 weken uitdrogen en daarna gestokt worden. Ze zullen ongeveer na 4 weken klaar zijn en kunnen opgehaald worden bij “Art start studio” op Planetenlaan 5, Haarlem. Prijs €20. Het kost omvat de les, materialen en eerste stok. Glazuur is niet inbegrepen en kost €5 per pot. Tijd 15.00-16.30. Voor kinderen vanaf 6 jaa

r.

Gevraagd

Eierdozen ( geen plastic)

Knopen met grote gaten